Viper-kt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2009 Καλημερα σας παιδες Ηρθε η ωρα να ξοδεψω μερικα ευρω για το pcακι μου (καιρο ειχα να το κανω ) και θελω να παρω μια καρτα γραφικων. Η τωρινη καρτα ειναι μια 1900ΧΤ-512 που με εχει βγαλει ασποπροσωπο μεχρι στιγμης σε 1280x1024 (19" οθονη) αλλα πλεον δειχνει τα χρονακια της. Το μεγαλο της μειον, ο θορυβος και η θερμοκρασια της. Οποτε ψαχνω μια, καλυτερη εννοειται, αλλα και αθορυβη και οσο κρυα γινεται. Εχω δει αυτη SAPPHIRE RADEON HD4850 512MB DDR3 PCI-E DUAL SLOT COOLER RETAIL η οποια εχει αλλο συστημα ψυξης απο την ΑΤΙ. Οκ, απο επιδοσεις ξερω οτι ειναι καλυτερη αλλα απο θορυβο πως τα παμε? Εχω δει και την TOXIC της Sapphire που ειναι και OC αλλα +30 ευρω. Το υπολοιπο συστημα αποτελειται απο Athlon x2 4600 (2.4), 2GB Ram και τροφοδοτικο HEC 550W (πιστευω οτι αντεχει καρτα της ταξης 4850). Ακουω οποιαδηποτε προταση αλλα να δωσετε βαση στον θορυβο. Εχω μπουχτισει απο την 1900. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια ΥΓ: Επι την ευκαρια, ψαχνω για ανεμιστηρες 120mm αθορυβους κι αυτους. Για προτεινετε καποιο μοντελο.
EliasKir Ιανουάριος 29, 2009 #2 Ιανουάριος 29, 2009 Για την αναλυση που παιζεις θα σε καλυπτε και η 4830 αλλα απ'οτι βλεπω δεν εισαι της συχνης αναβαθμισης οποτε καλυτερα η 4850. Αντι να παρεις την Toxic, μπορεις να παρεις την απλη και με τα 30 ευρω να παρεις κατι τετοιο που ειναι και αθορυβο απ' οτι φαινεται.
Viper-kt Ιανουάριος 29, 2009 Author #3 Ιανουάριος 29, 2009 Ναι δεν μπορω να πω οτι κανω συχνη αναβαθμιση (την 4850 την σκεφτομαι απο τοτε που βγηκε και τωρα το πηρα αποφαση). Σκεφτηκα και εγω την 4830 αλλα πιστευω οτι σε games τυπου FEAR2 και λοιπα, ακομα και στα 1280x1024 θα τα βρει σκουρα με καποια εφε στο high.Για την προταση σου, αν παρω την απλη 4850 και την ψυκτρα, ιδια τιμη πανω κατω θα ερθει. Και μετα παιζει το θεμα της εγγυησης. Αμα παθει τιποτα, θα πρεπει να αλλαζω ψυκτρες και να βαλω την μαμισια.Παντως αμα κανει δουλεια η SCYTHE SCVMS-1000 να το σκεφτω τοτε.
Viper-kt Ιανουάριος 29, 2009 Author #5 Ιανουάριος 29, 2009 μπορεις να παρεις την απλη και με τα 30 ευρω να παρεις κατι τετοιο που ειναι και αθορυβο απ' οτι φαινεται. Το φαινεται με το ειναι, εχουν μεγαλη διαφορα. Εισαι σιγουρος οτι η ψυκτρα που προτεινεις ειναι καλυτερη απο την ψυκτρα που εχει πανω η Sapphire? Αμα εισαι σιγουρος, ειπα οτι θα το σκεφτω. Αμα δεν εισαι, γιατι να μπω στην διαδικασια Δεν σου επιτιθομαι. Απλα θελω γνωμες απο παιδια που εχουν ή εχουν φιλους που εχουν ή τελος παντων ειναι σιγουροι οτι αξιζει η αγορα μιας τετοιας καρτας απο αποψη θορυβου / θερμοκρασιας. Το να πληρωσω 130-150 ευρω και να κανει παλι σαν αεροπλανο, μενω με την X1900.
EliasKir Ιανουάριος 29, 2009 #6 Ιανουάριος 29, 2009 Απ' οτι φαινεται στα specs και στα 12 db στις 800 στροφες. Ο κολλητος μου εχει αυτη και ειναι μια χαρα απο αποψη θορυβου και θερμοκρασιας. Anyway, η Toxic θα σε καλυψει και στα δυο και θα εχεις και εγγυηση χωρις να μπλεκεις. Σορρυ αλλα εκρινα με τα δικα μου δεδομενα που δεν εχω προβλημα να βαζω και να βγαζω και να σκαω λεφτα για 10 βαθμους και 5 db παρακατω.
Kaf Ιανουάριος 29, 2009 #7 Ιανουάριος 29, 2009 Έχω την asus που έδειξε ο EliasKir. Απ'οτι βλέπω έχει αρκετά όμοια ψύκτρα με τη saphire. Με overclock η δικιά μου άγγιξε τους 102 βαθμούς. Μετά κατέβασα τα ρολόγια και παρήγγειλα αυτή που σου προτείνει ο EliasKir. Με overclock άγγιξε και 55 βαθμούς (max). Επίσης γίνεται και αθόρυβη, μιας και περιέχεται στη συσκευασία και ρυθμιστής για τους ανεμιστήρες, οπότε τη φέρνεις στα μέτρα σου εύκολα. Επίσης, με τόσα παρελκόμενα, η τιμή της είναι killer. Fan controller+όλα αυτά την κάνουν αρκετά ελκυστική.
viper1442169065 Ιανουάριος 29, 2009 #8 Ιανουάριος 29, 2009 Επειδή το διαβάζω συνέχεια σε διάφορα θέματα, δε γίνεται παιδιά με εργοστασιακές κάρτες να έχουμε πάντα και αθόρυβη κάρτα.Είτε πας σε υδρόψυξη και ξεμπλέκεις ή κάνεις κανένα BIOS modding και ρίχνεις μόνος σου ρολόγια, ανεμηστήρι και ρεύμα όταν δε χρειάζεται..
Viper-kt Ιανουάριος 29, 2009 Author #9 Ιανουάριος 29, 2009 Μαλιστα. Την ASUS με τα 512 απο εδω την πηρες? Μονο την 1GB βρισκω.Το θεμα ειναι, οτι η Sapphire dual slot εχει κοντυτερο PCB απο την νορμαλ 4850. Αν τελικα καταλληξω εκει, υπαρχει περιπτωση να μην κουμπωνει η Scythe?Viper@ Καλα τα λες εσυ. Αμα δεν ξερεις ομως απο υδροψηξη και απο bios modding, ψαχνεις κατι πιο στα μετρα σου:033: Εξαλλου δεν την θελω τελειως αθορυβη, απλα να μην κανει σαν αεροπλανο οπως η Χ1900.
Kaf Ιανουάριος 29, 2009 #10 Ιανουάριος 29, 2009 Αυτή είναι η Asus που πήρα. Μη σε ξεγελάει η εικόνα, στα e-shops (γενικότερα) βάζουν ο,τι εικόνα να'ναι. Η Scythe είναι ούτως η άλλως λίγο μακρύτερη από το PCB της 4850. Να μην κουμπώνει δύσκολο, οι βίδες της Sapphire δε νομίζω να διαφέρουν από τις άλλες 4850. Με προβλημάτισες τώρα που λες για το κοντύτερο PCB. Αν στη 4850 με το default PCB προεξέχει περίπου ο μισός πίσω ανεμιστήρας της Scythe, στη Sapphire τι θα προεξέχει? :105:
Viper-kt Ιανουάριος 29, 2009 Author #12 Ιανουάριος 29, 2009 http://www.firingsquad.com/media/hirez.asp?file=/hardware/sapphire_toxic_4850_dual_slot_review/images/17.jpg Πανω η dual slot, κατω η Toxic:033: H Asus με stock ρολογια και ψυκτρα, απο θερμοκρασιες και θορυβο πως πηγαινε? Για την Toxic γραφουν 39 idle και 56 load. Για να εχω μια ιδεα edit: http://gr.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=8&l3=725 Καποιος να ριξει ενα τηλ. στο e-shop να αλλαξουν φωτο...
MadCatMk21442169156 Ιανουάριος 29, 2009 #13 Ιανουάριος 29, 2009 Η Connect3D HD4850 που έχω είναι εντελώς αθόρυβη. Σε full load δε μου έχει δώσει πάνω από 50C σε κανένα sensor, πράγμα που είναι μάλλον παράλογο για τις θερμοκρασίες που οι 4850 έχουν κι έτσι δε ξέρω αν μπορώ να σε πάρω στο λαιμό μου.
Kaf Ιανουάριος 29, 2009 #14 Ιανουάριος 29, 2009 Από θόρυβο δε μπορώ να σου πω, γιατι δε με ενοχλεί, οπότε δε δίνω σημασία. (παλιά κοιμόμουν με το pc να βγάζει ~60 dB). Τα 39 idle και 56 load ακούγονται τέλεια, αλλα για την non-TOXIC είναι άπιαστο όνειρο. Σε load χωρίς overclock έπιανα και 90+ βαθμούς με τη stock ψύκτρα (γύρω στο 90άρι γενικότερα). Σε idle δε με απασχόλησε και τόσο. Τις θερμοκρασίες τις πρωτοτσέκαρα όταν άρχισε να πετάει artifacts το sacred 2 λόγω θερμοκρασίας. Βλέπεις ήμουν σχεδόν σίγουρος πως αν είναι σε default θα είναι εντάξει. Αμ δε.Chris Kaf added 8 Minutes and 36 Seconds later...http://www.overclockersclub.com/reviews/musashi/images/13.htm Έτσι είναι πάνω σε μια 4850 με κανονικό pcb
Viper-kt Ιανουάριος 29, 2009 Author #15 Ιανουάριος 29, 2009 90+ βαθμους??? Αυτοι οσο πανε και χειροτερευουν μου φαινεται.Οποτε εχουμε:Sapphire Toxic με καλες θερμοκρασιες, ειναι λιγο ανεβασμενη στις ταχυτητες, απο θορυβο ετσι κι ετσι (καπου διαβασα οτι ο ανεμιστηρας ακουγεται λιγακι-θα το ψαξω κι αλλο)ήΚαποια αλλη με κανονικο PCB και με την Scythe πανω οπου θα ειμαι αρχοντας και απο θορυβο και απο θερμοκρασιες (με το κοντο PCB φοβαμαι οτι θα εχω προβλημα)Αμα παω σε λυση fanless? οπως η ARCTIC COOLING ACCELERO S1 REV.2 κανουν δουλεια γενικως ή θα δω μεγαλες θερμοκρασιες?
Kaf Ιανουάριος 29, 2009 #16 Ιανουάριος 29, 2009 Θα πήγαινες για fanless σε μία κάρτα που με FAN πιάνει 90άρες? Οκ, το fan είναι σάπιο, αλλά δεν πάυει να είναι fan. Με το κοντό PCB δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, δε βλέπω λόγο να έχεις πρόβλημα εφόσον θα κουμπώνουν οι βίδες. Και στην τελική αν έχεις, τη στέλνεις πίσω στο eshop και τους λες: "Κύριοι, εδώ λέει πως είναι συμβατή με 4850 αλλά με τη δική μου 4850 δεν είναι. Να μου το αλλάξετε".
Viper-kt Ιανουάριος 29, 2009 Author #17 Ιανουάριος 29, 2009 Ναι εχεις δικιο και για τα 2.Θα διαβασω 2-3 review για την Toxic και μετα θα αποφασισω.
Kaf Ιανουάριος 29, 2009 #18 Ιανουάριος 29, 2009 To cooler της toxic μοιάζει απίστευτα (αν δεν είναι ίδιο) με το Zalman VF900. Το συγκεκριμένο το είχα στην 7900gt και απ'οτι θυμάμαι έκανε μια χαρά τη δουλειά του. Και ήταν και αθόρυβο. Επίσης πρέπει να είχε και ρυθμιστήρι στροφών. Το μόνο που δε μου αρέσει είναι οτι δε φυσάει στα ram heatsinks (τουλάχιστον όχι στην 7900, απ'οτι βλέπω εδώ μια χαρά τα πιάνει)
viper1442169065 Ιανουάριος 29, 2009 #19 Ιανουάριος 29, 2009 Εμένα πάντως η sapphire 4850 ούτε στα 750/1200 δεν πιάνει σε full load πάνω από 72 βαθμούς...
Viper-kt Ιανουάριος 30, 2009 Author #20 Ιανουάριος 30, 2009 Σκεφτομαι να παω στην Sapphire dual slot. Αν δεν με ικανιποιησει το συστημα ψυξης, θα παρω την Musashi.Για την toxic διαβασα πολυ καλα λογια αλλα και οτι ο ανεμιστηρας ακουγεται λιγο παραπανω απο οτι ισχυριζονται τα διαφορα site.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.