Jump to content

Βοήθεια για αγορά μνήμης για Α64 και Asus A8V

mitsosoft

Recommended Posts

Έχω φτάσει στο σημείο να έχω αφήσει στην άκρη κάποια χρήματα έτσι ώστε να αγοράσω μνήμες καλύτερες απο τις ότι να'ναι που έχω τώρα :laughing:

Καταρχήν θέλω να πάρω 2 χ 512mb και απο ότι βλέπω στο e-shop έχει κάποιες corsair xms που λένε ότι είναι cl2 αλλά έχει 3 διαφορετικά μοντέλα.

Έχει κάτι Platinum XMS 512mb DDR400 cl2 με 107

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554586

Επίσης XMS 512mb cl2 που στον τίτλο λέει ότι είναι DDR500 ενώ στα χαρακτηριστικά λέει ότι είναι DDR400 και η τιμή είναι 133

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554590

Και τέλος έχει και της Corsair XMS PRO LED 512MB DDR400 Extra Low Latency με 124

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554585

Αυτό που θέλω είναι να ανεβάσω λίγο τις επιδόσεις του υπολογιστή επειδή αυτές που έχω τώρα δουλεύουν DDR400 με timings 2,5-4-4-8 και επίσης δεν θα έλεγα και όχι αν μπορούσα να ανεβάσω και λίγο την συχνότητα τους (δεν θέλω να κάνω extreme o/c),

Το σύστημα είναι αυτό της υπογραφής, οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή.

Ευχαριστώ προκαταβολικά,

Καλησπέρα,αν ψάξεις λίγο το φόρουμ,θα δείς και άλλα παιδιά ότι θα σου προτείνουν μνήμες με Winbond BH5/BH6 τσιπάκια (δεν υπάρχουν πιά βέβαια στο εμπόριο,αλλά αν ψάξεις σε 2-3 καλά forums θα βρείς),πολύ καλές είναι επίσης μνήμες με Twinmos αλλά κάποιες συγκεκριμένες παρτιδες τις οποίες θα βρείς που αναφέρονται στο forum.

Επίσης πολύ καλές είναι και μνήμες που φοράνε Samsung TCCD chips.

Για Α8V μακριά απο ΒΗ...με 2.8 δεν θα τις πάς πουθενά. Μεταχειρισμένες και φθινές ΕΒ (αν βρείς) ή TCCD.Μονόδρομος για αυτό το mobo. Μην ασχοληθείς για πολύ υψηλά rated TCCD kits αφού το mobo χωρίς το vdd mod (δουλεύει άραγε?) δεν 300αρίζει (το δικό μου δεν 280άριζε καν....3D stable πάντα.....).

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά όπως ανέφερα δεν με ενδιαφέρει το extreme o/c, απλά αυτό που θέλω είναι να ανεβάσω λίγο τις επιδόσεις του υπολογιστή επειδή αυτές που έχω τώρα δουλεύουν σε πραγματικά ελεϊνά timings.

Αν είναι για o/c δεν με ενδιαφέρει να φτάσω 250 και βάλε, και 220-230 να παίξουν (οπότε ο επεξεργαστής θα έχει πάει αρκετά ποιο πάνω για τα δικά μου δεδομένα) αλλά με χαμηλά timings τότε θα είμαι υπέρευχαριστημένος.

Φυσικά έχω κάνει και το αντίστοιχο ψάξιμο στο φόρουμ, αλλά η πλειοφηφία των τόπικ καταστάσεις.

Ευχαριστώ και πάλι.

ειχα αυτη την μητρικη στο κεντρικο μηχανημα και τωρα την εχω στο δευτερο...

ο καλυτερος συνδιασμος για αυτη ειναι πιστευω τα TCCD γιατι δεν μπορει να δωσει πολλα volt στης μνημες ...ετσι παει καλυτερα με αυτες

Ευχαριστώ και πάλι. αλλά το ξαναεπισημάνω άλλη μια φορά γιατί μάλλον δεν εχω γίνει κατανοητός.

Όπως ανέφερα δεν με ενδιαφέρει καθόλου το extreme o/c, και ούτε θέλω να χτυπήσω συχνότητες της τάξεως 250, 260, 270, 280 κτλ

Αυτό που ζητάω είναι να βρώ κάποιες καλύτερες μνήμες (και σε όχι εξωφρενική τιμή) απο αυτές που έχω τώρα που παιζουν στα 200Mhz (DDR400) με timings 2.5-4-4-8.

Σαν πρώτη φάση με ενδιαφέρει να κερδίσω απο τα timings και για o/c αν μπορούν να πάνε με τα ίδια χαμηλά timings 220-230, δηλαδή να παει και ο επεξεργαστης απο τα 2200 στα 2420-2530 θα είμαι υπερευχαριστημένος.

Γι'αυτό ανάφερα και τις Corsair που έχει το e-shop, επειδή λένε ότι έχουν χαμηλά timings και κουτσά στραβά βγαίνω οικονομικά για να τις πάρω. Δεν ξέρω όμως ποια είναι καλύτερη απο τις 3 αλλά και αν έχετε να κάνετε κάποια άλλη αντίστοιχη πρόταση όμως θα ήταν καλό για μένα.

Ευχαριστώ.

Αρχική απάντηση από mitsosoft

υποτίθεται

Κοιτα, για να εχεις 2-2-2 πρεπει να παρεις bh-5/6 η UTT...αλλα θα πρεπει να ριξεις και 3.2+ ρευμα για να πανε εκει που θες με σκληρα timmings.....!

Με τα tccd (παιζουν ολα στα 200 με 2-2-2-5)...αλλα οσο ανεβαινουν πρεπει να χαλαρωνεις τα timmings.....δηλ στα 230 μπορει να παιζουν με 2-3-3-8....και με ρευμα απο 2.65-2.85...δεν θα χρειαστεις παραπανω.....ριξε και καμια ματια σε κανενα tccd θεμα να δεις με τι ρολογια πηγαιναν στα 220-230 που θες...

Και αν αφήσουμε το o/v στην άκρη (που όπως ανάφερα δεν καίγομαι και τόσο) αυτές οι 3 Corsair λένε τίποτα, επειδή γράφουν ότι έχουν χαμηλά timings και επίσης αν ξέρει κανένας ποια είναι καλύτερη απο τις 3;

Γενικότερα δεν έχω δεί σε κανα μαγαζί PQI, Adata εδώ στην Αθήνα, αυτές που βρήσκω είναι Kingston, Twinmoss, Corsair, OCZ κτλ γιαυτό ρωτάω και για τις Corsair του e-shop επειδή βγαίνω και οικονομικά.

Ευχαριστώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.