Jump to content

Αγορα νεας μητρικης. Η παλια? Θυμα των πρωτων clock-ιων μου :)

geo7dlx

Recommended Posts

ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. ΕΚΑΝΑ RESTART ΤΟ PC ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ BIOS ΟΥΤΕ ΣΤΑ WINDOWS Ο ΑΛΛΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ. ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ 40ΑΡΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΑ WINDOWS ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ E-SATA. :022: :022: :022: :022: :022:

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Παιδια το ελυσα. Αλλαξα παλι την σειρα των καλωδιων και εκανα και το σταυρο μου και ξαφνικα τους βλεπει ολους παντου. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!!!!! ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΘΕΕ!!!!:)

Και τωρα θα ηθελα βοηθεια στο overclocking παρακαλω. Επαιξα λιγο με το CPU Level Up της Asus και πηγε μονο του, στα 3!!!!!

Πειτε μου σας παρακαλω τι και πως στο bios γιατι οπως τα εχει κανει κWλ0s η Asus με την ορολογια δεν καταλαβαινω και πολλα.

Ξεκινηστε παρακαλω απο τα βασικα.!!!! Ευχαριστω πολυ για την υπομονη σας.

• 4 weeks later...

Μην βλέποντας φως στο προηγούμενο post, αποφάσισα να το ψάξω μονος μου. Ενώ λοιπόν το pc έτρεχε σταθερά επί εικοσιτετραώρου βάσεως στα 3.46 ghz έβαλα σήμερα να παίξω το tom clancy' s end war. Πολύ απαιτητικό game που στρεσάρει την cpu.

Και παρατηρώ κολλήματα στον ήχο. Τα ίδια είχα παρατηρήσει όταν τον έτρεχα στα 3.8 για δευτερόλεπτα και έκλεινε. Οποτε κοιτάω την lcd poster screen που ήρθε μαζί με την μητρική και βλέπω να χτυπάει 50 βαθμούς σε north και south. Το real temp έλεγε 56 αν θυμάμαι καλά στην cpu. Οποτε λέω αν βάλω το cpu cmos ratio από 9 σε 8 the μειωθεί λίγο η ταχύτητα και δεν θα έχω υπερθέρμανση.

Το κάνω και κάνω και με κομπιουτεράκι τον υπολογισμό τις ταχύτητας που θα είχε η cpu.

FSB 385 x Multi 9 = 3465 Ghz

FSB 385 x Multi 8 = 3080 Ghz

Kai twra to sok. Μπαίνω στα windows δεξί κλικ στο my computer και...... 3.46 Ghz..... ότι ακριβώς δηλαδή έβγαλε και με multi 9.

Τι γίνεται ρε παιδιά?

geo7dlx added 5 Minutes and 25 Seconds later...

Και κατι αλλο ρε παιδια. Γινεται να κερδισω παραπανω ταχυτητα με μικροτερο multiplier? Πως γινεται τουτο?

Το CPUz παντως βγαζει κανονικα 3080 Ghz. Τι γινεταιαιαιαιαιαιαιαιαι???? Μειωσα και τις τασεις λιγο και θα αρχισω να παιζω με multi 8 να δω που θα φτασει.

για να ανεβεις mhz κατεβαζοντας multiplier ανεβαζεις το fsb

Ωραια και ρωταω, απο τεχνικης πλευρας, πως εξηγειται το οτι μεγαλωνουν τα περιθωρια με μικροτερο multi?

μονο FSB και "υποθετουν" οτι εχεις το μεγαλυτερο multi

Απο που το υποθετουν? Διαβαζουν καποια specs για το hardware βασει των INF drivers και απο εκει ''κρινουν'' αναλογα την μητρικη τι multi ειναι το max το δικο της?

τι εννοεις μεγαλωνουν τα περιθωρια?

Ανεβαζοντας το fsb να ξερεις οτι επηρεαζονται και οι μνημες...

Γι αυτο ειναι πιο ευκολο να κανεις oc μεσω multiplier.

Παλιοτερα απο οσο θυμαμαι δηλαδη τα multi ηταν κλειδομενα... και οσα δεν ηταν τα εριχναν τερμα κατω οσο παει για να maxαρουν το fsb...

Για παραδειγμα ενω εμενα ο παλιος μου AMD ηταν 2.2 με 200χ11 ... προτιμουσα να τρεχει πανω κατω στα ιδια mhz με 300χ8 ...Ο δευτερος συνδιασμος εδινε τεραστια διαφορα σε επιδοσεις και memory bandwith

Ο δευτερος συνδιασμος εδινε τεραστια διαφορα σε επιδοσεις και memory bandwith

Ρε ****το δεν το καταλαβαινω αυτο. Το ερωτημα παραμενει το ιδιο. Δεν ελαβα φιλε μου καποια επεξηγηματικη απαντηση. Θελω να καταλαβω πως και γιατι με μικροτερο multi εχει κανεις μεγαλυτερες επιδοσεις. Γιατι τα 3.4 του c2d e6600 μου με multi 9 να μην ειναι τοσο σταθερα οσο με multi 8?

Επισης, το συστημα εξακολουθει οπως εκανε και στα 3.4 ετσι τωρα και στα 3.5 να κλεινει μολις παω να bench-αρω αρκετα.

Μολις εκανα το κλοκαρισμα το μεσιμερι χτες, ετρεξα τα 2 τεστ του wprime. Δεν εκλεισε. Μετα τρεχω το μεγαλυτερο τεστ του SuperPi_Mod_1.5 στα 32 αν δεν κανω λαθος. Ουτε τοτε εκλεισε. Παω -στο καπακι ολα αυτα- να τρεξω Prime95 ενα Small FFTs και εκλεισε.

Το αφηνω λιγη ωρα μετα το ανοιγω παλι στα ιδια κλοκς 3.5 δηλαδη, με multi 8, τρεχω το 3D-MARK 06 με default αναλυση και default φιλτρα και loop καθε τεστ 3 φορες (γιατι καποια bench οπως του quake 4 μου ειπαν οτι θελουν και 2-3 φορα για να παρω σωστο αποτελεσμα, το γιατι δεν το γνωριζω, οποτε υπεθεσα οτι το ιδιο θα χρειαστε και στο 3d-mark) και το ετρεξε κανονικα. Καπου στους 14680 ποντους νομιζω εδωσε μεσο ορο ολων των τεστ.

Μετα βλεπω 2 επεισοδεια μιας σειρας σε HD αναλυση, ουτε τοτε εκλεισε. Τελος, πηγα να του βαλω να παιξει το demo mode του 3d-mark 06 , που το δειχνει σαν ταινια και καλα με μουσικη ολοκληρο και χωρις FPS μετρητη, αλλα μολις περασαν 10-15 δευτερολεπτα εκλεισε. Το εβαλα σε full αναλυση 1440χ900 και ολα τα φιλτρα ανοιχτα και στο φουλ, για να το απολαυσω. Αλλα.....

Πως τα βλεπετε τα πραγματα? Θελετε screenshots απο bios κλπ?

Τι δε καταλαβαινεις?

Το μεγαλυτερο fsb επηρεαζει συνηθως (αναλογα πως το ρυθμιζεις) και τις μνημες...

Οταν οι μνημες σου δουλευουν ταχυτερα..λογο αυξησης του fsb ...λογικα ειναι να εχεις καλυτερες επιδοσεις.

Τωρα για τα αλλα δεν νομιζω οτι εχω την συνεχεια του θεματος θα το ξαναδιαβασω απο το σπιτι και να δουμε

Εγω παντως με τον phenom μου βλεπω πως ειναι πιο δυσκολο να κανεις πλεον overclock με το FSB και προσανατολιζομαι πιο πολυ να παιξω με το multiplier...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.