geo7dlx Ιανουάριος 28, 2009 Author #41 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2009 με την μονη διαφορα οτι στο κουτι που επελεξα ρε παιδια το psu ειναι κατω. ειναι αλλιως το air-flow εκει ετσι δεν ειναι? αν καταλαβα σωστα θα το εχω με τον μεγαλο ανεμιστηρα να κοιταει προς τα πανω δηλαδη προς την μητρικη. σωστα?επισης, εχω απο το τωρινο μου κουτι 2 ανεμιστηρες τους Noctua Fan 120mm NF-P12Μου ειχαν πει στο πλαισιο οτι ειναι οι καλυτεροι. Αν και απο οτι ειδα πλεον που ξερω 5 πραγματα υπαρχουν και αλλοι πιο φτηνοι και με 2200 rpm και πανω.Στο νεο κουτι να αντικαταστησω καποιους απο τους ανεμιστηρες με τους 2 αυτους?Επισης, ποια ειναι η καλύτερη παστα για την cpu? Δεν με πειραζει αν δεν υπαρχει σε e-shop και υπαρχει ας πουμε στο Πλαισιο tuning shop ή στο Multirama Extreme. Απλα να ξερω ποια ειναι.Αυτη μου τραβηξε το ενδιαφερον Coollaboratory Thermal Paste Liquid PRoΕπισης για την αφαιρεση της παστας χρησιμοποιω μεχρι σημερα πανακια. Ουτε σπατουλες ουτε τιποτα. Κατι τετοιο ή κατι αλλο μηπως θα βοηθουσε?Arctic Arctic Clean 1 and 2 60ml Kit Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo7dlx Ιανουάριος 28, 2009 Author #42 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2009 Καποιος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Ιανουάριος 28, 2009 #43 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2009 εγω στο πισι μου χρησιμοποιω αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650417 και ειναι μια χαρα...και εγω με πανακι καθαριζω την παλια.θελει σπατουλα πανω στον επεξεργαστη?????lol τωρα για τους ανεμιστηρες βαλε οποιους εχουν μεγαλητερη ροη αερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo7dlx Ιανουάριος 29, 2009 Author #44 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2009 για να σας ρωταω ομως πάει να πει οτι δεν ξερω τί ροη αερα εχουν οι ενσωματωμενοι στο νεο κουτι για να συγκρινω.αυτη την παστα την εχω και εγω απο την enzotech ultra x cooler της cpu. αλλα θα ηθελα να ξερω ποια ειναι η καλυτερη. τι γινεται? γιατι δεν ασχολειται και κανεις αλλος με το thread για να ακουσω και αλλες αποψεις?:089: :089:επισης, τα πανακια σου πως τα χρησιμοποιεις? στεγνα ή νοτισμενα ελαφρως με νερο/οινοπνευμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EliasKir Ιανουάριος 29, 2009 #45 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2009 H καλυτερη ειναι η Liquid Pro και τα πανακια τα βρεχεις με καθαρο οινοπνευμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Ιανουάριος 30, 2009 #46 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2009 να κρατησεις τουs noctua.ειναι παρα πολοι καλοι ανεμιστηρες...για αυτο εχουν και 20 ευρω ο ενας...για την παστα οτι λεει το παλικαρι απο πανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio1442169068 Ιανουάριος 30, 2009 #47 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2009 φαρμακευτικη(καθαρη) βενζινη αοσμος λευκη για καθαρισμο!την βρισκεις στα σουπερ-μαρκετ,το h/w δεν παθαινει τιποτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo7dlx Φεβρουάριος 2, 2009 Author #48 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2009 ωραια εγω κραταω τους νοκτουα. αλλα μην ξεχνιεστε. εχει 6 ανεμιστηρες το κουτι. ποιους 2 να αντικαταστησω? εχει 2 πανω, εναν στο πλαινο παραθυρο, 2 μπροστα και τελος 1 πισω. ????????επισης, γιατι τοτε καποιοι αλλοι ανεμιστηρες εχουν στα χαρακτηριστικα τους πιο γρηγορο r.p.m. αλλα ειναι φτηνοτεροι?και τελος, αυτην την βενζινη πως την ζηταω? που ειναι, στα οινοπνευματα? μια βοηθεια γιατι η μητρικαρα ηρθε και περιμενω το κουτι. επισης, φοβαμαι μην γινει καμια αναφλεξη και εχω αλλα μετα. εκτος και αν ειναι σαν το οινοπνευμα και εξατμιζεται αμεσως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Φεβρουάριος 2, 2009 #49 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2009 κατα τη γνωμη μου αντηκατεστησε τους εισοδου,δλδ τους δυο μπροστα ή εναν μπροστα και εναν πισω. μερικοι ειναι φθηνοτερη γιατι κανουν πολυ θορυβο ή γιατι η μαρκα ειναι οτι να ναι.επισης μερικοι εχουν και ρουλεμαν(σε αυτους ανεβαινει η τιμη).για τα υπολοιπα δν ξερω Link to comment Share on other sites More sharing options...
EliasKir Φεβρουάριος 2, 2009 #50 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2009 Κι εγω αυτο θα ελεγα, να τους βαλεις μπροστα. Επισης για τον καθαρισμο μπορεις ΑΦΟΒΑ να χρησιμοποιησεις καθαρο οινοπνευμα που το βρισκεις στις υπεραγορες (supermarket). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Φεβρουάριος 2, 2009 #51 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2009 Μωρομάντηλα ftw Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo7dlx Φεβρουάριος 3, 2009 Author #52 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2009 Οπως θα περναω απο την στουρναρη κοντα, στο γυρισμο απο την σχολη, θα παω να παρω κανενα accessory για το κουτι μου φαινεται. Καμια νεον λαμπα uv κατα προτιμιση κλπ. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΕχω αρχισει και μπαινω σε τρυπακιααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!Τι το θελα το χομπι????????:033: :033: :033: :033: Link to comment Share on other sites More sharing options...
EliasKir Φεβρουάριος 3, 2009 #53 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2009 Θα πας με το παπακι και το fly???:033: :033: :033: Ασε το κουτι στην ησυχια του παλιοχουλιγκαν. Αρκετα μπλιμπλικια εχει απο μονο του.:098: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capamaru Φεβρουάριος 4, 2009 #54 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 ωραια εγω κραταω τους νοκτουα. αλλα μην ξεχνιεστε. εχει 6 ανεμιστηρες το κουτι. ποιους 2 να αντικαταστησω? εχει 2 πανω, εναν στο πλαινο παραθυρο, 2 μπροστα και τελος 1 πισω. ????????επισης, γιατι τοτε καποιοι αλλοι ανεμιστηρες εχουν στα χαρακτηριστικα τους πιο γρηγορο r.p.m. αλλα ειναι φτηνοτεροι?Θα αλλάξεις τον έναν μπροστινό και τον έναν πίσω.Καλός ανεμιστήρας είναι αυτός που μπορεί με χαμηλότερη ταχύτητα (αρα με λιγότερο θόρυβο και ενέργεια) να φυσήξει ή να ρουφήξει :026: περισσότερο αέρα από έναν άλλο αντίστοιχου μεγέθους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaLooney Φεβρουάριος 4, 2009 #55 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 Στο YOUTUBE εχει αρκετα βιντακια που λεει σχετικα με 120αρια φαν τσεκαρε τα και βγαλε και το δικο σου συμπερασμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo7dlx Φεβρουάριος 4, 2009 Author #56 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 στο youtube η αληθεια ειναι οτι το κοιταξα το θεμα και χαθηκα.... ειδα και αποειδα και το παρατησα.επειδη θελω και τα λαμπακια μου ομως να εχει και λιγο ωραια εμφανιση ρε παιδι μου, σκεφτομαι να δω, αν οι 2 πανω δεν ειναι με LED τοτε να βαλω τους noctua επανω. οι 2 μπροστα ειναι σιγουρα με φωτακια. εκτος και αν παρω καμια cold cathode οποτε δεν θα με πολυαπασχολει.Αυριο θα εχω και το κουτακι επιτελους. Βλεπετε πηρα τη μητρικη απο το e-shop και το κουτι απο το πλαισιο, γιατι θελω να εχουν ολοι δουλεια. Δεν μαρεσουν τα μονοπωλεια, ουτε εταιριες να κλεινουν και να πειναει κοσμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaLooney Φεβρουάριος 4, 2009 #57 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 στο τελος θα πεινασουν αυτοι...πρωτα εμεις μην ανησυχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo7dlx Φεβρουάριος 5, 2009 Author #58 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2009 Το παρελαβα το κουτακι αλλα εχω αποριες. Πως θα μπουν τα drives και οτι αλλο θελω να αλλαξω πχ ανεμιστηρες, αφου δεν ξερω πως θα βγαλω το μπροστινο panel και αυτο το φιλτρο αν δεν κανω λαθος που εχει μπροστα.?????????Το panel το εβγαλα το μεγαλο, τωρα ομως πως βγαζω τα φιλτρα που εχει? δεν μιλαω για τα 2 των ανεμιστηρων τα πλαστικα αλλα για το front panel που εχει συνολικα 9 ορθογωνια (δεν θυμαμαι πως τα λενε) .Σε λιγο θα δωσω φοτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo7dlx Φεβρουάριος 5, 2009 Author #59 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2009 Δεν μιλαω για αυτα εδω: Αλλα για αυτα: Και σε πιο κοντινο: ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΒΡΗΚΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo7dlx Φεβρουάριος 7, 2009 Author #60 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2009 Θα πας με το παπακι και το fly???Τωρα το παρατηρησα ο N00b. Καλα το παπακι ενταξει εννοεις μηχανακι. Το fly ομως ο ν00μπ δεν το καταλαβα!!!! Τι Θες να πεις ποιητη?****************************************************[στο ψητο Mode_ON]Παιδες επαθα ψυχρολουσια. Πηγα στο Multirama Extreme πηρα 2 λαμπες, εκατσα ποσες ωρες να κανω την μετακομιση στο νεο κουτι, να βαλω την νεα μητρικη και αρχισαν τα προβληματα.Αρχικα, για να ειμαι σιγουρος πηγα να κανω φορματ. Παω να βαλω τις αρχικες ρυθμισεις στο βιος και βλεπω οτι δεν βλεπει τον εναν απο τους 2 σκληρους μου. Το βιος σημειωτεον ειναι στην τελευταια του εκδοση, το ελεγξα. Εχω εναν μικρο 40 αρη για windows και προγραμματα, Western Digital, ειναι SATA (δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι σατα2) και εναν 500 seagate ο οποιος ειναι σατα2 και ειναι για αρχεια και παιχνιδια. Κατεβαζω με τους γνωστους τροπους:105: τα βλεπω και οτι ειναι και δεν το θελω το σβηνω. Τα αλλα που ειναι για ''κρατηση'' πανε στον 1τερα εξωτερικο μου WD My Book 1 TB Home Edition.Εν το μεταξυ εβγαζε στο boot sequence και ενα Ata pi cd-rom κατι τετοιο. Μετα απο ωρες συνειδητοποιω οτι το DVD Drive ηταν χαλασμενο. Βγαζω το χοντρο IDE (δεν νομιζω να κανω λαθος) καλωδιο και εβλεπε μονο τον εναν σκληρο και floppy. Τεσπα, βαζω ένα άλλο που ειχα dvd-rom που δουλευει, το βγαζει κανονικα με το ονομα του. Εξαφανιστηκε το ATaPI κλπ. Πως? Δεν γνωριζω. Παιζω λιγο με τα σατα καλωδια, βγαζω βαζω και βλεπω οτι καθε φορα βλεπει ενα σκληρο. Όλα τοσο στο front panel (2 usb, audio/mic , 1 e-sata) οσο και στο back panel δουλευουν κανονικα. Στα windows τελικα, αφου το αφησα να βλεπει το bios μονο το 40αρη, εκανα φορματ όλα κανονικα, drivers updates κλπ. Αλλα θελω να κανω και το bios να το βλεπει όπως πρεπει. Δεν ξερω πως. Αυριο μεθαυριο πες, παιρνω νέο εσωτερικο, τι θα γινει? Παλι τα ιδια? Δεν τον βλεπει τον άλλο κάθε φορα σκληρο ουτε στην οθονη με τους σκληρους αλλα ουτε και στο boot sequence (λογικο πιστεω). Στις ρυθμισεις που εψαξα είναι ρυθμισμενο σε IDE. Σε Raid δεν θα μπει γιατι ηδη ξερω για τα προβληματα που εχει η μητρικη με το θεμα Raid οποτε δοκιμασα να δω τι είναι εκεινο το AHCI mode. Ειλικρινα δεν γνωριζω τι είναι και θα ηθελα να μου πειτε. Επισης, το εβαλα παλι πισω σε IDE αφου μολις το ειχα αλλαξει σε AHCI το LOGO στην αρχη του bios κινουταν με δυσκολια και φοβηθηκα και το γυρισα. Νομιζω ότι και τοτε δεν τον εβλεπε παλι τον άλλο σκληρο. Σε κάθε περιπτωση θα ηθελα την βοηθεια σας. Βλεπει ειτε μονο τον 500 ειτε τον 40. Τελος, στην αρχη όταν αλλαζα θεσεις στα καλωδια αναμεσα στις SATA της μητρικης, παρατηρησα ότι όταν εβλεπε μονο τον μεγαλο σκληρο, ελεγε κατι για πληροφοριες boot κατι τετοιο. Όταν εβλεπε τον μικρο μονο, πιγαινε να μπει στα windows που ηταν από πριν το φορματ. Απλα κολλαγε στο login screen.Δεν μπορω να αρχισω να μαθαινω να κανω overclocking με την μητρικη αν δεν λυσω πιστευω αυτό το θεμα. Και μολις το λυσω, ξεκιναω νέο thread οπου θα ζητησω βοηθεια προσαρμογης/μεταφρασης των ορων που μεχρι τωρα ηξερα για overclocking, στην ορολογια που χρησιμοποιεί η Asus.[/στο ψητο Mode_OFF] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.