Jump to content

Αγορα νεας μητρικης. Η παλια? Θυμα των πρωτων clock-ιων μου :)

geo7dlx

Recommended Posts

πες οτι παθαινει κατι. και πρεπει να την δουν. τι κανω? στο πλαισιο ξερω την παω εκει επι τοπου και σε 1 μερα το πολυ εχω την λυση. στο ε σοπ δεν ξερω τι και πως. για πες μου.

επισης, η asus striker 2 καπως ετσι αν θυμαμαι καλα λεγεται ειναι αλλη εκδοση της ιδιας καρτας?

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0317802&catid=020200

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Παιδες εχω ενα διλημα. Μιλησα με ατομο που εχει τρελες γνωσεις υπολογιστων και μου ειπε την εξης θεωρια.

Κατ' αρχην μου λεει μακρια απο Asus. Εχει μεγαλη ''φημη'' για bios που σκανε, κανουν τα δικα τους και αλλα τετοια. Επισης, μου προτεινε μια φτηνη της gigabyte οπως η ds4 και μου λεει σε εναν χρονο και κατι χτιζω ενα νεο συστημα μητρικη-cpu-ram με βαση τους core i7.

Λεω να τον ακουσω. Τι λετε?

Τι σημαινει "Bios που σκανε" man? Τοσοι overclocker ανα τον κοσμο δηλαδη κανουν λαθος που την εμπιστευονται?

Για να κανεις i7 συστημα ξερεις ποσα λεφτα θελεις?

Τι σημαινει "Bios που σκανε" man?

ΝΑ μην ανοιγει το πι σι, να μην μπαινει στο bios ουτε το εφεδρικο, επισης προβληματα με το δικτυο και τους drivers. Σου λεω τωρα τι μου λεει το παλικαρι, ετσι? Επισκευαζει χρονια υπολογιστες και μου λεει οι περισσοτερες περιπτωσεις που δεν μπορουσε να κανει κατι με την μητρικη ηταν asus. Μου λεει οτι ειναι αναξιοπιστες. Του το ειπα αυτο οτι δηλαδη την εμπιστευονται τοσοι, αλλα μου λεει οτι συμφωνα με αυτα που εχει δει, δεν μου τις συστηνει. Αντιθετως, μου λεει να παω δαγκωτο για gigabyte αν τελικα παρω τωρα μητρικη σε socket 775 εκει που ειμαι δηλαδη.

Για να κανεις i7 συστημα ξερεις ποσα λεφτα θελεις?

Πολλα και γι αυτο το σκεφτομαι.

Δεν νομιζω το Bios να χαλαει μονο του. Κατα 99% ειναι μλκ του χρηστη κατα το update. Anyway, οσο για τις Gigabyte εχει δικιο, κι εμενα μου αρεσουν πολυ (σκεφτομαι να παρω μια για το κατεβαστηρακι μου). Και εχουν και Dual bios για αυτοματο recovery αν παθει κατι το αρχικο bios.

Λοιπον την μητρικη θα την παρω την Asus Maximus Formula II και ο Θεος βοηθος. Αλλα θα ηθελα να παρω και ενα οικονομικο κουτακι με παραθυρο στο πλαι. Ειδα οτι το e-shop τα εχει ακριβουτσικα.

Μεχρι στιγμης κοιταω τα:

NZXT Alpha Black Window

Lian Li PC-007FB Case Plus II W/25CM Fan

NZXT Tempest Black

NZXT LEXA RedLine Edition

Πειτε μου και απο e-shop αλλα μεχρι γυρω στα 100 eura.

Αυτο ας πουμε ειναι στο φραγμα των 100 ευρω και μου φαινεται turbo.

XCLIO A380 SUPER TOWER BLACK

Και φυσικα θελω η μητρικάρα να μπαινει σωστα χωρις να πρεπει να κανω μοντες.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι η μητρικη αυτη λεει στο e-shop πως ειναι atx και το κουτι το τελευταιο το τουμπανο πως περνει e-atx (extended atx δεν σημαινει αυτο?) τι γινεται?

XCLIO A380 SUPER TOWER BLACK

Αυτο δηλαδη? Τζαμπα χαρηκα? δεν θα ειναι συμβατο? ουτε ψυγειο?

ειναι το πιο φτηνο super tower θελω απλετο χωρο και παραθυρο στο πλαι.

απο τα αλλα που εχω δωσει στο παραπανω post?

Lian Li PC-007FB Case Plus II W/25CM Fan ας πουμε δεν θα ειναι ψυγειο?

εγω για το super tower ελεγα για να μην χρειαστω παλι συντομα αλλαγη.

σας ακουω.

Επισης, εριξα μια τελευταια ματια στο e-shop και αναρωτηθηκα, οι παρακατω μητρικες δεν ειναι καλυτερες επιλογες απο την Maximus II Formula ?

ASUS P5Q3 DELUXE WIFI/AP + 2GB DDR3 ερχεται και με ddr3 kit

ASUS RAMPAGE FORMULA

Θα ακουσω με ευχαριστηση τα επιχειρηματα σας.

Σε full tower που εχει καλο ventilation και πολλες δυνατοτητες για ψυγεια και w/c ειναι το haf932.Εχει και λογικη τιμη.Δεν στο λεω επειδη το εχω...και στα reviews αν διαβασεις αυτα λενε.

LOL. Οταν λεω ψυγειο εννοω να εχει μπολικη δροσια/κρυο

οπως λεει και ο φιλτατος....

το εχει ο κολλητος μου το δευτερο...σπερνει...και απο θερμοκρασιες ψυγειο

με αυτην την εννοια.

δηλαδη το super tower δεν σκιζει?

επισης, για τις αλλες 2 μητρικες που ρωταω? τι λετε?

geo7dlx added 14 Minutes and 18 Seconds later...

Απαντηστε μου σας παρακαλω. Δεν ξερω τι να κανω και θελω να κανω και την παραγγελια.

η καρτα ηχου που δινει ειναι καλυτερη απο αυτην που δινουν με την maximus II formula?

ομως σκεφτομαι οτι θα με βγαλει off budget. Δεν θα μπορεσω να παρω και κουτι.:022:

Τι με συμβουλευετε να κανω?

Maximus 2 Formula και κουτι?

ή Rampage Formula χωρις κουτι?

Δεν βλεπω να εχει κατι παραπανω σημαντικο υπερ η Rampage Formula. Δεν ξερω ποσο διαφορα εχουν μονο στο overclocking. Λεω για την Maximux II Formula και κουτι. ΤΙ ΛΕΤΕ?

Εκατσα και τισ συγκρινα γραμμη γραμμη στα χαρακτηριστικα τους απο το E-Shop.

Στο Overclocking ειναι ιδιες οσον αφορα το max fsb που μπορει να πιασει ο μεσος χρηστης με τις συμβατικες μεθοδους ψυξης. Η κυρια διαφορα ειναι το crossfire. αν δεν σε ενδιαφερει πανε στην maximus με κουτι. Επισης το budget σου ποσο ειναι τελικα? Δεν ειναι 260 ευρω?

Αν θελεις maximum airflow μεχρι 100 ευρω παρε το NZXT Tempest. Μπορει να θεωρειτε midi αλλα ειναι τεραστιο. Αν μπορεις να μαζεψεις λιγα χρηματα ακομα παρε το HAF. Αν θελεις ποιοτητα παιρνεις Lian Li.

Πιστευω οτι με το NZXT Tempest και την maximus II formula θα μου ερθει...... κουτι!!!!!

Μονο καντε μου μια χαρη. Πειτε μου επιτελους οτι θα εχω ενα..... ''εισαγωγικο'' extreme συστημα. Θα χαρω παρα πολυ.

Τις μνημες τις εχω αναφερει και παλι πιο πριν. Η Καρτουλα γραφικων που εχω ειναι μια Asus ENGTX 260 896 MB που τρεχει σε σταθερο overclocking core/shader/memory 663/1429/1140 αντιστοιχως.

Με προβληματισε μονο το ''αν θες ποιοτητα πηγαινε Lian Li"

Πιο μικρο απο το Tempest ειναι. Θα χασω δηλαδη αν το παρω αντι για το Lian Li? Ειδα και reviews. Δεν νομιζω οτι ειναι κατι αλλο απο μια εξερετικη αγορα το Tempest. http://tweaknews.pricegrabber.com/rating_getprodrev.php/product_id=71687942/id_type=masterid/search=nzxt%20tempest/st=product_tab

Οποτε τι λετε? ΤΟ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΤΕΡΑΤΑΚΙ?

EDIT: Και κατι ακομα. Τα NZXT LEXA κοκκινο/μπλε δεν με νοιαζει, εχουν χειροτερο air-flow απο το Tempest?

Λοιπον τα παραγγελνω. Ελπιζω να εκανα καλες επιλογες!!!! maximus 2 formula και tempest air flow king

Καλα κλοκια man. Ειμαι σιγουρος οτι θα μεινεις ικανοποιημενος τοσο απο την μητρικη οσο και απο το κουτι.

Θα με βοηθησετε σε οτι χρειαστω ετσι? Το bios της δεν θα εχει καμια σχεση με το ταπεινο της P965 Platinum που με υπηρετησε επι 4 χρονια σχεδον.

Και για αρχη, το Chieftec 1200 Watt τροφοδοτικο μου να το βαλω με τον ανεμιστηρα να κοιταει προς τα πανω? ή προς τα κατω? μπαινει κατω στο κουτι βλεπω οχι πανω οπως σε αυτο που εχω τωρα. Εχει εναν μικρο που φυσαει προς τα εξω πισω στο κουτι στο πισω μερος και ενα μεγαλο που ή θα φυσαει προς τα πανω ή προς τα κατω.

Και οι δυο ανεμιστηρες ρουφανε αερα προς το τροφοδοτικο οποτε ο μεγαλος ανεμιστηρας θα κοιταει προς τα πανω.

LOL. Εισαι σιγουρος? Γιατι αν ειναι ετσι τοτε μερικα παλικαρακια στο πλαισιο πρεπει να απολυθουν. Μου ειπαν οτι ο μεγαλος βγαζει προς τα μεσα στο κουτι δηλαδη και το ιδιο και ο μικρος απο πισω. κοιτα λογικα δεν πρεπει ο ενας εστω, ο μικρος ο πισω ας πουμε να βγαζει απο μεσα το ζεστο αερα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.