Jump to content

A8N-SLI Deluxe NF4 tips and tricks

mariosalice

Recommended Posts

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από dio [Σήμερα, στις 14:13]

Νεο BIOS 1012-001 ,beta φυσικα.

Δεν βρήκα τι αλλαγές ή διορθώσεις έχει. Το flashara και βοήθεια μου.

http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/socket939/A8N-SLI%20Deluxe/1012-001.zip

Όλα τα Beta δεν γράφουν τι διορθώνουν. Μέχρι τώρα έβαζα κάθε καινούργιο BIOS. Με το 1011 απογοητεύτηκα. Μάλλον βγήκε ειδικά για να υποστηρίξει τους διπύρηνους επεξεργαστές. Το ίδιο νομίζω οτι θα είναι και το 1012.0001 Beta, που υπολογίζω οτι θα διορθώνει τις πατάτες του 1011. Το έβαλες; Υπερχρονίζεις με αυτό;

Το έβαλα. Ίδιο με το 1010. Μόνη διαφορά οτι με 4 dimm τώρα μπορώ και υπερχρονίζω. Ακόμα νομίζω οτι το 1008 για Winchester είναι καλύτερο.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 13:27]

Δεν είναι δυνατόν αυτό που λες οτι με default timing η μνήμη και με διαιρέτη στα 333 να μην μπορείς να βάλεις CPU Frequency μεγαλύτερο από το 210. Ξαναδοκίμασε το. Είναι η καλύτερη λύση. Κάτι κάνεις λάθος σίγουρα ή δεν μου τα λες καλά.

Μήπως δεν θέλεις να βάλεις διαιρέτη; Κανονικά πρέπει να φτάσει άνετα τα 250 ο συνδυσαμός 2 x 512 CORSAIR TWINX 1024MB 3200C2PT. Εδώ οι δικές μου μνήμες που είναι Value select με SPD 2.5-8-3-3 με διαιρέτη 333 δουλεύουν μια χαρά όταν βάλω CPU Frequency 250 και με αέρα όχι με νερό. Οι δικές σου θα έπρεπε να πάνε ακόμα παραπανω.

Έλεγξε όλες τις επιλογές στο BIOS οτι τις έχεις σωστά. Μήπως ξέχασες το Hypertransport στο auto ή στο 5Χ; Πρέπει να είναι 4Χ.

EDIT

Αλήθεια τι timing έχει στο SPD η μνήμη σου;

Δεν είναι 2-5-2-2 αλλά 2.5-6-3-3. Δες εδώ.

http://www.corsair.com/corsair/products/specs/twinx1024-3200c2.pdf

Δες και στο CPUz στην κάρτα SPD, στο SPD Timings Table σου γράφει ποιός είναι ο default χρονισμός της μνήμης σου. Αυτόν να βάλεις.

Δεν ειναι οτι δεν θελω να βαλω διαιρετη, δεν εχω κανενα προβλημα να πειραματιστω και γιαυτο και ακουλουθω πιστα ο,τι μου λες :T:

Απλα μαλλον εχεις δικιο για τις μνημες, και δεν παιζουνε 2-5-2-2. Απο κατω εχω μια φωτο απο τις μνημες που εχω. Πρεπει να ειναι σωστο το λινκ που εβαλες στην Corsair.

dsc014445ya.jpg

Θα αρχισω παλι τα πειραματα και θα επανελθω. Παντως τωρα ειμαι στα 237.8 x 10 = 2377.9 Mhz με τις μνημες να ειναι CPU/10 3-4-4-8. Χαλαρωσα λιγο τα timings και αλλο για να ειμαι σιγουρος, τι λες? Μηπως τις παραχαλαρωσα. Παντα μιλαμε για 1Τ εε..και οπως μου ειπες εχω βαλει 2.9V ταση στις μνημες. Θυμαμαι καπου ειχα διαβασει οτι ειχες γραψει οτι απο 238 και μετα κολλαει το 1Τ και το σταματησα εκει..

Οσο για το HyperTransport και αυτο ναι ειναι σωστο οπως μου ειπες 4X. Επισης επισυναπτω και φωρο με το SPD που μου δειχνει το cpuz που ειναι 3-8-3-3 στα 200Mhz.

Tι σημαινει αυτο?

spd9mx.jpg

EDIT :

Δοκιμασα και αυτο που μου ειπες με τον διαιρετη αλλα οχι με Cas2 αλλα με τα timings που λεει στο σαιτ της Corsair, δηλαδη 2.5-6-3-3 και παντα με 1Τ. Λοιπον τωρα ειμαι στα 250 x 10 = 2500Mhz και την μνημη την εχει παει στα 208. Επισυναπτω και φωτο γιατι βλεπω παλι 22 στο trc που μου ειπες οτι σημαινει οτι υπαρχει προβλημα. Θερμοκρασια ειμαι οκ στα 36 οποτε λεω μπας και παω για 260-265, τι λες? Θα το αντεξει?

mem2081ss.jpg

EDIT2 : Ξεχασα να αναφερω οτι τα αποτελεσματα στο sandra στην πρωτη περιπτωση ητανε 10800 για την cpu και 6800 για τις μνημες, ενω οταν χρησιμοποιησα τον διαιρετη και ανεβασα την ταχυτητα του επεξεργαστη ειχα 11100 για την cpu και 6450 για της μνημες..

αυτα

Αρχική απάντηση από idleboneZ [Χθες, στις 21:51]

Φϊλε idleboneZ

Τώρα είναι που αρχίζω να τα παίζω.

Από ποιό μηχάνημα πόσταρες αυτά τα αποτελέσματα για τη μνήμη σου;

Τι BIOS χρησιμοποιείς;

Εσύ πλήρωσες μνήμη που στο SPD του CPUz 1.28.3 έπρεπε να γράφει στα 200MHz 2.5-3-3-6 και οχι 3-3-3-8. Γύραν την πίσω και πάρε άλλη μνήμη. Είναι απαράδεκτη αυτή η κοροϊδία εκ μέρους της Corsair. Αυτό που γράφεις είναι χοντρή απάτη εκ μέρους της Corsair. Σηκώνει μέχρι και μήνυση.

Το έβγαλα το 1012.001 BIOS και γύρισα στο 1008 γιατί είχα προβλήματα με τον υπερχρονισμό και με την κάρτα δικτύου της NV.

Τι συμβαίνει με τη διόρθωση των ποστ;

Δεν μπορώ πια να πατήσω διόρθωση ώστε να διορθώσω κάποια λάθη. Μου βγαίνει κενή σελίδα. Τι τρέχει; Υπάρχει πρόβλημα στο TheLab; Συμβαίνει και με εσάς ή έχω κάποιο πρόβλημα με τον Internet Explorer;

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 07:35]

Φϊλε idleboneZ

Τώρα είναι που αρχίζω να τα παίζω.

Από ποιό μηχάνημα πόσταρες αυτά τα αποτελέσματα για τη μνήμη σου;

Τι BIOS χρησιμοποιείς;

Εσύ πλήρωσες μνήμη που στο SPD του CPUz 1.28.3 έπρεπε να γράφει στα 200MHz 2.5-3-3-6 και οχι 3-3-3-8. Γύραν την πίσω και πάρε άλλη μνήμη. Είναι απαράδεκτη αυτή η κοροϊδία εκ μέρους της Corsair. Αυτό που γράφεις είναι χοντρή απάτη εκ μέρους της Corsair. Σηκώνει μέχρι και μήνυση.

Τα αποτελεσματα αυτα ειναι ποσταρισμενα απο το μηχανημα μου φυσικα. Χρησιμοποιω το bios που μου ειπες, το 1008..

Η μνημες ειναι αγορασμενες απο την Checkmate πριν περιπου κανα 2-3 μηνες εαν θυμαμαι καλα. Η μια απο τις 2 δεν δουλευε οταν τις ειχα παρει και μου κανανε RMA η Corsair μεσω τις checkmate και πηρα μια αλλη.

Αρχική απάντηση από idleboneZ [Σήμερα, στις 16:21]

Τα αποτελεσματα αυτα ειναι ποσταρισμενα απο το μηχανημα μου φυσικα. Χρησιμοποιω το bios που μου ειπες, το 1008..

Η μνημες ειναι αγορασμενες απο την Checkmate πριν περιπου κανα 2-3 μηνες εαν θυμαμαι καλα. Η μια απο τις 2 δεν δουλευε οταν τις ειχα παρει και μου κανανε RMA η Corsair μεσω τις checkmate και πηρα μια αλλη.

RMA χωρίς δεύτερη συζήτηση. Δες και τα χαρακτηριστικά πάνω στα DIMM, στείλε και e-mail στην Corsair για την απάτη.

Επειδή ανέφερες ήδη το κατάστημα απ' όπου αγόρασες τη μνήμη, αν και δεν σου το ζήτησα, πρέπει να μη δημιουργηθούν εντυπώσεις που ίσως θίγουν άδικα κάποιες εταιρίες. Πιστεύω από την εικόνα που έδειξες οτι το λάθος μάλλον είναι δικό σου. Πάντως ψάξε το.

Εξηγούμαι γιατί το λάθος είναι δικό σου. Στο αρχικό ποστ έγραψες οτι έχεις

2 x 512 CORSAIR TWINX 1024MB 3200C2PT

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=246114#post246114

Μετά μου γράφεις οτι έδωσες τη μια πίσω για RMA

Μα είναι δυνατόν; Οι TWINX μνήμες δεν αλλάζονται κομμάτι κομμάτι. Πάνε δυο μαζί και όταν χαλάσει μια αλλάζονται μαζί και οι δύο. Κάτι δεν μου πάει καλά πάντως από όσα έγραψες μέχρι τώρα όπως και από τη φωτογραφία της μιας μνήμης που μου έδειξες.

Συγνώμη που ποστάρω απανωτά αλλά δεν υπάρχει πλέον διόρθωση.

Νομίζω πάντως οτι βγάλαμε λαυράκι με τη μνήμη σου και με τα "λάθη" που γίνονται σε βάρος των καταναλωτών όταν δεν έχουν master στην πληροφορική. Αυτό πάντως το λάθος να αλλαχθεί ένα μόνο DIMM σε TWINX της Corsair βγάζει μάτι. Πες μας τι έγινε. Νομίζω οτι ενδιαφέρει πολλούς η απάντηση που θα πάρεις.

Τωρα που το σκεφτομαι εχεις δικιο. Δεν ειχα δωσει την μια μνημη πισω. Ειχα δωσει και τις 2 στο πακετο που αγορασει τις μνημες, απλα ειχα μαρκαρει την μια με μαυρη μονωτικη ταινια για να ξερουνε πια ειναι χτυπημενη. Ειχα βαλει πανω τις Samsung της 333 TCCD που εχω στο δευτερο μου pc οσο περιμενα να μου φερουνε τις αλλες. Και τωρα που το σκεφτομαι οι πρωτες μνημες που ειχα ητανε ασημι ενω αυτες που πηρα τωρα ειναι μαυρες. Δεν το πολυεψαξα παντως. Ειναι ευγενικα τα παιδια εκει, με πηρανε τηλεφωνο, πηγα τις πηρα, ρωτησα για το χρωμα, μου ειπανε οτι ειναι οι ιδιες, ειδα και εγω επανω C2 και εφυγα. Ανοιγα νεο μαγαζι εκεινη την εποχη και δεν ασχοληθηκα ιδιαιτερα με το PC μου.

Μεχρι να με βοηθησεις εσυ την ειχα ψαξει ελαχιστα για overclocking και ιδιαιτερα με τις μνημες μου. Εαν κατι παρελειψα παντως η ειπα κατι λαθος να εισαι σιγουρος οτι δεν το εκανα εσκεμενα απλα ειχα πολλα εκεινη την εποχη που τις πηρα.. Δεν νομιζω οτι τα παιδια εχουνε κανει τπτ περιεργο, ισως εγω λογω τις ασχετοσυνης μου να νομιζα οτι πηρα αλλες και τελικα πηρα αλλες.

Εκεινη την ημερα ειχα παει εκει για να παρω ενα Waterblock OC labs για AMD64 γιατι βαριομουνα να περιμενω για κατι καλυτερο να μου ερθει απο Αγγλια. Πετυχα αυτες τι μνημες εκει, ητανε οι τελευταιες, μου ειπε οτι ειναι καλες, οτι ειναι CAS2, τις τσιμπησα και εφυγα. Τοσο απλα...

EDIT

Τωρα μαλιστα θυμηθηκα οτι μου τις αργησανε λιγο τα παιδια γιατι πεσανε πανω στην εποχη που αλλαζε κατι στην μηχανογραφηση της η Corsair και πηγε κανα 2 βδομαδες πισω το RMA. Παντως ητανε αρκετα εξυπηρετικοι και με πηρανε κανα 2 φορες να παω να τις παρω γιατι λογω υποχρεωσεων στην δουλεια το ειχα αμελησει.

EDIT 2

Ασχετα με το γεγονος οτι θυμομουνα λαθος η οτιδηποτε αλλο, οι μνημες που εχω αγορασει ειναι αυτες που θα επρεπε να ειναι η οχι, για να ξερω κι εγω πως θα κινηθω. Εαν οντως ειναι μαπα το μοντελο που εχω αγορασει, παω πασο, γραφω λαθος και προχωραω να κανω οτι μπορω με αυτες που εχω. Δεν θα σκασω κιολας.

Εαν ομως οι μνημες αλλο λενε και αλλο κανουνε deliver, τοτε να παρω τηλεφωνο την checkmate να δω τι μπορει να γινει.

Οι μνημες που σου δωσανε πισω φιλε idleboneZ δεν ειναι της σειρας platinum που αγορασες αρχικα γι'αυτο εχουν και διαφορετικο χρωμα οπως επισης και διαφορετικα timings. Ειναι οι CORSAIR TWINX 1024MB 3200C2. Δηλαδη κανονικη κοροιδια απο την checkmate. ΕΛΕΟΣ :mad: :mad: Παρτους τηλεφωνο οπωςδηποτε μην το αφησεις ετσι

Τϊποτα δεν είναι σωστό σε αυτές τις μνήμες. Ούτε platinum είναι (είναι μαύρες) ούτε TWINX είναι ούτε αυτό το κάλυμμα που δείχνει η φωτο ανταποκρίνεται σ' αυτό που κρύβει από κάτω. Αυτές που υποτίθεται οτι αγόρασες αρχικά είναι CL2 για Intel και CL2.5 για AMD. Αυτές που έχεις είναι το λιγότερο μαιμού από κύκλωμα απατεώνων, που κατάφεραν και προγραμμάτισαν το SPD να λέει οτι είναι CORSAIR ενώ είναι MONKEY

Οι μνημες που ειχε αγορασει ο idlebonez ηταν οι platinum, γιατι οπως ειχε πει ειχαν ασημενιο καλυμμα. Αυτες ομως που του δωσαν πισω μετα το rma δεν ειναι ουτε platinum ουτε twinx ειναι 2* 512MB corsair XMS 3200C2. Δεν ξερω αν την π...στι@ την επαιξε η checkmate ή η corsair παντως ειναι κοροιδια κανονικη

Το έβαλες; Υπερχρονίζεις με αυτό;

Ναι το εβαλα και δεν ειδα διαφορα απο το 1011.02 στο oc. Στα 10*240 3.3.3.8 wini 3200+ (το bug μετα τα 240 δεν το εχουν διορθωσει ακομα) to prime ετρεχε αρκετες ωρες χωρις προβλημα. Μπορει να μην εχω ιδιαιτερα προβληματα γιατι δεν χρησημοποιω ακομα sli και εχω ανοιχτο οτι ειναι απολυτος αναγκαιο, sil off ,marvell off,nv lan off και δεν τον σκιζω πολυ απο αποψη oc.

Δεν θεωρώ πως μια εταιρία με το μέγεθος και τη φήμη της Corsair θα έκανε τέτοιο πράγμα.

Θεωρώ πως ότι έγινε, έγινε από ελληνικά χέρια (και μυαλά). Είτε από την Checkmate είτε από την εταιρία που φέρνει τις μνήμες στην Ελλάδα (αλλά η Checkmate μόνη της δεν τις φέρνει? )...

Ο 77.72 (WHQL) είναι η νέα επίσημη έκδοση της Nvidia. Έχει πρόβλημα τόσο με το Boiling Point (δεν υποστηρίζει σε SLI video mixing renderer overlay ή hardware acceleration) όσο και με άλλα βίντεο. Φαίνεται γρήγορος αλλά υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές για προβλήματα. Υποστηρίζει για πρώτη φορά dual core επεξεργαστές, HDTV οθόνες και λειτουργία σε SLI χωρίς το SLI bridge (σημαντικό πλοενέκτημα για όσους έχουν αγοράσει DFI με Nforce4 Ultra chipset).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.