Jump to content

A8N-SLI Deluxe NF4 tips and tricks

mariosalice

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από apostglen46 [Χθες, στις 23:36]

Το ΣΑΝΤΡΑ δεν το πολυ χρησιμοποιω αλλα μπορω να σου πω μετα απολυτης Βεβαιοτητας οτι δεν υπαρχει περιπτωση να παει μνημη καλυτερα σε ασους παρα σε ΔΦΙ γιατι:

α)εχουν το ιδιο τσιπσετ

β)γιατι ενα μεγαλο μερος εξαρτατε απο τον IMC που ειναι κοινος και στις 2 περιπτωσεις

γ)Γιατι η ΔΦΙ εχει πολυ περισσοτερες επιλογες και δηνατοτητες ΕΙΔΙΚΑ σε αυτον τον τομεα...............

Να κι άλλος ένας που ρυθμίζει τη μνήμη στα κουτουρού.

Και με ποιό τρόπο δηλαδή βλέπεις αν η ταχύτητα της μνήμης σου αυξήθηκε αν δεν χρησιμοποιείς το SANDRA?

Τα σκορ που παίρνουμε από το SANDRA δεν είναι συγκρίσιμα αν έχουμε διαφορετικές εκδόσεις.

Τώρα οι περισσότερες ρυθμίσεις είπα πριν οτι δεν είναι πάντα και καλύτερες.

Τουλάχιστον οχι σε όλα τα χέρια.

Σε μερικά ίσως.

Στα περισσότερα, αντί να αυξήσουν την ταχύτητα ή θα την μειώσουν ή θα κάνουν ασταθή τον υπολογιστή (παιχνίδια με restarts).

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 06:25]

Να κι άλλος ένας που ρυθμίζει τη μνήμη στα κουτουρού.

Και με ποιό τρόπο δηλαδή βλέπεις αν η ταχύτητα της μνήμης σου αυξήθηκε αν δεν χρησιμοποιείς το SANDRA?

Τα σκορ που παίρνουμε από το SANDRA δεν είναι συγκρίσιμα αν έχουμε διαφορετικές εκδόσεις.

Τώρα οι περισσότερες ρυθμίσεις είπα πριν οτι δεν είναι πάντα και καλύτερες.

Τουλάχιστον οχι σε όλα τα χέρια.

Σε μερικά ίσως.

Στα περισσότερα, αντί να αυξήσουν την ταχύτητα ή θα την μειώσουν ή θα κάνουν ασταθή τον υπολογιστή (παιχνίδια με restarts).

Δεν ξερω αν γνωριζεστε και ξερεις κατι παραπανω αλλα πως απο το ποστ που μολις εκανε καταλαβες οτι "ρυθμιζει τις μνημες στα κουτουρου"????

Επειδη δεν χρησιμοποιει σαντρα (που στην τελικη μονο το unbuffered μετραει)?? Δηλαδη αμα βλεπει τις αλλαγες με το pi, 3dmark2001, everest ή κι εγω δεν ξερω τι αλλο ειναι ακυρο?? Περα απο το sandra2005 το οποιο τυχαια επεσε στα χερια μου, ειχα να δω sandra απο το 2001 και μετα.... Δεν νομιζω οτι λεει κατι σαν προγραμμα, περα απο το οτι ειναι τελειως "συνθετικο" και δεν εχει και τον μεγαλυτερο real life αντικτυπο....

Εγω θεωρω το Super PI,3D MARK01,Hexus pifast&lab pi fast πολυ καλυτερα απο το σαντρα........................

Οσων αφορα τη σταθεροτητα το lobby low detail(τεστ του 3d mark 01) ειναι ΟΤΙ καλυτερο.........

Αν θεωρεις οτι οι ασους εχει ρυθμισεις για μνημες κοιταξε κανα shot απο βιος της DFI NF4 και πες μου.................Δεν εχουν σχεση οι ρυθμισεις με το ποιος ειναι ο χρηστης........Οταν η dfi εχει καμια 20αρια και οι ασους και οι υπολοιπες εχουν καμια 10αρια φυσικα η DFI ειναι με διαφορα η καλυτερη απο ολες τις υπολοιπες......

(Εγω MSI Neo2 εχω και μου τη σπαει τρελα να πρεπει να χρησοιμοποιω το τουικερ και να τερματιζει η μητρικη στα 320.........αλλα η καλη μας ΔΦΙ πριν κανα 4αμηνο θημηθηκε να βγαλει μητρικη 939 agp)

Αρχική απάντηση από SLN [Σήμερα, στις 14:56]

Δεν ξερω αν γνωριζεστε και ξερεις κατι παραπανω αλλα πως απο το ποστ που μολις εκανε καταλαβες οτι "ρυθμιζει τις μνημες στα κουτουρου"????

Επειδη δεν χρησιμοποιει σαντρα (που στην τελικη μονο το unbuffered μετραει)?? Δηλαδη αμα βλεπει τις αλλαγες με το pi, 3dmark2001, everest ή κι εγω δεν ξερω τι αλλο ειναι ακυρο?? Περα απο το sandra2005 το οποιο τυχαια επεσε στα χερια μου, ειχα να δω sandra απο το 2001 και μετα.... Δεν νομιζω οτι λεει κατι σαν προγραμμα, περα απο το οτι ειναι τελειως "συνθετικο" και δεν εχει και τον μεγαλυτερο real life αντικτυπο....

Περίμενα κάποια πιο τεκμηριωμένη απάντηση.

Όταν ακούω θεωρίες "μετά απολύτου βεβαιότητος περι του γεγονότος" απαντάω κατάλληλα.

Σίγουρα το Everest όπως και το Ntune της Nvidia μετράνε την ταχύτητα της μνήμης.

Για το θέμα του SANDRA που είναι συνθετικό πρόγραμμα δεν με χαλάει.

Εξ άλλου όλα αυτά που ανέφερες είναι συνθετικά.

Το Sandra και το Everest θα μου δείξουν πάνω κάτω αυτό που θέλω και το σημαντικότερο γρήγορα.

Με λίγα λόγια το ζητούμενο είναι αν μια ρύθμιση της μνήμης στο BIOS αυξάνει την ταχύτητα.

Διαφορές στο Pi δεν είδα στο 1Mb. Μήπως στα 32? Ξέρεις?

Αντίθετα είδα διαφορά με το PCMark05, αλλά τρώει πολύ χρόνο.

Όταν καταλλήξω λοιπόν με τα συνθετικά τεστ οτι ένας χρονισμός αξίζει να τον αλλάξω, στηριζόμενος στα γρήγορα τεστ, τον δοκιμάζω και με το Super Pi (για σταθερότητα) και με το PCMark05 πριν τον υιοθετήσω.

Αν δεν ανεβαίνουν οι επιδόσεις στα παιχνίδια, στο φόρτωμα των προγραμμάτων και γενικά στην καθημερινή λειτουργία, για ποιό λόγο να σκοτωνόμαστε να σφίξουμε τα timing της μνήμης και να αυξήσουμε τη συχνότητα της?

Ποιά είναι η γνώμη σου?

Με ποιό τρόπο ελέγχεις τη μνήμη σου αν έγινε πιό γρήγορη και αν ωφελήθηκαν τα προγράμματά σου με τις επεμβάσεις σου στο BIOS?

Αν έχεις κάποια στοιχεία από δοκιμές που έκανες θάθελα να τα δω.

Αρχική απάντηση από apostglen46 [Σήμερα, στις 16:00]

Εγω θεωρω το Super PI,3D MARK01,Hexus pifast&lab pi fast πολυ καλυτερα απο το σαντρα........................

Οσων αφορα τη σταθεροτητα το lobby low detail(τεστ του 3d mark 01) ειναι ΟΤΙ καλυτερο.........

Αν θεωρεις οτι οι ασους εχει ρυθμισεις για μνημες κοιταξε κανα shot απο βιος της DFI NF4 και πες μου.................Δεν εχουν σχεση οι ρυθμισεις με το ποιος ειναι ο χρηστης........Οταν η dfi εχει καμια 20αρια και οι ασους και οι υπολοιπες εχουν καμια 10αρια φυσικα η DFI ειναι με διαφορα η καλυτερη απο ολες τις υπολοιπες......

(Εγω MSI Neo2 εχω και μου τη σπαει τρελα να πρεπει να χρησοιμοποιω το τουικερ και να τερματιζει η μητρικη στα 320.........αλλα η καλη μας ΔΦΙ πριν κανα 4αμηνο θημηθηκε να βγαλει μητρικη 939 agp)

Δεν ξέρω την DFI γιατί ποτέ δεν την είχα.

Για OC φαίνεται να είναι άριστη όμως.

Από τις σύγχρονες μητρικές έχω εμπειρία (τις έχω) από

Α8Ν-SLI Deluxe

Α8Ν-SLI Premium

Α8Ν32-SLI Deluxe

Η πιο καλή είναι η Α8Ν32-SLI Deluxe από κάθε άποψη και με διαφορά σε όλους τους τομείς.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 16:41]

Ποιά είναι η γνώμη σου?

Με ποιό τρόπο ελέγχεις τη μνήμη σου αν έγινε πιό γρήγορη και αν ωφελήθηκαν τα προγράμματά σου με τις επεμβάσεις σου στο BIOS?

Αν έχεις κάποια στοιχεία από δοκιμές που έκανες θάθελα να τα δω.

Tωρα να σου πω την αληθεια δεν ελεγχω το αν οι επεμβασεις μου στο bios εκαναν την μνημες πιο γρηγορη...

Θελω να πιστευω οτι ειτε η μητρικη λεγεται asus/dfi/gigabyte , αν εγω κρατησω σταθερα τα timings και ανεβασω συχνοτητα, θα κανω πιο γρηγορη την μνημη μου. Επισης αν παω το trtw απο 3--> 2 , παλι θα κανω πιο γρηγορη την μνημη μου. Αν αυτο προκαλεσει ασταθεια, θα το επαναφερω πισω... αλλα δεν μπορω να διανοηθω οτι η επεμβαση μου εκανε τις μνημες... πιο αργες για να κανω ελεγχο

Το πιο γρηγορο ειναι το bandwidth memtest, και μετα θα τρεξω ενα everest, και κανα pi (msec εκδοση) Δεν ξερω τι στοιχεια περιμενεις να δεις.

Παντως οταν βλεπεις οτι με 1%αποκλειση ολες οι μητρικες με ενα συγκεκριμενο chipset (π.χ. NF4) αποδιδουν το ιδιο... ε οσο ναναι αυτο στηριζει την αποψη του Αποστολη που εγραψε πιο πανω...

Αρχική απάντηση από SLN [Σήμερα, στις 19:32]

Παντως οταν βλεπεις οτι με 1%αποκλειση ολες οι μητρικες με ενα συγκεκριμενο chipset (π.χ. NF4) αποδιδουν το ιδιο... ε οσο ναναι αυτο στηριζει την αποψη του Αποστολη που εγραψε πιο πανω...

Προηγούμενη απάντηση από SLN

Κατσετε ρε παιδια... δεν ειπα να πεταει η μητρικη με 4 dimms. αλλα σε 300αρες μνημες το να ζητας ενα 270 (εστω 250) ειναι υπερβολικο?? στο sandra που ηταν και το μοναδικο που ειχε και το ετρεχα (σαν υποτυπωδη ενδειξη σταθεροτητας) επιανε στα 400 MHz 2.5-3-3 4600-4700 (buffered) στα 220-223 μνημες πηγε στα 5300. 2Τ παντα. Δεν ξερω απο sandra για να συγκρινω. 1-2 φορες το εχω τρεξει και νομιζω οτι επιασα καπου 6600 με 2χ1GB ballistix 1Τ.

Μου κατηγορούσες την A8N SLI Deluxe άδικα δηλαδή? :boxed:

Μιλούσαμε πάντα για 4 dimm. Μην το ξεχνάμε.

Τώρα τι έγινε? Όλες οι μητρικές με ίδιο επεξεργαστή και chipset λες οτι είναι ίδιες?

Όταν λέτε κάτι να το στηρίζετε.

Δώστε λοιπόν στοιχεία οτι με 4 Dimm παίζει καλύτερα η DFI ή κάποια άλλη μητρική με το ίδιο chipset ή γράψτε τουλάχιστον οτι είναι η εντύπωσή σας αυτή, που όμως δεν στηρίζεται σε κανένα αντικειμενικό στοιχείο.

Δεν ειπα ποτε οτι η ΔΦΙ υποστηριζει τα 4 στικακια καλυτερα...............

Ολες οι μητρικες τα υποστιριζουν το ιδιο γιατι ειναι καθαρα θεμα IMC(δλδ cpu)

Ειπα πολυ απλα οτι μια μνημη σε ΔΦΙ θα παει καλυτερα γιατι εχει περισσοτερες ρυθμισεις και επιλογες.............

Δεν εννοω αποδοση στα ιδια μηζ γιατι θα ειναι η ιδια............λεω για τελικα ΜΗΖ.........

Ακομα πιο απλα:2*256 ΒΗ θα πανε καλυτερα σε δφι γιατι εχει να τους δωσει μεχρι 3,8 αντιθετα με την ασους που πρεπει να περιοριζεται κοντα στα 2,8-3 βολτ...........

Τωρα αν μονταρεις την ασους και δωσεις 3,8 θα πανε ακριβως τα ιδια αν δεν σε κοβει το ΗΤΤ που εξαρταται αμεσα απο τις επιλογες και την κατασκευη της πλακετας.........

ΥΓ:Εξαιρουνται οποιες ασυμβατοτητες της πλακετας με τη συγκεκριμενη μνημη(πχ η msi μου δεν παιζει καλα με οκζ ΕΒ(micron chips))

καταλαβες τωρα???????

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 21:21]

Μου κατηγορούσες την A8N SLI Deluxe άδικα δηλαδή? :boxed:

Μιλούσαμε πάντα για 4 dimm. Μην το ξεχνάμε.

Τώρα τι έγινε? Όλες οι μητρικές με ίδιο επεξεργαστή και chipset λες οτι είναι ίδιες?

Όταν λέτε κάτι να το στηρίζετε.

Δώστε λοιπόν στοιχεία οτι με 4 Dimm παίζει καλύτερα η DFI ή κάποια άλλη μητρική με το ίδιο chipset ή γράψτε τουλάχιστον οτι είναι η εντύπωσή σας αυτή, που όμως δεν στηρίζεται σε κανένα αντικειμενικό στοιχείο.

Ντροπη και αισχος να εκτοξευσω "κατηγοριες" οτι το μενου στο bios ειναι φτωχο και οτι θεωρησα τουλαχιστον "μετριο" το να μην πιανουνε 270 μνημες 300αρες. Ειμαι καταπτυστος....

Δεν εγραψα ποτε οτι τις εχω δοκιμασει σε DFI 4x512. Αν ειχα τετοια ευκαιρια να το δοκιμαζα θα το εκανα και θα ελεγα... "οριστε η συγκριση... "

Η φραση "ολες οι μητρικες με το ιδιο chipset ειναι ιδιες με αποκλιση 1-2%" αναφερεται φυσικα σε default καταστασεις οπως παρουσιαζονται σε ολα τα reviews με τον ιδιο cpu κλπ κλπ. Πιστευα οτι δεν θα χρειαζοταν διευκρινηση σε αυτο...αλλα επεσα εξω.

To τι ρυθμισεις δινει η καθεμια μητρικη, τι memory compatibility εχει, κλπ κλπ νομιζω οτι διαφοροποιει το ενα προιον απο το αλλο....

Ας μην το συνεχισουμε...

Μια αποψη ειπα να γραψω.

Χρήσιμα είναι αυτά που γράφεις.

Αυτό τον καιρό ασχολούμαι με υπερχρονισμό της μνήμης, οπότε κάθε πληροφορία από την εμπειρία σου με ενδιαφέρει.

Όσο για το mobo μου, είναι το μικρό της παρέας και το υπερασπίζομαι.

Συμπάθειες βλέπεις. :)

• 4 weeks later...

Σήμερα εγκατέστησα το νέο BIOS στη μητρική (από το 1001 σε 1014 - μη βαράτε ντε, ξέρω πως άργησα πολύ!) και έχω μερικές απορίες:

1) μήπως ξέρετε γιατί αρνείται πεισματικά να κάνει επανεκκίνηση και τερματισμό? Κλείνουν όλα, και η οθόνη και μένει εκεί. Μόνο με το χέρι γίνεται δουλειά. Ιδέες?? (έχω το nforce 6.82)

2) Στις νέες -πολύ ενδιαφέρουσες- ρυθμίσεις:

α) Το PEG (το λέω καλά?) τι είναι??

β) Τις μνήμες της υπογραφής τις έχω 2-3-2-5-1Τ-11-16 στα 200. Τα άλλα δύο δε θυμάμαι αλλά πάντως είναι τα χαμηλότερα. Τα 11-16 είναι νορμάλ να είναι εκεί ή κατεβαίνουν σαν τα υπόλοιπα? Αν ναι, κλασικά με δοκιμές ή υπάρχει στάνταρ τιμή και να ρωτήσω την Patriot??

3) Το σπαστικό της υπόθεσης. Πριν η μητρική δεν ανέβαζε (με τίποτα όμως) πάνω από 1.600 ρεύμα. Ο 53 μου χρειάζεται οπωσδήποτε 1.650 για πάνω από τα 2600. Έτσι δεν τον πήγαινα παραπάνω. Τώρα δεν πάει πάνω από τα 1.575!!! Δεν ανοίγει ο Η/Υ, θέλει να βγάλω μπαταρία...Γιατί έτσι? Κόψανε τα ρεύματα ή κάνω κάτι λάθος? Τώρα τον τρέχω νορμάλ στα 1.550 αλλά μου σπασε τα νεύρα (κι εγώ ήλπιζα ότι θα το φτιαχναν εκείνο με το 1.650 κλαψ...)

Μάλλον ατύχησες.

Γιατί δεν πήρες DFI?

Υπερχρονίζει καλύτερα.

Το PEG είναι άχρηστο.

Υπερχρονίζει την κάρτα γραφικών, πράγμα που είναι καλύτερα να το κάνεις μέσα από Windows. Οι μνήμες 2-3-2-5-7-11-14

Βρε ο FX μου έκατσε λαχείο όταν ήδη είχα αγοράσει τη μητρική, παράπονο δεν έχω :) Όπως και να χει θα πάω να δοκιμάσω τις μνήμες και βλέπουμε.

1) μήπως ξέρετε γιατί αρνείται πεισματικά να κάνει επανεκκίνηση και τερματισμό? Κλείνουν όλα, και η οθόνη και μένει εκεί. Μόνο με το χέρι γίνεται δουλειά. Ιδέες?? (έχω το nforce 6.82)

Ώπα τώρα το πρόσεξα.

Λάθος οδηγούς εγκατέστησες.

Οι 6.82 που έβαλες είναι για AMD Intel X16

Απορώ πως σου δουλεύει.

Θα έχει data corruption και άλλα κουφά.

Όταν έκανες εγκατάσταση τα Windows έβαλες μια δισκέττα με τους RAID οδηγούς και πάτησες F6.

Τι έκδοση ήταν οι οδηγοί στη δισκέττα?

Τους 6.70 έπρεπε να εγκαταστήσεις.

http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_winxp32_amd_6.70.html

Ρίξε μια γρήγορη ματιά και στο πρώτο ποστ.

Μάλλον θα εννοείς το Ez-Plug που είναι πάνω στη μητρική.

Το Ez-Plug είναι απαραίτητο σε SLI και ενισχύει το ρεύμα που δίνει η μητρική στο PCIe.

Η τροφοδοσία της κάρτας δίνει έξτρα ρεύμα λόγω αυξημένων απαιτήσεων της κάρτας.

Αρχική απάντηση από mariosalice

Μάλλον θα εννοείς το Ez-Plug που πάνω στη μητρική και όχι πάνω στην κάρτα.

Το Ez-Plug είναι απαραίτητο σε SLI και ενισχύει το ρεύμα που δίνει η μητρική στο PCIe.

Η μητρική αυτή δίνει πολλά FPS.

Είναι πολύ γρήγορη στα παιχνίδια.

Η τροφοδοσία της κάρτας δίνει έξτρα ρεύμα στην κάρτα γραφικών μια το ρεύμα που δίνει το PCIe δεν επαρκεί λόγω αυξημένων απαιτήσεων της κάρτας.

Oπως λεω και παραπανω "πανω απο την καρτα και οχι πανω στην καρτα".Δηλαδη μονο σε καθεστος SLI χρειαζετε αυτη η τροφοδοσια?

’ντε ρε κάγκουρα Βάλτο και μην ρωτάς(στα έλεγα εγω)....

Καμιά εταιρεία δεν έχει υποδοχές ρεύματος για να τις βλέπουμε....

Χε Χε,

Πράγματι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Με μια υπερχρονισμένη 6600gt που δεν έχει τροφοδοσία δική της, χρειάζεται να μπει το EZ Plug. Θα πετύχουμε μεγαλύτερες ταχύτητες και περισσότερο υπερχρονισμό.

Αυτή τη στιγμή έχω την Α8Ν32-SLI με μια ΕΝ7800gtx πάνω (με δική της τροφοδοσία) χωρίς το Ez-Plug. Προτιμάω η 7800 να τραβάει το ρεύμα που χρειάζεται από τη δική της τροφοδοσία που είναι ξεχωριστή γραμμή 12v στο PSU και να μην επιβαρύνει τη μητρική, το SLIe slot και τις υπόλοιπες συσκευές.

Έχω και μια Α8Ν-SLI Premium με δύο 6600gt σε SLI.

Εδώ είναι απαραίτητο το Ez-Plug.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.