Jump to content

A8N-SLI Deluxe NF4 tips and tricks

mariosalice

Recommended Posts

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από mariosalice [10-09-2005 08:35]

Φίλε Tακα

Έχεις την ιδανική σύνθεση για υπολογιστή. Το όνειρο μου και η επόμενη αναβάθμισή μου (AMD 4400+ X2 Dual Core και Albatron 7800GTX). Αλήθεια πόσο θόρυβο βγάζει η Albatron 7800GTX; Είδα οτι έχει τεχνολογία pipeline και σχετικά μεγάλο ανεμιστηράκι οπότε νομίζω οτι θα είναι εντάξει.

Ειδικά για τις μνήμες DDR 566 A-DATA 2-3-2-5 έχω δει πολλά ποστ για προβλήματα με την ASUS. Νομίζω όμως οτι πρέπει να δώσεις τάση 2.9v και να μειώσεις λίγο το χρονισμό σε πιο λογικά επίπεδα (πχ 2.5-3-3-8-11-16). Δοκίμασε και πες μου. (Ξέρω οτι ανέβηκες στα 260 ήδη από το ποστ με τις επιδόσεις των διπλοπύρηνων).

Το θέμα της τάσης είναι πολύ σημαντικό για τις ASUS. Τα 2.9v στα DIMM λύνουν πολλά προβλήματα σταθερότητας σε πολλές περιπτώσεις. Είναι ένα τρικ που βοηθάει πολύ τον υπερχρονισμό.

Φιλε μου σου εχω στηλει Π.Μ.....

Ευχαριστω...

Νέοι Beta forceware 78.05 Nvidia drivers.

Και για όλους τους overclockers έφτιαξα ένα xls αρχείο όπου φαίνεται με μια ματιά η ταχύτητα της μνήμης σε κάθε περίπτωση.

Το πρόγραμμα υπολογίζει τις βέλτιστες τιμές υπερχρονισμού για Athlon 64. Επιλέξετε αυτή τη διεύθυνση για να το ανοίξετε ή να το σώσετε στον υπολογιστή σας.

Στο tab calc (προτείνω να το επισκεφθείτε πρώτο) δώστε τα ανώτερα όρια που βρήκατε για κάθε υποσύστημα και αυτόματα θα υπολογιστούν όλοι οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε για μέγιστο αποτέλεσμα. Είναι πρωτότυπο και δεν έχω δει πουθενά αλλού κάτι παρόμοιο.

Οι σελίδες DDR266, DDR333, DDR400, DDR466, DDR500 αναφέρονται στην ταχύτητα του controller των Athlon 64 απ' όπου υπολογίζεται η ταχύτητα της μνήμης. Ορισμένοι τα ονομάζουν διαιρέτες (τα tab δηλαδή αντιστοιχούν στους διαιρέτες 266/400, 333/400, 400/400, 466/400, 500/400). Στο tab ALL DDR, μπορούμε να αλλάξουμε τόσο το CPU multi, ώστε να υπολογιστούν αυτόματα οι νέες τιμές ταχύτητας της μνήμης, όσο και το HT multi, που θα υπολογίσει την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων (το πραγματικό FSB) ΗΤ frequency.

Enjoy! :T:

Mariosalice

Δεν μπορώ να το πιστέψω.

Ένας λόγος που άλλαξα τις δύο 6600gt ήταν που το SLI δεν υποστήριζε δύο οθόνες.

Κάθε φορά που ήθελα να ασχοληθώ με γραφικά άλλαζα σε SLI mode κάνοντας restart.

Και φυσικά σε SLI είχα μόνο μια οθόνη.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΕΟ

Οι νέοι (με ημερομηνία 22 Σεπτ. 2005) forceware οδηγοί της Nvidia 81.82, που αναμένονται επίσημα την Παρασκευή, θα έχουν υποστήριξη on the fly αλλαγής σε SLI mode χωρίς επανεκκίνηση. Επίσης έχουν εντελώς νέο control panel. Τρέξτε το nvcplui.exe για να το δείτε.

Μπορείτε να κατεβάσετε νωρίτερα την έκδοση αυτή (είναι beta προέκδοση και οχι ο original οδηγός) από εδώ

What's New?

Increased performance for GeForce GPUs

SLI Mixed vendor support

Dynamic SLI with no reboot when using a single monitor

PureVideo and HDTV enhancements

What's Fixed?

Performance slowdown on GeForce 6 and 7 series GPUs

Texture corruption on GeForce 6 series GPUs

Adds SLI profile for the best out of box experience

Νεώτεροι οδηγοί Forceware Beta από το site της Nvidia αυτή τη φορά v.81.84.

Η σειρά 8Χ.ΧΧ υποστηρίζει επιπλέον διπύρηνους επεξεργαστές.

Νέα έκδοση beta BIOS 1015.001 για ASUS A8N-SLI Deluxe.

Νέα έκδοση BIOS 1014 για ASUS A8N-SLI Deluxe.

Νέα έκδοση Beta BIOS 1015.005 για ASUS A8N-SLI Deluxe.

Νέοι forceware 81.85 Beta παλι από την ίδια την Nvidia

Οι forceware 81.85 WHQL επίσημοι από την Nvidia

Enjoy my friends! :T:

• 2 weeks later...

Tips and tricks για τη συντήρηση και επιδιόρθωση του λειτουργικού

Tο πρώτο ποστ αυτού του thread έχει πληροφορίες για το αρχικό στήσιμο ενός υπολογιστή που βασίζεται στη μητρική A8N-SLI Deluxe. Ο καιρός όμως περνάει, εγκαθιστούμε διάφορα προγράμματα και παιχνίδια, αναβαθμίζονται οι οδηγοί, υπερχρονίζουμε και δοκιμάζουμε νέες ιδέες και τελικά φτάνουμε να έχουμε προβλήματα. Τι κάνουμε; Τα σβήνουμε όλα κάνουμε φορμάτ και φτου κι από την αρχή; κάνουμε backup 300Gb just to be on the safe side; ή υπάρχουν και άλλοι τρόποι; Διαβάστε παρακάτω.

Μνήμη

Πρόσφατα άλλαξα τη μνήμη του υπολογιστή μου και είμαι πολύ περισσότερο ευχαριστημένος με τις νέες μνήμες Crucial Ballistix BL2KIT12864Z503 συγκριτικά με τις προηγούμενες Corsair ValueSelect 4x512Kb. Καμμιά σχέση. Οι μνήμες αυτές πετάνε και είναι και φθηνότερες. Νομίζω οτι για την ASUS A8N SLI Deluxe είναι οτι καλύτερο υπάρχει. Αυτή τη στιγμή μάλιστα τις έχουν με έκπτωση.

Το ερώτημα όμως υπήρχε. Μπορεί να τρέξει η μνήμη στα 250ΜΗz 3-4-4-10 2T Dual channel στη μητρική της ASUS; Δοκιμάζοντας λοιπόν διάφορες χαμηλότερες τιμές χρονισμού παρολίγο να χάσω το λειτουργικό. Παρότι έλεγχα πρόχειρα (ένα pass) με το memtest96+ κάθε νέα τιμή, στη συνέχεια έμπαινα και δοκίμαζα τη σταθερότητα παίζοντας για λίγη ώρα HL2 Deathmatch. Με τη μνήμη στα 200 ΜΗz και 1Τ το παιχνίδι κόλλησε χοντρά (bug διαχείρισης μνήμης του HL2). Hard restart λοιπόν αλλά ... δεν έμπαινε Windows. Αφαίρεσα την pinnacle, μπήκα σε safe mode - checkdisk - reboot σε κανονικό mode για έλεγχο του δίσκου - restart - F8 για safe mode και έκανα restore. Το πρόβλημα ήταν οτι είχαν καταστραφεί οι not signed οδηγοί της Pinnacle και τα Windows την αναγνώρισαν ως Emuzed EvcapMaui. Έκανα manual Update των οδηγών αυτών δηλώνοντας οτι είναι pinnacle και διορθώθηκε το πρόβλημα. Στη συνέχεια, μέσα από τα Windows, έτρεξα Start-run, cmd και στο DOS παράθυρο έτρεξα την εντολή sfc /scannow. Μου ζήτησε το CD Windows SP2 και διόρθωσε τα αρχεία. Για να ελέγξω αν είναι όλα τα updates εντάξει, κατέβασα από την M$ το Q282784_WXP_SP1_x86_ENU.exe και έτρεξα το QFECHECK /l. Δημιουργήθηκε ένα txt αρχείο που μου έδειξε ποια updates έχω εγκαταστήσει και αν όλα είναι εντάξει.

The Qfecheck.exe Command Syntax

QFECheck can be run on any language version of Windows, but the text output is English only.

QFECHECK [/l[:location] /v /q /?]

/l Log output to <Computername>.log in the current folder

location. Use the specified location to store the

log file.

/v Verbose output

/q Quiet mode

/? This help

Τελικά έλεγξα και για καινούργια updates από την Μ$. Αρκετοί που έχουν αγοράσει τα Windows προτιμούν ένα αντίγραφο με ενσωματωμένο το SP2 που δεν ελέγχει κωδικούς. Διαπιστώσατε οτι δεν μπορείτε να κατεβάσετε updates; Η λύση είναι η εξής.
Πριν πατήσετε το κουμπί 'Custom' ή 'Express' αντιγράψτε την παρακάτω διεύθυνση στην μπάρα "Address" και πατήστε go ή enter:

javascript:void(window.g_sDisableWGACheck='all')

EDIT

H Μ$ "διόρθωσε" το πρόβλημα της οπότε δεν ισχύει πλέον αυτό το τρυκ.

Πρόσεξα οτι στην κανονική εγκατάσταση με τον κωδικό υπάρχει ένα αρχείο LegitCheckControl.DLL (μπορείτε να το ψάξετε στο Internet και να το κατεβάσετε). Αν αντιγραφεί αυτό το original dll αρχείο στο C:\Windows\System32 και γίνει dissabled το Microsoft Licensed Class Manager 1.0 (στον Internet Explorer - Tools - Manage Add-ons), όλα τα updates κατεβαίνουν. Ευτυχώς που η M$ βγάζει προγράμματα με bugs ώστε να τα εκμεταλλευόμαστε. Ελπίζω να μη γίνει σούπα και αυτό το τρυκ και βγάλει πάλι διορθωτικό η M$. Αν κάποιος το διαβάσει αυτό ας ποστάρει, έτσι για να δούμε πόσοι θα το προσέξουν.

Για να μην κάνω εγκατάσταση ξανά του HL2 Deathmatch μπήκα Steam - My games - Δεξι κλικ στο HL2 Deathmatch - Properties - Local files - Verify integrity of game cache. Το πρόβλημα με τη μνήμη διορθώθηκε βάζοντας στο General - Set Launch options την τιμή "-h 960-w 1280 -refresh 100", που είναι οι ρυθμίσεις που έχω και μέσα στο παιχνίδι. Επίσης άδειασα τα Temporary Internet files και διόρθωσα τα Corrupted Objects (δείτε και παρακάτω). Με αυτό τον τρόπο δεν κολλάει πια το παιχνίδι όταν έχω υπερχρονισμένη τη μνήμη με 1Τ (πριν μόνο με 2Τ ήταν σταθερό).

Καλό είναι όταν γίνεται επανεγκατάσταση λειτουργικού να μην υπάρχει καμμιά extra κάρτα στη μητρική γιατί μπορεί να είναι αιτία επανεκκινήσεων και αδυναμίας ολοκλήρωσης της εγκατάστασης.

Το πρόβλημα με τους διπλοπύρηνους.

Υπάρχει ένα διορθωτικό της M$ για το πρόβλημα μειωμένης απόδοσης των διπλοπύρηνων όταν είναι ενεργοποιημένες οι καταστάσεις θερμικής υποστήριξης ACPI. Αυτό το διορθωτικό δίνεται μόνο άμεσα από την M$.

Σε ένα ποστ ο Dark Scizor πρότεινε αυτή την ιστοσελίδα που έχει όλα τα διορθωτικά. Έφτιαξα ένα τέτοιο CD το δοκίμασα και δεν το συνιστώ με τίποτα. Μακριά από τέτοια CD. Ενσωματώστε μόνο το αυθεντικό Service pack 2 και τίποτα άλλο. Τελικά βρήκα το διορθωτικό σε αυτή τη διεύθυνση. Έκανα και τις αλλαγές στη registry που προτείνει η Μ$ στη σελίδα της που για ευκολία μπορείτε να τρέξετε το παρακάτω txt αρχείο που θα το ονομάσετε throttle.reg

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Throttle]

"PerfEnablePackageIdle"=dword:00000001

Δεν έχω κάνει μετρήσεις ακόμα αλλά από τη στιγμή που το εγκατέστησα μου δόθηκε η εντύπωση οτι τουλάχιστον με το cool n quiet ενεργοποιημένο η απόδοση και η κατανομή στους δυο πυρήνες είναι καλύτερη. :T:

Υποστήριξη DXVA από το Media Player 10.

To DXVA (DirectX Video Acceleration) υποστηρίζεται σε επίπεδο hardware από τις 6600gt και τις 7800gtx αλλά όχι από τις 6800 και τις υπόλοιπες κάρτες γραφικών της Nvidia. Επιταχύνει σε επίπεδο hardware WMV βίντεο αρχεία ανάλυσης 720Χ480 μειώνοντας πολύ τη χρήση της CPU(από 50% σε 10% στη δική μου περίπτωση). Για να λειτουργήσει όμως χρειάζεται κατά τη Μ$ δύο διορθωτικά.

1. WindowsMedia-KB891122-x86-ENU.exe

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=73c2650f-be61-4bd6-8408-1fd6e7827cd8&displaylang=en

Download details: Update for DRM-enabled Media Players (KB891122)

This package improves the functionality and robustness of the Windows Media DRM platform. A reboot may be required.

2. Windowsmedia10-kb888656-x86-global-enu.exe

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;888656

FIX: Update to enable DirectX Video Acceleration (DXVA) of Windows Media Video content in Windows Media Player 10

Updates Windows Media Player 10 to add DXVA support.

Το kb888656 απαιτεί να έχει εγκατασταθεί πριν το KB891122. Με την εγκατάσταση όμως του KB891122 (DRM-enabled Media Players) δεν αναγνωρίζονται στο Internet τα αυθεντικά CD μουσικής. Τελικά διαπίστωσα οτι δεν χρειάζεται καμμιά από τις δύο αναβαθμίσεις γιατί το Nero όταν ενεργοποιηθεί στα plug ins του media player 10 κάνει την ίδια δουλειά με το DirectX Video Acceleration (Μείωση της επεξεργαστικής ισχύος που απαιτείται για να παίξουν ταινίες).

Taskbar Hide inactive icons

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια κατάφερα να βρω ποιά είναι η αιτία που χάνεται το βελάκι όταν έχουμε ενεργοποιημένο το Hide inactive icons στην Taskbar των Windows XP. Το πρόβλημα ήταν ένα corrupted αρχείο add-on του Internet Explorer. Μπορούμε να δούμε ποια addon προγράμματα έχουμε αν επιλέξουμε Tools - Manage Add-ons. Για να διορθωθεί λοιπόν ένα τέτοιο corrupted αρχείο, αλλά και για να επανέλθει το βελάκι των inactive icons, πάμε tools - Internet options - Temporary Internet files - Settings - View objects. Στη στήλη Status φαίνεται η κατάσταση του προγράμματος αν είναι Installed ή Corrupted. Με δεξί κλικ και repair διορθώνονται τα Corrupted προγράμματα, ενώ βελτιώνεται πολύ και η ταχύτητα του υπολογιστή.

Είναι αξιόπιστες οι εγγραφές με την ASUS (nforce4) ?

Αυτό αλλά και άλλα ερωτήματα σχετικά με τη σύγκριση αρχείων και directories μπορεί να απαντηθούν αν διαθέτουμε τα κατάλληλα εργαλεία.

To windiff είναι ένα πρόγραμμα της M$ που υπήρχε στο SDK παλιότερης έκδοσης των Windows (νομίζω τα millenium είχαν το SDK στο CD εγκατάστασης). Αποτελείται από τρία αρχεία το gutils.dll, το windiff.hlp και το windiff.exe. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση και λειτουργεί μια χαρά με τα XP. Ανεκτίμητο βοήθημα. Αν μάλιστα θέλετε και επιβεβαίωση οτι κάνει καλά τη δουλειά του υπάρχει και ένα άλλο πρόγραμμα το FCIV (File Checksum Integrity Verifier). Κατεβάστε το windows-kb841290-x86-enu.exe από εδώ. Το πρόγραμμα αυτό δίνει το File Checksum νούμερο ενός αρχείου.

Υπάρχει στο Internet λοιπόν κάποια αναφορά οτι το Nforce4 έχει πρόβλημα με το δίσκο της Maxtor DiamondMax 10 250gb. Σε έλεγχο που έκανα με αντιγραφή 10Gb ο Seagate που έχω δεν εμφάνισε πρόβλημα αντιγραφής. Μπορείτε να το κάνετε κι εσείς. Αντιγράψτε ένα αρχείο 5gb και ελέγξτε το File Checksum των δύο αρχείων. Πρέπει να είναι ίδιο. Κάντε το ίδιο με το windiff. Η δουλειά γίνεται ευκολότερα.

Enjoy :flower:

Marios

EDIT

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε οτι ένα πέρασμα της μνήμης με το memtest δεν είναι αρκετό.

Η μνήμη ήταν ελαττωματική. Το διαπίστωσα όταν έτρεξα overnight τόσο το memtest όσο και το Μ$ memory test (Το αρχείο mtinst.exe της M$ φτιάχνει μια bootable δισκέτα).

Οι σκληροί δίσκοι Maxtor Diamondmax 10 με firmware παλιότερο από Code: BANC1B70 έχουν πρόβλημα με όλους τους S-ATA controllers (και με το Nforce4) εκτός από τον Intel ICH5(-R). Ο κωδικός αυτός γράφεται πάνω στο σκληρό δίσκο. Το πρόβλημα λύνεται με αλλαγή firmware.

EDIT

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ και εδώ.

Το πρόβλημα ίσως αποδειχτεί σημαντικό μελλοντικά. Όπως λέει η Nvidia ερευνά το θέμα με το data corruption.

Η αρχική ιστοσελίδα όπου επισημάνθηκε το πρόβλημα βρίσκεται εδώ.

• 2 weeks later...

mariosalice: Δεν μπορώ να βάλω με τίποτα το Raid της nVidia να δουλέψει. Ενεργοποίησα το Raid από το Bios, δημιούργησα ένα array, μπήκα στα Win, εγκατέστησα τους τελευταίους οδηγούς, 6.70, και παρόλα αυτά δεν το βλέπει.

Στο Device Manager βλέπω ένα Α347SCSI SCSI Controller που χρησιμοποιεί με το ζόρι οδηγό της Μ$, κι αν του επιλέξω χειροκίνητα να βάλει της nVidia, μου λέει ότι δεν είναι συμβατός.

Επίσης παρακάτω βλέπω ένα Unknown Device που ενώ επιλέγει μόνο του το nVidia nForce RAID Class Controller, πατώντας Next, μου βγάζει ένα μήνυμα που λέει:

Cannot Install this HW

The installation source for this product is not available. Verify that the source exists and that you can access it.

Φυσικά έγιναν πολλές προσπάθειες και επανεκινήσεις αλλά τίποτα :( Και επίσης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με permitions στα αρχεία των οδηγών.

@ Wizard!

Δεν είναι τόσο απλό. Γράφω στο πρώτο ποστ γι αυτό.

Υπάρχουν τέσσερα SAΤΑ πορτοκαλί (controller SIL3114) και τέσσερα μαύρα (controller nforce4).

Αν οι σκληροί σου δίσκοι είναι SATA βάλε τους στα μαύρα 1-2 και ενεργοποίησε στο BIOS μόνο αυτά. Τα υπόλοιπα απενεργοποιήησε τα όπως και τον controller SIL3114.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα κάνεις λάθος στο τι έχεις ενεργοποιήσει και που στήνεις το RAID.

O SIL δεν υποστηρίζει SATA II και μπορεί ναέχεις πρόβλημα με τέτοιους δίσκους. Για αυτό είπα να βάλεις τους δίσκους στα 1 και 2 του Nforce4 (τα μαύρα).

Φτιάξε μια δισκέτα όπου θα έχεις αντιγράψει τα περιεχόμενα του directory

C:\NVIDIA\nForceWin2KXP\6.70\IDE\WinXP\sataraid

Ξεκίνα την εγκατάσταση των Windows κάνοντας boot από το CD των Windows PX SP2.

Μόλις βγάλει μήνυμα αν έχουμε δικούς μας οδηγούς RAID ή SCSI (το δείχνει για πολύ λίγο κατά την αρχή της εγκατάστασης και πρέπει να προσέξεις να μην το χάσεις) πρέπει να πατήσεις F6.

Μετά από λίγο η εγκατάσταση των Windows θα σου ζητήσει τη δισκέτα και θα βρει 2 οδηγούς. Πρέπει να τους εγκαταστήσεις και τους δυο.

Μετά προχώρα στην εγκατάσταση των Windows από την αρχή (create partition NTFS, format).

Αφού τελειώσεις και είναι εντάξει η εγκατάσταση των οδηγών τότε προχώρα σε update του BIOS στο νέο 1015 (βγήκε αυτή τη στιγμή που το γράφω).

1. Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx

2. Fix unstable under 400MHz-Single channel issue.

3. Modify DDR max speed from 400MHz to 333Hz when full loading.

Καλού κακού κάνε και μια εκτύπωση του πρώτου ποστ και αυτού εδώ να τα έχεις.

mariosalice: Πρώτα απ'όλα ευχαριστώ για την εκτενέστατη απάντηση. Όλα αυτά τα είχα κάνει. Απλά εγώ ήθελα να χρησιμοποιήσω το raid με IDE δίσκους και όχι SATA... και ο χαζός για τον οδηγό έδειχνα το folder SATA και όχι το LEGACY που έχει τους οδηγούς για τον PATA... :)

Ενεργοποίηση του Instant music

Ένα σκοτεινό σημείο (μια και δεν γράφει τίποτα γι' αυτό το manual της μητρικής) είναι ο τρόπος που δουλεύει η δυνατότητα να ακούμε μουσική από το CD Player χωρίς να φορτώσουμε λειτουργικό.

Στο BIOS ενεργοποιούμε την επιλογή Instant music και επιλέγουμε το CD ή το DVD όπου θα παίζουμε τα CD.

Τα πλήκτρα που ισχύουν γράφονται σε ένα πολύ μικρό καρτελάκι που έρχεται μαζί με τη μητρική και είναι:

ESC: Ανοίγει/Σβύνει ο υπολογιστής.

F1: Play/Pause

F2: Stop/Eject

F3: Previous

F4: Next

F5: Volume Down

F6: Volume Up

SPACE: Play/Pause

ENTER: Stop/Eject

UP: Volume Up

DOWN: Volume Down

LEFT: Previous

RIGHT: Next

Για να ακούσετε τη μουσική πρέπει να έχετε συνδέσει την έξοδο ήχου του CD player με την κάρτα ήχου ή να χρησιμοποιήσετε την μπροστινή έξοδο ακουστικών.

Επειδή το καλώδιο δεν είναι απαραίτητο όταν φορτώνουμε τα Windows, πολλοί δεν το έχουν συνδέσει, οπότε η μουσική δεν θα ακούγεται από τα ηχεία.

Αρχική απάντηση από mariosalice [13-04-2005 15:43]

Φίλε ConanGR

Υπάρχουν τρεις προτάσεις για μείωση του θορύβου που κάνει το ανεμιστηράκι της ASUS.

2η πρόταση.

Ανεμιστηράκι 4cm Akasa

Η δεύτερη λύση είναι να βγάλεις το ανεμιστηράκι και να αφήσεις την ψύκτρα.

Βάλε πάνω στην ψύκτρα ανεμιστηράκι 4cm Akasa model DFS401012M που έχει ύψος 10mm και τρία καλώδια. Είναι πολύ πιό αθόρυβο από της ASUS. Σύνδεσε το καλώδιο εκεί που ήταν το παλιό ανεμιστηράκι. Θα χρειαστείς επίσης τέσσερις λεπτές βίδες. Το ανεμιστηράκι το έχει η Checkmate στον πύργο Αθηνών. Ίσως όμως χρειαστεί να κόψεις λίγο το πλαστικό του ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών. Μέτρησε τις αποστάσεις.

Επειδή δε βρίσκω ούτε το Zalman ούτε το 4cm Akasa model DFS401012M, αυτό θα μου κάνει δουλειά? Το βλέπω να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το άλλο της Akasa: http://www.akasa.com.tw/akasa_english/spec_page/system_coolers/spec_ak_210.htm

Νομίζω οτι είναι αυτοκόλλητο. Δεν θα το συνιστούσα.

Πάρε Zalman. Ούτε συζήτηση. Ακόμα και χωρίς ανεμιστήρα είναι πιο κρύο το chipset.

Αυτή τη στιγμή έχω και τη μητρική Α8Ν-SLI Premium και το chipset κυριολεκτικά καίει.

Καμμιά σχέση με τη μητρική Deluxe με τη Zalman πάνω. Υπερχρόνιζα όσο ήθελα.

Τώρα ψάχνομαι με την Premium. Κόλλησα πάνω τα αυτοκόλλητα ψυκτράκια που μου είχαν μείνει από τη Zalman που είχα αγοράσει για την κάρτα γραφικών (όχι τη Zalman για το Chipset) και μετράω θερμοκρασίες ξανά.

Αν θέλεις τη γνώμη μου δύο είναι οι αιτίες των μπλε οθονών που κάνει restart με dumping physical memory to disk.

Η μία είναι η ελαττωματική μνήμη (ή πολύ σφιχτά timings) και η άλλη η υπερθέρμασνη του chipset.

Κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο πρόγραμμα για έλεγχο σταθερότητας, είναι το Half Life 2 Deathmatch. Όλα τα άλλα είναι για να κάνουμε χαρούλες οτι είμαστε σταθεροί και υπερχρονισμένοι του χαμού.

Αρκεί να το βρω κάπου στο κέντρο, γιατί σήμερα παρέλαβα από το Eshop και είναι μ....κία να ξαναπαραγγείλω πάλι και να χρεωθώ 3...

Κέντρο ποιός έχει Zalman? Γιατί το Πλαίσιο που έφερνε, δεν το έχει στο Online. Φυσικά μπορεί να το έχει εκεί, αλλά λέμε...

EDIT: ’κυρο, μάλλον βρήκα στο HAC

Τέλος, τι χρειάζεται για να μπει? Πρέπει να βγει η μητρική? Ή μπαίνει απλά με ελατηριάκι?

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 16:13]

Αυτή τη στιγμή έχω και τη μητρική Α8Ν-SLI Premium και το chipset κυριολεκτικά καίει.

Καμμιά σχέση με τη μητρική Deluxe με τη Zalman πάνω. Υπερχρόνιζα όσο ήθελα.

Τώρα ψάχνομαι με την Premium. Κόλλησα πάνω τα αυτοκόλλητα ψυκτράκια που μου είχαν μείνει από τη Zalman που είχα αγοράσει για την κάρτα γραφικών (όχι τη Zalman για το Chipset) και μετράω θερμοκρασίες ξανά.

Μιας και έχεις πάρει την συγκεκριμένη μητρική (Premium) θα ήταν εύκολο να μετρούσες την θερμοκρασία στο chipset με κάποιο θερμόμετρο ή αισθητήρα; Βασικά ρωτάω επειδή έχω την απλή A8N-SLI και έχω βάλει το γνωστό Zalman και έχω αυτή την εποχή περίπου 30-35 βαθμούς (μέσω αισθητήρα του Gatewatch) αλλά έχω βάλει στο μάτι την premium (λόγο extra δυνατοτήτων) αλλά αν ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες θα μείνω στην απλή.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Αρχική απάντηση από Wizard!

Τέλος, τι χρειάζεται για να μπει? Πρέπει να βγει η μητρική? Ή μπαίνει απλά με ελατηριάκι?

Για να μπει τίποτα (κουμπωτά είναι τα κλιπάκια στην μητρική).

Για να βγουν όμως τα υφιστάμενα, ναι πρέπει να βγει η μητρική (για να δεις την πλάτη της).

Οι θερμοκρασίες είναι πολύ μεγαλύτερες σε βαρειά χρήση. 30 βαθμούς πού τους μετράς?

Με τι ψύξη? Όταν παίζεις HL2 για τρεις ώρες ανεβαίνει το core πολύ και στις δύο μητρικές. Πρέπει πασει θυσία να κρατηθεί η θερμοκρασία κάτω από 50 βαθμούς για να μη βγάλει μπλε οθόνη. Οι 30 βαθμοί είναι υπερβολή. Επειδή έχω heatpipe, όταν βάζω τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή στο full ψύχεται και η ψύκτρα του heatpipe που είναι δίπλα και όλα εντάξει ακόμα και full overclocked (250X11 3-3-3-8 1T). Αν μειώσω στροφές (εντελώς αθόρυβη λειτουργία) μόνο στα default συν κάτι παραπάνω με 1Τ 2-2-2-6 και αυτά με ψυκτράκια πάνω στο heatpipe. Χωρίς τα ψυκτράκια μόνο 2Τ δεν είχα κολλήματα στο HL2. Βέβαια όλα τα άλλα SnM, Prime, memtest μια χαρά τα έβγαζε και χωρίς τα ψυκτράκια, αλλά είπαμε. Για μένα κριτήριο είναι το HL2 deathmatch.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.