Jump to content

A8N-SLI Deluxe NF4 tips and tricks

mariosalice

Recommended Posts

:OT:

(sorry για το off-topic), αλλά, τι δουλειά έχει η είδηση για τους drivers για ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ στο topic για τα MOTHERBOARD Asus A8N ???

Εκτός αυτού, η είδηση έχει ποσταριστεί εδώ και μέρες:

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=247892#post247892

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=16794

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Να ρωτήσω κάτι άσχετο,

ο sensoras που μετρά τη θερμοκρασία της mobo που δείχνει στο bios που βρίσκεται?

(γιατί στο chipset δεν πρέπει να βρίσκεται)

Αρχική απάντηση από yoda_

Να ρωτήσω κάτι άσχετο, ο sensoras για τη θερμοκρασία της mobo που δείχνει στο bios που βρίσκεται, γιατί στο chipset δεν πρέπει να βρίσκεται

:confused: :confused: :confused:

Αρχική απάντηση από yoda_ [Σήμερα, στις 18:37]

Να ρωτήσω κάτι άσχετο,

ο sensoras που μετρά τη θερμοκρασία της mobo που δείχνει στο bios που βρίσκεται?

(γιατί στο chipset δεν πρέπει να βρίσκεται)

Δες στη σελίδα 4

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=219903#post219903

Στραβωμάρα, ευχαριστώ mariosalice!

Με το zalman και χωρίς ανεμιστήρα (μόνο τα 2 του case) η θερμοκρασία είναι από 36-41 C, καλά δεν είμαι? Τελευταία σκέφτομαι να σταματήσω και τα ανεμιστήρια του case το βράδυ που το το αφήνω να κατεβάζει αλλά το φοβάμαι λιγο...

Τώρα το καλοκαίρι το φοβάμαι κι εγώ. Βίδωσα στο πλάι ένα πεντάρι ανεμιστηράκι που το λειτουργώ στις μισές στροφές καλού κακού. Εϊναι σχεδόν αθόρυβη και σίγουρη λύση. Πάντως στα παιχνίδια που έχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις αυτό βοηθάει και στη σταθερότητα. Χωρίς το ανεμιστηράκι με κλειστό κουτί και όταν ζεσταινόταν πολύ η Zalman της κάρτας γραφικών πέταγε ζεστό αέρα πάνω στην ψύκτρα. Είχα κάποια προβλήματα με το γρήγορο σώσιμο και την απαναφορά στο Boiling point που νομίζω οτι διορθώθηκαν με το ανεμιστηράκι (αν και ξανα έκανα την εγκατάσταση οπότε δεν είμαι σίγουρος τι έφταιγε). Έχω δηλαδή στην άκρη του μυαλού μου μια υποψία οτι όταν ζεσταίνεται το nforce4 είναι πηγή προβλημάτων για την ακεραιότητα των εγγραφών στο δίσκο (corrupted αρχεία ίσως). Τον ανεμιστήρα στην πρόσοψη τον έχω στις ελάχιστες στροφές οπότε ίσα που ακούγεται. Να πω βέβαια οτι είμαι λίγο υπερχρονισμένος στα 2500MHz αντί στα 2200 που έπρεπε να είμαι κανονικά και οτι τώρα είναι καλοκαίρι.

Θα περιγράψω εδώ την πατέντα με το 5άρι ανεμιστηράκι που προσαρμόζει στη zalman.

Χρειάζονται δυο μακριές βίδες (3-4 εκ σαν αυτές που δίνονται μαζί με ανεμιστηράκια) και από δυο παξιμάδια, ένα λαστιχένιο σωληνάκι και ένα λάστιχο μικρό (σαν αυτά που χρησιμοποιούμε στις βρύσες) σε κάθε βίδα.

Περνάμε τις δύο βίδες σε μια πλευρά του ανεμιστήρα. Βάζουμε σε κάθε βίδα ένα παξιμάδι για να σφίξουν οι βίδες στον ανεμιστήρα. Περνάμε από ένα λάστιχο βρύσης σε κάθε βίδα (μικρής διαμέτρου). Περνάμε τα λεπτά σωληνάκια ώστε να ντύσουμε τις βίδες (υπάρχουν σε ηλεκτρικά είδη). Στην άκρη κάθε βίδας βάζουμε άλλο ένα παξιμάδι. Αυτό το σύνολο το περνάμε στο πλάι της Zalman έτσι ώστε ανάμεσα στη ζαλμαν και στον ανεμιστήρα να περεμβάλονται τα λαστιχάκια. Σφίγγουμε τα εξωτερικά παξιμάδια στα ελάσματα της Zalman.

Τα πλεονεκτήματα των 5αριών ανεμιστήρων είναι οτι ταιριάζουν απόλυτα οι βίδες να πιάσουν εξωτερικά από τη zalman, έχουν χαμηλότερες στροφές και δεν κάνουν καθόλου θόρυβο.

Από μετρήσεις που έκανα ακόμα και λίγος αέρας να πέφτει πάνω στη ζαλμαν από κοντά αρκεί να κατεβάσει δραματικά τη θερμοκρασία στη βάση. Αντίθετα ακόμα και ένας πολύ ισχυρός ανεμιστήρας όταν βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 5-10 εκ. δεν κάνει τόσο καλή δουλειά.

Ίσως αυτό να οφείλεται στην κατασκευή και στην πυκνότητα των φινς που δεν επιτρέπουν τον αέρα να περάσει ανάμεσα τους, όταν ο ανεμιστήρας βρίσκεται μακρυά και όχι πάνω στη ζάλμαν.

Γενικά η απαγωγή θερμότητας από ψύκτρες είναι πολύ πιο αποτελεσματική όταν ένας μικρός ανεμιστήρας είναι πολύ κοντά (πάνω) στην ψύκτρα παρά όταν ένας πολύ μεγαλύτερος και δυνατότερος βρίσκεται μακρυά. Η ζαλμαν ειδικά επειδή έχει πολύ μεγάλα και αραιά φινς ψύχεται πολύ εύκολα ακόμα και με ελάχιστη ροή αέρα (άρα ελάχιστο θόρυβο).

Picture_001.jpg

Picture_004.jpg

Μια καλή και φτηνή λύση είναι να βάλετε το Vantec Iceberq CCB-A1C VGA & Chipset Cooler που έχει 5cm αθόρυβο ανεμιστηράκι και είναι από χαλκό. Χρειάζεται όμως να κοπούν λίγο οι άκρες από τα αυτιά στερέωσης και να φαγωθούν με στριγγυλή λίμα λίγο προς τα μέσα οι τρύπες, ώστε να προσαρμοστούν στη μητρική τα πλαστικά καρφάκια (περιέχονται στη συσκευασία μαζί με θερμοαγώγιμη πάστα)

ccba1c_image01.jpg

Αρχική απάντηση από nickthegreek

Να ρωτήσω λίγο κάτι ...Μόνο τις μνήμες που αναφέρει στη σελίδα της υποστηρίζει η μητρική? Δηλαδή καμία από τις ocz?

συνήθως αυτές που αναφέρονται στα site, manual κλπ είναι απλώς αυτές που έχουν προλάβει να δοκιμάσουν και επίσης προλάβει να γράψουν

στην πράξη αποτελούν ένα μικρό δείγμα το οποίο σίγουρα δεν είναι δεσμευτικό

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 17:43]

συνήθως αυτές που αναφέρονται στα site, manual κλπ είναι απλώς αυτές που έχουν προλάβει να δοκιμάσουν και επίσης προλάβει να γράψουν

στην πράξη αποτελούν ένα μικρό δείγμα το οποίο σίγουρα δεν είναι δεσμευτικό

Ναι αλλά να εγώ την πάρω και μετά δεν κάνει?

Αρχική απάντηση από nickthegreek

Ναι αλλά να εγώ την πάρω και μετά δεν κάνει?

ε τότε μπορείς να με βρίσεις άνετα και με το δίκιο σου βρε αδερφέ! :p

δεν καταλαβαίνω την ερώτηση....

κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα παίζει (εκτός αν έχει δοκιμάσει το συγκεκριμένο setup) αλλά κατά 99% δεν θα έχεις πρόβλημα (είναι πλέον ελάχιστα με τις ώριμες πλέον 400αρες)

σε κάθε περίπτωση το κατάστημα από όπου θα αγοράσεις λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να στις αλλάξει

Όλες οι μνήμες Non-ECC, Un-buffered όπως η συγκεκριμένη που προτείνεις δουλεύουν μια χαρά αν βάλεις 1 ή 2 DIMM. Δες και το πρώτο ποστ. Αυτό που δεν μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί είναι οτι η συγκεκριμένη μνήμη θα δουλέψει σε dual channel. Για να είσαι σίγουρος πρέπει να πάρεις το αντίστοιχο κιτ της geil

VALUE RAM 1024MB PC3200 400MHz DUAL CHANNEL KIT

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.554950

Νέο Beta BIOS 1012.003

Νέος Realtek driver 3.74

Νέοι οδηγοί nForce4 AMD Edition (6.66) - Windows XP/2000 (32 και 64 Bit)

Οι 32bit έχουν προβλήματα. Δεν αξίζει να τους εγκαταστήσετε.

Οι 64bit οδηγοί είναι μονόδρομος. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.

Ενημέρωση του A8N-SLI Deluxe NF4 tips and tricks ώστε να περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις του BIOS για dual core Athlon64 x2 με τους νέους διαιρέτες εδώ

Δείτε και το συγκριτικό μεταξύ δύο 6800 Ultra σε SLI και μιας 7800GTX.

Enjoy :flower:

Marios&Alise είμαι κι εγώ ένα ακόμη παιδί της Asus. Όχι για κάποιον συγκεκριμένο λόγο*, αλλά έτσι γιατί μου κάθησε καλά το όνομα και γιατί όταν διάβαζα διάφορα reviews για mobo με AMD(*μια από τα ίδια) με nForce2, ήταν το ποιό αξιόπιστο, ακριβό αλλά αξιόπιστο.

Ο λόγος που δεν σου στέλνω p.m. και σου τα λέω όλα αυτά είναι διότι πιστεύω ότι ένα δεύτερο pc μάλλον θα το πάρω, με pci-x και πάμε για Asus nForce4, 939, single core πάντα. Οπότε παρακολουθώ όλα όσα γράφεις με μεγάλο ενδιαφέρον, και σε ευχαριστώ για το φώς που ρίχνεις στο σκοτεινό μονοπάτι των nForce4 και πολλών άλλων επιμέρους κρυφών πλευρών των home desktops, με μια μέση χρήση.

H NVIDIA έχει νέους BETA οδηγούς ForceWare 77.76 στην ιστοσελίδα της.

Release Highlights:

SLI support for GeForce 6600 and GeForce 6600 LE

New SLI rendering mode (SLI Antialiasing) for increased antialiasing performance

Broader SLI optimizations and validation for the latest games

Issues resolved since ForceWare 77.72

"Overbright" color issue affecting video playback

GeForce 7800 GTX clock reduction when using extremely cold temperatures to cool the GPU

For a full list of other issues resolved, please view the driver release notes.

Microsoft

Η μητρική ASUS A8N-SLI deluxe υποστηρίζει και τους νέους επεξεργαστές stepping E6.

Κάθε νεότερος επεξεργαστής είναι προτιμότερος από τους παλαιότερους.

Αν λοιπόν πρόκειται να αγοράσετε επεξεργαστή αυτή τη στιγμή, ψάξτε κάποιον με τους παρακάτω κωδικούς. Εϊναι ότι νεότερο υπάρχει.

ADA4800DAA6CD AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4800+ 2400Mhz Socket Socket 939 135-140 V 110W

ADA4600DAA6CD AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4600+ 2400Mhz Socket Socket 939 135-140 V 110W

ADA4400DAA6CD AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4400+ 2200Mhz Socket Socket 939 135-140 V 110W

ADA4200DAA6CD AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4200+ 2200Mhz Socket Socket 939 135-140 V 89W

ADA3800DAA4BW AMD Athlon 64 3800+ 2400Mhz Socket Socket 939 135-140 V 89W

ADA3500DAA4BW AMD Athlon 64 3500+ 2200Mhz Socket Socket 939 135-140 V 67W

ADA3200DAA4BW AMD Athlon 64 3200+ 2000Mhz Socket Socket 939 135-140 V 67W

ADA3000DAA4BW AMD Athlon 64 3000+ 1800Mhz Socket Socket 939 135-140 V 67W

Και όχι και ότι καλύτερο στο o/c

Και κάτι άλλο...

Δεν έχουν όλοι οι διπύρηνοι τον ίδιο κωδικό....(ADΑxxxxDAA6CD)

Αυτό αλλάζει....αν θα έχει 1 ή 512kb cache...(Toledo/Manchester)

• 2 weeks later...

ρε παιδια να ρωτησω κατι?

εχει κανεισ προβλημα οταν βαζει τισ μνημες 1Τ και Ο/C πανω απο 250 δεν παει...παει αλλα με το που παει να φορτωση συστημα μλε οθονη κοληματα και τετοια...ενω στα 400 οι μνημες 1Τ πανε απσογα..οι μνημες δεν φταινε συγουρα παντος γιατι δε ενα MSI που ειχα της λειτουργουσα 1Τ στα 290φσβ...δεν χερω τη να κανω?εχω ξενερωση με το Μ/Β μεχρι και το τελευταιο Βιος του εβαλα το beta τιποτα...μεχρι ποθ σκευτομαι να παρω αβιτ...εχει κανεις κατι παρομοιο? καμια βοηθεια???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.