Jump to content

A8N-SLI Deluxe NF4 tips and tricks

mariosalice

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από [222]Undert@ker [Σήμερα, στις 19:28]

Σε πιο σημείο είναι το θερμόμετρο που μετρα την θερμοκρασια της μητρικης?

Το ChipSet (nvidia 4) σε τι θερμοκρασια αντέχει?

Μονο με το cooler της zalman το ChipSet (nvidia 4) εχει προβλημα με την θερμοκρασια?

:help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:

Το θερμόμετρο είναι πολύ κοντά στο nforce4 chipset.

Για την ακρίβεια βρίσκεται ακριβώς πάνω από τα SATA και κάτω πίσω (δεξιά) από το nforce4.

Θα το ξεχωρίσεις αμέσως γιατί μοιάζει με ασημένιο βαρελάκι. Φαίνεται και στη φωτο εδώ (ποστ στη σελίδα 3)

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=208210#post208210

Εϊναι γεγονός οτι επειδή βρίσκεται πολύ κοντά στο nforce4 ουσιαστικά αντανακλά κατά προσέγγιση, στο πιο κρύο όμως, την κατάσταση θερμοκρασίας του chipset.

Δηλαδή αν δούμε στο pc-probe το Mb Τemperature να είναι στους 34 βαθμούς C, αυτό δεν σημαίνει οτι και το chipset έχει 34 βαθμούς. Από μετρήσεις που έκανα φαίνεται οτι υπάρχει η σχέση Nforce4 temp=Mb Τemp + 10 βαθμοί C.

Τώρα το πόσο αντέχει ένα τσιπάκι είναι σχετικό. Πάντως μέχρι και τους 75 βαθμούς δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα.

Αν δεν υπάρχει όμως κανένας ανεμιστήρας και το κουτί είναι κλειστό τότε μπορεί να υπάρξει πρόβλημα και καλά θα είναι να προστεθεί ένα ανεμιστηράκι πάνω στο Zalman, στο πλάι (είναι εύκολο να μπει με τις κατάλληλες λεπτές βιδούλες) και να φυσάει απαλά με λίγες στροφές (2500-3000 στροφές είναι αρκετές να κρατήσουν τη θερμοκρασία στους 40-50 βαθμούς) οπότε δεν θα ακούγεται καθόλου.

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Mάριε έχω ποστάρει σχετικό ερώτημα αλλά ήθελα να σε ρωτήσω αν η δική σου μητρική πληρεί τα κριτήρια που θέτω:

---------------------------------------

...Ψάχνω 939 nf4 που θα μπει σε HTPC.

Οχι απαραίτητα SLI.

Ομως να έχει:

1) 1394 onboard connector

2) optical or/and coaxial audio-out

3) να μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα (με τη θερμοκρασία) τουλάχιστον 2 ανεμιστήρες εκτός απο CPU, chipset

4) να μπαίνει σωστά σε s3 (αναμονή) και να έπανέρχεται σωστά μετά

Έλεγα για gigabyte nf9 αλλά δεν πληρεί το 3 (ελέγχει μόνο cpu ανεμιστήρα με τη θερμοκρασία)

Επίσης για αυτή που έχω (dfi) αλλά δεν επανέρχεται σωστά απο κατάσταση αναμονής...

--------------------------------

Δουλεύει ΟΚ σε σένα μετά απο αναμονή (S3)?

Αρχική απάντηση από fonzi [Σήμερα, στις 14:56]

Mάριε έχω ποστάρει σχετικό ερώτημα αλλά ήθελα να σε ρωτήσω αν η δική σου μητρική πληρεί τα κριτήρια που θέτω:

---------------------------------------

...Ψάχνω 939 nf4 που θα μπει σε HTPC.

Οχι απαραίτητα SLI.

Ομως να έχει:

1) 1394 onboard connector

2) optical or/and coaxial audio-out

3) να μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα (με τη θερμοκρασία) τουλάχιστον 2 ανεμιστήρες εκτός απο CPU, chipset

4) να μπαίνει σωστά σε s3 (αναμονή) και να έπανέρχεται σωστά μετά

Έλεγα για gigabyte nf9 αλλά δεν πληρεί το 3 (ελέγχει μόνο cpu ανεμιστήρα με τη θερμοκρασία)

Επίσης για αυτή που έχω (dfi) αλλά δεν επανέρχεται σωστά απο κατάσταση αναμονής...

--------------------------------

Δουλεύει ΟΚ σε σένα μετά απο αναμονή (S3)?

Η ρύθμιση με βάση τη θερμοκρασία της CPU δουλεύει για όλους τους ανεμιστήρες που συνδέονται με τη μητρική εκτός από τον ανεμιστήρα του chipset, δηλαδή 4 ανεμιστήρες και της CPU.

Η ρύθμιση δεν γίνεται ιδανικά. Δηλαδή όταν η θερμοκρασία της CPU είναι μικρότερη απο 51 βαθμούς C (το όριο αυτό ρυθμίζεται από το BIOS) τότε οι ανεμιστήρες δουλεύουν με μειωμένη τάση. Μόλις περάσει το όριο αυτό η CPU τότε όλοι οι ανεμιστήρες δουλεύουν στο full. Ο ανεμιστήρας της CPU ειδικά έχει ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας ώστε ακόμα και με μισή τάση μπορεί και ανεβάζει μέχρι και 5000 στροφές.

Δουλεύει ΟΚ μετά απο αναμονή (S3)

Μην χρησιμοποιήσεις όμως το SLI.

Το μετάνοιωσα που υλοποίησα το SLI με δύο κάρτες γραφικών 6600gt της Nvidia.

Καλύτερα να έδινα 100 Ευρώ παραπάνω για μια ATI Radeon X850XT.

Ο υπολογιστής μου θα έβγαζε λιγότερο θόρυβο και ζέστη, θα είχε πολύ καλύτερες επιδόσεις και θα δούλευα και με τις δύο οθόνες που έχω. Το SLI δεν δουλεύει με όλα τα παιχνίδια ούτε με δύο οθόνες ούτε σε μια DVI wide screen όπως dell κτλ.

Aρα η δική μου dfi ulta-d είναι καλύτερη σε αυτόν τον τομέα. Διότι διαβάζει χωριστά 3 θερμοκρασίες και ρυθμίζει αντίστοιχα 3 ανεμιστήρες (cpu, chipset, auxfan) σύμφωνα βέβαια με τις ρυθμίσεις στο bios οι οποίες όμως μπορεί και να γίνονται απο windows με το smartguardian.

Το μόνο μείον παραμένει η δυσάρεστη κατάσταση στην επαναφορά από s3 mode...

Η ultra που λες νομίζω δεν έχει 1394?

Αρχική απάντηση από fonzi [Σήμερα, στις 03:27]

Aρα η δική μου dfi ulta-d είναι καλύτερη σε αυτόν τον τομέα. Διότι διαβάζει χωριστά 3 θερμοκρασίες και ρυθμίζει αντίστοιχα 3 ανεμιστήρες (cpu, chipset, auxfan) σύμφωνα βέβαια με τις ρυθμίσεις στο bios οι οποίες όμως μπορεί και να γίνονται απο windows με το smartguardian.

Το μόνο μείον παραμένει η δυσάρεστη κατάσταση στην επαναφορά από s3 mode...

Η ultra που λες νομίζω δεν έχει 1394?

Η DFI είναι υπέροχη μητρική. Μπορείς και ρυθμίζεις τις στροφές κάθε ανεμιστήρα ξεχωριστά και όσο θέλεις;

Η ASUS A8N-SLI Deluxe είναι πράγματι πολύ ποιό εξοπλισμένη από την Α8Ν-Ε που δεν έχει 1394 και πολλά άλλα. Το chipset είχα στο μυαλό μου και οχι τη μητρική όταν έλεγα οτι είναι καλύτερα να πάρει κανείς το Ultra και οχι το SLI. Το διόρθωσα. Διάλεξε τη μητρική που σε βολεύει (SLI ή ULTRA) και μη χρησιμοποιήσεις το SLI. Για μένα το SLI είναι μια μεγάλη αποτυχία.

Ο θόρυβος, η κατανάλωση ενέργειας και η ζέστη που βγάζουν οι δυο κάρτες δεν μου είναι ανεκτές.

Σκέφτομαι να βάλω υδρόψυξη μόνο και μόνο για τις δυο κάρτες γραφικών ή να τις πουλήσω - πετάξω και να πάρω μια ΑΤΙ. Με μια κάρτα θα έχω πάλι πρόβλημα θορύβου αλλά τουλάχιστον θα έχω περισσότερες επιλογές για αθόρυβες ψύκτρες χωρίς ανεμιστήρα ή ακόμα και για υδρόψυξη. Έχεις καμμιά εμπειρία στο θέμα αθόρυβη ψύξη για κάρτες γραφικών;

Η υδρόψυξη καταναλώνει πολύ ενέργεια; Ψάχνω για λύσεις πάνω σε Α8Ν-SLI ειδικά.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 20:48]

Διάλεξε τη μητρική που σε βολεύει (SLI ή ULTRA) και μη χρησιμοποιήσεις το SLI. Για μένα το SLI είναι μια μεγάλη αποτυχία.

Ο θόρυβος, η κατανάλωση ενέργειας και η ζέστη που βγάζουν οι δυο κάρτες δεν μου είναι ανεκτές.

Σκέφτομαι να βάλω υδρόψυξη μόνο και μόνο για τις δυο κάρτες γραφικών ή να τις πουλήσω - πετάξω και να πάρω μια ΑΤΙ. Με μια κάρτα θα έχω πάλι πρόβλημα θορύβου αλλά τουλάχιστον θα έχω περισσότερες επιλογές για αθόρυβες ψύκτρες χωρίς ανεμιστήρα ή ακόμα και για υδρόψυξη. Έχεις καμμιά εμπειρία στο θέμα αθόρυβη ψύξη για κάρτες γραφικών;

Η υδρόψυξη καταναλώνει πολύ ενέργεια; Ψάχνω για λύσεις πάνω σε Α8Ν-SLI ειδικά.

Φιλε μου καλημέρα!!!

Πάρε 2 cooler τις ZALMAN για τις Vga σου και δεν θα ακούς τίποτα.

Eιδικά άμα βάλεις τα cooler στα 5 volt θα αναρωτιέσαι άμα δουλεύουν :zzz:

Γενικά τα cooler για τις 6600 gt είναι η φασαρία η ίδια!!!!!!!!!!!!

Εγώ μόλις τα πήρα βρήκα την ησυχία μου και τον ύπνο μου. Φυσάνε και στο chipset απάνω και το cooler τις ZALMAN δεν θέλει ξεχωριστό fan(chipset fan).

Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφική μηχανή για να σου δείξω τι έχω κάνει, αλλα πάνω κάτω είναι σαν το δικό σου PC χωρίς το fan στο chipset της ζαλμάν . Εγώ έχω 2 vga της ASUS 6600 gt με cooler της ZALMAN. :inlove:

Για μένα το SLI είναι μια μεγάλη αποτυχία.

Για μένα δεν είναι αποτυχία.

Ειδικά τώρα που και τα pc που θα φοράν intel cpu θα έχουν sli πιστεύω ότι θα κυκλοφορήσουν games και update τον windows που θα εκμεταλλεύονται 100% τις δυνατότητες του sli. :cool:

Αρχική απάντηση από [222]Undert@ker [Χθες, στις 10:17]

Φιλε μου καλημέρα!!!

Πάρε 2 cooler τις ZALMAN για τις Vga σου και δεν θα ακούς τίποτα.

Eιδικά άμα βάλεις τα cooler στα 5 volt θα αναρωτιέσαι άμα δουλεύουν :zzz:

Γενικά τα cooler για τις 6600 gt είναι η φασαρία η ίδια!!!!!!!!!!!!

Εγώ μόλις τα πήρα βρήκα την ησυχία μου και τον ύπνο μου. Φυσάνε και στο chipset απάνω και το cooler τις ZALMAN δεν θέλει ξεχωριστό fan(chipset fan).

Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφική μηχανή για να σου δείξω τι έχω κάνει, αλλα πάνω κάτω είναι σαν το δικό σου PC χωρίς το fan στο chipset της ζαλμάν . Εγώ έχω 2 vga της ASUS 6600 gt με cooler της ZALMAN. :inlove:

Για μένα δεν είναι αποτυχία.

Ειδικά τώρα που και τα pc που θα φοράν intel cpu θα έχουν sli πιστεύω ότι θα κυκλοφορήσουν games και update τον windows που θα εκμεταλλεύονται 100% τις δυνατότητες του sli. :cool:

Δεν είναι μόνο ο θόρυβος (που ανεβαίνει μόνο οταν παίζω παιχνίδια αλλά μένει ψηλά και δεν πέφτει αρκετά μετά) αλλά και η ζέστη που βγάζουν οι δυο κάρτες. Τις Zalman τις είδα και σε ένα post εδώ http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=209017#post209017.

Έχουν μεγόλο βάρος. Είδα και κάποιες ίδιες στο σχήμα, πιο καινούργιο μοντέλο όμως, που είναι μισές χαλκός μισές αλουμίνιο με μισό βάρος αλλά δεν είρθαν Ελλάδα.

Επίσης είδα και το σύστημα υδρόψυξης της Tanger Den που είναι ειδικό για SLI και για το chipset της Α8Ν-SLI Deluxe. Τεσπα θα κάνω λίγη υπομονή ακόμα και θα δω τι θα κάνω για τη ζέστη.

Για το SLI επίσης το κύριο πρόβλημα είναι που δεν μου υποστηρίζει τις δυο οθόνες.

Είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα οι δυο οθόνες. ’μα τις συνηθίσεις σου φαίνεται πολύ δύσκολο να δουλεύεις με μια οθόνη. Επίσης αν κολλήσει για παράδειγμα ένα παιχνίδι πατάω Alt Ctr Del μου βγαίνει στη δεύτερη οθόνη και δεν κολλάει ο υπολογιστής ούτε κάνω hard restart που καταστρέφει αρχεία και είναι πηγή προβλημάτων. Ειδικά με τα καινούργια παιχνίδια στο Internet όπως το half life 2 Deathmatch δεν είναι σπάνια τα κολλήματα. Τό έχει παίξει να δεις τι απαιτήσεις έχει και πόσο ανεβαίνει η θερμοκρασία επεξεργαστή κτλ;

Δεν είναι μόνο ο θόρυβος (που ανεβαίνει μόνο οταν παίζω παιχνίδια αλλά μένει ψηλά και δεν πέφτει αρκετά μετά) αλλά και η ζέστη που βγάζουν οι δυο κάρτες.

Φιλε μου βάζοντας zalman δεν γλιτώνεις μονο από τον θόρυβο,αλλα ακόμα και στα 5 volt έχεις λιγότερη θερμοκρασία στις vga και idle αλλα και όταν δουλεύουν στο 100%.

Έχουν μεγόλο βάρος. Είδα και κάποιες ίδιες στο σχήμα, πιο καινούργιο μοντέλο όμως, που είναι μισές χαλκός μισές αλουμίνιο με μισό βάρος αλλά δεν είρθαν Ελλάδα.

Με το βάρος δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Ειδικά στο SLI που έχεις την βάση για τις 2 vga ,άμα τις βιδώσεις καλά δεν πρόκεται να σου κουνηθούν ποτε. To cooler με το αλουμινιο και χαλκο όντως είναι λίγο πιο ελαφρύ ,αλλα θα έχεις και 2-3 βαθμούς παραπάνω.

Επίσης είδα και το σύστημα υδρόψυξης της Tanger Den που είναι ειδικό για SLI και για το chipset της Α8Ν-SLI Deluxe.

Για μένα όπως το ποτό και οδήγηση δεν πάει,εστί και νερό και pc δεν πάει.

Δες και τις μεγάλες εταιρίες που στους server δεν έχουν βάλει υδρόψυξη. ;)

Ειδικά με τα καινούργια παιχνίδια στο Internet όπως το half life 2 Deathmatch δεν είναι σπάνια τα κολλήματα.

Το PC μου έχει να "καλλήσει" από την εποχή τον παγετώνων!!!

Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το pc σου στο θέμα των driver Η λόγο overclocking .

Τώρα , για τα 2 monitor που λες δεν μπορώ να σου πω κάτι γιατί εγώ έχω μονο ένα lcd.

Πάντως, παίζω μονο FPS games (Call of Duty - Mohaa - Far Cry)και δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε από θερμοκρασία ούτε από θόρυβο ούτε από κολλήματα.

Αρχική απάντηση από [222]Undert@ker

.........

.................

Hey noob, η apple εχει βαλη υδροψυξη ηδη, και αρκετες εταιριες μελετανε το θεμα ηδη, απλα τοσο καιρο δεν υπηρχε αναγκη για κατι τετοιο.

Hey noob, η apple εχει βαλη υδροψυξη ηδη, και αρκετες εταιριες μελετανε το θεμα ηδη, απλα τοσο καιρο δεν υπηρχε αναγκη για κατι τετοιο.

lol

sry boys που μιλάμε στην γλώσσα μας!:p

O φίλος είναι και αυτός άλλο ένα θύμα μου στο call of duty και αναφέρεται σε mac , που διαφέρει αρκετά σε σχέση με ένα pc.:cool:

Εταιρίες όπως HP, IBM .... και γενικά εταιρίες που ασχολούνται με servers δεν πρόκεται να βάλουν νερό .

Και ο λόγος είναι ότι ένας server είναι open 24*7*365 και ο admin κάθε server δεν μπορεί να έχει το μυαλό του σε τσιμούχες!

Αυτός είναι και ο λόγος που η intel και amd αλλάζουν συνεχεια τα volt στις cpu. Όσο πιο λίγα volt τόσο λιγότερη θερμότητα.;)

Όσο πιο λίγα volt τόσο λιγότερη θερμότητα.;)

οπως λεμε northwood->prescott?

δεν θυμαμαι να εβραζαν οι pII που ειχαν και 3V vcore...

Aμα μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα ένα test ενός P4 στα 3 GHz με ένα P2 στα 3GHz , θα χρειαζότανε άζωτο αντί για cooler !!!!!!!!!!!

Εκτος από τα volt που μικραίνουν έχουμε και τα GHz !!!!

Αυτά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που πιστεύω ότι με την πολιτική που έχει η Intel αλλα και η AMD σε 5 χρονια θα μιλάμε για THz!!!!!!!!!!!!!!!!

Aμα μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα ένα test ενός P4 στα 3 GHz με ένα P2 στα 3GHz , θα χρειαζότανε άζωτο αντί για cooler !!!!!!!!!!!

Εκτος από τα volt που μικραίνουν έχουμε και τα GHz !!!!

Αυτά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που πιστεύω ότι με την πολιτική που έχει η Intel αλλα και η AMD σε 5 χρονια θα μιλάμε για THz!!!!!!!!!!!!!!!!

μην ξεχνας οτι Volt δεν ειναι θερμοτητα. παιζουν και αλλα πραγματα ρολο, αυτο θελω να πω. σχεδιασμος του chip , Ampere κτλ κτλ

συν της αλλης... μεγαλες εταιριες τους servers κανονικα τους εχουνε σε ξεχωριστο δωματιο με air-condition ventilation ;)

ειναι παντα αναλογος τις αναγκες της καθε εταιριας.

Στο overclocking που ξεφευγεις παρα πολυ με τις προδιαγραφες του καθε chip πρεπει να ξεφυγεις και στην ψυξη.

τωρα το τι γινετε στους server ριξε μια ματια που μπορει να φτασουν οι αναγκες ενος supercomputer.

http://www.spikynorman.dsl.pipex.com/CrayWWWStuff/Cfaqp5.html#c90

http://www.electronics-cooling.com/Resources/EC_Articles/MAY96/may96_04.htm

μεχρι και πληρης καταδυση σε διηλεκτρικο υγρο παιζει.

Αρχική απάντηση από [222]Undert@ker [Χθες, στις 10:45]

Φιλε μου βάζοντας zalman δεν γλιτώνεις μονο από τον θόρυβο,αλλα ακόμα και στα 5 volt έχεις λιγότερη θερμοκρασία στις vga και idle αλλα και όταν δουλεύουν στο 100%.

Λογικά οι δυο VGA θα έπρεπε να συνεχίσουν να παράγουν την ίδια θερμοκρασία μέσα στην κάσα και στο περιβάλλον με τις Zalman. Το μόνο που αλλάζει είναι η απαγωγή θερμοτητας που θα είναι καλύτερη. Κυρίως θα γλυτώσω από το θόρυβο. Δεν το είχα σκεφτεί όμως έτσι. Ίσως έχεις δίκιο. Η χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος από τον ανεμιστήρα στα 5V θα κάνει κάποια διαφορά στη θερμοκρασία της PSU. Πάντως το έλυσα εν μέρει το πρόβλημα με αλλαγή της θέσης του cool drive 6. Το είχα βάλει στο πρώτο slot χαμηλά για να φτάσουν τα καλώδια USB και SATA στη μητρική. Έτσι μου έκλεινε η διέξοδος του ζεστού αέρα προς τα πάνω. Το ανέβασα ψηλά και άνοιξε η δίοδος του αέρα προς τα πάνω. Με αυτή και μόνο την αλλαγή οι θερμοκρασίες έπεσαν 6 βαθμούς !!!. Μαγικά μειώθηκε ο θόρυβος αλλά και η ζέστη που έβγαινε προς τα έξω. Αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω. Γιατί μια απλή αύξηση του χώρου προς τα πάνω (έχω full tower case) έχει τόσο δραματικά αποτελέσματα; Μήπως όσο περισσότερο ζεσταίνονται τα ηλεκτρονικά παράγουν μεγαλύτερη θερμότητα; Οπότε σε αυτή την περίπτωση σίγουρα έχεις δίκιο και για τη Zalman.
Με το βάρος δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Ειδικά στο SLI που έχεις την βάση για τις 2 vga ,άμα τις βιδώσεις καλά δεν πρόκεται να σου κουνηθούν ποτε. To cooler με το αλουμινιο και χαλκο όντως είναι λίγο πιο ελαφρύ ,αλλα θα έχεις και 2-3 βαθμούς παραπάνω.
Θα προτιμήσωτην πιο ελαφριά ψύκτρα.

Μέχρι τώρα είχα την ίδια γνώμη και δεν έχω αλλάξει. Απλά μου μπήκαν ιδέες αλλά μου έφυγαν.
Το PC μου έχει να "καλλήσει" από την εποχή τον παγετώνων!!!

Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το pc σου στο θέμα των driver Η λόγο overclocking .

Τα επαγγελματικά PC μου που δεν τα πειράζω δουλεύουν ασταμάτητα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Αλλά και το συγκεκριμένο μηχάνημα της υπογραφής παρά το ότι το έχω υπερχρονισμένο και για δοκιμές προγραμμάτων και παιχνιδιών δεν κολλάει. Μόνο όταν παίζω στο Internet το Half Life 2 Deathmatch στα 1280Χ960 (συνήθως βαριέμαι να γυρίσω σε SLI μγια να έχω 2 οθόνες και παίζω με τη μια κάρτα σε PCIeX8 ) κολλάει αραιά και που με μήνυμα αποσύνδεσης από τον Server, αλλά μάλλον φταίνε οι Servers ή το παιχνίδι. Το Half Life 2 δεν μου κόλλησε ποτέ.
Τώρα , για τα 2 monitor που λες δεν μπορώ να σου πω κάτι γιατί εγώ έχω μονο ένα lcd.

Πάντως, παίζω μονο FPS games (Call of Duty - Mohaa - Far Cry)και δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε από θερμοκρασία ούτε από θόρυβο ούτε από κολλήματα.

Ο θόρυβος είναι σχετικό πράγμα. Επειδή χρησιμοποιώ τον υπολογιστή αυτό συνήθως βράδυ που έχει απόλυτη ησυχία ακόμα και τα 30 Db μου φάινονται πολλά. Πιστεύω οτι είναι δυνατόν να πετύχουμε και αθόρυβο και υπερχρονισμένο μηχάνημα.

Τα FPS games μου αρέσουν και μένα. Κάποια ξεχωρίζουν όπως το Mohaa Mafia HL2. Το far cry το έχω στα υπ' όψιν. Το HL2 Deathmatch όμως στο Internet είναι άλλον πράγμα.

Αρχική απάντηση από esdee [Χθες, στις 16:04]

τωρα το τι γινετε στους server ριξε μια ματια που μπορει να φτασουν οι αναγκες ενος supercomputer.

http://www.spikynorman.dsl.pipex.com/CrayWWWStuff/Cfaqp5.html#c90

http://www.electronics-cooling.com/Resources/EC_Articles/MAY96/may96_04.htm

μεχρι και πληρης καταδυση σε διηλεκτρικο υγρο παιζει.

Σωστος ;)

και ενα δειγμα για "καθημερινη" χρηση...

http://img169.exs.cx/img169/2628/directfluidcooling0ed.jpg

• 3 weeks later...

Η ASUS A8N-SLI Deluxe με το Beta BIOS 1011.001 υποστηρίζει τους νέους διπύρηνους Athlon 64 x2. Επίσης η AMD έχει νέους οδηγούς επεξεργαστή για Athlon 64 που υποστηρίζουν το Cool and Quiet και για τους Athlon 64 Χ2.

Αρχική απάντηση από dio [Χθες, στις 23:55]

Και για όσους το PC Probe μετά το 1007 τα κακάρωσε υπάρχει το Pc Probe 2.

Μόλις τώρα το δοκίμασα στην A8N SLI κτλ και δουλεύει.

http://www.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/socket775/P5GL-MX/PROBEII.zip

Το PC Probe δουλεύει μια χαρά με όλες τις εκδόσεις BIOS. Αν όμως για κάποιο λόγο υπάρχει πρόβλημα, συνήθως οφείλεται σε χαλασμένα αρχεία. Τα αρχεία που βρίσκονται στο φάκελο C:\Program Files\ASUS\Probe\Record δεν διαγράφονται όταν γίνει απεγκατάσταση και πρέπει να σβυστούν με το χέρι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.