Jump to content

Βοηθεια με εγκατασταση sensors για θερμοκρασια...

cR@ZyBiLlYs

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω ψαξει ολο το google και δεν μπορω να βρω πουθενα βοηθεια για εγκατασταση sensor. Εχω καμια 2 εβδομαδες που πειρα καινουριο case (nzxt Lexa) και εχει οθονουλα με ενδειξεις θερμοκρασιων (cpu, sys και hd). Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πως να τους βαλω και βασικα που... Plz help me.

Που δυσκολευεσαι?

Τον σενσορα, που ειναι στην ακρη του καλωδιου, τον τοποθετεις εκει που θελεις να εχεις ενδειξη θερμοκρασιας.

Αν αυτο ειναι δισκος, τοτε πανω στον δισκο.

Αν ειναι chipset, αναμεσα στο chipset και την ψυκτρα του ή αν δυσκολευεσαι πανω στην ψυκτρα του.

Ομοιως και για τον επεξεραστη και την vga.

Οσο πιο κοντα (ή ακομα καλυτερα πανω) στο ολοκληρωμενο του οποιου θες να ξερεις την θερμοκρασια ειναι, τοσο το καλυτερο.

Που δυσκολευεσαι?

Τον σενσορα, που ειναι στην ακρη του καλωδιου, τον τοποθετεις εκει που θελεις να εχεις ενδειξη θερμοκρασιας.

Αν αυτο ειναι δισκος, τοτε πανω στον δισκο.

Αν ειναι chipset, αναμεσα στο chipset και την ψυκτρα του ή αν δυσκολευεσαι πανω στην ψυκτρα του.

Ομοιως και για τον επεξεραστη και την vga.

Οσο πιο κοντα (ή ακομα καλυτερα πανω) στο ολοκληρωμενο του οποιου θες να ξερεις την θερμοκρασια ειναι, τοσο το καλυτερο.

Aha.. Λεω να βαλω το sys πανω στην northbridge... Η μαλλον πανω στην ψυκτρα της northbridge... Της cpu να το βαλω αναμεσα στην ψυκτρα και τον επεξεργαστη? Στον σκληρο απλως το κολαω πανω στο μεταλικο case του?

Της cpu να το βαλω αναμεσα στην ψυκτρα και τον επεξεργαστη?

Το έκανα αυτό και η cpu δεν ακούμπαγε πάνω στην ψυχτρα και το ξήλωσα.

Επίσης μην το πιάσεις με τον γκάτζο από το socket γιατί θα χαλάσει.

Έχω τεστάρει και σου μιλάω σαν παθών.

Το έκανα αυτό και η cpu δεν ακούμπαγε πάνω στην ψυχτρα και το ξήλωσα.

Επίσης μην το πιάσεις με τον γκάτζο από το socket γιατί θα χαλάσει.

Έχω τεστάρει και σου μιλάω σαν παθών.

Δεν εχει γατζο.. Εχει κατι διαφανα αυτοκολητακια... Και που να το βαλω? πανω στην ψυκτρα?

Δεν εχει γατζο.. Εχει κατι διαφανα αυτοκολητακια... Και που να το βαλω? πανω στην ψυκτρα?

Αυτό που κουμπώνει το socket ήθελα να πω αλλα δεν ξέρω πως λέγεται.

Μην περιμένεις να δεις και την θερμοκρασία του πυρήνα...

Όλα αυτά είναι εφέ και τις καλύτερες θερμοκρασίες θα τις πάρεις από μέσα από το PC και όχι από έξω.

• 3 weeks later...

Ξεχασα να ενημερωσω.... Τους εβαλα τελικα τους σενσορες αλλα κατι δεν παει καλα... Στο display μου βγαζει errors. Δεν τους εκανα κατι. Ειναι τοσο ευαισθητοι? Παιζει να τους χαλασα?

Ξεχασα να ενημερωσω.... Τους εβαλα τελικα τους σενσορες αλλα κατι δεν παει καλα... Στο display μου βγαζει errors. Δεν τους εκανα κατι. Ειναι τοσο ευαισθητοι? Παιζει να τους χαλασα?

Τι error βγάζει?Τι λένε οι οδηγίες χρήσης?

Τι error βγάζει?Τι λένε οι οδηγίες χρήσης?

Δεν αναφερουν τιποτα για τα errors αλλα και με μια γρηγορη αναζητηση που εκανα δεν βρηκα πουθενα κατι σχετικο...

Τι πληροφορια ακριβως σου βγαζει το display? "Error"???

Καταρχην δοκιμασε εναν αισθητηρα στον αερα, δηλαδη χωρις να ακουμπαει καπου. Αναψε το pc και δες τι σου λεει στην οθονουλα.

Αν παιζει κανονικα, δοκιμασε να το ακουμπησεις πχ σε εναν δισκο που δουλευει ή πανω στο chipset κλπ για να δεις αν θα αλλαξει η ενδειξη.

Η οθονουλα βγαζει και στα 3 temp ενα "Er" που φυσικα σημαινει error. Το δοκιμασα αυτο με τον sensor στον αερα αλλα και παλι δεν δειχνει τιποτα. Σε περιπτωση που εχει χαλασει, ξερετε που μπορω να βρω sensors να τον αλλαξω? Θα ειναι διαφορετικος για το καθε μηχανημα?

Η οθονουλα βγαζει και στα 3 temp ενα "Er" που φυσικα σημαινει error. Το δοκιμασα αυτο με τον sensor στον αερα αλλα και παλι δεν δειχνει τιποτα. Σε περιπτωση που εχει χαλασει, ξερετε που μπορω να βρω sensors να τον αλλαξω? Θα ειναι διαφορετικος για το καθε μηχανημα?

Να έχουν χαλάσει όλοι οι σένσοες το κόβω χλωμό.

Άσε που οι σένσορες δεν χαλάνε.

Μήπως δεν έχουν συνδεθεί σωστά?

Εγω τους εχω βαλει σωστα στα σημεια που πρεπει... Απο την αλλη, δεν εχω δει αν ειναι καλα συνδεμενοι με το display μπροστα... Θα το δω μαλλον σημερα το βραδυ και θα σας πω. Πωωωω πρεπει να το ξυλωσω ολο :S

Οκ. Μολις το εκλεισα το case μετα την εγχειρησουλα αλλα ο ογκος παραμενει... Δεν ειδα κατι περιεργο στην πλακετα που συνδεονται οι σενσορες. Ολα καλα αλλα τα errors, errors. Σκεφτομαι να ζητησω αλλαγη απο το e-shop :S (κακο αυτο). Απο την αλλη η nzxt εχει το e-shop σαν dealer στο site της και ετσι να ειναι καλητερα, αλλα.... θα δουμε.:105:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.