eliaselias_0 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2009 Βοήθεια χριστιανοί και γνώστες των η/υ.Εγκατέστησα δεύτερο σκληρό στον η/υ μου και όταν τον ανοίγω λαμβάνω το εξής μύνημα:Rebbot and select proper boot device.πως γίνονται όμως όλα αυτά που λέει;Έχω συνδέσει τον παλιό σκληρό παράλληλα με το dvd (στην ίδια καλωδιοταινία) και τον καινούργιο στην υποδοχή sata. Εγώ θέλω τον παλιό να εκκινεί τον υπολογιστή.Πως θα τα κάνω όλα αυτά;ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Ιανουάριος 24, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 Εγκατέστησα δεύτερο σκληρό στον η/υ μου και όταν τον ανοίγω λαμβάνω το εξής μύνημα:Rebbot and select proper boot device.πως γίνονται όμως όλα αυτά που λέει;Έχω συνδέσει τον παλιό σκληρό παράλληλα με το dvd (στην ίδια καλωδιοταινία) και τον καινούργιο στην υποδοχή sata. Εγώ θέλω τον παλιό να εκκινεί τον υπολογιστή.Πως θα τα κάνω όλα αυτά;ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Τι μητρικη εχεις?Που ειχες τον δισκο συνδεμενο πριν?Δεν εχει primary IDE connector να βαλεις τον δισκο μονο του?Εχεις βαλει πιο θα ειναι master και πιο slave?Mηπως αλλαξε το boot order μολις εβαλες τον sata επανω?stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
EliasKir Ιανουάριος 24, 2009 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 Θα μπεις στο bios και θα πας στο Boot Tab. Εκει θα επιλεξεις απο που να εκκινει (boot device). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovermanah Ιανουάριος 24, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 λοιπον, θα μπεις στα bios (πατα del εκει που στο ζηταει) και θα ψαξεις να βρεις το boot priority!εκει θα ορισεις να κανει εκκινηση με τον παλιο σου σκληρο δισκο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliaselias_0 Ιανουάριος 24, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 ΜΟΤΗΕΡΒΟΑRD ΕΙΝΑΙ ΤΟ ASUS M2N68-AM (NEO AΠOKTHMA)Ο Δίσκος ήταν συνδεμένιος στον παλιό Η/Υ.Το primary IDE connector να βάλω τον δισκο μονο του είναι μόνο ένα, αλλά εγώ θέλω και dvd, το οποίο έχει την παλιά πρίζα (conector) με τα πολά καρφάκια. Είναι από τον παλίο μου Η/Υ κι αυτό. Αλλά και μόνο του αν τον βάλω (χωρίς το dvd) το ίδιο μύνημα μου βγάζει. Μόνο αν τον αποσυνδέσω εντελώς κάνει εκκίνηση από τον νέο δίσκο.Πως θα βαλω πιο θα ειναι master και πιο slave;Δεν ξέρω Mηπως αλλαξε το boot order μολις εβαλες τον sata επανω.Όλα γίνανε γιατί Συναρμολόγησα νεό υπολογιστή και του έβαλα νεο motherboard νεες κάρτες μνήμης νεο τροφοδοτικό, νεό επεξεργαστή. Κράτησα από τον παλιό τον σκληρό και το dvd, το κουτί και την κάρτα δικτύου.eliaselias_0 added 1 Minutes and 33 Seconds later...λοιπον, θα μπεις στα bios (πατα del εκει που στο ζηταει) και θα ψαξεις να βρεις το boot priority!εκει θα ορισεις να κανει εκκινηση με τον παλιο σου σκληρο δισκο!Το έκανα αλλά δεν αλλάζει τίποτα.eliaselias_0 added 0 Minutes and 36 Seconds later...eliaselias_0 added 0 Minutes and 53 Seconds later...Θα μπεις στο bios και θα πας στο Boot Tab. Εκει θα επιλεξεις απο που να εκκινει (boot device).Το έκανα, αλλά τα ίδια πάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Ιανουάριος 24, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 Στο bios βλεπει τον παλιο δισκο και το DVD?Aκομη και αν καταφερεις να bootαρεις απο αυτον τον δισκο δεν νομιζω οτι θα μπει στα win μιας και θα εχει λαθος drivers.Kαλλιτερα να βαλεις win στον sata.Bαλε τον δισκο στην ακρη της καλωδιοταινιας και με jumper κανε το DVD slave.stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
EliasKir Ιανουάριος 24, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 Τι αλχημειες ειναι αυτες ρε φιλε? Εχεις και στους δυο δισκους λειτουργικο (windows)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliaselias_0 Ιανουάριος 24, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 πως θα κάνω το dvd slave?Δηλαδή πως θα συβδέσω το jumper?και ο παλιός δίσκος έχει jumper (δύο τον αριθμό). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos801442169065 Ιανουάριος 24, 2009 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 Πανω στους δισκους, οσο και στα drive θα δεις πως εχει σχεδιαγραμμα ο κατασκευαστης για το πως πρεπει να ειναι τα jumper αναλογα με το αν θες η συσκευη να λειτουργει ως master, slave κλπ.Φροντισε στο ενα καναλι να εχεις ενας master κι ενα slave και στο αλλο ενα σκετο master.Απο το bios ορισε ποιος δισκος σου θελεις να ειναι το πρωτο boot device και καθαρισες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Ιανουάριος 24, 2009 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 πως θα κάνω το dvd slave?Δηλαδή πως θα συβδέσω το jumper?και ο παλιός δίσκος έχει jumper (δύο τον αριθμό).Πρεπει να σου λεει επανω η στην πλακετα με σχεδιαγραμμα και ο δισκος και το DVD.Καλλιτερα φορτωσε win στον sata να ησυχασεις.stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliaselias_0 Ιανουάριος 24, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 Καλλιτερα φορτωσε win στον sata να ησυχασεις.stealthΤο θέμα έιναι ότι στον παλιό ΄'εχω πολύ σημαντικά αρχεία, drivers κτλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Ιανουάριος 24, 2009 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 Το θέμα έιναι ότι στον παλιό ΄'εχω πολύ σημαντικά αρχεία, drivers κτλπΜπορεις να τον βαλεις μετα επανω και να παρεις τα αρχεια σου.Χωρισε τον sata σε δυο η παραπανω partition, στο πρωτο βαζεις τα win και το αλλο(α) τo εχεις για storage.stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliaselias_0 Ιανουάριος 24, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 Τι αλχημειες ειναι αυτες ρε φιλε? Εχεις και στους δυο δισκους λειτουργικο (windows)?Ναι έκανα κι αυτήν την βλακεία....eliaselias_0 added 1 Minutes and 35 Seconds later...Μπορεις να τον βαλεις μετα επανω και να παρεις τα αρχεια σου.Χωρισε τον sata σε δυο η παραπανω partition, στο πρωτο βαζεις τα win και το αλλο(α) τo εχεις για storage.stealthΑυτ'ο κάνω αλλά μάλον έκανα ζημιά στον παλιό.'Αραγε υπάρχψει τώρα σωτηρία.Με τεχνικό ίσως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Ιανουάριος 24, 2009 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 Αυτ'ο κάνω αλλά μάλον έκανα ζημιά στον παλιό.'Αραγε υπάρχψει τώρα σωτηρία.Με τεχνικό ίσως;Kανε μια καθαρη εγκατασταση στον sata χωρις να εχεις τον αλλο δισκο στο συστημα.Μετα θα βρουμε τροπο να παρεις τα αρχεια σου απο τον αλλον.stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliaselias_0 Ιανουάριος 24, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 Kανε μια καθαρη εγκατασταση στον sata χωρις να εχεις τον αλλο δισκο στο συστημα.Μετα θα βρουμε τροπο να παρεις τα αρχεια σου απο τον αλλον.stealthΟ sata ΄έχει τα win xp και το ofice, τίποτα άλλο και ο παλιός είναι αποσυνδεμένος.O παλιός έχει πάθει σίγουρα ζημιά γιατί τον βάζω μόνο του εντελώς και πάλι δεν τον διαβάζει.Υπάρχει σωτηρία;Αν και στην αρχή απογοητεύτηκα τώρα αισθάνομαι λίγο αισιόδοξος.Αν έχει πάθει ζημιά όμως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Ιανουάριος 24, 2009 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 Bαλε και τους δυο σκληρους επανω και μπες στα win απο τον sata, μετα κοιταξε να δεις αν βλεπει τον αλλο σκληρο να παρεις τα αρχεια σου.stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliaselias_0 Ιανουάριος 24, 2009 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 Bαλε και τους δυο σκληρους επανω και μπες στα win απο τον sata, μετα κοιταξε να δεις αν βλεπει τον αλλο σκληρο να παρεις τα αρχεια σου.stealthΣε περίπτωση που δεν τον βλέπει;ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Ιανουάριος 24, 2009 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 Σε περίπτωση που δεν τον βλέπει;Ενα-ενα βημα την φορα, πρωτα πας στο bios να δεις αν τον βλεπει η μητρικη και μετα αν τον βλεπουν τα win.Aν δεν τον βλεπει η μητρικη τοτε πρεπει να πας σε καποια εταιρια που να κανει αυτην την δουλεια για να σωσεις τα αρχεια σου αλλα στοιχιζει αρκετα.stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliaselias_0 Ιανουάριος 24, 2009 Author #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ STEALTH EIΣΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, ΓΙΓΑΝΤΑΣ, ΠΑΛΙΚΑΡΙ, ΘΕΟΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Ιανουάριος 24, 2009 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 :o Χαιρομαι που βοηθησα, να εισαι καλα stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.