Jump to content

Case modding - 1η προσπάθεια - Συμβουλές Updated 56k warn

power

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα

Το modding δεν ήταν καθόλου στο μυαλό μου μέχρι που μπήκα στη forum σας,:woot:

Με τα πολλά είπα και εγώ να δώσω λίγο χρώμα στο ως τώρα άχαρο κουτί μου.

Εχω ένα της σειράς από το e-shop (θα το δώσω όπως είναι σε ένα φίλο) και σκέφτομαι για αυτό το CHIEFTEC FULL ATX LBX-03B με 87 ευρώ.

Θέλω κάτι απλό λιτό λειτουργικό και όχι πολύ στενάχωρο. info : http://www.hardwarelabs.de/artikel.php?id=2064

Για τροφοδοτικό (δεν θέλω πολύ δυναμη θέλω ησυχία γιατί όλο το βράδυ κατεβάζω) έχω δεί αυτό το Q-TEC με 32 ευρώ.

Τα υπόλοιπα "μπιχλιμπίδια" θα τα πάρω μάλλον από το www.caseking.de .

Κάθε πρόταση είναι πολύτιμη. Για να σας βοήθησω δεν έχω σκοπό να βάλω νερό ή να κάνω overclocking.

Οι προτάσεις σας θα προτιμούσα να είναι κοντά στις τιμές που προανέφερα.

Το σύστημα είναι amd64 3000+, msi k8n neo, 2xWD 80GB, dvd, dvd-r.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :flower:

Μύρωνας

Απο εμπειρια διαφορων χρηστων στο φορουμ, μαλλον το qtec δεν ειναι οτι καλυτερο σε τροφοδοτικο... Μιας και θα ασχοληθεις με modding καλη περιπτωση θα ηταν ενα Fortron Blue storm 400w (αρκει για default καταστασεις) το οποιο εχει sleeved καλωδια, ειναι μπλε και εχει μπλε led fan... Βεβαια ειναι ακριβοτερο (νομιζω καπου στα 70) αλλα μακραν καλυτερο του qtec...

Το Forton τί προσφέρει στο modding? Τι διαφορά έχει από τα άλλα τροφοδοτικά;

Αρχική απάντηση από SSJ5 [Σήμερα, στις 20:42]

Το Forton τί προσφέρει στο modding? Τι διαφορά έχει από τα άλλα τροφοδοτικά;

Fortron Blue storm 400w (αρκει για default καταστασεις) το οποιο εχει sleeved καλωδια, ειναι μπλε και εχει μπλε led fan...

Από κουτί είσαι ωραίος αλλά κοίτα και τα DX-01 της ίδιας εταιρίας. Προσωπικά πιστεύω πως αυτό το κουτί (είτε είναι από Chieftec είτε από την Antec) είναι πολύ πρακτικό, φτηνό, στιβαρό και χωρίς ατέλειες. Γενικώς τέλειο για μεσαίους χρήστες σαν εσένα (και εμένα).

Από τροφοδοτικό κοίτα πάλι από Chieftec το 420W. Πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα και παρόλο που είναι φτηνό είναι αρκετά αθόρυβο. Αυτό έχω.

Υ.Γ.: Τα DX-01 συνοδεύονται από το 360άρι τροφοδοτικό της Chieftec, παρόμοιο με το 420 που έχω.

Υ.Γ.2: Απορώ πώς δεν με έχουν πεί ακόμη πληρωμένο από την Chieftec... :p Πάντως πραγματικά από την πρώτη στιγμή που είδα το DX-01W (το προηγούμενο κουτί μου) το ερωτεύτηκα... Είναι ικανοποιητικό από χώρους πιστεύω αν και δεν χωράει εύκολα υδρόψυξη αν σκοπεύεις να βάλεις. Έχει επίσης πολλές πατέντες που βολεύουν αρκετά. Το συγκεκριμένο που λες δεν μου αρέσει μόνο για το πώς τοποθετούνται οι ανεμιστήρες. Κατα τα άλλα είναι ωραίο.

BX http://www.chieftec.de/?page=products_continue&k_id=1&item=30&&language=uk

540mm x 205mm x 524mm (T x B x H)

DX http://www.chieftec.de/?page=products_big&id=36&k_id=1&language=uk

470mm x 205mm x 522mm (T x B x H)

Για αυτό είπα και το BX.Μην είναι χαμός πάλι.

Υ.Γ. Με το Q-TEC με στεναχωρήσατε. (έλεγα οτι θα την έβγαζα φτηνα ):tomato:

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 21:19]

Από κουτί είσαι ωραίος αλλά κοίτα και τα DX-01 της ίδιας εταιρίας. Προσωπικά πιστεύω πως αυτό το κουτί (είτε είναι από Chieftec είτε από την Antec) είναι πολύ πρακτικό, φτηνό, στιβαρό και χωρίς ατέλειες. Γενικώς τέλειο για μεσαίους χρήστες σαν εσένα (και εμένα).

Από τροφοδοτικό κοίτα πάλι από Chieftec το 420W. Πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα και παρόλο που είναι φτηνό είναι αρκετά αθόρυβο. Αυτό έχω.

Υ.Γ.: Τα DX-01 συνοδεύονται από το 360άρι τροφοδοτικό της Chieftec, παρόμοιο με το 420 που έχω.

Υ.Γ.2: Απορώ πώς δεν με έχουν πεί ακόμη πληρωμένο από την Chieftec... :p Πάντως πραγματικά από την πρώτη στιγμή που είδα το DX-01W (το προηγούμενο κουτί μου) το ερωτεύτηκα... Είναι ικανοποιητικό από χώρους πιστεύω αν και δεν χωράει εύκολα υδρόψυξη αν σκοπεύεις να βάλεις. Έχει επίσης πολλές πατέντες που βολεύουν αρκετά. Το συγκεκριμένο που λες δεν μου αρέσει μόνο για το πώς τοποθετούνται οι ανεμιστήρες. Κατα τα άλλα είναι ωραίο.

Πεστα ρε Μακη...

chieftech rulezzzz

και στα κουτια αλλα και στα mid-class τροφοδοτικα...

’σε τους άλλους να τα ρίχνουν στα Lian Li, στα Xaser και στα Stacker! :p Δε λέω κορυφαία τα Lian Li αλλά εκεί μιλάμε για πολλά λευτά και πιστεύω δεν αξίζει... Τα ΤΤ και τα Coller Master είναι φοβερά υπερτιμημένα κατά τη γνώμη μου ενώ το stacker ποτέ μου δε με συγκίνησε... Ωστόσο ένα PC75 δεν μπορώ να πώ οτι θα με χάλαγε! Το μόνο κουτί για το οποίο μπορεί να άλλαζα το δικό μου (εκτώς από άλλο Chieftec)...

Αρχική απάντηση από yaputzis

Εγώ θα έπαιρνα το BX και για μελλοντική αναβάθμιση σε BTX μητρικές.

Ε; Από πότε το ανωτέρω κουτί παίρνει BTX mobos; Πολύ λίγα είναι αυτά που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι μπορούν να πάρουν BTX και δε νομίζω να είναι μέσα σε αυτά. Δεν ξέρω βέβαια αν παίζει καμιά πατέντα...

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 21:58]

Ε; Από πότε το ανωτέρω κουτί παίρνει BTX mobos; Πολύ λίγα είναι αυτά που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι μπορούν να πάρουν BTX και δε νομίζω να είναι μέσα σε αυτά. Δεν ξέρω βέβαια αν παίζει καμιά πατέντα...

Οπα γράψε λάθος :whistling. ’λλο κουτί είχα στο μυαλό μου (Cooler Master Stacker).

Πάντως μ'αρέσει το πώς παίρνει τους δίσκους το BX... Τώρα παρατήρησα οτι οι θύρες πάνε από πίσω. Αν πηγαίνανε από μπροστά θα με χαλούσαν...

Μη νομίζεις ότι είναι κάτι καλό έτσι που παίρνει τους δίσκους εγώ ψάχνομαι πώς να τους αλλάξω αλλά γούστα είναι αυτα....

• 2 weeks later...

Τι λέτε για αυτά εδώ.Εψαξα αρκετά νομίζω.

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=15&Nav_Section_Id=15&Catalog_Id=1&Product_Id=212655&Merchant_Id=1&sts_cid=3#

http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=3789

Διαφορά στην τοποθέτηση των σκληρών (προτιμώ to chieftec) και στο Antec παίρνει 80αρηδες fans και όχι 90 οπως το άλλο.

Από ποιότητα πως πάμε?

Ευχαριστώ

Έχω ακριβώς το ίδιο κουτί εμένα μου άρεσε πολύ αν τα πάντα εκτός του ότι δεν έχει κανένα φαν μπροστά και πάνω αλλά αυτό διορθώνεται ευκολα...(έχω το chieftec)

Κοίτα, το CX δεν μ'αρέσει λόγω των 90άριδων ανεμιστήρων και παίζεται ο τρόπος τοποθέτησης των σκληρών...

Το Plus view αν το σκέφτεσαι για το τζάμι θα σου έλεγα δεν αξίζει τόσο γιατί το τζάμι του είναι πιο μικρό από το έξτρα του chieftec DX-01SLD και έχει αυτό το πράγμα σα σχάρα που σου χαλάει λίγο τη θέα. Επίσης από πρόσοψη πιστεύω είναι πιο ωραίο το DX-01SLD. Αυτό το κουτί το είδες;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.