Jump to content

Σκέφτομαι να πάρω έναν ZALMAN RESERATOR XT

Zakkorn

Recommended Posts

Σύμφωνα με ματιές εδω και κει η ένα καλό επίσης αυτής της μητρικής (που θα πάρεις και συ;)) είναι ότι διαθέτει και τρύπες για 775 ψύχτρες.

Οπότε το λύσαμε αυτό next...

Αξίζει? (έρχεται και το καλοκαίρι + Ελλάδα = bad o/c combo)

Edit: Άκυρο τελικά οι επιπλέον 775 τρύπες υπάρχουν στην μη Deluxe έκδοση της μητρικής :022:

Αλλά και πάλι επιμένω σε αυτό το σύστημα. (θα βρεθεί waterbock) Αξίζει?

Η υδροψυξη αξιζει.

Γι' αυτο και θα παιξω με νερο.

Για το συγκεκριμενο δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλα σιγουρα θα ακουσεις απο πολλους πως με αυτα τα χρηματα μπορεις να φτιαξεις συστημα υδροψυξης με custom κομματια.

Υποψιαζομαι βεβαια πως αυτο ειναι πιο ευκολο στην εγκατασταση και ενδεχομενως πιο αθορυβο.

It's your choice!!!

Το να φτιάξω εγώ με δικά μου κομμάτια υδρόψυξη είναι κάτι που με αποθεί απ΄το να βάλω κιόλας.

Θέλω έτοιμο ώστε να στηθεί γρήγορα, και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Τα τόσα λεφτά (δε λέω είναι πολλά) τα δίνω αλλά να μην πάνε χαμένα.

Με την ψύξη που έχω τώρα (NH -U12P noctua) φτάνει σε full load 85C.

(full load = rendering στο 3ds max)

Στα παιχνίδια το πολύ 65C.

Και δε θέλω να σκεφτώ τι έχει να γίνει άμα πιάσουν οι ζέστες.

Γι αυτό άρχισα να σκέφτομαι την επένδυση πλέον (μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη ήρθε η ώρα) σε watercooling.

Αλλά προτιμώ έτοιμο και τεσταρισμένο κιτ όχι do it yourself και αντε γεια. Δεν είναι και το χόμπυ μου να δοκιμάζω νέες πατέντες σε ψύξεις. (γιατι απλά θα τα κάνω μαντάρα)

Δεν το συζητω με τετοιες θερμοκρασιες.

Το καλοκαιρι ειναι πολυ πιο κοντα απο οσο νομιζουμε.:D

ΠΡΕΠΕΙ να πας σε υδροψυξη.

Κατανοω το σκεπτικο σου για ετοιμη λυση και ενδεχομενως να ειναι καταλληλοτερη για την περιπτωση σου.

Απλα πιθανον η αποδοση της να ειναι αναλογη μιας πολυ καλης ψυκτρας.

Αυτο δεν το ξερω και οποιος εχει κατι να σου πει, πρεπει να εχει προσωπικη εμπειρια για να στο πει.

Δυστυχως ομως ειναι ελαχιστοι οι φιλοι ομως που εχουν παει σε ολοκληρωμενη λυση για να μας που εντυπωσεις.

Εχουν περασει απο τα χερια μου 2 zalman reserator. Σε γενικες γραμμες, αν ψαχνεις ησυχια, ευκολη εγκατασταση, αξιοπιστια ειναι μια χαρα.

Αν θες overclock ειναι σχετικα ακαταλληλα (τα παλια τουλαχιστο, με τους αλουμινενιους πυργους, χωρις ανεμιστηρα)..

παντως ειναι πολλα τα λεφτα.. με λιγοτερα χρηματα θα φτιαξεις μια ΠΟΛΥ καλυτερη υδροψυξη (custom) και θα μαθεις κι ολας.Ευκολο ειναι, αρκει να ασχοληθεις λιγο.

Αν τωρα δε σε ενδιαφερει να μπεις στα ενδοτερα της υδροψυξης (κι ουτε τα 'κλοκια') παρτο με κλειστα ματια.

Αν ξεκινουσα τωρα παντως ως νερουλας, θα προτιμουσα να την εστηνα μονος μου, παρα το ετοιμο.

Το έχω δει να δουλεύει σε φιλικό σπίτι. Γενικότερα το παιδί έμεινε ευχαριστημένο. Η θερμοκρασία ποτέ δεν ανέβηκε +3-5C από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Τώρα... όταν προσπάθησε να κάνει overclocking..... το νερό άρχησε να βράζει..... οπότε εάν το θες για μία ήρεμη, εύκολη και απλή λύση πάρε το. Εάν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις... καλύτερα να πας σε κάτι άλλο :)

Μα εννοείται για overclocking πάντα μιλάω αλλιώς τι να το κάνω?

Πως νομίζετε ότι πιάνω τους 85C, με default ταχύτητα?

4GHz τον έχω πάει, απλά θέλω να κατεβάσω μερικούς βαθμούς την θερμοκρασία για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο το καλοκαίρι (όσο μπορώ τουλάχιστον).

Εγω καποτε ειχα το reserator το πρωτο πρωτο.Το ειχα σε εναν preskott 3.2Ε 478 σοκετ.Passive δεν εκανε δουλεια αλλα με 2 αθορυβους 12αριδες ηταν μια χαρα και μπορω να πω οτι ειχε καλες επιδοσεις τηρουμενων των αναλογιων.Γενικα οτι καλυτερο εχω δοκιμασει σε ετοιμο.Τα ετοιμα,τα ποιοτικα ετοιμα εχουν τα πλεονεκτηματα που θες και χανουν σε τιμη/αποδοση.Αν δεν σε ενδιαφερει η μεγιστη αποδοση παρτο,δεν νομιζω να το μετανιωσεις απλα μην το βαλεις passive...με 2-3 αθορυβα 12αρια θα εισαι jet.Σκεψου αλλωστε οτι εχει φτιαχτει για passive οποτε με ψυξη θα ειναι καλυτερο.

Απο κει και περα αν το κουτι σου δεχεται ψυγειο και γενικοτερα εχει χωρο για υδροψυξη για τοπ υδροψυξη που θα ειναι κυριλε ολη μεσα στο κουτι και δεν θα εξεχουν λαστιχα και ψιψιψονια θες γυρω στα 200-250.Και φυσικα μπορεις με τα ιδια λεφτα να φτιαξεις ακομα πιο δυνατη υδροψυξη που ομως θα ειναι εξω απο το κουτι(ψυγειο κινητηρα αυτοκινητου πχ και σχετικα αλλα χαριτωμενα) που θα εχει κορυφαια αποδοση*.Επισης οσο "καλυτερη" η μαλλον αποδοτικοτερη γινεται μια υδροψυξη αυτο που κερδιζεις ειναι στο full load.Idle κατω απο το περιβαλλον δεν θα πεσεις ποτε.Απλα ο ενας θα εχει 35 idle και 42 load και ο αλλος 37 idle και 50+ load.Ξερεις απο ενα σημειο και μετα παιζουν στον ποντο και σε αυτου του ειδους την ψυξη μετραει να εχεις 1-2 βαθμους κατω...δεν ειναι ευκολο.

Αυτα,ελπιζω να σε βοηθησα.

*το λεω επειδη αυτο το κιτ που θες ειναι εξωτερικο οποτε προφανως δεν σε πειραζει να ειναι εξω απο το κουτι.

*τωρα ειδα οτι αυτο δεν ειναι passive οποτε ξεχνα τις προσθεσεις ανεμιστηρων!Δες και κανενα review παντως γενικα για ετοιμα κιτ πριν αγορασεις..

Ενα ακομα που πρεπει να δεις ειναι το θεμα του block για τη gpu (φανταμαι οτι την ψυχεις με νερακι). Στη συσκευασια δε συμπεριλαμβανεται, οποτε πρεπει να την αγορασεις ξεχωριστα, αρα το κοστος ανεβαινει.

Επισης, να ξερεις οτι αν αγορασεις το ζαλμαν, στην ουσια παντρευεσαι ολοκληρο το συστημα (και τη ζαλμαν). Διοτι καθως ειναι κατασκευασμενο απο αλουμινιο, δε μπορεις να χρησιμοποιησεις τα μπλοκ του εμποριου που ειναι απο χαλκο. Χαλκος+αλουμινιο δεν πανε μαζι.

Φτιαξε ενα συστημα μονος σου, θα ειναι πολυ καλυτερο και αρκετα φθηνοτερο.

Νομιζω πως ο Nos-Dio με την προσωπικη του εμπειρια, σε βοηθαει αρκετα.

Οπως καταλαβαινεις, ειναι σιγουρο πως αν χρησιμοποιησεις το συγκεκριμενο ετοιμο kit οπως ειναι χωρις ανεμιστηρες, και με το συστημα σου υπερχρονισμενο, αυτο που θα καταφερεις ειναι να εχεις "βραστο" νερο.

Ή θα υπολογιζεις και 3 (βαρβατους κα τη γνωμη μου) 12αρηδες ανεμιστηρες που θα το πλαισιωσουν ή θα πας σε custom λυση.

Μια επιβεβαίωση ζητάω ότι όντως είναι καλός. (αν είναι)

Όπως αυτό που είπε ο Dellman.

Εννοείται δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον πρώτο Reserator (που ήταν σαν... παλούκι και με passive cooling).

Αυτός έχει και ανεμιστήρα που πηγαίνει Hi/Low. (για θέμα θορύβου)

Σύμφωνα με το τεστ στο X-Bit Labs νικάει μία Thermaright Ultra Extreme με ανεμιστήρες σε push/pull διάταξη κατά 16C σε Load.

Που αυτή η ψύχτρα νικάει με τη σειρά της τη δικιά μου στα περισσότερα τεστ με 1-3C

Απλά ήθελα την γνώμη σπό άτομα που έχουν βάλει είτε έτοιμα Kits είτε δικιές τους πατέντες watercooling και ασχολούνται φυσικά με overclocking, ώστε αν αξίζει για τον σκοπό που το θέλω.

Αν τελικα το παρεις, κανε μας μια mini παρουσιαση στο σχετικο section.

Φανταζομαι ενδιαφερει τους περισσοτερους απο εμας να το δουμε και πιο συγκεκριμενα να μαθουμε ποσο καλα τα καταφερνει με τους καινουριους core i7

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.