Jump to content

Ερωτηση Για Dual Chanel DDR

Γιωργος_Μ

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επειδη σκοπευω αμεσα να αλλαξω mobo το οποιο θα υποστηριζει και Dual Chanel

ηθελα να ρωτησω ποια ειναι η βελτιωση η οποια επιτυγχανει ,για παραδειγμα με 2 χ PC3200

se Dual DDR ποια ειναι η διαφοροποιηση ?

Οταν οι μνημες λειτουργουν σε single channel ο ελεγκτης μνημης λειτουργει στα 64bit. Οταν ενεργοποιησεις το dual channel, λειτουργει στα 128bit με αποτελεσμα την αυξηση του bandwidth και συνεπως την αυξηση επιδωσεων.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

μην περιμένεις πολλά

εγω το εκανα και δεν ειδα καμμια τρελη δθαφορα ουτε καν αισθητη

Μην το λες αυτό...Νομίζω υπάρχει σημαντική διαφορά, εγώ και σε benchmark με το sandra είδα κατακόρυφη αύξηση..(για A64 τουλάχιστον!), ’σε που το σύστημα έχει άλλον αέρα...

• 4 weeks later...

Για να βάλω 2 μνήμεσ σε Dual Channel πρέπει να είναι απλώσ ίδιασ χωρητικότητασ η να έχουν και ίδια τσιπακια. Μετά θα overclockάρονται μαζί ή μπορώ και χωριστά?

Ανάλογα τη μητρική/chipset. Διάβασε το manual της μητρικής σου, κάποιες παίζουν dual με 2x256 + 512, κάποιες θέλουν να είναι τα dimm ίδια. Ιδανικά πρέπει να είναι ίδια τα dimm, ειδικά για συνθήκες o/c.

• 3 weeks later...

Για να πιάσει τόπο το dual channel πρέπει να συμβαδίζει με το fsb του cpu που έχεις.Δηλαδή εάν έχεις 2 μνήμες στα 400 MHZ στο dual υποθετικά διπλασιάζεται η συχνότητα των μνημών! άρα πρέπει να έχεις fsb cpu στα 800 MHZ ενώ άμα έχεις fsb cpu 400 δεν αξιοπειείται πλήρως το dual channel!Η διπλάσια συχνότητα να είναι 1:1 με τον επεξεργαστή! Στο περίπου όλα αυτά!

Έχω διαπιστώσει μεγάλη διαφορά σε ταχύτητα στις μνήμες σε 2 cpu με 400 και 800 fsb αντίστοιχα!

Πάντως σε άθλονΧΡ πλατφόρμα δε θα δεις σπουδαία διαφορά.Μόνο τα μετροπρογράμματα θα τη δουν

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.