Jump to content

Πρόβλημα με Seagate δίσκους

melissa_virus

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν... Δώσαμε ένα pc new, και μετά από 1.5 μήνα μας το φέρνουν επειδή τους πέταγε μπλε οθόνη στα λειτουργικά μέσα. Οκ, αλλάζουμε μνήμη τα ίδια. Βγάζουμε όλα τα extra τα ίδια. Οπότε τρέχω κανένα hd tune για τον δίσκο και τον δείχνει με πολλά σκαμπανεβάσματα... Οκ λέω... Την επόμενη μέρα δεν έμπαινε καν στα λειτουργικά. Ούτε σε ασφαλή λειτουργία. Στην ασφαλή κόλλαγε στα πρώτα που φορτώνει... Όταν μπήκε σε safe mode είχε ταχύτητα 3.5mb/sec… Έκανα Back up σιγά σιγά...

Μετά χωρίς να γίνει τίποτα άρχισε να λειτουργεί μια χαρά... Αυτό το πράγμα το έχω ξανασυναντήσει με έναν άλλο Seagate barracuda 500άρι με 32mb buffer και πρόσφατα με έναν παλιό 300άρι seagate. Δούλευε με 1.4mb/sec! 2,3 μέρες έφαγα για να σώσω τα δεδομένα του. Και τώρα έχει στρώσει. Φυσικά και δεν τον εμπιστεύομαι για τίποτα. Τον 500άρι τον είχα στείλει στην Seagate στην Ολλανδία και μου τον αλλάξανε…

Τέσπα εγώ ξέροντας ότι θα έχω τα ίδια, το δίνω το pc στον πελάτη και την επόμενη μέρα παρουσίαζε τα ίδια χάλια. Τον κάνω RMA τον στέλνω στην εταιρία από όπου τον αγοράσαμε και τον δοκίμασαν και μου λένε όλα οκ με τον δίσκο. Δεν έχει πρόβλημα! Τι ωραία! Και μου είχανε στείλει παράλληλα έναν της ίδιας σειράς και παρουσιάζει τα ίδια χάλια.... Πήγα να κάνω φορμάτ, και όταν πήγαινε στην εγκατάσταση των win xp έμενε στα 39λεπτά για 4,5 λεπτά και μετά πέταγε μπλε οθόνη.

Βάζοντας στο Pc του πελάτη άλλο δίσκο, έναν sata 80άρι δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα.

Εντάξει οκ... Μετά έχοντας βάλει στον 80άρι τα xp δοκιμάζω τον 250άρι και αρχικά δεν αναγνωριζόταν από τα win. Μετά που άρχισε να τον αναγνωρίζει είχε μεγάλη καθυστέρηση στο να φορτώσει τα xp. Μετά από λίγο ήταν εντελώς οκ! Σε άλλο pc που τον δοκίμασα παρουσίαζε μεγάλη αστάθεια. Μια στο benchmark πήγαινε με 40mb/sec μια με τρελά σκαμπανεβάσματα, μια με 80 και μετά προς το τέλος με 50mb sec με απότομη πτώση. Γενικά ένας δίσκος που δεν έχει πρόβλημα εννοείτε πως δεν κάνει τέτοια τρελά σκαμπανεβάσματα.

Δεν ξέρω τι να πω. Τι φταίει. Άντε να πω φταίει ο sata controller του motherboard. Ε και τι μια δουλεύει κανονικά μια τα φτύνει? Με τον άλλο δίσκο τον sata 80άρι που του βάλαμε γιατί είναι οκ? Εκτός βέβαια και αν παρουσιάσει πρόβλημα αργότερα.

Τι μπορώ να δοκιμάσω? Ακούω προτάσεις για να μην αρχίσω να πετάω τους δίσκους από το παράθυρο. Τίποτα διαγνωστικά προγράμματα κάτι της!

Α τον πρώτο Seagate τον είχα τεστάρει με το διαγνωστικό της ίδιας της Seagate. Αρχικά αποτύγχανε αλλά μετά όταν έστρωσε τα πέρναγε κανονικά τα τεστ... Τρεχαγυρευόπουλος.

Sorry για το πολύ μπλα μπλα ...

Ναι το είχα δει δυστυχώς. Απλά μου είχε μείνει η εντύπωση ότι μόνο οι 1tb είχανε το πρόβλημα. Αλλά τώρα που το ξαναβλέπω...

Θα κοιτάξω όταν ξαναπάω στην δουλειά να δω πιο όνομα έχει ο δίσκος γιατί δεν θυμάμαι.

Εδώ ΔΥΟ Seagate 160άρηδες 7200.7 φύγανε σχεδόν μαζί....

Ξαναβάζω Seagate σε φίλο?...

Western Digital προσωπικά εμένα, δε μου έχει σκάσει κανένας μέχρι τώρα κι ακόμα δουλεύω 80άρηδες PATA πενταετίας και.... :001:

Ok, ας αρχίσουμε λοιπόν: Eμένα πάλι δε μου έχει σκάσει ποτέ Seagate δίσκος και αυτοί μετρούνται σε ντουζίνες, όχι σε μονάδες. Έχω μάλιστα 2 500άρηδες 7200.11 που πάνε μια χαρά.

Western πάλι αλλάζω αβέρτα σε συστήματα άλλων. Έχω κι εγώ 2 640GB και, προς το παρόν, παίζουν αλλά για κάποιο λόγο δεν τους ανοίγει ο Explorer. Βλέπω τα δεδομένα μέσω 3ου file manager.

Και ναι, δεν το παθαίνω αυτό στον Seagate και τον Samsung που παίζουν στο ίδιο PC.

ΟΚ, αρκετά με το flame.

Όσον αφορά τους Seagate τώρα.

...

Οι επιδόσεις του δίσκου εξαρτώνται από πολλούς τομείς.

Για παράδειγμα, έχει γίνει ποτέ defrag σε αυτούς τους δίσκους?

Όταν περιστασιακά επισκέπτομαι αυτούς που έστησα PC βλέπω οτι defrag δεν έγινε από την ημέρα που έστησα το μηχάνημα! Μιλάμε για χρόνια τώρα, όχι για μέρες...

Επειδή όμως αναφέρεσαι σε Seagate, κάποιες παρτίδες δεν διαχειρίζονται σωστά την cache και απαιτούν αλλαγή του firmware. Ψάξε να βρεις αν η Seagate έχει βγάλει ανανεωμένο και δες αν φτιάχνουν οι επιδόσεις.

Οκ, η αναβαθμιση και σε εμενα.

Προσεξα ομως μια και μια βελτιωση στο τρεξιμο του συστηματος μου.

Χμ DidicolA δεν ξέρω. Αυτοί με το πρόβλημα που έχω και νταντεύω είναι πάντος οι λεπτοί.

JimmyFox όταν λέμε benchmark σε δίσκο αυτό ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμία σχέση με το αν ο δίσκος έχει μέσα δεδομένα ή όχι. και οι συγκεκριμένοι που αναφέρω με τα προβλήματα δοκιμάστηκαν σε όλα τα στάδια. Και μετά από φορματ, και με partition και χωρίς partition εντελώς άδειοι και σε διαφορετικά pc πάνω.

Αυτό που λες ισχύει μόνο όταν γενικά χρησιμοποιείς τον δίσκο που φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο ότι χρειάζεται defragment μπλα μπλα.

Επίσης το ότι δεν στους ανοίγει ο explorer είναι αποτέλεσμα ενός ιού. Ψάξτο.

Αύριο που θα πάω στην δουλειά θα δω σε πια σειρά ανήκουν αυτοί οι δίσκοι. Και θα το ψάξω στην Seagate να δω μήπως παίζει κανένα firmware. Αλλά και πάλι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μην αποσύρουν τις σειρές που έχουν πρόβλημα.

αγαπητη μελισσα:

ακου να δεις...οι εν λογω δισκοι με εχουν κρεμασει πολλες φορες σε καινουργια μηχανηματα. στην αρχη δουλευουν κανονικα με λειτουργικο, μετα σε ανυποπτο χρονο...."εγκεφαλικο"...και ο δισκος και ο ιδιοκτητης του. Τον αφηνεις λιγο "ξεκουραζεται" τον συνδεεις παραλληλα σε αλλο συστημα παιρνεις τα αρχεια σου τον κανεις εξωτερικο και εκει δεν κολλαει καθολου....105-115 mb/s

Με το που βλεπει μεσα του τον φακελο windows του γυριζει το ματι....αρχιζει να κολλαει παλι οποτε μονο εξωτερικοι αυτοι οι δισκοι να εχεις το κεφαλι σου ησυχο

υ.γ. rma δεν γινονται γτ "παιζουν μια χαρα"

Thanks a lot DidicolA. Να και ένας άνθρωπος που το έχει πάθει και με καταλαβαίνει.

Με το αφεντικό να δω τι θα κάνω... Αλλά εντάξει εμένα πες άντε να με αμφισβητήσει. Αλλά είναι και άλλοι δύο τεχνικοί που είδαν τα συμβάντα με τα μάτια τους οπότε εντάξει. Αλλά και πάλι πως να του εξηγήσω τα ανεξήγητα? Πως θα δώσουμε αυτούς τους δίσκους σε πελάτη? Θα εισηγηθώ να πούμε στον προμηθευτή μας να βάζει πλέον wd 250άριδες στα συγκεκριμένα έτοιμα μηχανήματα και όχι Seagate…

• 2 weeks later...
Πως θα δώσουμε αυτούς τους δίσκους σε πελάτη?

σαν εξωτερικους δισκους μεσα σε καποια θηκη 3,5 ιντσων:098:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.