Jump to content

Backup and Restore! Πως όμως;;; Εεε;

panblock

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παίδες

Βοηθήστε με λίγο γιατί κάτι κάνω λάθος και δεν μπορώ να καταλάβω τι! Και κάτι θα σπάσω από τα νεύρα μου!

Έκανα αναβάθμιση στο pc μου και αφού εγκατέστησα windows xp, τώρα που είναι φρέσκια η εγκατάσταση θέλω να κάνω backup για να το έχω αν χρειαστεί. Τι πρόβλημα είναι πως όταν μπαίνω με το boot disk (οποιοδήποτε προγράμματος!) δεν μπορώ να δω τον δίσκο μου!

Ο δίσκος μου είναι ένας SATAII Seagate 320GB, πάνω σε μια μητρική DFI LP DK P45-T2RS Plus. Έχω χρησιμοποιήσει Acronis True Image (και την Home έκδοση και την Enterprise Server), Paragon και Norton Ghost! Κάνενα πρόγραμμα δεν βλέπει τον SATAII δίσκο μου!!!

Τι κάνω λάθος;;; Standard κάτι κάνω λάθος! Δεν μπορεί όλα τα προγράμματα να είναι προβληματικά!

Βοηθήστε γιατί μου έχει σπάσει τα νεύρα! Ήδη χρειάστηκε μια φορά να ξαναεγκαταστήσω WinXP λόγω ενός προβλήματος που είχα (έκανα χαζομάρα κάνοντας κάποιες ρυθμίσεις για tweaking). Αν μπορούσα να κάνω restore δεν θα χρειαζόταν να χάσω κάποιες ώρες...

Υ.Γ.: Μόλις τώρα είδα ένα thread για ελλατωματικούς Seagate... Εεε δεν πιστεύω να είμαι τόσο γκαντέμης! Ούτε 10 μέρες δεν τον έχω!!!

το acronis πολλές φορες μου έκανε κούλα πράγματα και σε μένα ,ειδικά σε dos περιβάλλον με boot cd.

Δοκίμασε το norton ghost 14 .

Η λύση βρέθηκε! Μετά από πολλά πειράματα βέβαια... Την γράφω για να βοηθήσω όποιον άλλον.

Το πρόβλημα είναι στο BIOS της DFI. To default mode του SATA conrtroller είναι IDE. Πρέπει να αλλαχτεί σε AHCI (μη με ρωτάτε τι είναι αυτό, δεν έχω ιδέα!) και μπαίνοντας με οποιοδήποτε Restore Boot Disk βλέπει όλους τους SATA δίσκους κανονικά!

Η λύση βρέθηκε! Μετά από πολλά πειράματα βέβαια... Την γράφω για να βοηθήσω όποιον άλλον.

Το πρόβλημα είναι στο BIOS της DFI. To default mode του SATA conrtroller είναι IDE. Πρέπει να αλλαχτεί σε AHCI (μη με ρωτάτε τι είναι αυτό, δεν έχω ιδέα!) και μπαίνοντας με οποιοδήποτε Restore Boot Disk βλέπει όλους τους SATA δίσκους κανονικά!

Αυτά τα πρότυπα είναι στάνταρ για όλες τις μητρικές.

Στις ASUS πρέπει να μπει IDE για να βλέπει τους sata κανονικά.ΜΕ το AHCI είχα τα προβλήματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.