Jump to content

GTX 295 μια μικρή εντύπωση, για αρχή

Zakkorn

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προχθές παρέλαβα την XFX GTX295 απ΄το e-shop.

Ήταν και το τελευταίο κομμάτι hardware για το καινουργιο μου σύστημα που έλειπε.

Λόγω μεγάλης οθόνης έγινε αναγκαίο βασικά.

Μετά από κάποια προβλήματα με τους drivers κατάφερα να την εγκαταστήσω στα Vista 64, με τους 185.20. Με τους 181.20 δεν κατάφερνε να δουλέψει.

Γενικά δεν την αναγνώριζε το σύστημα.

Ενώ στα XP όλα πήγαν ρολόι.

Στα παιχνίδια λίγο που είδα πάει μια χαρά σε 2560x1600 ακόμα και με 4x a/a

Την overclockαρα λίγο (δεν άντεξα) και έβγαλα το παρακάτω score στο 3D mark Vantage. Την πήγα 680 (από 576) και 1100 (από 1000)

attachment.php?attachmentid=23810&stc=1&d=1232273627

Επίσης να αναφέρω ότι αυτο το αποτέλεσμα βγήκε βάζοντας τα PhysX να τα κάνει η 295, ενώ αν τα έκανε η 8800 (που γι αυτό την κράτησα) έπεφτε το CPU score σε 47000 και το όλο score μειωνόταν κατά 200 πόντους περίπου.

Αυτά για την ώρα.

post-3414-1442175388,062_thumb.jpg

Πραγματικα βαρβατο συστημα , ενημερωτικα τι σκληρους εχεις?

Αυτο με το PhysX και την Cpu γιατι γινεται?

Btw πολυ καλο συστημα, αλλα 12 Gb Ram?

τσαμπα ειναι γιατι οχι..?:p

καλά ρε παιδιά ο φίλος από δώ έχει κάνει ένα pc τούμπανο σκέτο....Τί άλλο να βάλει πάνω για να το κάνει καλύτερο???Και μν λέμε ότι να ναί..άκου τσάμπα...Δεν λέω αμαξάκι αλλά μια μηχανή την είχε άνετα αντί για Pc..xD..

Δεν εχω λογια για το συστημα.

Πραγματικο θηριο.

Και πανω απο ολα με συγκλονιζει το monitor με την τεραστια αναλυση.

Γουστο του και καπελο του καθενος που θα ριξει τα χρηματα του.

Με την ευκαιρια, κι επι του θεματος, θα ηθελα αν σου ειναι ευκολο να μας πεις με περισσοτερες λεπτομερειες σχετικα με τα frames που πιανεις στην κτηνωδη αυτη αναλυση με το συστημα σου και την καινουρια καρτουλα.

Γενικοτερα, εχω την απορια σχετικα με το κατα ποσο καποιος που επιλεγει να παει σε 30" monitor μπορει να τα καταφερει με μια ΜΟΝΟ καρτα απο τις high-end δημιουργιες των ATI & NVIDIA χωρις να αναγκαστει να ξοδεψει αλλα 400-500€ για δευτερη καρτουλα.

Καταρχήν ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια. :001:

Θα ήθελα να προσθέσω και να θυμίζω (μιας που το έχω πει πολύ παλιότερα σε άλλο Thread) ότι το επαγγελμά μου είναι 3D modeling/animation και γενικά γραφιστική.

Οπότε ήθελα ένα καινούργιο σύστημα απ'το 3 ετών προηγούμενό μου.

Τα 12GB είναι αρκετά ώστε να μπορώ να είμαι άνετα με ανοιγμένα ταυτόχρονα Photoshop, 3ds max και After Effects.

Ή και μόνο για rendering πολύ βαριών σκηνών στο 3ds max. :)

Η παλιά μου οθόνη μια 21" Eizo crt μου έκανε νερά εδώ και καιρό. Τα χρώματα ήταν ξεβαμμένα σχεδόν λόγω υπερβολικού Brightness. (κάθε 2-3 μήνες έπρεπε να πειράζω έναν εσωτερικό ροοστάτη και να ρίχνω το brightness από μέσα), και διάφορα άλλα ιδιαίτερα τους θερμούς μήνες.

Επίσης μου έπιανε μεγάλο χώρο και δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω την A4 wacom ταμπλετα.

Οπότε είπα μια που πάω για οθόνη ας πάρω μία που να έχει διαφορά και σε ανάλυση. Συν ότι ήταν απ'τις καλές LCD (110% NTSC spectrum).

Η GTX 295 είναι ακριβώς αυτό που θέλει αυτη η οθόνη.

Σε 2560x1600 μπορεί ακόμα και με 4x antialiasing να τρέξει άνετα τα περισσότερα καινούργια παιχνίδια (60+ fps). Ακόμα και με την 8800GTS 512 πηγαίναν 30-40fps χώρίς antialiasing. (εξαιρείτε το Crysis από όλα αυτά)

To μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτή η κάρτα μου έβγαλε την πίστη στα Vista64.

Όπως ανέφερα πιο πάνω δούλεψε μόνο με τους 185.20 beta.

Ενώ στα XP 32 δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Οι σκληροί μου είναι όλοι τους οι καταραμένοι :( Seagate με το SD15 firmware. Που να το ξερα. :022:

Ελπίζω να προλάβει να βγει το νέο firmware πριν αρχίσω να έχω απώλειες.:009:

Αχάαα!Ε,πες το μας κι εμάς!! Άρα το λιώνεις το pc στην κυριολεξία,του πίνεις το αίμα,οπότε σαφώς κι έκανες την καλύτερη επιλογή κι έστησες τέτοιο "τούμπανο" σύστημα!! Μία ερώτηση: Αφού τα έχωσες τα λεφτά,γιατί δεν δίνεις κι κάτι παραπάνω για να αλλάξεις τους σκληρούς σε WD κι τους Seagate τους πουλάς αφού μεταφέρεις ότι έχεις από μέσα;;

Οπότε πιστεύω ότι θα είσαι διπλά καλυμμένος!!!

Αχάαα!Ε,πες το μας κι εμάς!! Άρα το λιώνεις το pc στην κυριολεξία,του πίνεις το αίμα,οπότε σαφώς κι έκανες την καλύτερη επιλογή κι έστησες τέτοιο "τούμπανο" σύστημα!! Μία ερώτηση: Αφού τα έχωσες τα λεφτά,γιατί δεν δίνεις κι κάτι παραπάνω για να αλλάξεις τους σκληρούς σε WD κι τους Seagate τους πουλάς αφού μεταφέρεις ότι έχεις από μέσα;;

Οπότε πιστεύω ότι θα είσαι διπλά καλυμμένος!!!

Βασικά είχα λεφτά είναι το σωστό.

Και βγήκα και απτο αρχικό budget (η οθόνη και η κάρτα αποφασίστηκαν στο τέλος)

Σε περίπτωση που τα τινάξουν, οι δουλειές μου είναι και αλλού, απλά το σπάσιμο του ξαναστησίματος λόγω πιθανού format θα με χαλάσει.

Μετά από κάποια προβλήματα με τους drivers κατάφερα να την εγκαταστήσω στα Vista 64, με τους 185.20. Με τους 181.20 δεν κατάφερνε να δουλέψει.

Γενικά δεν την αναγνώριζε το σύστημα.

Ενώ στα XP όλα πήγαν ρολόι.

Επίσης να αναφέρω ότι αυτο το αποτέλεσμα βγήκε βάζοντας τα PhysX να τα κάνει η 295, ενώ αν τα έκανε η 8800 (που γι αυτό την κράτησα) έπεφτε το CPU score σε 47000 και το όλο score μειωνόταν κατά 200 πόντους περίπου.

και σε μενα με τους 181.20. η καρτα δεν δουλεψε με τα vista 64.τον 185.20

δεν τον δοκιμασα.

αυτο που γραφεις για το physx και γενικοτερα που κανεις χρηση δυο διαφορετικων καρτων τι κερδιζεις απο την στιγμη που για να κανεις καλυτερο score την βγαζεις εκτος?εγω που εχω την 9800gtx πως μπορω να την χρησιμοποιησω μαζι με την 295?

και σε μενα με τους 181.20. η καρτα δεν δουλεψε με τα vista 64.τον 185.20

δεν τον δοκιμασα.

αυτο που γραφεις για το physx και γενικοτερα που κανεις χρηση δυο διαφορετικων καρτων τι κερδιζεις απο την στιγμη που για να κανεις καλυτερο score την βγαζεις εκτος?εγω που εχω την 9800gtx πως μπορω να την χρησιμοποιησω μαζι με την 295?

Να κατεβάσεις τους 185.20 από Guru3D.com γιατί πολλοί με την 295 εχουμε (πλεον και γω) πρόβλημα με τους 181.xx:045:

Όσο για το ερώτημά σου είναι απλή η απάντηση.

Το 3dmark αν και ένα διάσημο και αξιοπρεπές ίσως benchmark κάνει μερικές χοντραδές στα tests του.

Στο test που αναφέρεται στα physics αντί να τα μετράει σε κάτω από "αληθινές" συνθήκες παιχνιδιού (πολύπλοκα γραφικα, AI, διαφορα εφφε και physics) ασχολείται μόνο με τα physics.

Οπότε όταν βάζω την 295 σαν physX κάρτα επειδή είναι φυσικά πιο γρήγορη απ'την 8800GTS αποδίδει καλύτερα, μιας που δεν έχει να ασχοληθεί και με άλλα πράγματα. Δηλαδή σε κείνο το τεστ αν δούλευε η 8800 σαν physΧ η 295 θα τα "έξυνε"

Γι αυτό εν τέλη αν δουλέψει η 295 βγάζει πιο μεγάλο score. Και σιγά την διαφορά από 47Κ (CPU) με 8800 σε 54Κ (CPU) με 295

Ενώ αν πάρουμε το παραδειγμα από το Cryostasis Techdemo που την ώρα που κάνει physx ασχολείται και με απόδοση καλών και "βαριών" γραφικών εκεί φαίνεται το κέρδος του να έχεις μια κάρτα έξτρα για physx.

Εκεί έβγαλα 40fps με την 295 σε PhyX και 50fps όταν έβαλα την 8800 (25% παραπάνω ταχύτητα):109:

Να κατεβάσεις τους 185.20 από Guru3D.com γιατί πολλοί με την 295 εχουμε (πλεον και γω) πρόβλημα με τους 181.xx:045:

Όσο για το ερώτημά σου είναι απλή η απάντηση.

Το 3dmark αν και ένα διάσημο και αξιοπρεπές ίσως benchmark κάνει μερικές χοντραδές στα tests του.

Στο test που αναφέρεται στα physics αντί να τα μετράει σε κάτω από "αληθινές" συνθήκες παιχνιδιού (πολύπλοκα γραφικα, AI, διαφορα εφφε και physics) ασχολείται μόνο με τα physics.

Οπότε όταν βάζω την 295 σαν physX κάρτα επειδή είναι φυσικά πιο γρήγορη απ'την 8800GTS αποδίδει καλύτερα, μιας που δεν έχει να ασχοληθεί και με άλλα πράγματα. Δηλαδή σε κείνο το τεστ αν δούλευε η 8800 σαν physΧ η 295 θα τα "έξυνε"

Γι αυτό εν τέλη αν δουλέψει η 295 βγάζει πιο μεγάλο score. Και σιγά την διαφορά από 47Κ (CPU) με 8800 σε 54Κ (CPU) με 295

Ενώ αν πάρουμε το παραδειγμα από το Cryostasis Techdemo που την ώρα που κάνει physx ασχολείται και με απόδοση καλών και "βαριών" γραφικών εκεί φαίνεται το κέρδος του να έχεις μια κάρτα έξτρα για physx.

Εκεί έβγαλα 40fps με την 295 σε PhyX και 50fps όταν έβαλα την 8800 (25% παραπάνω ταχύτητα):109:

ωραια.οποτε μπορω να εγκαταστησω την παλια μου καρτα στη δευτερη slot,να κανω εγκατασταση τους ιδιους drivers με της 295 και μετα θα μπορω να εχω την δευτερη καρτα για το physx?(δεν προκειται να το κανω αμεσα λογω μικρου τροφοδοτικου 700w)ευχαριστω zakkorn.

Φιλε, το τροφοδοτικο δεν ειναι μικρο.

το τροφοδοτικο μου ειναι το COOLERMASTER RS-700 REALPOWER M700 700W.

η nvidia προτινει για την 295 σαν minimum τα 680 watt.

τωρα αν κανω χρηση της 9800gtx για physx δεν θα χρειαζομαι ενα μεγαλυτερο?

Οι δυο καρτες θα καταναλωσουν σε load περιπου 500watt (300+200). Απο εκει και περα παει αναλογα με το υπολοιπο συστημα σου.

Τωρα ειδα οτι εχεις i7 συστημα (και κλοκαρισμενο) οποτε μαλλον πρεπει να πας σε μεγαλυτερο. 1000W+

Οι δυο καρτες θα καταναλωσουν σε load περιπου 500watt (300+200). Απο εκει και περα παει αναλογα με το υπολοιπο συστημα σου.

Τωρα ειδα οτι εχεις i7 συστημα (και κλοκαρισμενο) οποτε μαλλον πρεπει να πας σε μεγαλυτερο. 1000W+

Φυσικά και φτάνει το τροφοδοτικό των 700W.

Το σύστημα μου με μόνο την 8800GTS έτρωγε σε full load 350W. (όλο το σύστημα χωρίς την οθόνη)

Δηλαδή πόσο επιπλέον να φάει η 295?

Tα 1000W τροφοδοτικά για μια CGA και έναν 286 είναι μυθοι.:005:

ωραια.οποτε μπορω να εγκαταστησω την παλια μου καρτα στη δευτερη slot,να κανω εγκατασταση τους ιδιους drivers με της 295 και μετα θα μπορω να εχω την δευτερη καρτα για το physx?(δεν προκειται να το κανω αμεσα λογω μικρου τροφοδοτικου 700w)ευχαριστω zakkorn.

Φτάνει φυσικά η παλιά σου να είναι σειρά 8 και άνω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.