Jump to content

Ελαττωματικοί οι Seagate Barracuda 7200.11

Wizard!

Recommended Posts

Πριν λιγο καιρο αρχισε και ο δικος μου 1Τ 3100 340 να κανει νερα. Αρχισε να αργει πολυ να ολοκληρωσει το report στο POST, και μερικες φορες χρειαζοταν επισης να κανω refresh στο device manager για να τον δει το συστημα. Εξωτερικός Turbo-X e-sata. 3 χρονια εγγυηση, λεω ας τον παω πισω να ειμαι σιγουρος. Θα τον κοιταξουν λενε και 8α με παρουν τηλεφωνο (...)οκ. Περναω την επομενη βδομαδα να παρω κατι αλλο κοιταω και στο service μηπως, και οντως μου δινουν πιστωτικο 89 ευρω (τον ειχα παρει 100). Μου λενε στους καινουριους εξωτερικους βαζουν WD , αλλα δεν εχουν κανεναν εκει τωρα ουτε αποθηκη (μετα τις γιορτες αδεια τα ραφια ..) αλλα ουτε και κανεναν χυμα (και παιρνω χωρια μια e-sata θηκη). Eχουν μονο samsung και seagate. samsung ακριβοι. ρωταω για τους seagate (7200.12 528) μου λενε καμμια σχεση με τους 7200.11 , ουτε μια επιστροφη ακομη. Με την θηκη ειμαι λιγο πιο πανω απο το πιστωτικο. Δε μαμεις .. Τα παιρνω. Μολις λοιπον συνδεω τον δισκο (ΜΑDE IN THAILAND με ευκρινη και μεγαλα γραμματα λες και το λενε για καλο) ΑΜΕΣΩΣ αρχιζει την γραφομηχανη, τακ-τακ τακ-τακ τακ-τακ-τακ τακ-τακ ..... μετα απο λιγο αρχιζουν και τα error reports (αφου παραδοξως τον ειδε και bios και windows) bad sector εκει, bad sector εδω, unreadable εκει, unreadable παραπερα, ενα κατεβατο το SMART...

Δεν την βλεπω καλα την Seagate (παροτι, παρασκευη βραδυ μου χτυπησε μια και εξω χωρις καμμια προειδοποιηση και ο WD2500YS ..... (τρια partition, καταφερα κατι με τα δυο, με το τριτο θα συνεχισω την παλη αργοτερα καποια στιγμη)

Ειναι οι πρωτοι προσωπικοι δισκοι που μου χτυπησαν ποτε (μιλαμε πολλα χρονια). Ξεκ**λ***θηκαν ....

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Eχω ενα 7200.12 1ΤΒ απο της 20/10/2009 τον Νοεμβριο αρχισα να βγαζει Reallocated Sector Counts τωρα ειμαι στα 14.Aπλα LOL με την Seagate οσοι 7200.11 1ΤΒ ειχα παρει χαλασανε και δεν ειχανε το SD15....

Είχα κι εγώ το πρόβλημα με τον 1TB seagate ο οποίος μία μέρα απλά εξαφανίστηκε από το bios.

Δεν είχα προλάβει να περάσω το firmware.

Μετά από 4 μήνες βρήκα ένα guide που με την βοήθεια RS232-TTL converter σύνδεσα την πλακέτα του seagate και της έστειλα 3 εντολές που έλεγε ο οδηγός από hyperterminal.Ο δίσκος ξανάνοιωσε και δουλεύει ακόμα. Φυσικά του πέρασα το τελευταίο firmware.

Εδώ είναι και ο οδηγός που ακολούθησα.

http://www.msfn.org/board/solution-seagate-7200-11-hdds-t128807.html&

Μετά από αυτό που έγινε δύσκολα ξαναπλησιάζω Seagate.Αν και εδώ που τα λέμε απλά της έκατσε,θα μπορούσε να γίνει σε οποιαδήποτε εταιρία.

Είχα και γω έναν 7200.11 και είχα μάλιστα και πρόβλημα με το τροφοδοτικό δεν φαντάζεστε γιατί κολλήματα μιλάμε :p

Κανενας μηχανικος δισκος δεν ειναι 100% αξιοπιστος και για αυτο ακριβως το λογο η ιστορια αυτη με την Seagate δεν την σωζει με τιποτα, γιατι παντα ο αγοραστης οποιον δισκο και να παρει, εχει στο μυαλο του οτι καλα θα ειναι να εχει Backup, οτι εχει πιθανοτητες να χτυπησει, και ακριβως αυτη η εγνοια ειναι που αυτο που εγινε με την Seagate υπερπολλαπλασιαζεται και ο αγοραστης ξεχναει διαπαντως την Seagate, και μαλιστα πανευκολα απο τη στιγμη που υπαρχουν διαφορες αλλες επιλογες. Εδω ακομη υπαρχει κοσμος που δεν παιρνει Hitachi εξαιτιας των deskstar. Mα δειχνει χοντραδα , εταιρικα δηλαδη, μηδεν ποιοτικος ελεγχος και αλλα διαφορα, να εχεις ολοκληρες παρτιδες 7200.11 να χτυπανε παντου σε ολους ομαδικα, και καπακι η επομενη σειρα 7200.12 που περιμενεις οτι ε μετα τετοιο ντορο θα εχουν κανει τα αδυνατα δυνατα να το σωσουν , και ειναι χειροτερα ... ε, τι να πω ... και δε μιλαμε τωρα μονο για θεμα software-bios, λεμε οτι μηχανικα πλεον ο δισκος ηταν ΟFF απο την μανα του ηδη. Αν δεν επιστρεψουν οι παραγωγες πισω στις μητρικες χωρες μαλλον δεν υπαρχει χαιρι απο πολλες αποψεις

Κανενας μηχανικος δισκος δεν ειναι 100% αξιοπιστος
ούτε οι SSD είναι τόσο. 2x corsair πήρα και οι 2 ψόφησαν την ίδια μέρα, με τον 2ο να τον έχω δουλέψει μόνο για 2-3 restart και μετά OFF!! και τον άλλο με 1.5 μήνα και να κάνει corrupt τα αρχεία κατά διαστήματα. Τώρα που έχω τον intel ΕΛΠΙΖΩ να μην έχει την ίδια τύχη με τους άλλους 2.

Άλλη φορά ότι δίσκο θα παίρνω θα είναι ανά ζευγάρι και με software raid 1.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.