Jump to content

Ελαττωματικοί οι Seagate Barracuda 7200.11

Wizard!

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Απορία:

Πήρα μόλις από αντικατάσταση έναν 7200.11, ST3320613AS, με firmware SD22. Στη λίστα τη SG έχει μόνο τα μοντέλα, θεωρώντας ότι όλα όσα ταιριάζουν πρέπει να αναβαθμιστούν. Ισχύει και για αυτούς που έχουν SD22 ;

Tα νεύρα μου!!!!!!

Μπορεί να μου πει κάποιος τι σκ@*# κάνω λάθος;;;;;

Πάω στη σελίδα της Seagate: http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207957&NewLang=en&Hilite=ST3320613AS

Κατεβάζω το ISO που έχει. Κάνω burn ένα cd.

Το ****CD όμως, δεν είναι ****Bootable!!!!!

To έφτιαξα 3 φορές και δε μπουτάρει κανένα!

Άνοιξα το iso, έφτιαξα εγώ ένα bootable και άδειασα τα αρχεία του FreeDOS μέσα. ΔΕΝ υπάρχει το FLASH.BAT που λένε στις ****Οδηγίες!!!!!

Ηλίθιος είμαι;;;;;;

Καταρχάς, σιγουρέψου μέσω αυτής της ιστοσελίδας - ελέγχος σειριακού αριθμού - ότι χρειάζεσαι το νέο firmware...(όχι ότι απαντάει στην ερώτησή σου, αλλά για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα γίνει λάθος αναβάθμιση)...εμένα έναν δίσκο με το SD17 που αγόρασα τον Δεκέμβρη κι είχε νωρίτερα αναβαθμιστεί σε SD1A, μου έβγαζε ότι δεν χρειαζόταν αναβάθμιση, αν και "τυπικά" βάσει των χαρακτηριστικών του φαινομενικά θα έπρεπε...τίθεται δλδ και ζήτημα ημερομηνίας παραγωγής μάλλον.

Με ποιό πρόγραμμα κάνεις την εγγραφή του cd? Εγώ με το Nero9 (NeroExpress) δεν είχα κάποιο πρόβλημα...

Thanx vgiozo... Ευτυχώς έπεσα σε εκείνη τη σελίδα που ελέγχεις βάσει σειριακού, πριν τον πετάξω από το παράθυρο και διαπίστωσα ότι παρόλο που το μοντέλο είναι στα προβληματικά, παρόλο που το p/n είναι στα προβληματικά, παρόλο που το firmware που γράφει απάνω είναι παλαιότερο από αυτό που έχει το υποτιθέμενο upgrade και το έχουν και στα προβληματικά, ο δίσκος μου δε χρειαζόταν αναβάθμιση...!!!

Το iso όμως, δεν είναι bootable με την καμία. Κατέβασα όλα τα iso από εκείνη τη σελίδα και δεν είναι κανένα bootalbe. Τα ίδια μου είπε κι ο dellman που κατέβασε κάποια και έκανε δοκιμές...

• 4 weeks later...
Διάβασα εδώ πως η εταιρεία προσφέρει δωρεάν υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων για εκείνους τους δίσκους που "κλείδωσαν" λόγω του προβλήματος.

δυστιχώς είμαι κάτοχος και εγω ενως 500αρη με το SD15 και ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί πριν καμια εβδομάδα,ουτε καν το bios δεν τον βλέπει.Δυστιχώς δεν πρόλαβα να κάνω αναβάθμιση στο firmware.

Εχει επικοινωνισει κανεις με την segate για τα δεδομένα;;

Εβγαλε κανένας καμια άκρη;

Ευχαριστώ.

Κι εγω εχω χασει τα data μου σε εναν ιδιο δισκο...:022:

Πως μιλαμε με την seagate ρε παιδια?

Υπαρχει περίπτωση να μας κάνουν restore?:022:

• 2 weeks later...

με την seagate λεγεται "στειλε παπουλη την ευχη"....

μονη λυση: απο φιλο που δεν του εχει χτυπησει ο δισκος ακομα να βρεις μια πλακετα να την βιδωσει στο μηχανικο τμημα του δισκου και ελπιζωντας οτι ολα θα πανε καλα να παρεις τα δεδομενα σου πισω

• 3 weeks later...

γεια σας και από μένα, δράμα η κατάσταση... εγώ έχω έναν ST31000340AS SD35 και τα έπαιξε...το κακό είναι οτι τον έχω ανοίξει από το κουτί και τον έχω βγάλει έξω οπότε η segate δεν νομίζω να τον αναλάβει, ένας τεχνικός μου είπε οτι αν βρω ίδιο δίσκο με ίδιο firmware θα αλλάξουμε την πλακέτα και θα παίξει...μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει λίγη βοήθεια η έστω να μου πουλήσει τον δίσκο του αν είναι ίδιος :)

• 4 months later...

Τελικά, παρόλο που το είχα ψάξει, παρόλο που δε χρειαζόταν αναβάθμιση ο δικός μου, παρόλο που το s/n δεν ανήκε στην ελαττωματική φουρνιά, εχθές το δισκάκι παρέδωσε πνεύμα...

Προσοχή λοιπόν και backup τα δεδομένα σας!

• 2 months later...
οι seagate οι καινουργιοι με τα 32mb cashe τι λενε?(αντιστοιχοι της re3)

http://techreport.com/articles.x/16472/12

squid added 7 Minutes and 46 Seconds later...

Γενικα πως πατε με τους 1Τ 7200.11 μεχρι στιγμη οσοι εχετε ? Ο δικος μου ειναι Turbo-X εξωτερικος, εκανα την αναβαθμιση του bios τοτε με την αναμπουμουλα και συμφωνα με τις λιστες της SG. Mεχρι στιγμης oλα ok.

Εμένα μου χάλασαν δίχως λόγο και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με ελάχιστες ώρες λειτουργίας 2 ολοκαίνουργιοι 7200.12 500GB... RMA αλλαγή σε Samsung και αντίο Seagay ( και αυτούς αναγκαστικά τους είχα πάρει, αφού την μέρα που χα πάει τότε πλαίσιο δεν είχε Samsung ούτε WD διαθέσιμους οπότε θέλοντας και μη τους πήρα τους seagay... )

ειναι πολυ εκνευριστικο αυτο το αγχος τωρα με την seagate, διαβαζω, βλεπω πολυ μα χτυπημα seagate, πολυς κοσμος καηκε, (και στη δουλεια ειχαμε συμβαντα ευτυχως σε raid-5) Nα τρεμω μηπως ανα πασα στιγμη μου τα κακαρωσει και χασω ... 1Τ αρχεια? ....... ή αφου δεν επαθε τιποτε μεχρι τωρα να μην ανησυχω περισσοτερο απο οτι 8α ανησυχουσα με οποιονδηποτε αλλο δισκο ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.