Jump to content

Ελαττωματικοί οι Seagate Barracuda 7200.11

Wizard!

Recommended Posts

Eννοειται δεν εχει καμμια διαφορα εσωτερικος - εξωτερικος, ιδιος δισκος ειναι. Αν εχουν το προβληματικο firmware τους κανουμε update. oπως θα κανω τον δικο μου Turbo-X ST31000340AS. Eιναι esata, αν ηταν usb θα τον εβγαζα απο το κουτι και θα τον συνδεα σε Sata (εκτος αν γινεται flashing firmware και μεσω USB μηπως?)

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

και εγω εναν st3500320AS αγορασμενος περισυ απο πλαισιο.

δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα ,ομως εχει το sd15 firmware....

για καλο και για κακο του εκανα το firmware update....

ολα καλα οπως και πριν.ολα δουλευουν τελεια, και δεν χαθηκε τιποτα απο data...

Βγήκε το firmware και για τους άλλους δίσκους

http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207957

ST31500341AS (το νέο bios είναι το SD1B για τους συγκεκριμένους - για άλλους το SD1A - που σημαίνει ότι κι όσοι είχαν αναβαθμίσει το firmware του συγκεκριμένου δίσκου για το προηγούμενο πρόβλημα (στο SD1A), πρέπει και τώρα να αναβαθμίσουν...τουλάχιστον λύθηκε έτσι και η απορία μου, γεννημένη από το γεγονός πως το "νέο" firmware ήταν το SD1A, αν αυτό είχε καμιά διαφορά απ' το "παλιό" SD1A, συνεπώς, κι αν κινδύνευαν ακόμη κι εκείνοι που είχαν αναβαθμίσει τελευταία firmware...η απάντηση είναι πως και οι 1.5ΤΒ δίσκοι με το νέο SD1A μάλλον κινδυνεύουν εξίσου...)

ST31000333AS

ST3640323AS

ST3640623AS

ST3320613AS

ST3320813AS

ST3160813AS

Βγήκε το firmware και για τους άλλους δίσκους

http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207957

ST31500341AS

ST31000333AS

ST3640323AS

ST3640623AS

ST3320613AS

ST3320813AS

ST3160813AS

Πραγματι,μόλις το είδα και εγω

Τώρα νομίζω μπορώ να χτυπήσω κανα 2x1.5ΤΒ !!

Πέρασα και εγώ επιτυχώς το firmware για 2χ ST31000340AS (2x1000 GB) . Έπρεπε όμως να θέσω στο BIOS να δουλεύει ο εκάστοτε δίσκος σύμφωνα με AHCI και όχι ως IDE, διότι ενώ στο bootup screen μου το εμφάνιζε κανονικά, όταν έτρεχα το scan από το bootable cd δεν έβρισκε κανένα δίσκο. Το γράφω εδώ για να μην ψιλοταλαιπωρηθεί κανένας άλλος. Το mobo είναι της υπόγραφής.

Σήμερα έβαλα και γω τα firmware στους 5 υποψήφιους για θανατο δίσκους μου.

3 είναι 340AS (1TB) και 2 320AS (500GB)

Οι 2 500άρηδες είχαν ο καθένας από 1 λειτουργικό. Κανένας δεν έπαθε τίποτα.

Από τους 3 1ΤΒ οι 2 ήταν σε RAID1 (mirror) και ευτυχώς δεν πάθαν τίποτα.

Αλλά το παράξενο είναι ότι όταν έκανα τον 1 απ΄τους 2 το RAID παρέμεινε άθικτο. Και με το που έκανα και τον άλλο άρχισε rebuild (εδώ και 3 ώρες και είναι στο 15%). Θα περίμενα να άρχιζε το rebuild με το που έκανα απλά τον 1 απ'τους 2.

Και ο άλλος επίσης δεν έπαθε απολύτως τίποτα.

Οπότε όλα καλά και ήρεμα. Καμία απώλεια ούτε του παραμικρού byte. :001:

ok και οι δικοι μου 3 500αρηδες δια χειρος Στελαρα.Τον ευχαριστω πολυ.

Εγω στο ειπα ... Σε 5 μερες εαν σου δουλεουν κανονικα , θα φλασαρω και εγω .:033:

με εκανες πειραματοζωο!για φαντασου μολις φλασαρεις να χαλασουν οι δικοι σου!!

• 2 weeks later...

Έχω έναν barracuda 7200.11 και όπως καταλαβαίνετε ΠΡΕΠΕΙ να περάσω καινούριο firmware.

1. Πού θα βρω το firmware; Στο site της Seagate χάνομαι λιγάκι.

2. Όταν περάσω το firmware, όλα τα δεδομένα θα χαθούν ή είναι ένα απλό update;

Παιζει μηπως οι ST31000340AS (1T) να χρειαζεται να περαστει καλυτερα SD1B πανω απο το SD1A? ...

Eiχα μια εγκατασταση ΧP σε αυτον τον δισκο, ενω ολα τα αρχεια ειναι στη θεση τους γενικως τωρα δεν ξεκιναει αυτη η εγκατασταση (δε βρισκει ταχα μου ενα hal.dll, ενω ειναι εκει) μετα την αναβαθμιση στο SD1A

Γεια στη παρεα. Παιδια το ιδιο προβλημα. Τα χριστουγεννα πηρα εναν SB 500 7200.11 και πριν μια εβδομαδα το γνωστο προβλημα , δεν τον εβλεπε το bios. τωρα περιμενω απαντηση απο e shop τι θα γινει.

Για τον squid. οσο ειχα τον σκληρο ειχα το ιδιο προβλημα (τον ειχα μαζι με εναν WD 80gb( XP ) kai vista( στο SB) . Μετα βρηκα οτι εαν εμπαινα στο bios και εδινα να ξεκιναει πρωτος ο wd με τα xp το προβλημα λυνονταν.

Μόλις flash-αρα τον ST3500320AS μου σε SD1A. Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο και το thread είναι λίγο μεγάλο, μια απάντηση μου αρκεί: Είμαι ΟΚ τώρα;

Ευχαριστώ:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.