lunatic89 Ιανουάριος 22, 2009 #102 Ιανουάριος 22, 2009 Παιδια εγω εχω μονο τον σκληρο δισκο κ το dvd.Απλα βαζω το cdακι κ κανω restart?Οδισκος μου εχει partition?Παιζει καποιο ρολο αυτο?Μπορειτε να πειτε ακριβως τα βηματα?
DrYannof Ιανουάριος 22, 2009 #103 Ιανουάριος 22, 2009 μόλις γύρισα κι εγώ, σε μια ωρίτσα πιστεύω θα ξεκινήσω το flash να δούμε.ήδη από το πρωί που κοίταξα το forum της seagate είχαν αναφερθεί επιτυχίες.οπότε πρέπει να είναι όλα οκ πλέον.
bizimis1442169065 Ιανουάριος 22, 2009 #104 Ιανουάριος 22, 2009 1.restart 2.boot απο το CD3.To partition δεν παίζει ρόλο.4.Έχει αναλυτικές οδηγίες .Δεν μπορείς να κάνεις λάθος.
Braveheart1980 Ιανουάριος 22, 2009 #105 Ιανουάριος 22, 2009 Παιδες αν καποιος εχει την ευγενη καλοσύνη , επειδη ενδιαφερομαι για τον 1,5 ΤΒ , μπορει να μου πει τι πρεπει να γραφει για να ειναι οκ ο σκληρος;
dellman Ιανουάριος 22, 2009 #106 Ιανουάριος 22, 2009 http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=452418&postcount=16
gourdo Ιανουάριος 22, 2009 #107 Ιανουάριος 22, 2009 Ολα εντάξει και απο εδω και οι 8 δίσκοι αναβαθμήστηκαν χωρις να χάσω κανένα δεδομένο.Παλι καλα...
Stavros9571442169245 Ιανουάριος 22, 2009 #108 Ιανουάριος 22, 2009 Προβληματικοί οι δίσκοι της seagate, τα καινούργια της update είναι άραγε ασφαλή ?? Γνωρίζει κανείς, δοκίμασε ? Τον δίσκο τον έχω 7 μήνες και η υγεία του σύμφωνα με το HDDLife είναι μόνο 56% και να ετοιμάζομαι για κάθε ενδεχόμενο !!!!http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207951
lunatic89 Ιανουάριος 22, 2009 #109 Ιανουάριος 22, 2009 Λοιπον αναφερω τη διαδικασια για να μου πειτε αν εχω κανει κατι λαθος.Bootaρει το cd.Διαβαζω αυτα που λεει στην αρχη κ παταω F10.Μου βγαζει μια λιστα με σκληρους κ μου λεει κατω κατω selection.Πατησα Α γιατι ειχα τον Α σκληρο.Αφου τελειωσε η διαδικασια εκλεισε ο υπολογιστης.Δεν εκανε επανεκκινηση.Απλα εκλεισε.Τον ανοιξα κ ολα φαινονται φυσιολογικα.Κ το everest μου λεει οτι εχει το αλλο firmware.Αυτη ειναι η σωστη διαδικασια?
gourdo Ιανουάριος 22, 2009 #110 Ιανουάριος 22, 2009 Λοιπον αναφερω τη διαδικασια για να μου πειτε αν εχω κανει κατι λαθος.Bootaρει το cd.Διαβαζω αυτα που λεει στην αρχη κ παταω F10.Μου βγαζει μια λιστα με σκληρους κ μου λεει κατω κατω selection.Πατησα Α γιατι ειχα τον Α σκληρο.Αφου τελειωσε η διαδικασια εκλεισε ο υπολογιστης.Δεν εκανε επανεκκινηση.Απλα εκλεισε.Τον ανοιξα κ ολα φαινονται φυσιολογικα.Κ το everest μου λεει οτι εχει το αλλο firmware.Αυτη ειναι η σωστη διαδικασια?:041: :041: :041:
vagos2221416003330 Ιανουάριος 22, 2009 #111 Ιανουάριος 22, 2009 κατέβασα το file από την seagate αλλά είναι ένα zip που έχει μέσα ένα Text και ένα exe... έτρεξα το exe και μου λέει απλά τους σκληρούς που έχω στο pc... το exe θα κάψω στο cd ή είναι κάποιο άλλο αρχειάκι???
gourdo Ιανουάριος 22, 2009 #112 Ιανουάριος 22, 2009 κατέβασα το file από την seagate αλλά είναι ένα zip που έχει μέσα ένα Text και ένα exe... έτρεξα το exe και μου λέει απλά τους σκληρούς που έχω στο pc... το exe θα κάψω στο cd ή είναι κάποιο άλλο αρχειάκι???Αυτο που κατεβάζεις είναι iso και το καις κατευθειαν μεσο nero σε cd
Braveheart1980 Ιανουάριος 22, 2009 #113 Ιανουάριος 22, 2009 http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=452418&postcount=16Thanx man!Με λιγο (ακομα) ψαξιμο βρηκα πως ο 1,5 ΤΒ που πωλειται απο γνωστες αλυσιδες εδω στην Ελλαδα έχει πρόβλημα(*) (ΕΙΝΑΙ affected model) και μαλιστα το firmware ειναι ακομα προς validation :http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207957(*) Aν εχει fw CC ή LC ΔΕΝ εχει προβλημαΚαι η ερωτηση μου τωρα ειναι η εξης: Μπορω να ξερω εκ των προτερων , απο κάποιον αριθμό που ειναι γραμμενος ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ στο σκληρο αν εχει CC ή LC fw?
vgiozo Ιανουάριος 22, 2009 #114 Ιανουάριος 22, 2009 Ναι, στην ετικέτα στο πάνω μέρος της συσκευής γράφει το firmware μαζί με το model number, serial number κοκ...Εγώ έχω αγοράσει δύο δίσκους 1.5ΤΒ με το CC1* firmware, τον πρώτο αρχές Δεκέμβρη κάπου, και τον δεύτερο τις πρώτες μέρες του Γενάρη...οι δίσκοι με το SD** firmware είναι πιο κοινοί για κάποιο λόγο, αν και οι άλλοι έχουν μέσω του firmware τους κάποιες εξτρά επιλογές, συγκεκριμένα για τον ακουστικό έλεγχο (πως λέγεται τέλος πάντων) που συνήθως δεν υπάρχουν στους Seagate δίσκους...
Braveheart1980 Ιανουάριος 22, 2009 #115 Ιανουάριος 22, 2009 Ναι, στην ετικέτα στο πάνω μέρος της συσκευής γράφει το firmware μαζί με το model number, serial number κοκ...Εγώ έχω αγοράσει δύο δίσκους 1.5ΤΒ με το CC1* firmware, τον πρώτο αρχές Δεκέμβρη κάπου, και τον δεύτερο τις πρώτες μέρες του Γενάρη...οι δίσκοι με το SD** firmware είναι πιο κοινοί για κάποιο λόγο, αν και οι άλλοι έχουν μέσω του firmware τους κάποιες εξτρά επιλογές, συγκεκριμένα για τον ακουστικό έλεγχο (πως λέγεται τέλος πάντων) που συνήθως δεν υπάρχουν στους Seagate δίσκους...Kαι να φανταστω οτι με το CC* fw ΔΕΝ εχεις κανενα προβλημα σωστα;
vgiozo Ιανουάριος 22, 2009 #116 Ιανουάριος 22, 2009 Ναι, κανένα πρόβλημα...ο ένας δίσκος αναβαθμίστηκε στο CC1H, ο άλλος ήρθε με αυτό το firmware περασμένο...Να πω πως παρόλο που αγοράστηκε μετά τις 3 Γενάρη, στην ιστοσελίδα της Seagate - μάλλον βάσει ημερομηνίας κατασκευής - μού δίνει και τα 5 χρόνια εγγύησης...(λήγει δλδ Δεκέμβρη του 2013)
vagos2221416003330 Ιανουάριος 22, 2009 #117 Ιανουάριος 22, 2009 παιδιά έκαψα το αρχείο σε cd αλλά δεν μπορώ να κάνω το update....σε όλες τις επιλογές που βγάζει πατάω Yes???αυτό έκανα αρχικά αλλά φτάνει σε ένα σημείο που ανάβει το led του hdd και μένει αναμένω για όσο έχω το Pc ανοιχτό... 2η προσπάθεια εκεί που έλεγε τα διάφορα μοντέλα πάτησα yes στο δικό μου και no στα άλλα... Και μου βγάζει πως δεν είναι seagate ο δίσκος και γενικά δεν τον βλέπει.... Μπορεί κάποιος να help γιατί έχω και 2 και δεν θέλω να μου μείνουνε....
gourdo Ιανουάριος 22, 2009 #118 Ιανουάριος 22, 2009 παιδιά έκαψα το αρχείο σε cd αλλά δεν μπορώ να κάνω το update....σε όλες τις επιλογές που βγάζει πατάω Yes???αυτό έκανα αρχικά αλλά φτάνει σε ένα σημείο που ανάβει το led του hdd και μένει αναμένω για όσο έχω το Pc ανοιχτό... 2η προσπάθεια εκεί που έλεγε τα διάφορα μοντέλα πάτησα yes στο δικό μου και no στα άλλα... Και μου βγάζει πως δεν είναι seagate ο δίσκος και γενικά δεν τον βλέπει.... Μπορεί κάποιος να help γιατί έχω και 2 και δεν θέλω να μου μείνουνε....Το έχει αναφέρει ο lunatic πιο πάνω πως είναι η σωστή διαδικασία.Στο σύστημα θα έχεισ μόνο τον σκληρό που θέλεις να αναβαθμήσεις κανεναν αλλον.Λοιπον αναφερω τη διαδικασια για να μου πειτε αν εχω κανει κατι λαθος.Bootaρει το cd.Διαβαζω αυτα που λεει στην αρχη κ παταω F10.Μου βγαζει μια λιστα με σκληρους κ μου λεει κατω κατω selection.Πατησα Α γιατι ειχα τον Α σκληρο.Αφου τελειωσε η διαδικασια εκλεισε ο υπολογιστης.Δεν εκανε επανεκκινηση.Απλα εκλεισε.Τον ανοιξα κ ολα φαινονται φυσιολογικα.Κ το everest μου λεει οτι εχει το αλλο firmware
vagos2221416003330 Ιανουάριος 22, 2009 #119 Ιανουάριος 22, 2009 έβγαλα άκρη τελικά απλά σε μένα είχε καμια 50αρια ερωτήσεις πριν το Text και άλλες 15-20 μετά.. όταν τελείωναν αυτές μερικές φορές κόλλαγε ect...αλλά τώρα πάτησα τα σωστά yes και no οπότε μου έβγαλε την λίστα με τους δίσκους που λες και έκανα το update.Διαφορά με πρίν πάντως δεν βλέπω...απλά το έκανα για λόγους πρόληψης...
DrYannof Ιανουάριος 22, 2009 #120 Ιανουάριος 22, 2009 Το update έγινε επιτυχώς και με ευκολία. με την ευκαιρία που σκάλιζα το κουτί, του έκανα και ένα καλό ξεσκόνισμα burn το iso, run από το dvd-sata, μόνο ο seagate ενωμένος στο άλλο sata, και όλα οκ. ST3500320AS Serial 8QM2LXY και Part 9BX154-303 με αρχικό firmware SD15, αναβαθμίστηκε σε SD1A δουλεύει κανονικά, δεν παρατήρησα κάποια βελτίωση όσον αφορά την απόδωση (χωρίς μετρήσεις βέβαια) και ελπίζω να είναι για το καλό του δίσκου. κάτι που θα ήθελα να ρωτήσω αφορά τους δίσκους που βρίσκονται σε εξωτερικές συσκευές (πχ. lacie 500, φοράει τον seagate ST3500820AS με firmware SD25 - που βάσει της σελίδας δεν είναι μέσα σε αυτά που παρουσιάζουν πρόβλημα), είναι αν υπάρχει κάποιος που θα επιχειρήσει να αναβαθμίσει αυτό το firmware (εννοείται μόνο αν είναι στην λίστα της seagate - δηλαδή από αυτά που έχουν πρόβλημα) αυτό το ρώτησα διότι υπάρχουν και σε lacie και turbo-x εξωτερικούς seagate, οπότε καλό θα ήταν να ξέρουμε και γι αυτούς. ευχαριστώ
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.