DrYannof Ιανουάριος 19, 2009 #81 Ιανουάριος 19, 2009 Ειδικά όσοι έχετε 500άρηδες, ούτε κατα διάνοια να flashάρετε με το παλιό tool το καινούριο firmware.Και για όσους θέλουν ένα παράδειγμα προς αποφυγή ορίστεI have 5 500GB drives which have the affected SD15 firmware. Like many of you i got the crash during firmware udpate The Seagate has made an iso in which all important programs are hided inside the bootsector of the cdrom. THANKS VERY MUCH SEAGATE!! FOR MAKING IT MORE DIFFICULT) anyway, with a tiny program called bbie i was able to substract this bootsector and there are a few files you can see then one of them is SD1AMOOS.zip. This zip contains the actual flash program called FDL462A exe and the firmware itselfI stripped everything because i tought there was a bad script made by seagate.But the flash program FDL462A just simply crashes!I read somewhere else that you can use the older FDL457 version. So i did.. And... it did flash the drive to the new firmware. oh yes.. but now the pc does not reconizes the drive anymore! I flashed 5 pc's with it and all drives are not reconized anymore. The seagate tool still sees the disk fortunately with the new firmware. but they are not reconized by the system bios anymore...called seagate and heard a tape they have a national holiday!! yeah right!thanks a lot SeagateΤώρα όσον αφορά για τα δικά μας...Δοκίμασα κάποια πραγματάκια, τα παραθέτω ώστε να τα έχετε υπόψη:Η αρχική μου δοκιμή έγινε με το image γραμμένο σε cd και απομονωμένο το σύστημα από όλα τα υπόλοιπα, έμεινε πάνω μόνο ο seagate 500 (sata slot no2) και το dvd-sata (slot no3).Δοκίμασα να ξανακατεβάσω το image, να το γράψω σε DVD αντί για Cd.Δοκίμασα από το άλλο Dvd rom - sata.Δοκίμασα να βάλω τον seagate στο sata slot no1.Δοκίμασα να βγάλω το dvd-sata και να το αντικαταστήσω με το παλιό dvd-ide.Δοκίμασα να αλλάξω από το bios τις επιλογές για τον δίσκο τόσο σε legacy Ide, όσο και σε SATA->AHCI. Επιστροφή στο αρχικό Standard IDE.Αυτά πάνω κάτω, αποτυχία πλήρης.Οπότε τέλος για τώρα, κλείνω το κουτί και πάλι, όλα είναι συνδεδεμένα όπως πριν, backup υπάρχει, και όταν έρθει η ώρα του update θα είμαστε εδώ να το επιβεβαιώσουμε όλοι.Καλή συνέχεια και εύχομαι το συντομότερο δυνατό να έρθει η νέα έκδοση.
gourdo Ιανουάριος 19, 2009 #82 Ιανουάριος 19, 2009 Ειδικά όσοι έχετε 500άρηδες, ούτε κατα διάνοια να flashάρετε με το παλιό tool το καινούριο firmware.Και για όσους θέλουν ένα παράδειγμα προς αποφυγή ορίστεΤώρα όσον αφορά για τα δικά μας...Δοκίμασα κάποια πραγματάκια, τα παραθέτω ώστε να τα έχετε υπόψη:Η αρχική μου δοκιμή έγινε με το image γραμμένο σε cd και απομονωμένο το σύστημα από όλα τα υπόλοιπα, έμεινε πάνω μόνο ο seagate 500 (sata slot no2) και το dvd-sata (slot no3).Δοκίμασα να ξανακατεβάσω το image, να το γράψω σε DVD αντί για Cd.Δοκίμασα από το άλλο Dvd rom - sata.Δοκίμασα να βάλω τον seagate στο sata slot no1.Δοκίμασα να βγάλω το dvd-sata και να το αντικαταστήσω με το παλιό dvd-ide.Δοκίμασα να αλλάξω από το bios τις επιλογές για τον δίσκο τόσο σε legacy Ide, όσο και σε SATA->AHCI. Επιστροφή στο αρχικό Standard IDE.Αυτά πάνω κάτω, αποτυχία πλήρης.Οπότε τέλος για τώρα, κλείνω το κουτί και πάλι, όλα είναι συνδεδεμένα όπως πριν, backup υπάρχει, και όταν έρθει η ώρα του update θα είμαστε εδώ να το επιβεβαιώσουμε όλοι.Καλή συνέχεια και εύχομαι το συντομότερο δυνατό να έρθει η νέα έκδοση.Μπραβο για την προσπαθεια σου και η seagate μαζι μας....:038: :038: :038: :038: :038:
dr bill Ιανουάριος 20, 2009 #83 Ιανουάριος 20, 2009 Εν αναμονη του νεου fw χωρις ομως υπομονη επεσε ενα επιστρωφικο και πηγα σε WD. Τωρα ειμαι ησυχος και ωραιος!!
Braveheart1980 Ιανουάριος 20, 2009 #84 Ιανουάριος 20, 2009 Ουφ!Διαβασα καμμια 50αρια σελιδες (εδω και στα αλλα φορουμ) , ψηνομουνα τρελλα να αγορασω αυτον και εν τελει κατεληξα στο συμπερασμα : να παρω Western Digital!ΕΛΕΟΣ!
vgiozo Ιανουάριος 20, 2009 #85 Ιανουάριος 20, 2009 Αν πας να τον πάρεις απο το μαγαζί, μπορείς ενδεχομένως να διαλέξεις κάποιον που είτε να έχει ήδη το νέο firmware SD1A περασμένο είτε να έχει το CC1G (που θα θέλει αναβάθμιση αλλά για διαφορετικούς λόγους) ή το CC1H/J......με το καλό να βγούν και οι WD - Samsung σε 1,5+ 2ΤΒ
f2bnp Ιανουάριος 21, 2009 #86 Ιανουάριος 21, 2009 Εντωμεταξύ είχα έναν τέτοιο και τον πήγα για αντικατάσταση πριν βγει η ανακοίνωση.Πάει ο πατέρας μου και τον παραλαμβάνει τον καινούργιο και μαντέψτε!SD15 firmware...Άντε τώρα να περιμένουμε.Καμμιά ιδέα πότε βγαίνει;
squid Ιανουάριος 21, 2009 #87 Ιανουάριος 21, 2009 ελα ντε .... ταχα μου σου στελνουν με email firmware και οδηγιες ... καλα ... ακομη περιμενω απαντηση
panblock Ιανουάριος 21, 2009 #88 Ιανουάριος 21, 2009 Ρε παίδες να ρωτήσω κάτι. Εγώ έχω ένα Seagate 320GB και σύμφωνα με την εταιρεία είναι μέσα σε αυτούς με το ελλατωματικό firmware (ST3320613AS).Αν τον βγάλω και τον πάω στο Πλαίσιο θα μου τον αλλάξουν;;; 'Η θα μου αρχίσουν τίποτα τρελλά; Είναι 2 βδομάδες που τον έχω πάρει ρε ****το. Τι προβλήματα βγάζει αυτό το firmware; Εμένα πολλές φορές δεν μου τον βλέπει τον δίσκο όταν boot-αρει! Πρέπει να κάνω κανά δυο restart και μετά μπαίνει. Παίζει αυτό να οφείλεται στο ελλατωματικό firmware ή ο δίσκος είναι για πέταμα έτσι και αλλιώς;
panblock Ιανουάριος 21, 2009 #90 Ιανουάριος 21, 2009 Θα μου τον αλλάξουν στο Πλαίσιο...; Δεν μπορώ άλλες μανούρες με αυτούς τους τύπους...Λέω να στείλω πρώτα ένα e-mail στην Seagate και αν απαντήσουν ότι μάλλον έχει πρόβλημα ο δίσκος να πάω και το e-mail στο Πλαίσιο. Έχεις κανείς το e-mail του support της Seagate;
squid Ιανουάριος 21, 2009 #91 Ιανουάριος 21, 2009 email, απ οσο ειδα, μονο με εγγραφη και submit case και περιμενεις .................... Καλυτερα παρτον και πηγαινε κατευθειαν στο Πλαισιο και πες οτι ΔΕΝ τον βλεπει καθολου τo bios και θελεις να τον αλλαξεις με αλλη μαρκα/μοντελο (+ διαφορα αν ειναι κατι ακριβοτερο). Ετσι και αλλιως δεν δουλευει σωστα. Μισο δουλευει. Αργοτερα ιδιως το πιο πιθανο να μη δουλευει ισως καθολου (τυπικη εξελιξη σ'αυτα τα πραγματα)
panblock Ιανουάριος 21, 2009 #92 Ιανουάριος 21, 2009 Η πλάκα ξέρεις ποια είναι εεε; Πριν 20 μέρες κάηκε ο WD που είχα (καήκε κανονικά! Άρχισε να βγάζει καπνούς!) και από τα νεύρα μου επίσπευσα την αναβάθμιση που είχα σκοπό να κάνα. Και λέω δεν βάζω WD αυτή τη φορά. Αλλά τώρα τι κάνω;;; Άντε και παραδέχονται ότι είναι χαλασμένος, τι παίρνω;;; Western Digital ή Seagate (το site τους δείχνει ότι έχουν μόνο 320GB με ίδιο serial no με τον δικό μου που κάηκε!!!)Εεεε ρε γλέντια...
squid Ιανουάριος 21, 2009 #93 Ιανουάριος 21, 2009 ξερω και εγω LOL, αστα να πανε. Δοκιμασε, fujitsu, hitachi, toshiba ... ΚΑΙ κυριως στειλε καποιον αλλον, η ακομα καλυτερα βαλε καποιον αλλον να διαλεξει και να τον παρει
deadlock7 Ιανουάριος 22, 2009 #94 Ιανουάριος 22, 2009 Πάμε και το update...http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207951Και το πιο σημαντικό: !!WARNING!!If the firmware upgrade installation instructions are not followed properly the firmware upgrade could be data destructive and/or render your hard drive inoperable. As Seagate does not warrant the data on your drive, In addition to regular back-ups, if possible, your data should be backed up before upgrading the drive firmware. Additional information on backing-up the contents of your drive can be found at www.seagate.com. Though this firmware upgrade to your product is a change to the product the terms and conditions of your Seagate warranty for the product will remain effective to its normal expiration. For other warranties on your product please consult the warranty documentation provided by your supplier.
gourdo Ιανουάριος 22, 2009 #95 Ιανουάριος 22, 2009 Πάμε και το update...http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207951Και το πιο σημαντικό: Αρα ξαναέβγαλαν σημερα γιατι χθες δεν είχαν καν το link για να κατεβάσουμε το firmware.Ελπίζω να είναι το διορθωμένο αυτο και να μην δίνουν πάλι το ιδιο οπως πριν 2 μερες.Αν κάποιος το δοκιμάσει ασ μασ πεί μιας και εγω είμαι στην δουλεια τωρα
Viper-kt Ιανουάριος 22, 2009 #97 Ιανουάριος 22, 2009 Οπως διαβαζω, μερικοι που ειχαν βγαλει off τους 500αριδες με το λαθος firmware, με το σημερινο τους επανεφεραν κανονικα.Οποτε μαλλον ειναι το σωστο. Εγω παντως θα περιμενω και μετα θα το περασω.Για το θεμα της ημερομηνιας κατασκευης ξερουμε τιποτα? Ισχυει οτι το firmware ειναι μονο για τους δισκους του Δεκεμβριου? Οι παλιοτεροι δεν εχουν προβλημα?
gourdo Ιανουάριος 22, 2009 #98 Ιανουάριος 22, 2009 Αν δεν κάνω λάθος δεν έχει να κάνει με θέμα ημερομηνίας αλλα με το sd15 ασχέτος πότε κατασκευάστηκαν.Μπορεί να κάνω λάθος αλλα διορθώστεμε παρακαλω
bizimis1442169065 Ιανουάριος 22, 2009 #99 Ιανουάριος 22, 2009 http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207951Απόλυτη επιτυχία μέσα σε 2 λεπτά :033: Ο 500αρης φοράει πλέων το SD1A... και ολα τα data είναι:057: μέσα
gourdo Ιανουάριος 22, 2009 #100 Ιανουάριος 22, 2009 Επιτέλους αντε να παω και εγω σπίτι να αρχιζω να το περναω γιατι εχω αρκετους τέτοιους.Καμια διαφορα υπάρχει?Κάπου είχα διαβάσει οτι δεν αξιοποιούσε όλο το buffer.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.