Jump to content

Ελαττωματικοί οι Seagate Barracuda 7200.11

Wizard!

Recommended Posts

Τελικα ο δισκος μου ειναι ST31000340AS, Firmware: SD15, (την παρτιδα 7200.11 πως την εντοπιζουμε?) οποτε απο οτι βλεπω μαλλον καλα ειναι να αναβαθμισω το firmware ε? ... Μεχρι να μου απαντησει η seagate, και επειδη τρεμω τωρα, εχω πολλα μεσα σε αυτον τον σκληρο και τον χρησιμοποιω κοντα δυο μηνες τωρα, πως γινεται η αναβαθμιση του firmware? (τυχαινει μηπως κανεις να εχει και τα απαραιτητα αρχεια?)

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Επισης απο που κατεβαζουμε αυτο το firmware?Δε μπορει η seagate να το βγαλει στη σελιδα της να το κατεβασει οποιος θελει?

Γραφει Seagate η ετικετα - οπως την βλεπεις - στα αριστερα και στα δεξια γραφει Baracuda 7200.11 και το μεγεθος του απο κατω.

πως γινεται η αναβαθμιση του firmware? (τυχαινει μηπως κανεις να εχει και τα απαραιτητα αρχεια?)

Βασικά είναι πολύ απλή...(κάτι έχω διαβάσει ως προς τις διατάξεις raid, ότι πρέπει να τις ξαναστήσει κανείς)

- Γράφεις το αρχείο σε cd

- Κλείνεις υπολογιστή (και τραβάς και το καλώδιο ή κλείνεις και το τροφοδοτικό)

- Αφαιρείς όλες τις συσκευές που έχεις συνδεδεμένες σε κανάλια sata (συμπεριλαμβανομένου και του δίσκου του λειτουργικού αν είναι διαφορετικός) αφήνοντας μόνο το δίσκο που θέλεις να αναβαθμίσεις

- Αν έχεις περισσότερους δίσκους που πρέπει να αναβαθμίσεις πρέπει να κάνεις την ίδια διαδικασία χωριστά για κάθε δίσκο

- Στο bios ορίζεις boot από cd

- Θα τρέξει το πρόγραμμα από το cd, θα ψάξει τις εγκατεστημένες συσκευές και μετά από καταφατική απάντηση θα προχωρήσει στην αναβάθμιση...

- επανεκκίνηση όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία (θα σου πεί πότε να πατήσεις το κατάλληλο κουμπί για να επανεκκινήσει)

- Βουαλά

Επισης απο που κατεβαζουμε αυτο το firmware?Δε μπορει η seagate να το βγαλει στη σελιδα της να το κατεβασει οποιος θελει?

Για τους 1.5ΤΒ υπήρχαν διαφορετικά firmware για διαφορετικά part-number...αμφιβάλλω πως θα είναι ένα firmware για όλα τα μοντέλα διαφορετικών χωρητικοτήτων και part-number κι εν προκειμένω...

Οπότε είτε θα πρέπει να σιγουρευτείς 100% ποιό firmware πρέπει να χρησιμοποιήσεις για τον δίσκο σου διαβάζοντας εκτενώς τις αναφορές και περιγραφές των άλλων και να προμηθευτείς από αυτούς το firmware είτε καλύτερα να επικοινωνησεις με την Seagate κατευθείαν...

Τον 500αρη εχω.Πολυ περιεργη μου φαινεται η διαδικασι που περιγραφεις.Σιγουρα δεν υπαρχει αλλη?Ειχα κανει update το firmware του αντιγραφικου μου μεσα απο τα windows.Τωρα βεβαια ισως να μην ισχυει το ιδιο για τους σκληρους δισκους.

Βασικά είναι σαν να κάνεις αναβάθμιση του bios...το μόνο παλούκι είναι πως πρέπει να αφαιρέσεις όλους τους δίσκους πλην εκεινου που θες να αναβαθμίσεις...

Παντως εδω λεει οτι δε χρειαζεται update o ST31000340AS ST3500320AS ST3750330AS

εγω εχω αυτον 500 GB ST3500320AS με firmware sd15

χρειαζεται να κανω κατι αλλο περαν του σταυρου μου να μην χαλασει?

Αν κατάλαβα καλά δεν αναφέρεται στο ίδιο πρόβλημα, αλλά στην ελλιπή αναγνώριση/χρήση της cache του δίσκου...

Για το πρόβλημα που αφορα κυρίως το νήμα, πληροφορίες μπορεί καλύτερα να αναζητήσει κανείς στα φόρουμ της seagate

http://forums.seagate.com/stx/board/message?board.id=ata_drives&thread.id=3668

Edit

επικοινώνησα γραπτώς με την Seagate να μου πούν αν τυχόν χρειάζομαι την αναβάθμιση για το δίσκο, περιμένω απάντησή τους...(βαρέθηκα να διαβάσω τα πολυσέλιδα νήματα του φόρουμ τους εν τέλει)

Ενας φιλος ειχε παρει αρκετους 640 που του εβγαλαν προβλημα.Πως την πατησε ετσι η seagate με αυτη την σειρα...τεσπα μην την σταυρωνουμε παντως γινονται αυτα.Τωρα θα μου πεις..οποιος εχασε τα δεδομενα του..σιγα μην του παει καρδια να ξαναπαρει.Λογικο..

δεν γινεται αντι να αποσυνδεσεις τους δισκους να τους απενεργοποιησεις απλως απο το Bios? ......

Μπορεί να ποστάρει κάποιος το email της τεχνικής υποστήριξης γιατι στο site της seagate πρέπει να κάνεις lOGIn για να στο δέιξει.

Ναι, γιατί και ο ανταγωνισμός έχει 3 χρόνια.

Eγω γνωριζω πως η western digital δινει 5 χρονια εγγυηση, αλλα εμ παση περιπτωση το προσπερνω...

Το έλεγξες καθόλου πριν... το προσπεράσεις; διότι 3 χρόνια δίνει. 5 χρόνια δίνει στους Raptor και νομίζω σε μοντέλα που απευθύνονται σε επιχειρήσεις .

Eγω γνωριζω πως η western digital δινει 5 χρονια εγγυηση, αλλα εμ παση περιπτωση το προσπερνω...

3 χρόνια δίνει, 5 χρόνια δίνει στους Raptor αλλά ο δικός μου Raptor έσκασε σε 2 χρόνια(και μου χάλασε το RAID).

Τουλάχιστον το Πλαίσιο έχει καλό RMA και μου έδωσε πιστωτικό που, εν πάσει περιπτώσει (δοτική), δεν χρησιμοποίησα για να ξαναγοράσω Raptor).

Μπορεί να ποστάρει κάποιος το email της τεχνικής υποστήριξης γιατι στο site της seagate πρέπει να κάνεις lOGIn για να στο δέιξει.

Για να επικοινωνήσεις γραπτώς (μπορείς και τηλεφωνικά) μάλλον πρέπει να ανοίξεις λογαριασμό...εγώ είχα ανοίξει έναν παλιότερα για το φόρουμ, οπότε μέσω αυτού επικοινώνησα...μάλλον το "επικοινώνησα" είναι υπερβολή γιατί προϋποθέτει και απάντηση...χθες το απόγευμα-βράδυ έστειλα σχετικό ερώτημα, λόγω Κυριακής υποθέτω πως θα τη περιμένω από αύριο (και πέρα)...

Απλα ΜΑΚΡΙΑ απο τους Seagate στα μεσα Δεκεμβρη πηρα 1ΤΒ μετα απο μια βδομαδα αρχισαν τα click-tak RMA,o δευτερος δεν μπορουσε καν να κανει ενα full format RMA και ο τελευταιος εκανε ενα δυνατο clack οταν το εβαλα και αυτο ητανε μεχρι που πηρα πιστωτικο και πηρα ενα WD Green 1TB.Aφου πηγανε στην Κινα και τους φτιαχνουνε τι περιμενεις 0 ποιοτικος ελεγχος οτι δουλεψει....

Aφου πηγανε στην Κινα και τους φτιαχνουνε τι περιμενεις 0 ποιοτικος ελεγχος οτι δουλεψει....

Αν δεν κάνω λάθος, από εργοστασιακές μονάδες της Ταϋλάνδης πρέπει να μας έρχονται οι Seagate με αυτά τα εξτρά "feature"...(όπως αναφέρθηκε στο αρχικό μήνυμα)

...εγώ πήρα έναν 1.5άρη τέλη Δεκέμβρη (και παραγωγής Δεκεμβρίου σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Seagate βάσει κωδικού) και τα πάει μια χαρά να μην τον μαθιάξω (ήρθε με το CC1H, οπότε δεν χρειαζόταν και αναβάθμιση)...

Τελικά τυχερά είναι αυτά...ή μάλλον "δεν έτυχε,'πέτυχε'"...

Eμενα παντως Made in China γραφανε και ολοι ειχανε το SD15 firmware αν και δε πιστευω οτι τους φταιει το firmware....

Λοιπόν, πρέπει να αναμένουμε τελική λύση σύντομα...μάλιστα firmware έχει ήδη εκδοθεί για μερικά μοντέλα...

Πηγαίντε εδώ, κάτω-κάτω θα βρείτε μια λίστα με τα επηρεαζόμενα από το πρόβλημα μοντέλα, επιλέξτε το δικό σας και θα σας βγάλει σε μια σελίδα για να κατεβάσετε το firmware που χρειάζεται...(δεν πλήττονται όπως φαίνεται δίσκοι με το firmware CC**)...κάτι έπαθε η Seagate και μοιράζει το firmware σε όλους άμεσα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.