Jump to content

Ποιοτικές εκτυπώσεις μέσω του Qimage

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Zarras [Σήμερα, στις 18:33]

....επιλεγεις την καθε μια απο το layer της, και πατας ctrl+T οποτε και κανεις το resιze(scaling rotating) ...

Η μέθοδος που περιγράφεις, δεν θα την εφάρμοζε κανένας επαγγελματίας ή ερασιτέχνης (με τη σημασία της λέξης) για τον απλούστατο λόγο ότι κινδυνεύεις στο χειροκίνητο resize (scale) να χαλάσεις τις αναλογίες των pixel μιας φωτογραφίας.

Διότι, όταν έχεις μια φώτο των αρκετών εκατομμυρίων Mpixel και μεταφέρεις (με αυτόν τον τρόπο) στη custom επιφάνεια που δημιούργησες, τη φωτογραφία, αυτή θα επεκτείνεται και 10 φορές περισσότερο από το μέγεθος π.χ μιας Α4 επιφάνειας. Θα πρέπει λοιπόν να αρχίσεις το resize (με τον τρόπο που περιγράφεις) με μια διαδικασία που για κάθε φώτο τέτοιου μεγέθους θέλεις τουλάχιστον καμιά δεκαριά σύρε-άφησε, δημιουργώντας τελικά μια τελική φώτο με ανομοιόμορφα pixel, όσο και να προσέξεις.

Αλλά ακόμη και αν παραβλέψουμε το χειροκίνητο resize και το εκτελέσουμε με κάποιον άλλο τρόπο (αυτοματοποιημένα), που εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω, παραβλέπουμε το γεγονός ότι, το photoshop, μιας και είναι ο λόγος μας πάντα δημιουργεί resampling με αλγόριθμο bicubic, που δεν έχει καμία σχέση με τους αλγόριθμους που χρησιμοποιεί το Qimage όπως το Lanczos, Vector και το νεότερο Pyramid.

Επίσης, ενώ στο Photoshop και σε όλα τα υπόλοιπα προγράμματα, όσων γνωρίζω, δεν έχεις τη δυνατότητα να επέμβεις στον αλγόριθμο του resampling για πιο custom εκτύπωση, το Qimage απεναντίας σου δίνει μικρομετρική δυνατότητα ρύθμισης αυτών των αλγορίθμων!

Τέλος, το σημαντικό ως προς τη διαχείριση χαρτιού για το Qimage είναι η δυνατότητά του, σχεδόν αυτοματοποιημένα, να τοποθετεί διάφορα μεγέθη φωτογραφιών σε οποιαδήποτε μέγεθος χαρτί (ακόμη και roll media). Μη ξεχνάμε ότι η δυνατότητά του αυτή συνεργάζεται με τον οδηγό του εκτυπωτή για καλύτερη διαχείριση των περιθωρίων

mlemo αφου δεν ξερεις τι δυνατότητες του photoshop, ,

αν κρατήσεις πατημένο το shift οι αναλογίες δεν χαλάνε, , .

το τι αλγόριθμους χρησιμοποιεί δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει , ,,

mlemo, πιστεύω θα σε ενδιαφέρει αυτό το site:

http://www.path.unimelb.edu.au/~dersch/interpolator/interpolator.html

δυστυχώς αργούν πολύ να φορτώσουν οι εικόνες.

από ότι λέει, μπορείς μέσω plugin σε photoshop/gimp να κάνεις αυτό που λες

(panorama plugin).

highlights:

1)Cubic Interpolation

Poly3 of Panorama Tools is a single parameter cubic polynomial with weights

weight = (( A + 2.0 )*x - ( A + 3.0 ))*x*x +1.0; 0<x<1

weight = (( A * x - 5.0 * A ) * x + 8.0 * A ) * x - 4.0 * A; 1<x<2

2)Sinc Interpolation

Sinc256 of Panorama Tools is a sinc() function windowed to 8 pixels (Lanczos-function). The weights are calculated

weight = [ sin(x*¼ ) / (x*¼ ) ] * [ sin(x*¼ / 8) / (x*¼/8) ]

This interpolator uses 16*16 = 256 pixels.

Βασικά κι εγώ με το φώτοσοπ τα κάνω αρκετό καιρό αυτά. Παίζω και με τα επίπεδα και βγαίνει τζάμι.

Μλέμο , το έχω ξαναδιαπιστώσει ότι είσαι πολύ ψαγμένος με τις φωτογραφίες και την ποιότητα εκτύπωσης .Εγώ έχω 2μεγαπίξελ φωτογραφική και είμαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές .Το κατέβασα το πρόγραμμα γιατί κυρίως το ήθελα να υπάρχει από παλιότερα ποστ στο dpgr αλλά δεν πιστεύω ότι 2.0 μεγαπίξελ + έπσον φώτο 750 θα καταλάβει κανείς διαφορά στον αλγόριθμο που θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα για να κάνει resize.

Και μιας και φαίνεσαι ο πλέον κατάλληλος εδώ μέσα, το GIMP ποιον αλγόριθμο χρησιμοποιεί? Το έχεις χρησιμοποιήσει καθόλου?Αν ναι ποια είναι η άποψή σου ?

Αρχική απάντηση από schumifer [Χθες, στις 20:39]

Βασικά κι εγώ με το φώτοσοπ τα κάνω αρκετό καιρό αυτά. Παίζω και με τα επίπεδα και βγαίνει τζάμι.

Μλέμο , το έχω ξαναδιαπιστώσει ότι είσαι πολύ ψαγμένος με τις φωτογραφίες και την ποιότητα εκτύπωσης .Εγώ έχω 2μεγαπίξελ φωτογραφική και είμαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές .Το κατέβασα το πρόγραμμα γιατί κυρίως το ήθελα να υπάρχει από παλιότερα ποστ στο dpgr αλλά δεν πιστεύω ότι 2.0 μεγαπίξελ + έπσον φώτο 750 θα καταλάβει κανείς διαφορά στον αλγόριθμο που θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα για να κάνει resize.

Και μιας και φαίνεσαι ο πλέον κατάλληλος εδώ μέσα, το GIMP ποιον αλγόριθμο χρησιμοποιεί? Το έχεις χρησιμοποιήσει καθόλου?Αν ναι ποια είναι η άποψή σου ?

Schumifer, εφόσον το κατέβασες κοίτα στο Print/image interpolation και παίξε λίγο με τα 8 φίλτρα που διαθέτει, θα δεις ότι οι αλγόριθμοι μεταξύ των φίλτρων δουλεύουν διαφορετικά.

Μη νομίζεις ότι δεν θα δεις διαφορά σε μια φωτογραφία των 2MPixel...στο κάτω κάτω δεν θα χάσεις και τίποτα για μια ή δύο δοκιμές. Οι ειδικότεροι από εμάς (διότι εμείς είμαστε απλώς ερασιτέχνες) συμφωνούν ότι οι καλύτεροι αλγόριθμοι για φωτογραφίες (στις διαστάσεις που εκτυπώνουμε) είναι vector, Pyramid, Lanczos (ανεξάρτητη σειρά).

Σε φώτο μικρού μεγέθους, μάλλον δεν θα δεις διαφορά μεταξύ τους. Όμως, λογικά θα δεις διαφορά μεταξύ του όποιου προγράμματος εκτυπώνεις και του Qimage.

Στο ACDSee που το έψαξα περισσότερο, διότι κάποιος φίλος, συζητώντας για το Qimage, μου το πρότεινε (εφόσον κάλυπτε διαχείριση χρώματος μέσω ICC profile, αλλά περιείχε και αυτό μερικά από τα καλά φίλτρα του Qimage), είδα ότι το ίδιο φίλτρο (p.x Mitchel or Lanczos) δεν δούλευε το ίδιο καλά, όπως μέσω του Qimage.

Ο λόγος...πιθανόν ότι το Qimage δεν χρησιμοποιεί τις τυπικές ρυθμίσεις του κάθε φίλτρου αλλά τις τροποποιεί μέσω μικρορύθμισης (για αυτό σε κάθε φίλτρο έχει επιλογές όπως Antilias, Final Print Sharpening και δυνατότητα για maximum micro detail σε κάθε Interpolation.

Ακόμη και σε εκτυπωτή 6-ετίας που το δοκίμασα, δουλεύει (έναν HP2000C).

Επίσης, εφόσον δουλεύεις το photoshop, τελειώνεις την επεξεργασία σου στο photoshop την σώζεις ως αρχείο Photoshop, την εισαγάγεις στο Qimage...εκτύπωση και τέλος!

Για το τελευταίο που ρωτάς, όχι δεν το ξέρω.

παντως να προσθεσω μονο οτι, απο περιεργεια και εγω οταν το ειχα πρωτοχρησιμοποιήσει (το qimage) επειδη δεν το πολυπιστευα, εκτύπωσα μια φωτο Α4 απο 3μπ αρχείο σε εκτυπωτη 950C , που έχει αρκετο κόκκο για τα σημερινά δεδομένα , και βγήκε αρκετά ποιο ευκρινής απο το qimage (μπορει να φταίει και το οτι εχω πάντα "final print sharpening" 3 ή 4(μαξ) ) , αλλα ο κυρίως λόγος πιστέυω ήταν ο διαφορετικός τρόπος upsample ωστε να βγεί πάλι 300ppi για εκτύπωση , μεταξύ του photoshop-qimage

υ.γ. ποια εκδοση εχεις ? εχω μεινει στην 2004.341 φουλ.. αν εχεις καμια νεοτερη στειλε κανα π.μ.

Αρχική απάντηση από mlemo [18-02-2005 19:49]

1. Η μέθοδος που περιγράφεις, δεν θα την εφάρμοζε κανένας επαγγελματίας ή ερασιτέχνης (με τη σημασία της λέξης) για τον απλούστατο λόγο ότι κινδυνεύεις στο χειροκίνητο resize (scale) να χαλάσεις τις αναλογίες των pixel μιας φωτογραφίας.

2. ότι, όταν έχεις μια φώτο των αρκετών εκατομμυρίων Mpixel και μεταφέρεις (με αυτόν τον τρόπο) στη custom επιφάνεια που δημιούργησες, τη φωτογραφία, αυτή θα επεκτείνεται και 10 φορές περισσότερο από το μέγεθος π.χ μιας Α4 επιφάνειας. Θα πρέπει λοιπόν να αρχίσεις το resize (με τον τρόπο που περιγράφεις) με μια διαδικασία που για κάθε φώτο τέτοιου μεγέθους θέλεις τουλάχιστον καμιά δεκαριά σύρε-άφησε, δημιουργώντας τελικά μια τελική φώτο με ανομοιόμορφα pixel, όσο και να προσέξεις.

Αλλά ακόμη και αν παραβλέψουμε το χειροκίνητο resize και το εκτελέσουμε με κάποιον άλλο τρόπο (αυτοματοποιημένα), που εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω, παραβλέπουμε το γεγονός ότι, το photoshop, μιας και είναι ο λόγος μας πάντα δημιουργεί resampling με αλγόριθμο bicubic, που δεν έχει καμία σχέση με τους αλγόριθμους που χρησιμοποιεί το Qimage όπως το Lanczos, Vector και το νεότερο Pyramid.

3. Επίσης, ενώ στο Photoshop και σε όλα τα υπόλοιπα προγράμματα, όσων γνωρίζω, δεν έχεις τη δυνατότητα να επέμβεις στον αλγόριθμο του resampling για πιο custom εκτύπωση, το Qimage απεναντίας σου δίνει μικρομετρική δυνατότητα ρύθμισης αυτών των αλγορίθμων!

Πανε μα8ε φωτοσοπ...και ελα μετα να μας πεις ποσο δυνατο σου φαινετεαι το qimage

4 Τέλος, το σημαντικό ως προς τη διαχείριση χαρτιού για το Qimage είναι η δυνατότητά του, σχεδόν αυτοματοποιημένα, να τοποθετεί διάφορα μεγέθη φωτογραφιών σε οποιαδήποτε μέγεθος χαρτί (ακόμη και roll media). Μη ξεχνάμε ότι η δυνατότητά του αυτή συνεργάζεται με τον οδηγό του εκτυπωτή για καλύτερη διαχείριση των περιθωρίων

1. Σκιζεις απο γνωσεις στο φωτοσοπ ε?

2. Αρκετα εκκ. Mpixel ??? ΛΟΟΟΟΟΟΛ...... αρκετων κιολας ε?, κοιτα... δουλευω το φωσοπο απο την εκδοση 0,8 εδω και 11 χρονια επαγγελματικα....

1η φορα ακουω...φωτογραφια "Αρκετων εκκ. Μpixel!!!!!" μη το πεις πουθενα εξω...θα σε παρουνε με τις ντοματες

3. Man....αυτο που σου ειπε ο Lord...Αν δε το ξες...καλυτερα να μασας παρα να μιλας....

4. Μεχρι και η σουιτα του αcdsee το κανει αυτο...και σχεδον ΟΛΕΣ οι σουιτες το κανουνε αυτο...γιατι ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ....το οτι το βλεπεις εσυ 1η φορα δεν σημαινει οτι ανακαλυφθηκε το αβγο του κολομβου....

Αρχική απάντηση από Zarras [Σήμερα, στις 10:05]

1. Σκιζεις απο γνωσεις στο φωτοσοπ ε?

2. Αρκετα εκκ. Mpixel ??? ΛΟΟΟΟΟΟΛ...... αρκετων κιολας ε?, κοιτα... δουλευω το φωσοπο απο την εκδοση 0,8 εδω και 11 χρονια επαγγελματικα....

1η φορα ακουω...φωτογραφια "Αρκετων εκκ. Μpixel!!!!!" μη το πεις πουθενα εξω...θα σε παρουνε με τις ντοματες

3. Man....αυτο που σου ειπε ο Lord...Αν δε το ξες...καλυτερα να μασας παρα να μιλας....

4. Μεχρι και η σουιτα του αcdsee το κανει αυτο...και σχεδον ΟΛΕΣ οι σουιτες το κανουνε αυτο...γιατι ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ....το οτι το βλεπεις εσυ 1η φορα δεν σημαινει οτι ανακαλυφθηκε το αβγο του κολομβου....

Είπα να μην απαντήσω...

Αλλά είσαι φοβερά προκλητικός!

Εσύ όταν πληκτρολογείς δεν κάνεις ποτέ λάθος....είναι δύσκολο για παράδειγμα να γράψεις ...εκατομμύρια Mpixel αντί για εκατομμύρια pixel; Παρατήρησε ότι ΕΣΥ, από τη βιασύνη σου να ΚΡΑΞΕΙΣ έγραψες τα εκατομμύρια "εκκ", τι σημαίνει αυτό! Ότι πρέπει να βγει ένας άλλος χρήστης και να σε κράξει για το απαράδεκτο που σκοτώνεις την ελληνική γλώσσα; ΕΛΕΟΣ!

Προσπαθείς "να κράζεις", άνευ σημασίας, με έναν τρόπο που φανερώνει πολλά από την προσωπικότητά σου. Προσωπικά δεν με αποσχολεί ούτε η προσωπικότητά σου, ούτε το ήθος σου. Αυτά να τα χαίρεσαι εσύ και όσοι σε αγαπάνε...

Εάν θέλεις να προσφέρεις, στη διαλογικότητα που προσφέρει ένα ελεύθερο φόρουμ - όπως αυτό - προσπάθησε να δίνεις τα επιχειρηματά σου και τις απόψεις σου. Όλα τα άλλα με τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και τις προσωπικές αιχμές καλύτερα άστα.

Δεν αρμόζουν σε ελεύθερους ανθρώπους...

μαν τι σχεση εχει το ηθος μου με το φορουμ?

το εκκ. ειναι ορθογραφικο λαθος και δεν αλλαζει τη σημασια της προτασης.... το εκMpixels.... αλλαζει εντελως το νοημα.... τεσπα...

Απλως σου ξαναλεω οτι ολα αυτα που αναφερεις και ακομα περισοτερα τα κανει και το φωτοσοπ και οι υπολοιπες σουιτες...αλλωστε αυτη ειναι η δουλεια τους...

Τωρα αν εσυ δεν τα γνωριζεις αυτα..οκ δεκτο.

Αλλα μη βγαινεις και λες οτι το ταδε κανει πραγματα που τα αλλα 'η δεν τα κανουν 'η θελουν πολυ χρονο....

Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας, και ολοι εχουμε λαθη σε αυτο το φορουμ...δεν ειναι κακο να βγαινουμε και να λεμε μετα ενα οκ σορρυ πατατα ειπα....

και προτιμο να μιλαω με καποιον που γνωριζει και εχει αθλιο ηθος...παρα με καποιιον που να εχει αριστο ηθος και δεν ξερει τι του γινεται απο αυτα που λεει...

Zarras, από μένα παίρνεις το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ...

Αν δεις τα θρεντ του μλμο, δεν δείχνει το άτομο που λες (..παρα με καποιιον που να εχει αριστο ηθος και δεν ξερει τι του γινεται απο αυτα που λεει...).

Το ότι έγραψε το Μπιξελ, ενώ δεν χριαζόταν το Μ, δεν λέει τίποτα για εμάς τους υπόλοιπους, καταλάβαμε τι ενοούσε ι...

Μάλλον σσε στόλισε, με το γάντι, προσωπικά θα αντιδρούσα πολύ χειρότερα.

Από ότι είδα και από το προφίλ σου, δεν είσαι και πιτσιρικάς, οπότε δεν λέει...

Το QIMAGE to έχω δει και εγώ πριν από κανένα 3-μηνο και συμφωνώ ότι οι εκτυπωσεις του είναι οι καλίτερες που έχω δει.

Μη ξεχνάμε ότι το θρεντ είναι για ποιοτικές εκτυπώσεις και όχι για το Φότοσοπ που έχεις κολήσει...ξεκόλα!

φιλε, μου ειναι παγερος διαφορο τι παιρνω απο σενα....

οσο για την αντιπαρα8εση ειναι αν οι αλλες σουιτες επεξεργασιας φωτογραφιες και δει το φωτοσοπ, μπορουν να κανουνε τα ιδια πραματα....

του εκανα 3-4 ερωτησεις δεν απαντησε σε καμια....

μετα τεθηκε το ζητημα "εχω 4-5 φωτο πως τις βγαζω σε μια α4..." εκει ελεγε οτι το qimage κανει δουλεια του ενω μετα αλλα ειναι ...δυσκολο...

εεε δεν ειναι...και του ειπα πως γινεται...

τωρα αν δε κοζαρει μια απο τα αλλα προγραμματα που κυκλοφορουν στην αγορα...εε δεν φταιω εγω....

και μετα μου λεει οτι οι εππαγγελματιες δνε το κανουνε ετσι... επειδη λοιπον ειμαι επαγγελματιας πανω απο μια δεκαετια του ειπα οτι και εκει εχει λαθος....

τεσπα Qimage & ημιμαθεια rulezzzz

ααα και στη τελικη αμα δε γουσταρεις αυτα που γραφω βαλε με το ignore σου ωστε να μην βλεπεις καν αυτα που λεω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.