Jump to content

cpu problem

capusopp

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Βασικα δεν ξερω αν εδω ειναι η καταληλη θεση για αφτο αλλα να το προβλημα.

Εχω την p5b deluxe, p4 3ghz @3.45 2gb ram transcend 667 και εχω το εξης προβλημα: γιατι οταν πηγαινω τον cpu πισω στα 3 οταν φορτωσουν τα windows κολλαει ενω στα 3.45 μπενουν κανονικα?

ρευματα(δύσκολα..) μάλλον μνήμες δλδ αλλάζει ο διαιρετης

δεν ξερω εγω το μονο που εκανα ανεβασα το fsb απο 200 στο 230 ολα τα αλλα ειναι στο αυτο. αλλα οταν το παω τωρα 200 κολαει με το που φορτωσουν τα windows.

Μηπως στο AUTO στα 200 προσπαθει να τρεξει τις μνημες στα 667 και οταν πειραζεις το FSB παει 1:1 και δε υπαρχει προβλημα μετα γιατι οι μνημες τρεχουν στα 560 οποτε δοκιμασε να δωσεις λιγη ταση στις μνημες 1.75-1.8 πχ...

Μηπως στο AUTO στα 200 προσπαθει να τρεξει τις μνημες στα 667 και οταν πειραζεις το FSB παει 1:1 και δε υπαρχει προβλημα μετα γιατι οι μνημες τρεχουν στα 560 οποτε δοκιμασε να δωσεις λιγη ταση στις μνημες 1.75-1.8 πχ...

Λοιπον στην αρχη τις πηγα απο 1.8 σε 1.85 και μετα 1.9 αλλα συνεχιζει να κολαει( συχνοτητα απο αυτο σε ddr2-667) μετα μια ιδια ταση τις πηγα παλι αθτο και σενεχιζει να κολαει με το που μπει στα windows

Καλα αφηστε το αφτο. Κατι αλλο γιατι οταν δν χρησιμοποιω το pc o multiplier πεφτει απο το 15 στο 14?Πως μπορω να το εχω σταθερα στο 15?

Πηγαινε στα bios στο cpu ratio control (cpu configuration) ή στο jumperfree configuration κ αντι για auto βαλτο εσυ οσο θες

Δεν πρεπει να το εχει ξεκλειδωτο ο cpu για να το κανω αφτο?

Οχι σε ολους γινεται.Το θεμα ειναι γιατι να το κανεις?Το οτι πεφτει σε συμφερει.Πεφτει μονο οταν δε χρειαζεται, για να καταναλωνει λιγοτερη ενεργεια.Δε σε συμφερει κ δε χρειαζεται να το κανεις.Αν επιμενεις ομως γινεται ετσι οπως σου ειπα.

Εψαξα αλλα δεν το βρηκα. το μον που βρηκα και εκανα disable to speedstep control αλλα και παλι πεφτει η ταχυτητα.επισης με το προγραμμα της μητρικης το ΑΙ suit εχει το ΑΙ gear και οταν το βαζω σε max performance πεφτει ενω σε power saving μενει στα 15

capusopp added 1 Minutes and 5 Seconds later...

μπορει να φταιει αφτο που κολαει οταν τον εχω στα 3

Ε κ που να ξερω για ποιο μιλας?Ειπες να το αφησουμε το πρωτο κ ξεκινησες νεα ερωτηση.Το memset δεν εχει καμια απολυτως σχεση.

sorry για το μπερδεμα.

το memset το ξερω οτι δεν εχει σχεση με τν πολ/στη. απλος αφτος ηταν ο λογος που κολαγε οταν ανοιγα τα windows με τον cpu στην κανονικι του ταχυτητα.

Μα αυτο λεμε εμεις.Οτι ουτε γι αυτο μπορει να ευθυνεται το memset.Ειναι απλα ενα προγραμμα.Δε ξερω ομως αν απεγκαθιστωντας το χανονται κ οι ρυθμισεις που εχεις κανει.Το λεω αυτο μπορει να χες κανει κατι λαθος απ το memset κ οταν το εβγαλες γυρισε στο deafault κ εισαι οκ τωρα.Αλλα δε ξερω αν ισχυει αυτο που λεω.

Μα αυτο λεμε εμεις.Οτι ουτε γι αυτο μπορει να ευθυνεται το memset.Ειναι απλα ενα προγραμμα.Δε ξερω ομως αν απεγκαθιστωντας το χανονται κ οι ρυθμισεις που εχεις κανει.Το λεω αυτο μπορει να χες κανει κατι λαθος απ το memset κ οταν το εβγαλες γυρισε στο deafault κ εισαι οκ τωρα.Αλλα δε ξερω αν ισχυει αυτο που λεω.

Στο memset να πω την αληθεια δεν ειχα πειραξει τιποτα τωρα γιατι το εκανε αφτο δεν ξερω.Με τα timings δεν εχω πολυκαταλαβει τι γινεται. Εμενα αρκει που ανοιγει πλεον το pc.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.