Mikef74 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Γεια σας! Ονομάζομαι Μιχάλης και θα ήθελα την βοήθειά σας. Αποφάσησα πρόσφατα να αναβαθμίσω τον Η/Υ, προχώρησα έτσι στην αγορά 2 νέων καρτών μνήμης και μέσω του ebay στην αγορά ενός μεταχειρισμένου επεξεργαστή ανώτερου από αυτόν που έχω, συμβατού όμως με την μητρική μου (έτσι νομίζω τουλάχιστον). Επειδή δεν έχω την σχετική εμπειρία στην αλλαγή επεξεργαστή, απευθύνθηκα σε τεχνικό, ο οποίος αφού προσπάθησε να κάνει την αλλαγή, με ενημέρωσε πως ο νέος επεξεργαστής δεν λειτουργεί, μάλλον επειδή δεν είναι συμβατός με την μητρική. Η μητρική που έχω είναι η: MSI Κ8Ν Νεο (Platinum Edition) NVIDIA nForce 3 250Gb Chipset Based, Designed for AMD Athlon 64 Processors, ο επεξεργαστής που έχω είναι ο Athlon 64 3000+ και ο επεξεργαστής που αγόρασα πρόσφατα είναι ο Athlon 64 3700+ (ADA3700AKK4BX). Στην σελίδα της MSI, μητρική εμφανίζεται να υποστηρίζει Athlon 64 3700+ . Οπότε τι μπορεί να συμβαίνει; Έχει πρόβλημα ο νέος επεξεργαστής ή μήπως δεν κάνει για την μητρική μου; Σας ευχαριστώ.
OldGiT Ιανουάριος 9, 2009 #2 Ιανουάριος 9, 2009 Προφανώς έχεις αυτόν με τις 939 pins (A64-3700+) και όχι τον 754 pins που υποστηρίζει η MSI μητρική. Υπάρχουν δυο μοντέλα.
Mikef74 Ιανουάριος 10, 2009 Author #3 Ιανουάριος 10, 2009 OldGit σ'ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησή σου. Ξέχασα να αναφέρω πως ο επεξεργαστής ταιριάζει στην μητρική, είναι για socket 754. Οπότε δεν είναι αυτό το πρόβλημα.
stealth1442169213 Ιανουάριος 10, 2009 #4 Ιανουάριος 10, 2009 Toτε μαλλον ο επεξεργαστης που αγορασες ειναι socket 939.To ADA3700AKK4BX δεν βγαζει τιποτα στο net,εισαι σιγουρος οτι ειναι το σωστο νουμερο?stealth
schumifer Ιανουάριος 10, 2009 #6 Ιανουάριος 10, 2009 Αν είναι διαφορετικά τα socket τότε οι αριθμοί αντιστοιχούν στα καρφάκια που υπάρχουν κάτω από τον επεξεργαστή.Αν ο ένας έχει 754 και ο άλλος 939 ...
Mikef74 Ιανουάριος 10, 2009 Author #7 Ιανουάριος 10, 2009 Έδειξα σήμερα το βιβλιαράκι της μητρικής και τον νέο επεξεργαστή που θέλω να τοποθετήσω στον Η/Υ, σε τεχνικό και μου είπε ότι είναι συμβατά, αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες να υπάρχει πρόβλημα μή λειτουργίας του επεξεργαστή, όπως το Bios, οι κάρτες μνήμης κ.α. Θα του πάω τον υπολογιστή την Δευτέρα και θα δούμε τι θα γίνει. Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας!Mikef74 added 4 Minutes and 8 Seconds later...Stealth το ADA3700AKK4BX το διάβασα επάνω στον επεξεργαστή, κι εγώ το έψαξα στο ίντερνετ και δεν βρήκα τίποτα, βρήκα μόνο με το ΑΚΚ4ΒΧ και σε αυτό όχι σε επεξεργαστή 3700+, σκέφτηκα μόνο μήπως αυτος ο επεξεργαστής είναι για φορητό υπολογιστή και δεν κάνει για επιτραπέζιο, θα δούμε όμως από Δευτέρα.
pokemon6401442169101 Ιανουάριος 10, 2009 #8 Ιανουάριος 10, 2009 Λογικά είναι θέμα bios. Αν δεν έχεις εμπειρία από bios update, καλό είναι να το κάνει ο τεχνικός. Υποθέτω ότι έχεις αυτό το μοντέλο :http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=574Αν δεν κάνω λάθος, δες και από wikipedia διαφορές 939 με 754http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_939http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_754
Mikef74 Ιανουάριος 10, 2009 Author #9 Ιανουάριος 10, 2009 pokemon640 η μητρική είναι αυτή ακριβώς που εντόπισες και όπως είπα προηγουμένως θα πάω την Δευτέρα τον Η/Υ στον τεχνικό για να κάνει αυτός τις ενέργειες γιατί εγώ όντως δεν σκαμπάζω και πολλά από bios . Θέλω όμως να ρωτήσω κάτι ακόμη, σε περίπτωση που όντως γίνει η δουλειά και ο νέος επεξεργαστής λειτουργήσει, μπορεί να υπερχρονιστεί και αν ναι θα δω ουσιαστική διαφορά ή όχι;
Dark_Son20 Ιανουάριος 11, 2009 #10 Ιανουάριος 11, 2009 ehmmm σε αυτές τις παρτίδες δεν ήταν το κλεμμένο προβληματικό φορτίο που υπήρχε τότε?ο επεξεργαστής σου ήρθε box? η χύμα?
Mikef74 Ιανουάριος 11, 2009 Author #11 Ιανουάριος 11, 2009 Dark_Son20 ο επεξεργαστής ήρθε χύμα, δεν θα μπορούσε να είναι box επειδή είναι μεταχειρισμένος, τώρα εάν πρόκειται για κλεμμένη προβληματική παρτίδα, αυτό δεν το γνωρίζω
Mikef74 Ιανουάριος 13, 2009 Author #12 Ιανουάριος 13, 2009 Τελικά ο επεξεργαστής πρέπει να έχει πρόβλημα, μάλλον είναι καμμένος, αν και ο τεχνικός μου είπε ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο απλά να μην τον αναγνωρίζει η μητρική μου. Το συμπέρασμα και το ηθικό δίδαγμα όμως για μένα είναι: Ποτέ ξανά αγορά μεταχειρισμένων κομματιών.Mikef74 added 6 Minutes and 5 Seconds later...Και μια τελευταία ερώτηση, αν και δεν άλλαξε ο επεργαστής, τοποθέτησε ο τεχνικός την νέα ψύκτρα που του έδωσα και η οποία είναι η Xigmatek Achilles S1284C. Παρατηρώ πως αν και είναι σαφώς ποιο αθόρυβη από την ψύκτρα της AMD, δεν κατεβάζει την θερμοκρασία του υπολογιστή, αντίθετα η θερμοκρασία είναι υψηλότερη. Γνωρίζει κανείς να μου πει, αν ξέρει κάτι για την απόδοση της νέας ψύκτρας; ΥΓ: Για την μέτρηση της θερμοκρασίας χρησιμοποιώ το speedfan 4.34
OldGiT Ιανουάριος 13, 2009 #13 Ιανουάριος 13, 2009 Το συμπέρασμα και το ηθικό δίδαγμα όμως για μένα είναι: Ποτέ ξανά αγορά μεταχειρισμένων κομματιών.Το συμπέρασμα και ηθικό δίδαγμα είναι να αγοράζεις μεταχειρισμένα κομμάτια από το δικό μας forum. Και άμα έχεις πρόβλημα θα τον κράξεις δημοσίως!!!!
EliasKir Ιανουάριος 13, 2009 #14 Ιανουάριος 13, 2009 Η ψυκτρα δεν παιζει να δινει υψηλοτερες θερμοκρασιες, κατι εχει γινει λαθος στην τοποθετηση. Δοκιμασε ομως και με το CoreTemp.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.