Jump to content

Αναβαθμιση

_christos_

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Kαλησπερα σας ,και καλως σας βρήκα....Καλη χρονιά σε όλους

Θα ήθελα να σας κάνω την εξής ερώτηση ,ενάς φίλος θέλει να αναβαθμίσει το pc του.Θα αγοράσει και blu-ray drive και θέλει να μπορεί να κάνει encode.

Τι επεξεργαστή +mobo +μνημες θα προτείνατε ώστε να μην "σερνετε"....σε αυτο που θέλει????

ΥΓ: Να ρωτήσω και για μένα κατι....έχω μια μητρική Asus A8N-E(socket 939) με επεξεργαστή Athlon 64 X2 3800+ (2MHz) και έχει καεί....το θέμα είναι ότι ο τεχνικός μου -ο οποίος έχει και μαγαζι με pc-ισχυρίζεται ότι δε μπορώ να βρω μια καινούργια μητρική(λεει δε με συμφέρει οικονομικά) ώστε να μπορεί να "κάτσει" ο επεξεργαστής με αποτελεσμα να μου προτείνει αναβαθμιση που σημαίνει cpu+mobo+ram...Κατί τετοιο ισχύει???Γιατι μεσω του site toy e-shop που κοιταξα μητρικες σε κάποιες είδα και τον επεξεργαστή μου

Τhanks alot και sorry για τις 2 ερωτήσεις

Για encoding η καλυτερη λυση ειναι ενας Quad Core. Απο εκει και περα το τι θα επιλεξει ειναι θεμα budget, δηλαδη αν θα παει σε i7 ή σε Core 2 Quad. Αληθεια, τι συστημα εχει τωρα?

Οσον αφορα το δικο σου θεμα, μητρικη με λιγο ψαξιμο μπορει να βρεις (η Asrock στο e-shop εχει περιπου 70 ευρω) αλλα το θεμα ειναι αν αξιζει.

ASUS M2A-MX 50 ευρω

AMD ATHLON 64 X2 4850E 2.5GHZ 55 ευρω

ADATA 2GB 800MHZ DUAL CHANNEL KIT 25 ευρω

Συνολο 130 ευρω. Σκεψου το κι αποφασισε.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Το budget του είναι 300-350. Τωρα έχει το ίδιο συστημα με μενα athlon 64X2 3800+ ,1 GB ram.Δλδ αν παει σε quand core (6600) μαλλον λόγω budget τιπεριπου ώρα θα κάνει το encode ενος bluray ,γιατι μιλάμε για 25-50 Gb...??

τωρα για μενα μαλλον για αναβαθμιση με βλέπω γιατι δε συμφέρει....ίσως να κάνω και την ίδια με τον φίλο μου, we will see..

Q8200

ASUS P5Q

GEIL 4GB 800MHZ CL4

Κανει κι ενα μικρο overclock στα 3Ghz και ειναι κυριος. Απλα κοιταξτε το προγραμμα που θα χρησιμοποιησει για το encoding να υποστηριζει και τους τεσσερις πυρηνες αλλιως να πατε σε διπυρηνο.

Q8200

ASUS P5Q

GEIL 4GB 800MHZ CL4

Κανει κι ενα μικρο overclock στα 3Ghz και ειναι κυριος. Απλα κοιταξτε το προγραμμα που θα χρησιμοποιησει για το encoding να υποστηριζει και τους τεσσερις πυρηνες αλλιως να πατε σε διπυρηνο.

Πως θα ελένξει το τελευταίο που λες?

Ας δοκιμασει κι αν δεν τους χρησιμοποιει αλλαζει προγραμμα :033:

Nα ρωτησω και κατι τελευταιο, είναι καλύτερο να αγοράσει quand ή core 2 duo. Γιατι διαβασα καποιες απόψεις και ηταν διφορουμενες καθως και οι τιμέςε σε καποια quan και core είναι σχεδον ιδιες

Για το encoding ειναι καλυτεροι οι quad. Και με πολυ λιγο πειραγμα πανε ευκολα στα 3Ghz για να μην υστερουν ουτε σε ταχυτητα απο τους διπυρηνους.

Για το encoding ειναι καλυτεροι οι quad. Και με πολυ λιγο πειραγμα πανε ευκολα στα 3Ghz για να μην υστερουν ουτε σε ταχυτητα απο τους διπυρηνους.

1. Οκ απλά δεν πρόκειτε να τον "πειραξει" τον υπολογιστή γιατι δεν είναι σχετικός

2. Oποτε πάει σε q6600 και ειναι καλυμένος, δε χρειαζεται κάτι παραπάνω σε ισχυ?Δλδ ποιο ισχυρο απο τον 6660

Αυτο εννοω λιγο πειραγμα, πλεον φτανουν τα 3Ghz αλλαζοντας δυο πραγματα, αλλα και παλι δεν νομιζω να του χρειαστει. Εσυ τι θα κανεις?

Αυτο εννοω λιγο πειραγμα, πλεον φτανουν τα 3Ghz αλλαζοντας δυο πραγματα, αλλα και παλι δεν νομιζω να του χρειαστει. Εσυ τι θα κανεις?

Thanks για τις απαντησεις...κοιτα επειδή πάνω κάτω και γω για multimedia χρησιμοποιω το pc περα απο άλλα πράγματα...'ισως δω πως πάει του φίλου μου με τον quand αν με ικανοποιησεί κανω το ίδιο....Αλλιώς περιμενω κανα 6μηνο να πέσει λίγο οι τιμες στους i7 και περισσότερο στις mobo .Σου πιάνουν κυριολεκτικά τον κ@λο...:087: -ΑΝ δλδ πέσουν καθόλου οι τιμές...

motherboard 939 δεν είναι και δύσκολο να βρεις, βάζεις μια αγγελία ζήτησης και λες π.χ. μέχρι 50 Ευρώ, όλο και κάποιος θα δίνει (από την άλλη δεν έχεις και τα ανάλογα posts σε αριθμό χμμ..) και η ASrock του e-shop είναι με παρόμοια χαρακτηριστικά με την ASUS που κάηκε.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528399

Απλά είναι micro ATX, αλλά έχει τα άκρως απαραίτητα (4 DIMM για μνήμες, 4 sata, PCI-E για κάρτα γραφικών).

Όσο για το blue ray encoding, εγώ προτείνω AM2+, για λόγους αναβάθμισης και στο μέλλον, το 775 όσο νάνε δεν θα υποστηρίζεται και για πολύ ακόμη.

MSI KA790GX - 92.95 €

9950ΒΕ 2.6GHz 168€

GEIL 4GB 800MHZ CL4 49.00 €

Σύνολο 309,95€

Για κάτι καλύτερο υπάρχει και ο phenom II που κοντράρει τα υψηλά μοντέλα των αντίστοιχων intel (qx9xxx και i7)

AMD PHENOM II X4 920 2.8GHZ - 229.00 €

Απλά το σύνολο φτάνει στα 370€.

OC σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται, ο kensfield(Q6600) έχει περάσει η τεχνολογία του πλέον.

+1 με τον pokemon για αγορά amd αλλά βλέπω πως την ψάχνεις η δουλειά με Intel και νομίζω πως ο q6600-q6700 είναι καλύτερος για την δουλειά που τον θέλει από τον q9300-q9400....

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις, δεν είχα προβλημα να αγορασω amd αλλωστε ειναι και φτηνοτερο και τωρα amd εχω, αλλα οποιον ειδικο και να χω ρωτήσει-και δεν τιθεται θέμα ποσοστών κτλ.-μου έχουν πει πως για επιδώσεις καλύτερα να πάω σε intel kai reviews με μετρήσει που διάβασα ακομα και ο phenom II δεν εχει καμια σχεση με τους i7,.Γιαυτο σκέφτομαι μηπως και περιμένω να πέσουν οι i7 ,η τουλάχιστον να βγούν πιο φτηνές mobo

_christos_ added 1 Minutes and 55 Seconds later...

motherboard 939 δεν είναι και δύσκολο να βρεις, βάζεις μια αγγελία ζήτησης και λες π.χ. μέχρι 50 Ευρώ, όλο και κάποιος θα δίνει (από την άλλη δεν έχεις και τα ανάλογα posts σε αριθμό χμμ..) και η ASrock του e-shop είναι με παρόμοια χαρακτηριστικά με την ASUS που κάηκε.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528399

Απλά είναι micro ATX, αλλά έχει τα άκρως απαραίτητα (4 DIMM για μνήμες, 4 sata, PCI-E για κάρτα γραφικών).

Όσο για το blue ray encoding, εγώ προτείνω AM2+, για λόγους αναβάθμισης και στο μέλλον, το 775 όσο νάνε δεν θα υποστηρίζεται και για πολύ ακόμη.

MSI KA790GX - 92.95 €

9950ΒΕ 2.6GHz 168€

GEIL 4GB 800MHZ CL4 49.00 €

Σύνολο 309,95€

Για κάτι καλύτερο υπάρχει και ο phenom II που κοντράρει τα υψηλά μοντέλα των αντίστοιχων intel (qx9xxx και i7)

AMD PHENOM II X4 920 2.8GHZ - 229.00 €

Απλά το σύνολο φτάνει στα 370€.

OC σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται, ο kensfield(Q6600) έχει περάσει η τεχνολογία του πλέον.

Και γω αυτό πιστεύω για τους 775, γιαυτο αν είναι να αναβαθμίσω εγω θα περιμένω να πάω σε 1366

Οσον αφορα την 939 mobo ο τεχνικός μου είπε ότι δεν ειναι και τόσο αξιοπιστη αυτη και ότι μπορεί να ρίξει την απόδοση του συστηματος και γενικά δε συμφερει να δώσω αυτα τα χρηματα...

Και κάτι τελευταίο αυτη η μητρική που προτεινες για AM2 + -και γενικά οι τωρινές μητρικές- υποθέτω υποστηρίζουν και τους phenom II, καπου είχα ακούσει ότι θα βγουν και αλλες με ddr3

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.