Jump to content

Overclocking-help!!!

epp4941442169189

Recommended Posts

Λοιπον καλησπερα.

Τα fsb δεν ειναι στραγαλια...Δε χρειαζεται να πηγαινεις τοσο αποτομα..Σιγα σιγα, δε χρειαζεται να βιαζεσαι.

Για τις θερμοκρασιες εχεις προβλημα....εγω εχω 43 βαθμους σε full load κ 25 σε idle.Σιγουρα μεριδιο ευθυνης εχει η ψυχτρα της intel αλλα κ παλι ειναι υπερβολικες οι θερμοκρασιες...Τσεκαρε λιγο κ το λινκ στην υπογραφη μου..η Zalman που λεει ο Πτολεμεος μια χαρα ειναι..κ γω αυτην εχω.

Στο cpu-z παρατηρησα πολλαπλασιαστη 7x.........Γιατι το χεις εκει??Αυτο σημαινει οτι εβαλες manual στο 7.Δε σε συμφερει αυτο.Το καλυτερο ειναι στο auto.Δεν καις τσαμπα ρευμα σε idle κ εχεις τα μεγιστα σε full load...

Στα λεφτα που δινεις Mugen ftw χωρις δευτερη σκεψη. Βεβαια ειναι κοτσανα που την εχουν χωρις backplate οταν ειναι τοσο βαρια αλλα ειναι πολυ καλη.

Εχει απολυτο δικιο...Αν δεν σε πειραζει το βαρος ειναι κ αυτη μια λυση..

Στα λεφτα που δινεις Mugen ftw χωρις δευτερη σκεψη. Βεβαια ειναι κοτσανα που την εχουν χωρις backplate οταν ειναι τοσο βαρια αλλα ειναι πολυ καλη.

ναι αλλά διάβασα ότι θα είναι δύσκολη στην εγκατάσταση η Mugen ftw ,μέχρι και που μπορεί να σπάσει η μητρική απτο βάρος!!!τι να πω δεν ξέρω...καμιά άλλη πρόταση???

Η zalman που λεει ο πτολεμεος αλλα οχι ακριβως αυτην.Υπαρχει μια λεπτη διαφορα.Απ τη φωτο φαινονται ιδιες αλλα αν κοιταξεις τις διαστασεις εχουν διαφορα.Εγω εχω αυτην ακριβως.Εγω αυτην προτεινω.Προσεχε μην παρεις αυτην που λεει ο πτολεμεος...Ειναι ιδιες μονο οπτικα.....Θα δεις μεγαλη διαφορα.Εγω ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος.

lunatic added 3 Minutes and 30 Seconds later...

Οι διαστασεις του πτολεμεου 109(L) x 107(W) x 63(H) mm.

Οι δικες μου 136x136x67mm.

Επειδη ξερει ποια εχω μπερδευτηκε κ σου ειπε την αλλη.

Η zalman που λεει ο πτολεμεος αλλα οχι ακριβως αυτην.Υπαρχει μια λεπτη διαφορα.Απ τη φωτο φαινονται ιδιες αλλα αν κοιταξεις τις διαστασεις εχουν διαφορα.Εγω εχω αυτην ακριβως.Εγω αυτην προτεινω.Προσεχε μην παρεις αυτην που λεει ο πτολεμεος...Ειναι ιδιες μονο οπτικα.....Θα δεις μεγαλη διαφορα.Εγω ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος.

lunatic added 3 Minutes and 30 Seconds later...

Οι διαστασεις του πτολεμεου 109(L) x 107(W) x 63(H) mm.

Οι δικες μου 136x136x67mm.

Επειδη ξερει ποια εχω μπερδευτηκε κ σου ειπε την αλλη.

μήπως είναι πολύ βαριά και μεγάλη?γιατί κάπου διάβασα πως αν είναι πολύ βαριά η ψύκτρα μπορεί να έχω πρόβλημα με την μητρική (π.χ. να ξεκολλήσει)

το μέγεθος του case μου είναι 495 χ 205 χ 445(raidmax sagitta)δεν ξέρω αν χωράει...

ΥΓ. τον πολλαπλασιαστή μου είπαν να τον αλλάξω από το bios(C1E).μου είπαν πως αν είναι στο auto πάει τζάμπα το o/c!!!

440.0 x 200.0 x 500.0 mm

Αυτες ειναι οι διαστασεις του δικου μου....Οπως καταλαβαινεις ειναι πολυ πιο μεγαλο το δικο σου.Αλλα δε παιζει ρολο το κουτι.Μια χαρα θα χωραει πιστευω.Δεν ειναι τοσο βαρια.Δε παιζει ρολο το βαρος ουσιαστικα....Παιζει ρολο τι ροπη ασκει στη μητρικη..Με λιγα λογια παιζει ρολο το υψος της πιο πολυ.Αυτη η zalman δεν ειναι πολυ ψηλη.Μια χαρα ειναι....Κ εχει κ αρκετα καλο δεσιμο.Πραγματικα στην προτεινω ανεπιφυλαχτα.Μην το σκεφτεσαι καθολου.

440.0 x 200.0 x 500.0 mm

Αυτες ειναι οι διαστασεις του δικου μου....Οπως καταλαβαινεις ειναι πολυ πιο μεγαλο το δικο σου.Αλλα δε παιζει ρολο το κουτι.Μια χαρα θα χωραει πιστευω.Δεν ειναι τοσο βαρια.Δε παιζει ρολο το βαρος ουσιαστικα....Παιζει ρολο τι ροπη ασκει στη μητρικη..Με λιγα λογια παιζει ρολο το υψος της πιο πολυ.Αυτη η zalman δεν ειναι πολυ ψηλη.Μια χαρα ειναι....Κ εχει κ αρκετα καλο δεσιμο.Πραγματικα στην προτεινω ανεπιφυλαχτα.Μην το σκεφτεσαι καθολου.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας!!!θα το σκεφτώ λίγο ακόμα για το ποιά θα πάρω και όταν καταλήξω θα στείλω να σας πω τις εντυπώσεις μου...

Λοιπον, επειδη πριν την Noctua ειχα μια Zalman 8700NT να σου πω οτι αυτες οι ψυκτρες ειναι φτιαγμενες για ησυχια (Computer Noise Prevention System), για HTPCs και εχουν τετοιες τιμες (ακριβες) επειδη ειναι παρα πολυ καλες ποιοτικα.Αλλα για αποδοση δεν ειναι. Αν θες αποδοση σε αυτη την τιμη, παιρνεις την Mugen (το ftw σημαινει for the win). Επειδη ειχα και Scythe (την Kama Cross) να ξερεις οτι ειναι παιδεμα για να μπει στην μητρικη (εκτος κι αν πιασουν ακριβως τα πινς) και οτι η Zalman θελει να βγει ολοκληρη η μητρικη για να μπει backplate απο πισω (εκτος κι αν εχει τρυπα το tray). Εν ολιγοις, Scythe για αποδοση, Zalman για ησυχια, ευχρηστια και περιορισμενο overclocking.

Λοιπον, επειδη πριν την Noctua ειχα μια Zalman 8700NT να σου πω οτι αυτες οι ψυκτρες ειναι φτιαγμενες για ησυχια (Computer Noise Prevention System), για HTPCs και εχουν τετοιες τιμες (ακριβες) επειδη ειναι παρα πολυ καλες ποιοτικα.Αλλα για αποδοση δεν ειναι. Αν θες αποδοση σε αυτη την τιμη, παιρνεις την Mugen (το ftw σημαινει for the win). Επειδη ειχα και Scythe (την Kama Cross) να ξερεις οτι ειναι παιδεμα για να μπει στην μητρικη (εκτος κι αν πιασουν ακριβως τα πινς) και οτι η Zalman θελει να βγει ολοκληρη η μητρικη για να μπει backplate απο πισω (εκτος κι αν εχει τρυπα το tray). Εν ολιγοις, Scythe για αποδοση, Zalman για ησυχια, ευχρηστια και περιορισμενο overclocking.

για τις Xigmatek τι λες???

πιο πολύ ενδιαφέρομαι για o/c για να ανεβάσω και άλλο το pc.

με τη scythe αυτό ακριβώς φοβάμαι.μήπως δεν καταφέρω να την βάλω.και ότι είναι πολύ βαριά και μεγάλη.δηλ. καμιά σχέση μαυτές σε σχέση βάρους-μεγέθους:

1)http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1159089&catalog=20&category=69977719&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE59F6DF1149D8E3096A64EC29E535E61CCE4E066A2EBA6AA6D5B937F3D0A2F0AFBA0B3169D89AF65093BC79CD6DE89FCE5DE5892C38133A3256725BAA1973889AE886F4F9D4CDF1247D40EDF369C988648176F94BE20AA26329043BFABFF2E8DEE257E450A68DC8F90D1704B76947691998ABEAE7CA99607D

2)http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1054201&catalog=20&category=69977719&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE6D1C166B2ADF9B3B76BC37337BEA94CC138C317C9005A020589D8808C48617EE18706550C7EACE45DB1BE831A929C65B46CF7E1B6E32D67A5032F75C7BF4E3211C08F2C7E79E129A80BAF38CBBAB9F9E201B7BCDAFEA13152CFA141E7D3F22C68C3BFF08B01E48F7BD19D0058F177332CFAFC91D29E74C10

ΥΓ.αν και δεν ήθελα από πλαίσιο γιατί θα πάει +10ευρώ μεταφορικά.....

Σε αυτο που λεει ο Eliaskir για το οτι πρεπει να βγει η μητρικη για να μπει εχει δικιο.Ε κ τι πειραζει ομως?Ισα ισα που εχει καλυτερο δεσιμο ετσι.Δε συμφωνω ομως σ αυτο που λεει για τις θερμοκρασιες.Δε λεω οτι ειναι ultra 120....αλλα ειναι πολυ καλη.Επισης δεν ισχυει αυτο για το θορυβο.Ειναι γνωστο οτι η zalman πουλαει "ησυχια" αλλα αν θες εχεις τον ανεμηστιρα να δουλευει 100% (που εγω εκει τον εχω φυσικα) κ εχεις μια χαρα θορυβο.Αρα η zalman δεν πουλαει ακριβως ησυχια.Σου πουλαει την επιλογη να εχεις ησυχια ΑΝ θες.Βεβαια ειναι δικια σου αποφαση αυτη.Να σου θυμισω οτι δε μιλαω για οποια κ οποια zalman.Μιλαω για τη συγκεκριμενη με αυτες (136x136x67mm) τις διαστασεις...

Για την xigmatek η γνωμη μου ειναι οτι δε θελω ουτε να την βλεπω.

Μα ειναι βαση αυτη που εχει?Παταει πανω στα heatpipe κ καλα...Δηλαδη ελεος.Να βρεις μια που να εχει κανονικη βαση κ να παταει ολοκληρη πανω στο καπακι του socket..Επισης η βαση της να ειναι χαλκινη κ τα heatpipe το ιδιο.Αυτα να ειναι στανταρ στο μυαλο σου.Απο εκει κ επειτα οτι παραπανω εχει καλο ειναι...

Παρακολουθω το θεμα σου και στα δυο forum και εχω χασει την μπαλα. Δεν ξερω που εχω απαντησει τι! Η Scythe ειναι πολυ βαρια τελικα απ'οτι ειδα, δεν αξιζει. Παρε την Xigmatek, ουτως ή αλλως στα ιδια επιπεδα αποδοσης κυμαινονται.

Σε αυτο που λεει ο Eliaskir για το οτι πρεπει να βγει η μητρικη για να μπει εχει δικιο.Ε κ τι πειραζει ομως?Ισα ισα που εχει καλυτερο δεσιμο ετσι.Δε συμφωνω ομως σ αυτο που λεει για τις θερμοκρασιες.Δε λεω οτι ειναι ultra 120....αλλα ειναι πολυ καλη.Επισης δεν ισχυει αυτο για το θορυβο.Ειναι γνωστο οτι η zalman πουλαει "ησυχια" αλλα αν θες εχεις τον ανεμηστιρα να δουλευει 100% (που εγω εκει τον εχω φυσικα) κ εχεις μια χαρα θορυβο.Αρα η zalman δεν πουλαει ακριβως ησυχια.Σου πουλαει την επιλογη να εχεις ησυχια ΑΝ θες.Βεβαια ειναι δικια σου αποφαση αυτη.Να σου θυμισω οτι δε μιλαω για οποια κ οποια zalman.Μιλαω για τη συγκεκριμενη με αυτες (136x136x67mm) τις διαστασεις...

Μα ειναι βαση αυτη που εχει?Παταει πανω στα heatpipe κ καλα...Δηλαδη ελεος.Να βρεις μια που να εχει κανονικη βαση κ να παταει ολοκληρη πανω στο καπακι του socket..Επισης η βαση της να ειναι χαλκινη κ τα heatpipe το ιδιο.Αυτα να ειναι στανταρ στο μυαλο σου.Απο εκει κ επειτα οτι παραπανω εχει καλο ειναι...

τώρα με μπερδεύεις.γιατί οι περισσότεροι απότι είδα σε ένα search που έκανα λενε τα καλύτερα για τις xigmatek .

Πάντως σευχαριστώ για τις συμβουλές!!!

Ισως τελικα να ειναι καλη.Απλα δε μου καθεται καλα στο μυαλο.Σκεψου το απλα.Ποση επιφανεια καλυπτεις με αυτην που ακουμπανε μονο τα heatpipes της κ ποση με μια αλλη ψυχτρα που εχει 100% contact.Οσο μεγαλυτερη επαφη τοσο καλυτερη μεταφορα θερμοτητας.Δε νομιζω οτι το γεγονος οτι ακουμπανε κατευθειαν τα heatpipe την βοηθουν να ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΕΙ την διαφορα της με τις αλλες ψυχτρες.

lunatic added 1 Minutes and 6 Seconds later...

Βασικα εχει γινει λιγο offtopic.Μηπως ν ανοιξεις αλλο θεμα για ευρεση ψυχτρας?

Δεν ακουμπανε μονο τα heatpipes, αλλα ολη η επιφανεια. Τελος παντων, επειδη το παιδεψαμε πολυ το θεμα, οποια απο αυτες και να παρεις θα εισαι καλυτερα απο την εργοστασιακη οποτε μικρο το κακο.

Λοιπον, για να ανακεφαλαιωσουμε, οι ρυθμισεις ειναι fsb=350 kai multi=7 οποτε για 2,45 Ghz θελεις 1,225 βολτ, ετσι? Θα τρεξεις Prime95 Large FFTs για κανα διωρο σε αυτα τα βολτ για να δεις σταθεροτητα και θερμοκρασιες. Αν βγαλει error θα δωσεις ενα κλικ vcore και ξανα Prime μεχρι να ειναι σταθερος. Αν εισαι οκ θα κατεβασεις ενα κλικ το ρευμα και ξανα Prime. Ετσι ειναι το 24/7 overclock. Αν εχεις μεγαλες θερμοκρασιες και ξεπερασει καποιο οριο σβηνει μονο του οποτε μην πανικοβληθεις απο αυτα που θα δεις. Αν παρεις αλλη ψυχτρα θα δεις και μεγαλυτερα clocks και πιθανοτατα να μπορεσεις να δωσεις μεχρι 1,35 volt. Αφου τελειωσεις με την σταθεροτητα του επεξεργαστη, περνας κι ενα memtest τις μνημες για να δεις αν θελεις ρευμα κι εκει και τελος.

ok,παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.θα πάρω μια ψύκτρα και θα το ξαναδώ το θέμα overclocking..όπως είπε και ο Lunatic ξεφεύγουμε απτο αρχικό θέμα!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.