Jump to content

Overclocking-help!!!

epp4941442169189

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα παιδιά..έχω το παρακάτω pc -> INTEL CORE 2 DUO E6300/ram KINGSTON HYPERX 2*1GB PC6400/mobo ASUS P5B RETAIL/vga ASUS EN7600GT/hd _SEAGATE BARRACUDA 7200.10 320GB

και αποφάσισα λοιπόν να κάνω o/c μέσω bios.

μετά από λιγο ψάξιμο στο forum έκανα τις εξής αλλαγές στο bios:

CPU frequency απο 266 σε 280

dram frequency από 800 σε 840mhz

CPU V core voltage 1400V

(FSB) termination voltage 1400V

και timings από 5-5-5-15 σε 4-4-4-12

και σας παρουσιάζω και τα αποτελέσματα μέσω cpu-z πριν το o/c:

a>

και μετά το o/c:

a>

Θέλω να μου πείτε την άποψη σας για τα αποτελέσματα και αν πρέπει να κάνω κάτι αλλο.

Μια χαρα φαινονται..Το θεμα ειναι οτι κατι δε παει καλα με το ρευμα.Συμφωνα με το cpu-z εχεις λιγοτερο ρευμα τωρα που τον εχεις ανεβασει.Αλλα οπως κ να χει 1,4 ειναι παρα πολυ ρευμα για τα 14 fsb που εχεις ανεβασει...Τσεκαρε τι ρευμα εχεις σε 100% stress.Τρεξε κανα prime95 κ κοιτα τοτε τι τιμες θα σου δωσει το cpu-z.Κοιτα κ θερμοκρασια παραλληλα.

μετά από τις απαντήσεις σας έκανα κάποιες αλλαγές στο bios:

cpu voltage από 1400V σε 1350V

cpu frequency 320

dram frequency 660Mhz (το έριξα για να δουλεύουν 1:1)

fsb termination voltage default

Speedstep ->disable

και έχω τα εξής αποτελέσματα μέσω cpu-z:

ocwd8.th.jpg

σε σχέση με τα πρώτα αποτελέσματα πιστεύω πως είναι καλύτερα.

τώρα θα τρέξω το orthos και memtest και μετά θα δω θερμοκρασίες..

Καταρχας ριξε μια ματια εδω.Στις σελιδες 2 κ 3 θα βρεις πολλα πραγματα.Βρες κ προγραμμα να κοιτας θερμοκρασιες.Ειναι πολυ βασικο.Το coretemp ειναι πολυ καλο.Μου φαινεται πολυ παραλογο το ρευμα των bios κ αυτο που βλεπεις στο cpu-z.Κοιτα το δικο μου ....εγω του εχω δωσει 1,3125 απο bios.

attachment.php?attachmentid=23717&stc=1&d=1231166054

post-11273-1442175378,7432_thumb.jpg

το EIST στο bios δεν το βρίσκω για να το απενεργοποιήσω.

τώρα τα αποτελέσματα είναι αυτά.ανέβασα το fsb στα 345 ενώ άφησα το ρεύμα auto για να δω τι βγάζει το cpu-z.

Επίσης το core speed στο cpu-z, τη μία λέει 2068Mhz,μετά αλλάζει στα 2400Mhz και ξανά 2068.Γιατί???

87038553uj0.th.jpg

To EIST ειναι το C1E.

Νομιζω οτι τον εχεις ανεβασει αρκετα.Κατεβασε τον στα 320 κ αρχισε stability tests με 1,25 ρευμα.

Επίσης το core speed στο cpu-z, τη μία λέει 2068Mhz,μετά αλλάζει στα 2400Mhz και ξανά 2068.Γιατί???

Αυτο συμβαινει γιατι το multplier απο 6x παει στο 8x οταν ο επεξεργαστης ειναι under load.Αυτο γινεται για εξοικονομηση ρευματος οταν ειναι σε idle.

Κατεβασε κ τρεξε το orthos ή το prime95 κ την ωρα που θα τα τρεχεις τραβα μια φωτο το cpu-z κ το core temp.

lunatic added 5 Minutes and 9 Seconds later...

Επισης κατεβασε το cpu-z 1.49

Ειναι πολυ πιο γρηγορο....

To EIST ειναι το C1E.

Νομιζω οτι τον εχεις ανεβασει αρκετα.Κατεβασε τον στα 320 κ αρχισε stability tests με 1,25 ρευμα.

Αυτο συμβαινει γιατι το multplier απο 6x παει στο 8x οταν ο επεξεργαστης ειναι under load.Αυτο γινεται για εξοικονομηση ρευματος οταν ειναι σε idle.

Κατεβασε κ τρεξε το orthos ή το prime95 κ την ωρα που θα τα τρεχεις τραβα μια φωτο το cpu-z κ το core temp.

lunatic added 5 Minutes and 9 Seconds later...

Επισης κατεβασε το cpu-z 1.49

Ειναι πολυ πιο γρηγορο....

Έβαλα voltage 1,2250 και fsb 350 και δουλεύει κανονικά!!!

Απο θερμοκρασιες πως πας σε idle κ full load τωρα? Τι εννοεις δουλευει κανονικα? Ποση ωρα ετρεξες το orthos ή το prime95? Τελος, λες οτι εδωσες 1,2250 V απο τα bios σε cpu, το cpu-z ποσο σου λεει οτι "βλεπει"?

Υ.Γ: Ανεβασε μια φωτο απο cpu-z.

Απο θερμοκρασιες πως πας σε idle κ full load τωρα? Τι εννοεις δουλευει κανονικα? Ποση ωρα ετρεξες το orthos ή το prime95? Τελος, λες οτι εδωσες 1,2250 V απο τα bios σε cpu, το cpu-z ποσο σου λεει οτι "βλεπει"?

Υ.Γ: Ανεβασε μια φωτο απο cpu-z.

μετά από μισή ώρα orthos και memtest η θερμοκρασία είναι στους 60C.

idle->46C

a>

Θα μπορουσαν να ειναι κ χαμηλοτερα οι θερμοκρασιες, αλλα δεν ειναι κ τραγικες. Γι' αυτο φταιει ειτε η ψυχτρα του cpu ειτε η κακη κυκλοφορια αερα μεσα στο κουτι σου (ειτε κ τα δυο :087: ). Τρεξε το orthos για περιπου 3-4 ωρες κ αν δε βγαλει error τοτε πρεπει εισαι καλα.

Υ.Γ.1: Η εικονα απο cpu-z ηταν σε full load υποθετω.

Υ.Γ.2: Για την καλυτερη κυκλοφορια ρου αερα στο κουτι σου κοιτα κ εδω, ειναι ενα πολυ χρησιμο thread.

Υ.Γ.3: Αν θελεις να τον ανεβασεις παραπανω πρεπει να κανεις κατι με τις θερμοκρασιες.

Θα μπορουσαν να ειναι κ χαμηλοτερα οι θερμοκρασιες, αλλα δεν ειναι κ τραγικες. Γι' αυτο φταιει ειτε η ψυχτρα του cpu ειτε η κακη κυκλοφορια αερα μεσα στο κουτι σου (ειτε κ τα δυο :087: ). Τρεξε το orthos για περιπου 3-4 ωρες κ αν δε βγαλει error τοτε πρεπει εισαι καλα.

Υ.Γ.1: Η εικονα απο cpu-z ηταν σε full load υποθετω.

Υ.Γ.2: Για την καλυτερη κυκλοφορια ρου αερα στο κουτι σου κοιτα κ εδω, ειναι ενα πολυ χρησιμο thread.

Υ.Γ.3: Αν θελεις να τον ανεβασεις παραπανω πρεπει να κανεις κατι με τις θερμοκρασιες.

με το prime95 ανέβασε θερμοκρασία στους 71C..se 15' περίπου...

με ρυθμίσεις απο bios:voltage 1,2250V, FSB 350

<a  href=24878624ov1.jpg' alt='24878624ov1.jpg]'> w640.png

μήπως να κατεβάσω fsb???

71 βαθμοι C ειναι πολυ μεγαλη θερμοκρασια. Μηπως ετρεχες κ orthos κ prime95 ταυτοχρονα? Διοτι δεν ειναι λογικο στο ενα να εχεις 60 κ στο αλλο 71 σε full load. Τελος παντων, δοκιμασε να ριξεις την ταση λιγο πιο κατω γιατι παιζει κ αυτη ρολο στη θερμοκρασια. Αν δεν αλλαξει κατι δραματικα, τοτε κατεβασε κ το fsb γυρω στο 320-330.

Υ.Γ: Η τελευταια φωτογραφια σου δε φιανεται.

71 βαθμοι C ειναι πολυ μεγαλη θερμοκρασια. Μηπως ετρεχες κ orthos κ prime95 ταυτοχρονα? Διοτι δεν ειναι λογικο στο ενα να εχεις 60 κ στο αλλο 71 σε full load. Τελος παντων, δοκιμασε να ριξεις την ταση λιγο πιο κατω γιατι παιζει κ αυτη ρολο στη θερμοκρασια. Αν δεν αλλαξει κατι δραματικα, τοτε κατεβασε κ το fsb γυρω στο 320-330.

Υ.Γ: Η τελευταια φωτογραφια σου δε φιανεται.

μόνο του το έτρεξα το prime.και όμως είχε τέτοια διαφορά με το orthos!!!!

μήπως δεν έκανα σωστά τις ρυθμίσεις στο prime???

prime screenshots:

a>

Tα ιδια tests εχουν κ τα δυο. Αρα με τις ιδιες ρυθμισεις θα επρεπε να βγαζει παρομοια αποτελεσματα (+- 2 βαθμοι C) κ οχι διαφορες 11 βαθμων! Δεν εχω καποια λυση σ' αυτο το προβλημα. Ισως καποιος αλλος απο εδω μεσα να ξερει κατι περισσοτερο. Οι θερμοκρασιες σου γεινικα θα πεσουν αν κανεις καποια απ' αυτα που ανεφερα σε προηγουμενα posts.

Tα ιδια tests εχουν κ τα δυο. Αρα με τις ιδιες ρυθμισεις θα επρεπε να βγαζει παρομοια αποτελεσματα (+- 2 βαθμοι C) κ οχι διαφορες 11 βαθμων! Δεν εχω καποια λυση σ' αυτο το προβλημα. Ισως καποιος αλλος απο εδω μεσα να ξερει κατι περισσοτερο. Οι θερμοκρασιες σου γεινικα θα πεσουν αν κανεις καποια απ' αυτα που ανεφερα σε προηγουμενα posts.

μήπως να πάω σε αγορά ψύκτρας cpu?γιατί αυτή που έχω ήταν αυτή που έχουν μαζί με τον cpu(box)...και αν ναι ποια μου προτείνετε?

Κ βεβαια πρεπει να παρεις ψυχτρα διοτι δε νοειται να κανεις o/c με αυτη της intel. Θα δεις διαφορα στις θερμοκρασιες σου αρκετη. Οσον αφορα το ποια αξιζει να παρεις, εξαρταται. Ποσα χρηματα διαθετεις για την αγορα αυτη?

Υ.Γ: Αν κ πιστευω πως κ την top ψυχτρα να εχεις αν δεν εχει σωστο airflow το κουτι σου, παει χαμενη...

τα λεφτά που διαθέτω είναι 20-30ευρώ.ποιες μου προτείνετε εσείς???

και κάτι άλλο,είναι εύκολη στην εγκατάσταση????

Κ βεβαια πρεπει να παρεις ψυχτρα διοτι δε νοειται να κανεις o/c με αυτη της intel. Θα δεις διαφορα στις θερμοκρασιες σου αρκετη. Οσον αφορα το ποια αξιζει να παρεις, εξαρταται. Ποσα χρηματα διαθετεις για την αγορα αυτη? Διοτι π.χ. καλη ειναι αυτη αλλα (ισως) καλυτερη κ ακριβοτερη ειναι αυτη.

Υ.Γ: Αν κ πιστευω πως κ την top ψυχτρα να εχεις αν δεν εχει σωστο airflow το κουτι σου, παει χαμενη...

Εdit: Σορυ για το μπερδεμα στα posts.

ptolemeos added 6 Minutes and 15 Seconds later...

Για αυτα τα χρηματα θα ελεγα αυτην, μιας κ ειναι χαλκινη (οπως ειπα κ πιο πανω). Θα ακουσεις κ αλλες προτασεις απο τα παιδια κ θα αποφασισεις...

Edit^2: Α, τωρα το ειδα. Στην τοποθετηση εχει λιγη δουλεια, αφου πρεπει να βγαλεις τη mb για να μπει απο κατω η βαση που θα βιδωνει η ψυχτρα.

για αυτήν τι λέτε?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807912

μετά από αρκετό ψάξιμο είδα καλά σχολια,με καλή τιμή αλλά διάβασα πως είναι πολύ βαριά και δύσκολη στην εγκατάσταση.

ΥΓ.δεν ψάχνω στο πλαισιο γιατί δεν έχει στην πόλη που μένω και με παραγγελλία είναι +10ευρώ.

Στα λεφτα που δινεις Mugen ftw χωρις δευτερη σκεψη. Βεβαια ειναι κοτσανα που την εχουν χωρις backplate οταν ειναι τοσο βαρια αλλα ειναι πολυ καλη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.