Jump to content

Τι γίνετε με την απικόνησης στην οθόνη της τηλεόρασης με τα HTPC ?

JohnnyBoy

Recommended Posts

Σκεφτομαι να φτιάξω και εγώ ένα HTPC για το καθιστηκό να βλέπω κανένα καιρό στο Internet, τις ταινίες στους συνεμάδες και κανένα ΜΡ3. Αλλα έχω απορία οσο αναφορά τη ποιότητα απικόνησης στην οθόνη της τηλεόρασης δηλαδή θα βλεπετε ή αστα να πάνε. Η τηλεόραση μου είναι μια απλή 25' Philips και από θύρες τα πάντα S-video κ.τ.λ. Αν Υπάρχει όντως πρόβλημα διορθώνεται με καμιά ακριβή κάρτα γραφικών ή με κανένα ειδικό αντάπτορα?

Αρχική απάντηση από RootX

H ποιότητα desktop/internet/office κλπ κλπ είναι ψιλοάθλια, χώρια την πολύ χαμηλή ανάλυση.

Μόνο για dvd/tv/mp3 αξίζει τον κόπο τέτοιο εγχείρημα.

ακριβώς αυτά.

μια μικρή βελτίωση στην ποιότητα απεικόνισης μπορείς να πετύχεις ρίχνοντας την ανάλυση του desktop ("καθαρίζει" η εικόνα του tv-out).

Tα παιχνίδια λένε πολύ στην τηλεόραση. Πολύ ζωντανά χρώματα και hardware antialiasing από την οθόνη της TV. Περιορίζεσαι βέβαια από την ανάλυση (1024χ768) αλλά για ορισμένα παιχνίδια είναι πραγματικη απόλαυση. Πχ rally.

Σε κάποια άλλα όμως πχ adventures σε χαλάει η ευκρίνεια.

το σημαντικότερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ποιότητα του tvout της κάρτας (το οποίο δεν είναι κατ ανάγκη ανάλογο της τιμής και της super GPU....)

από αρκετές που έχω δοκιμάσει πολύ καλές είναι γενικά οι Gigabyte (και φτηνές)

πχ στο δικό μου home cinema με μία GB 6600 σε καλή 29αρα Philips στα 100 Hz, τα 800*600 είναι ψιλοαποδεκτά για λίγο Internet, μουσική, dvd κλπ αλλά σε καμία περίπτωση για office κλπ

απτά τα ολίγα....(τα 1024 δεν τα συζητάμε καν....)

Αρχική απάντηση από RootX

Βασικά δεν έχω δοκιμάσει παιχνίδι ποτέ, αξίζει τον κόπο λες? Οκ, η ανάλυση θα είναι χάλι, αλλά σαν εμπειρία λόγω των ιντσών λέει ?

Τα παιχνίδια είναι απίστευτα στην TV!

Είχα βάλει το Unreal Tournament '99 και είχε πιο καλή απόκριση, ταχύτητα και γραφικά από το 2004!

Για προγράμματα, ίντερνετ κλπ. είναι αίσχος!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.