Jump to content

Με ποιό μοντέλο;

kalamaris007

Recommended Posts

Καλησπέρα κι Χρόνια Πολλά σε όλους.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής ερώτημα-απορία:

Έχω σκοπό να "χτίσω" έναν καινούριο υπολογιστή.

Για επεξεργαστή θέλω να κινηθώ σε i7. Θέλω να μάθω όμως το εξής:

Ποιό μοντέλο ψύκτρας-ψύξης δέχεται ο i7;; Θέλω να πω,ότι για το συγκεκριμένο socket δεν εχω βρει στην αγορά κάτι,ή μπορεί κι να το έχω δει αλλά να μην το καταλάβω γιατι είμαι άσχετος παντελώς..

Βλέπω στα χαρακτηριστικά του το εξής: SOCKET LGA1366. Θεωρητικά κι η ψύκτρα δεν θα πρέπει να αναφέρει ότι είναι συμβατή με αυτόν τον τύπο socket;

Δεν έχω βρεί κάποιο μοντέλο..

Για αυτό ρωτάω: Η ψύκτρα στα χαρακτηριστικά της θα αναφέρει ότι είναι συμβατή με αυτόν τον τύπο; Πρέπει έτσι; Αν γνωρίζεται και κάποιο μοντέλο μπορείτε να μου δώσετε κάποιο link;

Σας ευχαριστώ!

Άρα μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχει κυκλοφορήσει ψύκτρα που να αναγράφει στα χαρακτηρηστικά της π.χ"συμβατή με socket LGA1366" αλλά "ίσως" να είναι συμβατή οποιαδήποτε του τύπου 775 έτσι;;

Που να μου περισσέψουν!!!!!

Όλο όνειρα είμαι!!! Από το skroutz ψάχνω κι έχω σκοπό σε κάνα δίμηνο με τις προσφορές,για αυτό ρωτάω..

Ψάχνω από τωρά (συμβατότητα,οικονομική αντοχή(έμφραγμα στις μεγάλες τιμές :) κα.)

Ευχαριστώ πάντως παιδιά!

Αν ενημερωθείτε για τίποτα επίσημες κυκλοφορίες,παρακαλώ ενημερώστε..

kalamaris007 added 2 Minutes and 22 Seconds later...

Τώρα είδα κι τα link ptolemaios!!! Ευχαριστώ!

Βέβαια ελπίζω κι αναμένω σε καλύτερες στους επόμενους 2 μήνες!!

v8

ultra 120

και οι 2 βγαίνουν με 1366 addon

...που σημαινει πως παιρνεις την ψυκτρα για το 775 και της προσαρμοζεις το bracket για 1366. Τετοια bracket εχουν βγαλει επισης η Xigmatek και η Noctua.

Το bracket τι είναι;; Από τα αγγλικά(στήριγμα);; Σαν να επιλέγεις πχ την βίδα να την βάλεις στην 2η τρύπα αντί για την πρώτη;; Κάπως έτσι;; Για να μαθαίνω κι ορολογία,για αυτό ρωτώ..

Το bracket τι είναι;; Από τα αγγλικά(στήριγμα);; Σαν να επιλέγεις πχ την βίδα να την βάλεις στην 2η τρύπα αντί για την πρώτη;; Κάπως έτσι;; Για να μαθαίνω κι ορολογία,για αυτό ρωτώ..

Είναι κάτι σαν αυτό στα δεξιά της εικόνας ανάλογα με το socket. Αρκετοί κατασκευαστές πουλάνε brackets για να προσαρμόζεται μια παλαιότερη ψύκτρα σε καινούριο socket (ή το πουλάνε ξεχωριστά για μη χρεώνουν περισσότερο αυτούς που δεν αγοράζουν την ψύκτρα για κάποιο socket)

Είναι κάτι σαν αυτό στα δεξιά της εικόνας ανάλογα με το socket. Αρκετοί κατασκευαστές πουλάνε brackets για να προσαρμόζεται μια παλαιότερη ψύκτρα σε καινούριο socket (ή το πουλάνε ξεχωριστά για μη χρεώνουν περισσότερο αυτούς που δεν αγοράζουν την ψύκτρα για κάποιο socket)

To bracket για noctua που θα το βρουμε ?

Χρονια Πολλα

Καπου ειχα διαβασει οτι μπορεις να παραγγειλεις της Xigmatek απο το Πλαισιο κι ας μην το εχει στον καταλογο με μικρο κοστος (~5 ευρω). Ισως γινεται και για Noctua. Μπορεις να πας και να ρωτησεις.

Να κάνω άλλη μια ερώτηση επί του θέματος;;

Η ultra 120 που μου παρουσίασε ο ptolemeos είναι αποκλειστικά μια ψύκτρα έτσι(το γραφει στην περιγραφη του προιόντος με κόκκινα γράμματα) κι αναφέρει ότι χρειάζεται οπωσδήποτε κι ανεμιστηράκι από πάνω σε συγκεκριμένες διαστάσεις.

Πες οκ το βρήκα το ανεμιστηράκι,τροφοδοσία θα πέρνει από που;;

Θέλω να πω αν έχω multibay panel(σωστά δεν το είπα;;) από τα 5 ανεμιστηράκια που θα ρυθμίζει,το ένα θα είναι της cpu ή αυτό το συγκεκριμένο συνδέεται με την mobo κι δεν με απασχολεί καθόλου ούτε σε τι ταχύτητα λειτουργεί;;

Ρωτώ για όταν μου το στήσουν να μην με πιάσουν κότσο σε κάτι τόσο απλό θεωρητικά...

Αν δεν έχω αυτήν την δυνατότητα,τί μπορώ να κάνω;;

Ο υπολογιστής οποιουδήποτε δέχεται απαραίτητα ένα multibay panel,ή ανάλογα τα ανεμηστηράκια(5-6) που μπορεί να υποστηρίξει ο εκάστοτε υπολογιστής;;

Εντάξει να μην γίνει ελικόπτερο αλλά λέμε τα ακραία για να ξέρουμε και τι παίζεται....

Μπορώ να συνδέσω ταυτόχρονα δύο multibay panel;; Εννοείτε ότι θέλει κι τροφοδοσία από το τροφοδοτικό,αλλά πές πως έχω αγοράσει ενα 800άρι με 900άρι πχ.

Όπως καταλαβαίνει κανείς,ψάχνω τα ακραία για να μπορέσω να στήσω γ@μ@το μηχάνημα..

Άσχετα από χρήματα.. Σιγά σιγά.. Δεν είμαι κι Ωνάσης αλλά ούτε σκοπεύω σε o/c ώστε να πάρω ένα απλό κι να το φτάσω "ψηλά" μόνος μου... Μετά αυτό ;)

Και 15 να βαλεις, μην νομιζεις οτι οι ανεμιστηρες θα σε κανουν να χρειαστεις 900αρι τροφοδοτικο. Απο την στιγμη που το panel συνδεεται μονο στο τροφοδοτικο, μπορεις να βαλεις οσα θελεις χωρις να σε περιοριζει η μητρικη.

Α, και επισης τοσοι ανεμιστηρες δεν χρειαζονται εκτος κι αν δουλέψεις με παθητικη ψυξη.

Μηπως να κοιταξεις κατι τετοιο?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.