Jump to content

Δύο σετ ηχείων σε σύστημα

astrovasilis

Recommended Posts

Παιδιά γίνεται να βάλω δύο σετ ηχείων G51 Logitech σε ΗΥ;

Θα πρέπει να βρω διακλαδωτή σήματος ώστε να έχει 2 εξόδους η κάρτα ήχου;

Μήπως μειωθεί η ένταση λόγω δύο εξόδων;

Αξίζει;

Άλλος τρόπος υπάρχει;;

:)

Καλές γιορτές!!

Δηλαδη θες να κανεις 10.2?Δε γινεται.Αφου το πολυ μεχρι 7.2 δινει η μητρικη.Αναλογως κ την μητρικη βεβαια.Η μονη περιπτωση που μπορω να φανταστω ειναι με 2 καρτες ηχου.Αλλα δε ξερω αν μπορεις να βαλεις 2 καρτες ηχου σε μια μητρικη κ να δουλευουν ταυτοχρονα.Παντως αν δεν τα χεις παρει ακομα τα G51 σκεψου κ τα Ζ5500.......

Δηλαδη θες να κανεις 10.2?Δε γινεται.Αφου το πολυ μεχρι 7.2 δινει η μητρικη.Αναλογως κ την μητρικη βεβαια.Η μονη περιπτωση που μπορω να φανταστω ειναι με 2 καρτες ηχου.Αλλα δε ξερω αν μπορεις να βαλεις 2 καρτες ηχου σε μια μητρικη κ να δουλευουν ταυτοχρονα.Παντως αν δεν τα χεις παρει ακομα τα G51 σκεψου κ τα Ζ5500.......

δν ισχυει αυτο οτι δν γινεται..απλως δν ειμαι σιγουρος οτι θα λειτουργει σαν 5.1 δλδ να βγαινει ο ηχος απο ταινιες σε 10 ηχεια ανα δυο.αλλα αμα ειναι για παρτυ,για μουσικη γινεται.θα παιζει το τραγουδι και απο τα 12 ηχεια.εγω για παρτυ εχω συνδεσει 3 σετ z5500 το ενα με οπτικη ινα και το αλλο με διακλαδωτη που ειχα αγορασει απο τα multirama.περνεις τρεις διακλαδωτες και τους βαζεισ αντιστυχα στις 3 εξοδους της καρτας ηχου.ο καθε διακλαδωτης σου βγαζει δυο θυρες.η μια για το ενα συστημα και η αλλη για το αλλο.συνολικα 6 θυρες=δυο ηχοσυστηματα.ελπιζω να καταλαβες

Αφού όμως η κάρτα ήχου υποστιρίζει 7,1-8,2 όταν θα βάλεις το 2ο σετ 5,1ηχεία πάνω θα παίζουν όλα σαν 5.1surround και όχι 10,2....άμα καταλαβαίνεις τι εννοώ........

Αυτό με τον διακλαδωτή γίνεται το είχα κάνει και γώ με 4logitech χ530 αλλά ενώ το κάθε σετ μόνο του έκανε παραμ. όταν τα vol. ήταν στο 90% όταν τα έβαλα όμα μαζί έκαναν κάτω από το 80%....Εξαρτάται από την κάρτα ήχου+τα καλώδια που θα βάλεις+τα ηχεία.....

δν ισχυει αυτο οτι δν γινεται..απλως δν ειμαι σιγουρος οτι θα λειτουργει σαν 5.1 δλδ να βγαινει ο ηχος απο ταινιες σε 10 ηχεια ανα δυο.αλλα αμα ειναι για παρτυ,για μουσικη γινεται.θα παιζει το τραγουδι και απο τα 12 ηχεια.εγω για παρτυ εχω συνδεσει 3 σετ z5500 το ενα με οπτικη ινα και το αλλο με διακλαδωτη που ειχα αγορασει απο τα multirama.περνεις τρεις διακλαδωτες και τους βαζεισ αντιστυχα στις 3 εξοδους της καρτας ηχου.ο καθε διακλαδωτης σου βγαζει δυο θυρες.η μια για το ενα συστημα και η αλλη για το αλλο.συνολικα 6 θυρες=δυο ηχοσυστηματα.ελπιζω να καταλαβες

Πως γινεται να μπορει να δουλεψει κατι τετοιο οταν η καρτα της μητρικης δινει 7.1 το πολυ???Δε μου φαινεται καθολου καλη ιδεα παντως.Οπως κ να χει να χρησιμοποιησεις μονο οπτικη ινα ή coaxial καλωδιο.Κ οχι του κιλου...Να ειναι κανα καλο.Επισης αν τα θες να τα χεις μονιμα κ οχι να το κανεις μονο μια φορα σε κανα παρτυ, μπορεις ν αγορασεις καλωδια δικα σου για τα ηχεια......Κερδιζεις σε ποιοτητα ηχου

Το θέλω για προσωπική χρήση για μουσική.. ( 5.1 Χ 2 )

Απλώς θα έβαζα τα ηχεία πάνω στην ενσωματωμένη κάρτα ηχου της μητρικής..

και απ ότι λένε δε μειώενται η ποιότητα πολύ.. ( ο φοβος της αλλοίωσης του σηματος απο τον διακλαδωτή ):032:

άμα βάλεις ποιοτικά καλώδια και καλό διακλαδωτή δεν φαντάζομαι να έχεις πρόβλημα..Από κει και πέρα το βάρος πάει στην κάρτα και λιγότερο στα ηχεία...

Δεν πάς να πάρεις καλύτερα κανένα έτοιμο καλύτερο συστηματάκι να είσαι και σίγουρος....γιατί άμα δεν σου παίξουν έτσι θα μπλέξεις με αλλαγή κάρτας ήχου ή τπτ παρόμοιο...

Το ότι η κάρτα ήχου είναι 7.1 δεν σημαίνει ότι μπορεί να "οδηγήσει" συνολικά 7 ηχεία και 1 subwoofer.

Σημαίνει ότι η κάρτα ήχου μπορεί να βγάλει 8 κανάλια διακριτού ήχου ( όπου δηλαδή το κάθε κανάλι ήχου μπορεί να παίζει διαφορετικό ήχο από τα άλλα ή και το ίδιο ανάλογα την πηγή ).

Στην ουσία την βγάζεις μια χαρά με ποιοτικούς διακλαδωτές και όχι του κιλού ( ή καλύτερα του "μισού ευρώ" ).

Αν παρακολουθείς ταινίες με soundtrack Dolby Digital 5.1 / Digital Ex 6.1 / DTS 5.1 / DTS EX 6.1 ( Matrix ή και Discrete ) απλά βάλε το κάθε αντίστοιχο ηχείο στην θέση που είναι και το αντίστοιχο από το άλλο set, αλλιώς θα ακούς ότι να 'ναι στις ταινίες.

Η ποιότητα ήταν καλή;

ναι.επαιζαν τελεια.αλλα οπως ειπα ειχα συνδεσει τρια σετ.το ενα με οπτικη και τα αλλα δυο με διακλαδωτες.αλλα οπως ξερουμε αλλο οπτικη ινα αλλο τα τρια καλωδια.οσοι εχουν τα z5500 ξερουν πως οταν ειναι συνδεμενα με οπτικη παιζουν πιο δυνατα στην κανονικη ενταση(πριν το boost) παρα οταν ειναι συνδεμενα με τα τρια καλωδια.παρολα αυτα το αποτελεσμα ηταν υπεραρκετο

πώς τα συνδέουμε με οπτική ίνα??Που πάμε να πάρουμε μία για τα logitech z5500???Μπορείτε να μου δώσετε και κάποια μάρκα ή ένα Link για να πάω να πάρω κατευθείαν την ίνα??

τα z5500 εχουν υποδοχη για οπτικη ινα πανο στον controller απο εκει που δυναμωνεις και χαμηλωνεις τα ηχεια.αμα εχει και η καρτα ηχου σου εισαι κομπλε.αμα δν .....αλλη καρτα ηχου αλλιως με τα τρια καλωδια...τωρα για μαρκες και τετοια δν ξερω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.