Jump to content

DOS BOOT CD & SATA DVD αναγνώριση

serpico75

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τί θέλω να φτιάξω: Ένα bootable CD που να βγαίνει σε DOS, να ενσωματώσω στο CD κάποιες DOS εφαρμογές που θέλω (π.χ. ghost) και επειδή το DVD μου είναι SATA να μπορεί να αναγνωρίζεται.

Π.χ. κάνω boot από CD, κατά τη διάρκεια του boot αναγνωρίζεται το SATA DVD σαν γράμμα π.χ. q:, βγαίνω σε DOS σε q: (όχι απαραίτητα απευθείας σε q:, μπορεί να με βγάλει κάπου αλλού και να πάω στο q: πληκτολογώντας βέβαια q: και Enter), και αφού πάω στο DVD, να εκτελέσω το ghost για παράδειγμα ή κάποια άλλη DOS εφαρμογή που έχω συμπεριλάβει στο cd.

Έχω φτιάξει από παλιά ένα CD που τα κάνει όλ' αυτά αλλά αναγνωρίζει ATAPI CDs ή DVDs.

Κάποια ιδέα;

Ευχαριστώ!

Μια πρόχειρη λύση είναι να ρυθμίσεις το controller να δουλεύει ως IDE από AHCI(από το Bios)

Αλλά θυμήσου όταν τελειώσεις πριν κάνεις boot από το σκληρό δίσκο, να το γυρίσεις πίσω σε AHCI.

Άλλη λύση είναι να κάνεις ένα USB stick bootable(το προτείνω γιατί μου έχει λύσει τα χέρια! μέχρι και Bios update κάνω άνετα);)

• 2 weeks later...

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ DVD SATA ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ GCDROM.SYS ΚΑΙ ΣΤΟ AUTOEXEC.BAT ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ '' mscdex.exe /d:mscd000 /d:mscd001 /d:mscd002 '' , ΚΑΙ ΣΤΟ CONFIG.SYS TΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ :

DEVICE = GCDROM.SYS /D:MSCD000 /C0

DEVICE = GCDROM.SYS /D:MSCD001 /C1

DEVICE = GCDROM.SYS /D:MSCD002 /C2

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.