efamee Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2008 Παιδια καλημερα. Ειμαι καινουριος στο φορουμ σας. ο λογοσ που με οδηγησε να γινω μελοσ ειναι οτι πιστευω οτι θα βρω λυση στο προβλημα μου. Επεσε στα χερια μου ενα λαπτοπ μιασ φιλησ. ειναι ACER ASPIRE 9300. θελω να το φορμαρω γιατι εχει μεσα ολο το Virus Database της Mcafee και της Norton μαζι. Το προβλημα ειναι οτι η κοπελα δεν εγραψε το CD οταν της ζητηκε. ψαχνω στο ΝΕΤ για βοηθεια αλλα δεν εψω καταλαβει τι πρεπει να κανω. να πληρωσω την ACER για να μου στειλουν κατι που επρεπε να μου ειχαν δωσει απο την αρχη δε το κανω γιατι το θεωρω ληστεια! οποτε εχω την εξης ερωτηση Υπαρχει τροπος να γραψω το CD τωρα και ποια ακριβως ειναι η διαδηκασια για να το κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunatic89 Δεκέμβριος 19, 2008 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2008 Το λαπτοπ απο κατω πρεπει να εχει εναν κωδικο κανονικα.Βρες απο καποιον γνωστο το cd των windows κ κανε κανονικα φορματ.Οταν σου ζητηθει ο κωδικος βαλε αυτον που εχει πανω το λαπτοπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Δεκέμβριος 19, 2008 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2008 Windows XP OEM όμως. Pro ή Home αναλόγως τί γράφει από κάτω.Όχι οποιοδήποτε CD windows XP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
efamee Δεκέμβριος 19, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2008 Δε θα εχει τους drivers ομως... και επειδη δεν ειναι δικο μου το μηχανημα φοβαμαι μηπως δε βρω καποιον...και τρεχω και δε φτανω μετα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovermanah Δεκέμβριος 19, 2008 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2008 οι drivers μπορουν να βρεθουν ευκολα στο ιντερνετ, αρκει βεβαια να γνωριζεις μοντελα και εταιριες των οδηγων που ψαχνεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourdo Δεκέμβριος 19, 2008 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2008 Στα Ηp κανει 2 partition apo moνο του. Και το cd na μην έχεις γράψει αμα στα Bios δώσεις ΒΟΟΤ PRIORITY το δευτερο κομματι του σκληρου στα περναει παλι τα windows.Δες μηπως και σε αυτο μπορει να γίνει κάτι τέτοιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Δεκέμβριος 19, 2008 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2008 Δε θα εχει τους drivers ομως... και επειδη δεν ειναι δικο μου το μηχανημα φοβαμαι μηπως δε βρω καποιον...και τρεχω και δε φτανω μετα...Η λύση στο πρόβλημά σου...http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_9300.htmlήftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_9300/Από τη σελίδα 41 του manual αντιγράφω...I want to restore my computer to its original settings withoutrecovery CDs.Note: If your system is the multilingual version, the operatingsystem and language you choose when you first turn on thesystem will be the only option for future recovery operations.This recovery process helps you restore the C: drive with the original software content that is installed when you purchase your notebook. Follow the steps below to rebuild your C: drive. (Your C: drive will be reformatted and all data will be erased.) It is important to back up all data files before using this option.Before performing a restore operation, please check the BIOS settings.1 Check to see if Acer disk-to-disk recovery is enabled or not.2 Make sure the D2D Recovery setting in Main is Enabled.3 Exit the BIOS utility and save changes. The system will reboot.Note: To activate the BIOS utility, press <F2> during POST.To start the recovery process:1 Restart the system.2 While the Acer logo is showing, press <Alt> + <F10> at the same time toenter the recovery process.3 Refer to the onscreen instructions to perform system recovery.Important! This feature occupies 4 to 5 GB in a hidden partitionon your hard disk.Πώς φαίνεται ότι έχω χρόνο σήμερα στην διάθεσή μου... Μέχρι και το manual διάβασα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourdo Δεκέμβριος 19, 2008 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2008 Κατι παρομοιο με τον hp μου..Ετσι το φανταζομουνα και γω:038: :038: :038: Link to comment Share on other sites More sharing options...
efamee Δεκέμβριος 19, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2008 ρε παιδια τα εκανα ολα και δε Bootarei με το alt+F10...τι γινεται? οσο για το "Check to see if Acer disk-to-disk recovery is enabled or not." δεν υπαρχει σαν επιλογη στο BIOS αλλα ολα ειναι enabledefamee added 14 Minutes and 58 Seconds later...μιλησα και με την Acer και τους το ειπα και μου ειπαν οτι εχει σβηστει το Partition με το Recovery. Αλλα εγω απο το manage το βλεπω κανονικα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
efamee Δεκέμβριος 19, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2008 Παιδια λοιπον μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα λυση! για οποιον εχει acer, δεν εχει Recovery cd, το Recovery Partition υπαρχει αλλα δε λειτουργει το ALT F10 η λυση ειναι στις σελιδες 8, 9, 10 και την δινει ο user gurujosh εδω: http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=11476&page=9 και οσο για την Acer που λεει με λιγα λογια οτι κανατε μαλ...α και πρεπει να πληρωσεις 60€ για το CD...μπορω πλεον να τους πω που να το βαλουν.....Συγνωμη για τον εκνευρισμο μου αλλα οι τυποι με ειρωνευονταν κιολας...!! οπως και να εχει ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον.efamee added 3 Minutes and 38 Seconds later...ααα! και κατι αλλο που θα σας γλυτωσει ψαξιμο. το pass που ζηταει για το recovery ειναι το default της acer δηλαδη 000000.καλη τυχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.