pontium Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2005 Hi theladιδες!! Έχω σκεφτεί για το κουτί μου διάφορους συνδιασμούς ροής αέρα στο κουτί.....πριν απο λίγους μήνες κατέληξα σε αυτόν(σχεδιάγραμμα)...επειδή το πλα'ι'νό είναι ΟΛΟ πλέξυ άνοιξα τρύπες με το νριμελάκι και έβαλα δύο ανεμιστήρια 80άρια με ledάκια.Όταν όμως παίζω κανα παιχνίδι(FarCry,MOHPO,NFSU2 κτλ)και βάλω το χέρι μου μπροστά απο τον ανεμιστήρα ζεματάει σαν τρελό......φυσιολογικό μεν αλλά υποψιάζομαι την ανακύκλωση.....έχετε να προτείνετε κάτι περι ροής αέρα στο κουτί;;:...: Σχεδιάγραμμα:
Qlim4X Φεβρουάριος 16, 2005 #2 Φεβρουάριος 16, 2005 λοιπον θα σου προτινα το μπροστα να βαζει και τα πλαινα το ιδιοκαι το πισο μαζι με το τροφοδοτικο να βγαζουν προς τα εξω τον καυτο αερακαι αν μπορεις ανοιξε αλλη μια τρυπα σρην οροφη για να βγαινη ο αερας
dimitris81 Φεβρουάριος 16, 2005 #3 Φεβρουάριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 01:10] λοιπον θα σου προτινα το μπροστα να βαζει και τα πλαινα το ιδιοκαι το πισο μαζι με το τροφοδοτικο να βγαζουν προς τα εξω τον καυτο αερακαι αν μπορεις ανοιξε αλλη μια τρυπα σρην οροφη για να βγαινη ο αερας Το κλασικοτερο και το σωστοτερο
pontium Φεβρουάριος 16, 2005 Author #4 Φεβρουάριος 16, 2005 Είναι δοκιμασμένο;;Να βάλω 12άρι στην οροφή;;
yaputzis Φεβρουάριος 17, 2005 #5 Φεβρουάριος 17, 2005 Το σχεδιάγραμμα είναι τελείως λάθος. Το πιο σωστό είναι αυτό που σου είπαν πιο πάνω. Ο μπροστά να βάζει μαζί και οι πλαϊνοί και ο πίσω να τραβάει έξω. Τώρα αν μπορείς να βάλεις και έναν πάνω είναι ότι καλύτερο 12άρης για πιο ησυχία.
Battosai Φεβρουάριος 17, 2005 #6 Φεβρουάριος 17, 2005 1ον Όπως είπαν και τα παιδία το πίσω πρέπει να βγάζει τον αέρα για να δημιουργείται ροή. 2ον Το πάνω fan κάνει δουλεία μιας και ο ζεστός αέρας μαζεύεται πάνω. Νομίζω οτι ο 12αρης είναι μια χαρά, αρκεί να είναi σε λίγες στροφές γιατί σε πολλές και θα κάνει θόρυβο και δεν ξέρω να θα σου χαλάει λίγο την ροή. 3ον Τα fans στο πλάι θα βάζουν ή θα βγάζουν αέρα? Νομίζω ότι αν είναι μπροστά θα πρέπει να βάζουν και όχι να βγάζουν. Αλλιώς θα πετάνε αέρα πριν φτάσει στο πίσω μέρος. 4ον Είμαι και εγώ στη φάση του case modding και σκοπεύω να βάλω και εγώ δύο fans στο side window. Όμως δεν θα τα βάλω στο κέντρο του κουτιού αλλά προς το πίσω μέρος. Κάπως έτσι: Το ένα fan πέφτει σχεδόν πάνω από το fan της CPU. Δεν θα ήταν καλύτερα να τα βάλω να βγάζουν τον αέρα και όχι να βάζουν ????? Αρχική απάντηση από pontium [Σήμερα, στις 01:01] Hi theladιδες!! Αλήθεία το σωστό είναι theladιδες ή theladιτες?
Spooky Φεβρουάριος 17, 2005 #7 Φεβρουάριος 17, 2005 Αρχική απάντηση από Battosai [Σήμερα, στις 08:44] Το ένα fan πέφτει σχεδόν πάνω από το fan της CPU. Δεν θα ήταν καλύτερα να τα βάλω να βγάζουν τον αέρα και όχι να βάζουν ????? Νομιζω οτι καλυτερα ειναι να βαζουν αερα και για να δινουν φρεσκο αερα στην καρτα γραφικων, αλλα και να μην δημιουργησεις αντιθετη ροη στο fan της CPU, γιατι το fan του παραθυρου θα βγαζει και το fan της CPU θα φυσαει προς τη CPU.παραθυρο ||<== ==>|| CPU
fanisk Φεβρουάριος 17, 2005 #8 Φεβρουάριος 17, 2005 Αρχική απάντηση από pontium Είναι δοκιμασμένο;;Να βάλω 12άρι στην οροφή;; Οτι ειπε ο D.J.AleXXX_gr...
backgman Φεβρουάριος 17, 2005 #9 Φεβρουάριος 17, 2005 Καλησπέρα, εγώ πιστεύω οτι το καλύτερο είναι μπροστά και κάτω να μπαίνει αέρας, πίσω και πάνω (στο ύψος της cpu) να βγαίνει ο αέρας, τους πλαϊνούς έναν στη cpu να βάζει (και αν μπορείς να βάλεις αεραγωγό ακόμα καλύτερα) έναν απέναντι απο τις μνήμες να βάζει και ένα απέναντι απο τη κάρτα γραφικών. Έτσι έχεις καλύψει όλα τα μέρη που παράγουν θερμότητα στο pc. Αν βάλει άλλον ένα μπροστά απο τους σκληρούς δίσκους είσαι ok.
Battosai Φεβρουάριος 17, 2005 #10 Φεβρουάριος 17, 2005 Αρχική απάντηση από Spooky [Σήμερα, στις 11:59] Νομιζω οτι καλυτερα ειναι να βαζουν αερα και για να δινουν φρεσκο αερα στην καρτα γραφικων, αλλα και να μην δημιουργησεις αντιθετη ροη στο fan της CPU, γιατι το fan του παραθυρου θα βγαζει και το fan της CPU θα φυσαει προς τη CPU. παραθυρο ||<== ==>|| CPU Το fan της CPU δεν φυσάει προς τη CPU ή τραβάει τον ζεστό αέρα από τη CPU προς τα έξω ????? Γιατί νομίζω το δεύτερο. @backgman Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με θερμοκρασίες [ όχι ακόμα τουλάχιστον ]. Απλά στα πλαίσια του case mod θα βάλω δύο fan όπως περίπου φαίνεται στη φωτό πιο πάνω. Ο ένας πέφτει πάνω από τη CPU και ο άλλος πάνω από τη VGA. ’ρα αν τραβάνε και οι δύο προς τα έξω φαντάζομαι θα είναι Οk.
Spooky Φεβρουάριος 17, 2005 #11 Φεβρουάριος 17, 2005 Αρχική απάντηση από Battosai [Σήμερα, στις 11:06] Το fan της CPU δεν φυσάει προς τη CPU ή τραβάει τον ζεστό αέρα από τη CPU προς τα έξω ????? Γιατί νομίζω το δεύτερο. Πρεπει να φυσαει στην CPU αερα για να περναει απο την ψυκτρα και να την κρυωνει. Και ο ζεστος αερας που βγαινει απο τα πλαγια της ψυκτρας θα φευγει απο τα πισω fan. Ετσι ειναι το default τουλαχιστον Τωρα αν οταν τον εχεις αναποδα σου κανει καλυτερη δουλεια...αστον ετσι. Απλα προσεξε τα fan που θα βαλεις στα πλαγια: 1. Να ειναι στην ιδια φορα που ειναι και αυτο του CPU 2. Και τα 2 να φυσανε βαζουν ή να βγαζουν. Οχι το ενα να βγαζει και το αλλο να βαζει
Κοπρίτης Φεβρουάριος 17, 2005 #12 Φεβρουάριος 17, 2005 Αρχική απάντηση από Spooky [Σήμερα, στις 13:10] Πρεπει να φυσαει στην CPU αερα για να περναει απο την ψυκτρα και να την κρυωνει. Και ο ζεστος αερας που βγαινει απο τα πλαγια της ψυκτρας θα φευγει απο τα πισω fan. εγω παντως ειδα μια απειροελαχιστη βελτιωση (πιο πολυ σταθεροποιηση θα ελεγα)οταν εβαλα τον cpu fan να τραβαει απο την ψυκτρα...κιαυτο γιατι συνηθως στα πιο πολλα κουτιαακριβως πανω απο τα pci slots υπαρχουν ανεμιστηρες εξοδου οι οποιοι επιταχυνουν την απομακρυνση του ζεστου αερα που τραβαει o cpu fan εφοσον ειναι τοποθετημενος σε διαταξη pull...σε διαφορετικη περιπτωση η λογικη μου λεει πως θα δημιουργειται κενομεταξυ των fans εξοδου και του cpu fan εφοσον τραβανε και οι δυο ο καθενας προς διαφορετικη κατευθυνση αλλα πο το ιδιο κοινο χωρο...σαυτες τις περιπτωσεις νομιζω παντως πως δεν υπαρχει συνταγη....δοκιμαζεις και αναλογα με τις υπολοιπες συνθηκες που επικρατουν στο συστημα, βγαζεις συμπερασμα και πραττεις αναλογως..
pcfreak Φεβρουάριος 17, 2005 #13 Φεβρουάριος 17, 2005 και εγω νομιζω οτι καλυτερα θα ειναι να βαζουν ο μπροστα και οι δυο πλαϊνοι (ενας στην gpu και ενας στις μνημες) και να βγαζουν ο πισω, ο πανω και του τροφοδοτικου...
pontium Φεβρουάριος 17, 2005 Author #14 Φεβρουάριος 17, 2005 θα το δοκίμασω και θα σας πω...ο ανεμιστήρας της cpu είναι όπως στο default....δεν μπορώ σήμερα να ποστάρω γιατί έχω 5ωρο φροντηστήριο......
pontium Φεβρουάριος 18, 2005 Author #15 Φεβρουάριος 18, 2005 Παίδες έκανε δουλειά εντέλη!Ευχαριστώ για τις απόψεις σας και τον πολύτιμο χρόνο που αφιερώσατε ...απο αέρα πάντος θα κρατήσει για λίγο καιρό αφου προετοιμάζομαι για w/c....αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει>>>>link:http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=12343&perpage=20&pagenumber=1
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.