Jump to content

New pc που να καίει όσο το δυνατόν λιγότερο ρεύμα.

melissa_virus

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά λέω να πάρω αυτό εδώ:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526767

Λέει τίποτα τι λέτε? Πάνω θα βάλω το μέγιστο της μνήμης, 2gb. Στόχος η μικρή κατανάλωση ρεύματος. Πάνω βλέπω να βάζω έναν δίσκο ssd. Τώρα από ταχύτητα γενικά θα λέει τίποτα? Θα μπει στην θέση ενός P4 3.0 northwood. Κάρτα γραφικών έχω τώρα την ati 9200. Αυτή που έχει πάνω onboard θα είναι χειρότερη από αυτήν που έχω ήδη? Το pc αυτό είναι για downloading, ιντερνετ και καμιά σειρά. Για τίποτα βαρύ και ιδιαίτερο. Τι λέτε? Θα είναι πιο γρήγορο το σύστηματάκι αυτό σαν πιο νέο η θα σέρνετε? Xp sp3 θα έχω πάνω. Αυτά...

Απλά με ενδιαφέρει να μην είναι πιο αργό και με χειρότερη ακεικόνιση από τον P4.

Ευχαριστώ.

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Σε σχέση με τον Ρ4 θα είναι σαφέστατα ποιο αργό. Ο Atom έχει σχεδιαστεί για οικονομία, όχι για επιδόσεις. Το onboard της Intel μπορεί να είναι(?) στα ίδια επίπεδα με την 9200, ίσως και ελαφρώς καλύτερο(?), αλλά Intel+graphics=greek tragedy. Δεν στο προτείνω.

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις προς AMD μεριά. Ένας AMD 45W (σε idle δεν καταναλώνει πάνω από 10W) και μια μητρική με το 780G θα σου κοστίσουν 40€ παραπάνω χοντρικά και θα καίνε κάπου 15-20W επιπλέον. Θα έχεις όμως ένα πλήρες PC με πολύ καλύτερο επεξεργαστή που θα πετάει στο desktop, μια onboard που θα είναι σαφέστατα καλύτερη από την 9200 ή το οποιοδήποτε Intel, σαφέστατα ποιο πλήρη μητρική, πλήρως αναβαθμίσιμη και χωρίς περιορισμούς (οι μητρικές για Atom είναι σφαγμένες όσον αφορά τον εξοπλισμό και τιην επεκτασιμότητα με εντολή της Intel για να μην πληγούν οι πωλήσεις των Celeron).

χμ κατάλαβα. οπότε δεν το σκέφτομαι καν. Να είναι χειρότερο από το P4 δεν θα το ανεχτώ με τπτ :) . Ναι όντως είχε περιορισμούς αυτό το mobo πχ στην memory, που πήγαινε μέχρι 2 gb και είχε μια υποδοχή, sata. Και σε pci... Και επίσης έλεγε ότι χάνετε η εγγύηση άμα ανοίξεις το socket του cpu... Οπότε καλύτερα όπως λες να το ψάξω προς AMD. Αν και δεν τους εμπιστεύομαι... Χωρίς να υπάρχει λόγος βέβαια :)

Θα το ψάξω αύριο τι παίζει με τους AMD και θα ξαναποστάρω για καμία επιπλέον βοήθεια. Ευχαριστώ.

Προτείνω, μητρικές κάποιες από αυτές τις 4:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523342

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522656

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522659

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522652

και από CPU έχεις 2 επιλογές :

45W single core(24.5Ευρώ)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559951

45W Dual core(60Eυρώ)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559571

υπάρχει βέβαια και τετραπύρηνος με 65W

http://www.skroutz.gr/s/52004/AMD-Phenom-9150-Quad-Core-Box.html?keyphrase=phenom+9150e

Ανάλογα τα λεφτά που διαθέτεις φτιάχνεις και δυνατό και οικονομικό σε κατανάλωση.

Δεν θα πρότεινα τον single core παρά μόνο για μείωση του τελικού κόστους. Αν είναι 90nm όπως γράφει στο site λογικά θα έχει παρόμοια κατανάλωση με τον 65άρη dual core σε idle. Οπότε δώρο άδωρο η αφαίρεση του ενός πυρήνα στο θέμα της οικονομίας ρεύματος. Επιπλέον ο dual core δεν θα σου φανεί "μία από τα ίδια" σε σχέση με τον Ρ4.

Ο 5050Ε που γράφει ο Pokemon είναι μια καλή λύση.

Για μητρική θα σου πρότεινα την ASUS M3A78-CM που δίνει ο Pokemon. Δεν χρειάζεται να πας σε ποιο ακριβή κάρτα. Για ποιο φτηνές επιλογές υπάρχει το NVidia 8200 με εξίσου καλές επιδόσεις. Οι επιδόσεις και των δύο onboard πλησιάζουν αυτές μιας low end κάρτας γραφικών (π.χ. HD3450, 8400GS).

Thanks a lot. Ναι θα πάω για τον dual core. Εντάξει ας δώσω παραπάνω δεν πειράζει. Αφού από ρεύμα είναι 45 watt και τα δυο οκ. Από θερμοκρασίες ξέρετε καθόλου? Θα ζεσταίνετε? Χμ ο Phenom πάει 20 watt πάνω. Δεν πειράζει θα πάρω τον dual core. Έτσι και αλλιώς έχω το άλλο pc για τα βαριά πράγματα οπότε εντάξει.

Τώρα για τα motherboard δεν ξέρω. Μια χαρά μου φαίνονται. Απλά έχω παραξενιές με τα motherboard. Θα κοιτάξω και τι άλλες επιλογές έχω.

Για μνήμες απο ότι βλέπω τσάμπα έχουν γίνει! Τίποτα σε ocz λέω να πάρω στα 1066. Και να τις βάλω στο άλλο pc και να βάλω σε αυτό που στήνω τώρα τις ocz στα 800. 2gb θα βάλω. Αρκούν πιστεύω και με το παραπάνω.

melissa_virus added 10 Minutes and 32 Seconds later...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523342

Κατέληξα σε αυτό. Ούτε πολλά ούτε λίγα. Έτσι για να έχει το πιο new chipset.

Θα πάρω και ένα new τροφοδοτικό για το άλλο pc γιατί έχει ένα φτωχό akasa 460αρι που εντάξει αντέχει αλλά καλύτερα να το αλλάξω γιατί είναι πολύ φορτωμένο το άλλο pc... Και χρειάζομαι και σε αυτό τώρα ένα τροφοδοτικό γιατί αυτό που έχει πάνω είναι 5 χρονών κινεζιά 350άρι... Δεν με καλύπτουν αυτά που είδα στο e-shop... Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700683

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808018

και πιο πολύ γλυκοκοιτάω το zalman.

Λένε τίποτα η μούφες είναι?

Tο Ζalman ειναι 24/7 στο PC μου εδω και 2.5 χρονια (παντα overclocked το μηχανημα).Αθορυβο,πολυ αξιοπιστο και με ωραια σταθερες τασεις idle η load.

Για τα αλλα δεν μπορω να εκφερω γνωμη.

Δεν μπορείς να στήσεις "πράσινο" σύστημα με συμβατικά υλικά.

PicoPSU και μητρική με Atom και Geforce 9400 chipset και έχεις ένα πολύ ήσυχο και αποδοτικό σύστημα.

Δεν μπορείς να στήσεις "πράσινο" σύστημα με συμβατικά υλικά.

PicoPSU και μητρική με Atom και Geforce 9400 chipset και έχεις ένα πολύ ήσυχο και αποδοτικό σύστημα.

Η πλατφόρμα Ion της Nvidia, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένας Atom με Nvidia chipset αντί για Intel, είναι κάτι το πολύ φρέσκο και ίσως να αργήσουμε να την δούμε εμπορικά (αν την δούμε ποτέ). Επιπλέον το εν λόγο "green PC" θα είναι σαφέστατα ποιο αργό από τον Ρ4 που θέλει να αντικαταστήσει.

Το pc αυτό είναι για downloading, ιντερνετ και καμιά σειρά

Για αυτές τις δουλειές εμένα μου φαίνεται υπεραρκετό ιδαίτερα όταν το κριτήριο είναι η όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση.

Ρε tristeno μην ξανά αρχίζεις τα δικά σου παίρνοντας μια και μόνη φράση και αγνοώντας το υπόλοιπο thread. Η Ion platform εξάλλου δεν έχει την άδεια της Intel και κατ' επέκταση η Intel δεν δίνει σκέτους τους Atom αλλά πακέτο με το chipset. Αυτό σημαίνει ότι η Ion platform θα είναι ποιο ακριβή από ότι η μητρική που έχει η/ο melissa_virus στο πρώτο post διότι ο κατασκευαστής θα πληρώνει δύο chipsets. Αυτό της Intel που τελικά θα πετάει στον κάλαθο των αχρήστων και αυτό την NVidia που θα χρησιμοποιεί στο τελικό προϊόν.

Αν το θέμα του thread ήταν "Θέλω να καίει όσο το δυνατόν λιγότερο ρεύμα και μόνο αυτό με ενδιαφέρει", μαζί σου. Ένα eeePC π.χ. θα ήταν μια πολύ καλή λύση.

Χμ είδα και τις νέες απόψεις. Εντάξει όπως είπα δεν θα ήθελα να είναι χειρότερο από τον p4. Και μάλιστα τον πρώην P4. Σήμερα ώρα 4:30 προ μεσημβρίας ένας κεραυνός ήρθε να κόψει το νήμα της ζωής σε αυτό το φτωχό συστηματάκι... Ούτε το πολύπριζο με υποτιθέμενη προστασία υπέρτασης, ούτε το UPS το σώσανε... Τα φώτα την ώρα που έπεσε ο κεραυνός ανάψανε στιγμιαία! Τα λαμπάκια του router ανάψανε όλα και έμειναν αναμμένα! Αυτό ζει ευτυχώς. Κλαψ κλαψ...

Τέλος η κλάψα. Επιστρέφω στο κυρίως θέμα.

Οπότε θα παραμείνω στην επιλογή του athlon εκτός και αν αλλάξω άποψη την τελευταία στιγμή.

Να ρωτήσω, έχει σημασία και το τροφοδοτικό που θα έχω όσον αφορά την κατανάλωση? Δηλαδή αν είναι παραπάνω watt θα χάνω ρεύμα? Από την άποψη ότι θα πρέπει «να ταϊστούν» και οι παραπάνω πυκνωτές που θα έχει μέσα? Η γενικά είναι αμελητέα η απώλεια?

(η melissa_virus :) )

Να ρωτήσω, έχει σημασία και το τροφοδοτικό που θα έχω όσον αφορά την κατανάλωση? Δηλαδή αν είναι παραπάνω watt θα χάνω ρεύμα? Από την άποψη ότι θα πρέπει «να ταϊστούν» και οι παραπάνω πυκνωτές που θα έχει μέσα? Η γενικά είναι αμελητέα η απώλεια?

Τα παραπανω watt δε πειραζουν απλα παρε ενα με καλη απόδοση.

80% και πανω δηλαδη.

Product properties

Bus Speed 2000 MHz MHz

Clock Speed 2800.0 MHz

L2 Cache Size 512KB x2

Manufacturing Tech (CMOS) 90.0 nm SOI

Model Number 5400+

Processor Name Athlon™ X2 Dual-Core

Socket Type AM2

Wattage 89 W

Τι είναι αυτό? 89watt? Πάρα πολλά. Στο site του eshop έλεγε αρχικά 45watt και μετά το βγάλανε. Α δεν τον παίρνω. Πάω προς Atom πλευρά και ο θεός βοηθός. Αν δεν μου κάνει στο κάτω κάτω 75euro έχει. Δεν είναι πολλά. Θα το πουλήσω σε μισή τιμή και αν το πάρει κανείς το πήρε. Θα ψάξω βέβαια να δω και πόσο καίει το σύνολο του Atom. Δεν νομίζω να είναι πάνω από 35watt πάντως.

Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι από το σιτε της AMD.

Product properties

Bus Speed 2000 MHz MHz

Clock Speed 2800.0 MHz

L2 Cache Size 512KB x2

Manufacturing Tech (CMOS) 90.0 nm SOI

Model Number 5400+

Processor Name Athlon™ X2 Dual-Core

Socket Type AM2

Wattage 89 W

Τι είναι αυτό? 89watt? Πάρα πολλά. Στο site του eshop έλεγε αρχικά 45watt και μετά το βγάλανε. Α δεν τον παίρνω. Πάω προς Atom πλευρά και ο θεός βοηθός. Αν δεν μου κάνει στο κάτω κάτω 75euro έχει. Δεν είναι πολλά. Θα το πουλήσω σε μισή τιμή και αν το πάρει κανείς το πήρε. Θα ψάξω βέβαια να δω και πόσο καίει το σύνολο του Atom. Δεν νομίζω να είναι πάνω από 35watt πάντως.

Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι από το σιτε της AMD.

Η AMD μια ζωή έδινε τα maximum watt. Αν έβγαζε π.χ. 10 μοντέλα με τεχνολογία κατασκευής τα 90nm και το μεγαλύτερο μοντέλο εκείνη την στιγμή ήταν ο 5800+ π.χ. και αν ο 5800+ όταν δούλευε στο 100% ζήταγε 89W τότε η AMD τα βάφτιζε όλα 89W. Ακόμα και το ποιο μικρό μοντέλο που μπορεί να ήταν π.χ. ο 4000+ και να μην ζήταγε πάνω από 65W.

Σε κάθε περίπτωση τα 89W είναι το worst case scenario. Δηλαδή πόσα watt θα χρησιμοποιεί η top cpu όταν όλοι οι πυρήνες θα δουλεύουν στο 100%.

Τώρα. Ο 5400+ που έχουν είναι τεχνολογίας 90nm. Όταν θα σερφάρεις στο Internet χοντρικά θα καίει 15-20W. Όταν θα τον βάζεις να κάνει κάτι εξαιρετικά βαρύ μπορεί να φτάνει τα 89W. Σε κάθε περίπτωση δεν σου κάνει. Και δεν σου κάνει διότι υπάρχει η επιλογή των 65nm AMD οι οποίοι καίνε κάπου στα 10W όταν κάνεις κάτι το απλό, π.χ. σερφάρισμα και max κάπου στα 45W όταν τους δουλεύεις στο 100%. Ο 5050Ε που έχει αναφέρει ο Pokemon είναι μια τέτοια περίπτωση.

Σαν επιλογές θα σου πρότεινα τις εξής:

AMD ATHLON 64 LE-1640 2.7GHZ BOX 36€

Single core 65nm max 45W. Θα σου φανείς σαν ένας αρκετά ποιος γρήγορος Pentium 4.

AMD ATHLON 64 4850 X2 SOCKET AM2 2.5GHz 45W από 49.69€ και πάνω.

Dual core 65nm max 45W (αν είναι ο 4850e) έως 65W (αν είναι ο 4850 σκέτο) max. Σε idle καίνε μάλλον το ίδιο, 8-12W. Σαφέστατη αναβάθμιση έναντι του Pentium 4.

Γιατί κάνω τον κόπο να στα γράψω όλα αυτά; Διότι αν δεν σε απασχολούν τόσο 20W παραπάνω που μπορεί να σου καταναλώσει ένα configuration με AMD έναντι ενός με Atom, τα οποία 20W μάλλον είναι και πάρα πολλά αν συγκρίνουμε λειτουργία με ελαφρά χρήση του Η/Υ (serfing), τότε δεν αξίζει να πας σε Atom. Ο Atom είναι ποιο αργός από μονοπύρηνο Celeron σε συχνότητα 1.2-1.5GHz.

Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω άρθρα (κυρίως το δεύτερο)

Atom Benchmarked: 4W Of Performance : Intel Atom 230 At 1.60 GHz With Hyper-Threading

Athlon Vs. Atom: Duel Of The Energy Savers : AMD Athlon 64 2000+ At 8 Watts

(σε αυτό επικέντρωσε το ενδιαφέρον σου ανάμεσα στο 4850e και τον Atom στις δύο σελίδες με το power consumption)

Παρε καποιον απο τους Αthlon64 X2 xx50,ειναι καθαρα 45w και μπορουν να δουλεψουν με πιο χαμηλο ρευμα στα default ΜΗz (δοκιμασμενο σε Χ2 4850),αρα πεφτει κι αλλο η καταναλωση.

Σας ζάλισα αλλά εντάξει τον παρήγγειλα. Τον 4850 τελικά. Ελπίζω να είναι διαθέσιμος και να έρθει. Θα παραγγείλω και το MSI motherboard, τις μνήμες της ocz, και το zalman το τροφοδοτικό που λέω πιο πάνω. Πιστεύω είναι ποιοτικό. Θα πάρω και ακόμα ένα τροφοδοτικό καραμούφα για να το βάλω στον P4.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802380 αυτό εδώ. Πιο φτηνό δεν βρήκα. :)

thanks και πάλι

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.