Jump to content

Δεν αναγνωρίζει το sata

Apostolis_21

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω εναν υπολογιστή στον οποίο έχω ένα HD IDE στον οποία έχω πάνω τα XP.

Η μητρική είναι η Κ8V της Asus. Δοκιμάζοντας να συνδέσω ένα HD sata, δεν τον αναγνωρίζει (ούτε από to bios).

Καμμιά ιδέα για τι πρέπει να κάνω;

Να σημειώσω ότι ο sata δουλεύει μια χαρά όταν τον συνδέω με εξωτερικό κουτί Icy box.

Ο σκληρός ειναι sata II??Αν ναι η μητρική υποστιρίζει sata II?Αν οχι τον εχεις κάνει limit σε sata I?(Tην είχα πατήσει έτσι και εγω παλιά με τα sata)

Ο σκληρός ειναι sata II??Αν ναι η μητρική υποστιρίζει sata II?Αν οχι τον εχεις κάνει limit σε sata I?(Tην είχα πατήσει έτσι και εγω παλιά με τα sata)

Πώς μπορώ να το κάνω αυτό;

Apostolis_21 added 11 Minutes and 8 Seconds later...

Ενεργοποίησε τον controller στο BIOS (Advanced --> onboard devices configuration --> OnChip SATA κτλ)

Είναι ήδη enabled.

Πίσω απο τον HD θα έχει υποδοχη που βάζεισ τζαμπερακι και τον κανεις sataI.Ανάλογα το μοντέλο πάντα

Πίσω απο τον HD θα έχει υποδοχη που βάζεισ τζαμπερακι και τον κανεις sataI.Ανάλογα το μοντέλο πάντα

To είδα. 2 ερωτήσεις:

1. που μπορώ να βρω jumperακι;

2. Να υποθέσω ότι η θέση του jumper θα βρεθεί με trial & error?

To είδα. 2 ερωτήσεις:

1. που μπορώ να βρω jumperακι;

2. Να υποθέσω ότι η θέση του jumper θα βρεθεί με trial & error?

Λογικά πάνω στο καβούκι του σκληρού σου λέει τιν ακριβή θέση με σχεδιαγραμμα του jamper για να κανεις το limit se sataI.Τώρα το που μπορείς να βρείς jumper θα σε γελάσω δεν έχω ιδέα και εγώ αυτά που έχω δεν θυμάμαι απο που τα έχω μαζέψει

• 4 weeks later...
Λογικά πάνω στο καβούκι του σκληρού σου λέει τιν ακριβή θέση με σχεδιαγραμμα του jamper για να κανεις το limit se sataI.Τώρα το που μπορείς να βρείς jumper θα σε γελάσω δεν έχω ιδέα και εγώ αυτά που έχω δεν θυμάμαι απο που τα έχω μαζέψει

Οκ με όλα. Τελικά το πρόβλημα δεν ήταν ο σκληρός αλλα΄η mobo η οποία θέλει F6 στην εγκατάσταση των windows και να φτιάξεις δισκέτα με drivers για sata.

Ευχαριστώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.