Jump to content

Logitech freedom 2.4 joystic problem

nexis72

Recommended Posts

Έχω αυτό το joystick εδώ και κάποια 2-3 χρόνια. Κάποια στιγμή παρουσίασε ένα πρόβλημα. Όταν κουνάω το stick στον x άξονα επηρεάζεται και ο άξονας y. Όταν το κάνω δηλαδή πρός τα κάτω δηλαδή μου πάει τέρμα δεξιά συγχρόνως. Ακόμα και τέρμα αριστερά να το έχω αυτό κολάει τέρμα δεξιά. Αυτό το πρόβλημα στην αρχή δεν το έκανε πολύ έντονα. Σε διάρκεια ενός μήνα αυξήθηκε και πλέον το κάνει πάντα. Ούτε calibration δεν μπορώ να κάνω αφού και στο calibration το ίδιο παρουσιάζει. 'Εχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει?

Εχει CD εγκαταστασης? Αν ναι, δοκιμασε να κανεις απεγκατασταση κ εγκατασταση ξανα, μηπως γινει κατι. Αυτο το προβλημα το παρουσιαζει σε ολα τα παιχνιδια που το δοκιμασες?

Κατέβασα το πιο πρόσφατο λογισμικό απο το site της logitech. Καμία διαφορά. Το cd κάπου θα το έχω δεν ξέρω που μπορεί να βρίσκεται.. Βασικά δεν παίζω και πολλά παιχνίδια. Μόνο Live For Speed. Αλλά ούτως η αλιώς ακόμα και στο calibration των windows δημιουργεί αυτό το πρόβλημα. Αναρωτιέμαι αν είναι 1. hardware πρόβλημα του joystic (το πιο λογικό απο όσα γνωρίζω) 2. hardware πρόβλημα στον υπολογιστή (άν και έχω δοκιμάσει σε διάφορες θύρες usb). 3 software πρόβλημα (πχ κάποιο πρόβλημα στα windows). Αν είναι hardware πρόβλημα στο joystic το πετάω και παίρνω ένα άλλο και όλα οκ. Αν όμως δεν είναι αυτό και αγοράσω ένα καινούριο και κάνει τα ίδια???

Δοκιμασε το σε η/υ καποιου φιλου σου. Μετα, αν εχεις ενα δευτερο joystick ή φιλο που να εχει ενα (που να λειτουργει σωστα στο pc του εννοειται) δοκιμασε το στον η/υ σου. Αναλογα με το αποτελεσμα θα καταλαβεις που υπαρχει τελικα το προβλημα.

Aρα, πιθανοτατα φταιει το joystick μονο. Καλο αυτο (δε θα ψαχνεσαι κ με προβληματα στα windows κλπ). Αλλα για να εισαι 100% σιγουρος δοκιμασε ενα joystick φιλου σου στο pc σου. Ξερω, ειναι μαλλον απιθανο να ειχαν κ τα δυο προβλημα ταυτοχρονα αλλα δε χανεις κατι με τη δοκιμη. Αν πανε ολα πριμα, παιρνεις ενα καινουριο κ συνεχιζεις το λιωσιμο στα παιχνιδια!! :D:D

Υ.Γ: Ειχε ληξει η εγγυηση αυτου που πεταξες?

Aρα, πιθανοτατα φταιει το joystick μονο. Καλο αυτο (δε θα ψαχνεσαι κ με προβληματα στα windows κλπ). Αλλα για να εισαι 100% σιγουρος δοκιμασε ενα joystick φιλου σου στο pc σου. Ξερω, ειναι μαλλον απιθανο να ειχαν κ τα δυο προβλημα ταυτοχρονα αλλα δε χανεις κατι με τη δοκιμη. Αν πανε ολα πριμα, παιρνεις ενα καινουριο κ συνεχιζεις το λιωσιμο στα παιχνιδια!! :D:D

Υ.Γ: Ειχε ληξει η εγγυηση αυτου που πεταξες?

Δοκίμασα ένα άλλο joystick στον δικό μου υπολογιστή και όλα δουλεύουν μια χαρά. Εγγύηση λογικά πρέπει να είχε λήξει καθότι αν θυμάμαι καλά το είχα πάνω απο 2 χρόνια.

Φρίκη... Αγόρασα καινούριο freedom 2.4 και κάνει τα ίδια με το παλιό...! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Το pc μου δεν γουστάρει τα logitech freedom 2.4. Και μέχρι πριν λίγο καιρό δεν είχε πρόβλημα μαζί τους... Βοήθειααααααα.

Δεν ξερω τι να πω πια... Λοιπον: α) κανεις εγκατασταση του cd που ειχε μαζι του το joystick (αν δεν εχεις κανει ηδη εννοειται) κ β) το δοκιμαζεις σε εναν αλλο η/υ. Αν εχει προβλημα κ στον αλλο, τοτε το πηγαινεις πισω στο μαγαζι που το πηρες για rma. Αν δουλευει κανονικα....θα δουμε τι θα κανουμε.

Update.. Έκανα απεγκατάσταση τα πάντα (το software αλλά και την συσκευή απο το device manager) και εγκατάσταση ξανά όλα απο την αρχή. Δοκίμασα διαφορετικές μπαταρίες, διαφορετικές θύρες usb. Ότι και να έκανα το πρόβλημα παραμένει αναλοίωτο. Τα παρατάω όλα και πάω σε ένα φίλο μου που δεν κοιμόταν στις 1 το βράδυ. Το δοκιμάζω στο pc του... και... Το πρόβλημα παραμένει.. Μήπως τα Logitec Freedom 2.4 είχαν ημερομηνία λήξης και χαλάσαν όλα μαζί συνγρόνως????

Δεν υπαρχουν ημερομηνιες ληξης κ τα συναφη σε τετοια αντικειμενα. Αν το πηρες καινουριο κ οχι μεταχειρισμενο δε θα επρεπε να να εχει προβλημα. Αλλα αφου λες οτι δε δουλευει ουτε στον η/υ του φιλου σου, τοτε το πας πισω στο μαγαζι που το πηρες κ παιρνεις καποιο αλλο με την εγγυηση που εχεις κ καθαριζεις. Αφου ειναι προβληματικο το joystck θα σ' το αλλαξουν αμεσως. Τωρα το γιατι το κανει αυτο..... Τι να σου πω φιλε? Δεν ειμαι κ τεχνικος...

Υ.Γ: Ενημερωσε με για εξελιξεις! :)

Γύρισα πίσω το joystick στο e-shop οπου το αγόρασα και μου βγάλαν πιστωτικό. Έχω βάλει έναν εξωτερικό σκληρό στο μάτι μου οπου θα χρησιμοποιήσω το πιστωτικό. Το θέμα είναι οτι ήθελα αυτο το συγκεκριμένο joystick γιατί με είχε βολέψει πάρα πολύ και στο e-shop ήταν τελευταίο κομμάτι και οπουδήποτε αλού το έχουν πολύ ακριβά.. ΓΜΤ

Γιατι δε δοκιμαζεις κ καποιο αλλο να δεις αν σε βολευει ή οχι? Για παραδειγμα, ηξερα οτι στο Πλασιο στη Στουρναρη μπορεις κ να δοκιμαζεις gamepad, joystick κλπ στο χερι σου κ να δεις αν σου αρεσουν ή οχι. Δυστυχως ομως το συγκεκριμενο καταστημα καταστραφηκε/καηκε/διαλυθηκε οταν εγιναν τα επεισοδια στο κεντρο κ δεν ξερω αν το εχουν φτιαξει εκ νεου. Υποθετω πως κ σε αλλα εξισου μεγαλα καταστηματα σαν αυτο θα μπορεις να δοκιμαζεις (εκτος του e-shop βεβαια).

Κατι σαν κ αυτο (αν το βρεις κ αλλου) π.χ. μπορει να σε βολευει, δεν ξερω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.