Jump to content

Πρόβλημα με 4870 1GB

Zenor

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Πρόσφατα αντικατέστησα την 8800GT 512mb μου με μία Sapphire 4870 1gb.

Έκανα εγκατάσταση windows xp σε νέο σκληρό δίσκο, εγκατέστησα τους τελεταίους drivers αλλά σε κάθε παιχνίδι μετά από μερικά λεπτά εμφανίζεται VPU error ή το παιχνίδι crashάρει.

Έχω δοκιμάσει πολλά games και σε όλα γίνεται το ίδιο. Καμία ιδέα;

Αντιμετωπίζει κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα;

E8500 @ 3,16GHz

3GB RAM 800MHz

4870 1GB

Asus P5K

Chieftec 850W

XP Service Pack 3

Είσαι σίγουρος ότι η κάρτα σου δεν ζεσταίνεται; δοκίμασε να παίξεις κάτι και μόλις σου βγάλει μήνυμα δες αν ζεματάει.

Άλλη περίπτωση είναι να είναι ελαττωματική η ίδια, οπότε την επιστρέφεις όπως την πήρες.

Έκανα alt-tab καθώς έπαιζα και οι θερμοκρασίες δεν ξεπερνάνε τους 60C σύμφωνα με το CCC της ATI αλλά και το RivaTuner.

Πάντως όταν την ακούμπησα ήταν ζεστή.

Δεύτερη φορά; Απ'ότι φαίνεται αυτές οι 4870 έχουν αρκετά προβλήματα...

to catalyst μην το πολυεμπιστευεσε εμενα ορισμενες φορες δειχνει αλλα ντι αλλων,σηκωσε μονος σου το ανεμιστηρακη της gpu τουλαχιστον στο 32 και δες

Μήπως να πάρω την 260 τελικά; Η τουλάχιστον μπορεί κάποιος που έχει την 4870 να μου πει εαν αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα;

Δεύτερη φορά; Απ'ότι φαίνεται αυτές οι 4870 έχουν αρκετά προβλήματα...

Ειναι η δευτερη που παιρνεις??? Δεν δικαιολογειται το να ζεστενεται και να μην αποδιδει αν την πηρες καινουρια απο καταστημα.

Στις ρυθμίσεις του catalyst control center υπάρχει μια επιλογή που λέει VPU Recover κι έχει ενα κουτάκι που λέει Enable VPU Recover. Δες αν είναι τσεκαρισμένο.

Εγώ με την 3870 που έχω όταν το είχα ενεργοποιημένο είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα. Σε κάθε παιχνίδι που έπαιζα ύστερα απο λίγο με πέταγε στα win αναφέροντας ένα error. Αμα πάταγα ok όμως ξανάμπαινα στο παιχνίδι κανονικά και συνέχιζε απο εκεί που είχε μείνει. Μόλις απενεργοποίησα αυτή την επιλογή δεν μου έχει ξαναβγάλει προβλημα σε παιχνίδι.

Ειναι η δευτερη που παιρνεις??? Δεν δικαιολογειται το να ζεστενεται και να μην αποδιδει αν την πηρες καινουρια απο καταστημα.

Ναι, την πρώτη φορά μου την αντικατέστησαν γιατί την έβαζα και δεν έδινε καν σήμα η οθόνη.

Στις ρυθμίσεις του catalyst control center υπάρχει μια επιλογή που λέει VPU Recover κι έχει ενα κουτάκι που λέει Enable VPU Recover. Δες αν είναι τσεκαρισμένο.

Εγώ με την 3870 που έχω όταν το είχα ενεργοποιημένο είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα. Σε κάθε παιχνίδι που έπαιζα ύστερα απο λίγο με πέταγε στα win αναφέροντας ένα error. Αμα πάταγα ok όμως ξανάμπαινα στο παιχνίδι κανονικά και συνέχιζε απο εκεί που είχε μείνει. Μόλις απενεργοποίησα αυτή την επιλογή δεν μου έχει ξαναβγάλει προβλημα σε παιχνίδι.

Το δοκιμάζω τώρα. Το πρόβλημα είναι πως τα περισσότερες games κρασάρουν, απλά σε μερικά βγάζει vpu error.

dark_wolf added 18 Minutes and 4 Seconds later...

Μόλις το δοκίμασα. Αυτήν την φορά με πέταξε από το συγκεκριμένο παιχνιδι που έβγαζε VPU error και μου έβγαλε ένα error Display drivers stopped responding.

Και από το error report της microsoft: error link.

Εγώ την έχω αυτή την κάρτα και έχω και τους 8.12 σε windows xp 32 και δεν έχω κανένα τέτοιο πρόβλημα. Chipset drivers ?

Εννοείς της motherboard; Αν ναι πώς μπορώ να δω την έκδοση που έχω; Στο site της asus έχει μόνο μία έκδοση 8.3.0.1013, και όταν πάω να κάνω εγκατάσταση μου βγάζει error.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.