Spyrious Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2005 Έχω μερικές απορίες.1.Έχω ένα CD rom Αcer 52x το οποί δεν έχει την κλασική ροδέλα (ποτενσιόμετρο) για την ρύθμιση της έντασης αλλά 2 κουμπάκια (-) και (+).Για να έχω μονίμως την μέγιστη ένταση τι πρέπει να γεφυρώσω;2.Ένα σετ ηχεία 2.1 (creative sw320) θέλω να τα βάλω στο αυτοκίνητο.Γραμμή θα πάρω από την τροφοδοσία του ηχοσυστήματος.Αυτά θα τα βάλω απλά στο ρεύμα (12v) χωρίς τον μετασχηματιστή ή χρειάζεται κάποιο κύκωμα ενδιάμεσα;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
SSJ5 Φεβρουάριος 17, 2005 #2 Φεβρουάριος 17, 2005 Θα ήθελα μερικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του drive και συγκεκριμένα από το σημείο που είναι κοντά στα κουμπιά.Θα ανοίξω και το παλιο το δικό μου και θα το δω και εγώ. Δεν είναι ίδιας μάρκας αλλά δεν νομίζω να έχει καμιά διαφορά.Πρόσεχε όμως πως θα το ανοίξεις, μην χαλάσεις τίποτα.Τώρα για τα ηχεία...Πόσα volt είναι τα ηχεία; Πόσα volt δίνει το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου;Αν είναι διαφορετικά τότε θα χρειαστείς μετασχηματιστή.
chros26_ Φεβρουάριος 17, 2005 #3 Φεβρουάριος 17, 2005 που ναι ο hipro οεο που ναι ο hipro που ναι ο hiprooooooooooooo
Spyrious Φεβρουάριος 17, 2005 Author #4 Φεβρουάριος 17, 2005 Αρχική απάντηση από SSJ5 Θα ήθελα μερικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του drive και συγκεκριμένα από το σημείο που είναι κοντά στα κουμπιά.Θα ανοίξω και το παλιο το δικό μου και θα το δω και εγώ. Δεν είναι ίδιας μάρκας αλλά δεν νομίζω να έχει καμιά διαφορά.Πρόσεχε όμως πως θα το ανοίξεις, μην χαλάσεις τίποτα.Τώρα για τα ηχεία...Πόσα volt είναι τα ηχεία; Πόσα volt δίνει το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου;Αν είναι διαφορετικά τότε θα χρειαστείς μετασχηματιστή. Θα ποστάρω σε λίγο φοτό για το cdrom.Τα ηχεία είναι 12v.Λογικά το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου δεν θα παίρνει 12v;Θα το μετρήσω και αυτό.
chros26_ Φεβρουάριος 17, 2005 #5 Φεβρουάριος 17, 2005 τα επιτραπεζια ηχεια, εχουν 8ωμ αντισταση, ενω του αυτοκινήτου 4...οπότε δε νομιζω να γίνεται..
SSJ5 Φεβρουάριος 17, 2005 #6 Φεβρουάριος 17, 2005 Αρχική απάντηση από chros26_ τα επιτραπεζια ηχεια, εχουν 8ωμ αντισταση, ενω του αυτοκινήτου 4...οπότε δε νομιζω να γίνεται.. ’σχετο...
chros26_ Φεβρουάριος 17, 2005 #7 Φεβρουάριος 17, 2005 Αρχική απάντηση από SSJ5 ’σχετο... τι ασχετο???αφου το κανα και εγω και δεν δουλευε....
kender Φεβρουάριος 17, 2005 #8 Φεβρουάριος 17, 2005 ’μα είναι μόνο η αντίσταση αυτό διορθώνεται...Τώρα για το γεφύρωμα του cd rom ιδέα δεν έχω
gsmaster1416003178 Φεβρουάριος 17, 2005 #9 Φεβρουάριος 17, 2005 Η αντίσταση των ηχείων αν είναι 4 ή 8 Ωμ δεν έιναι και τόσο τραγικό θα δουλέψει αλλά δεν θα έχει την ίδια απόδοση. Ο φίλος μας όμως θέλει να βάλει τα 5.1 ηχεία του στο αμάξι, οπότε θα πρέπει να έντοπίσεις πού βρίσκεται το τροφοδοτικό των ηχείων (στο subwoofer συνήθως) και τί τάση βγάζει στην έξοδό του. ’ν αυτή είναι 12-15 volt γίνεται να τα συνδέσεις στα 12V του αυτονινήτου. Θα βγάλεις το τροφοδοτικό που έχει, και στην θέση του θα βάλεις τα 12V απο το αμάξι. Για την ένταση στο cd-rom δεν κρατάει την τελευταία ρύθμισή? Αν όχι δοκίμασε το εξής. Κράτα πατημένο το πλήκτρο UP συνέχεια και βάλει ένα CD να παίζει, αν δείς ότι δουλεύει κανονικά με το πλήκτρο πατημένο, βραχυκύκλωσε αυτό το πλήκτρο. Δεν θα έχεις όμως δυνατότητα να το χαμηλώσεις μετά. Πιθανώς να έχει κάποιο ψηφιακό ποτενσιόμετρο οπότε πιθανώς να μπορείς να βραχυκυκλώσεις κατευθείαν τον δρομέα του, αλλά θέλει λίγο ψάξιμο.....φιλικά gsmaster
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.