DaLooney Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2008 Απο που ??? Το Οβερκλοκερς αγγλιας = Πανακριβο...Το Πλαισιο ... Δεν εχει τα παρτς που θελω ... ( πχ Χεον , Αντεκ κουτι ...)To E-SHop δεν εχει και αυτο μερικα παρτς ...(Εχει Χεον ..δεν εχει κουτι )Η μονη λυση που βλεπω ειναι να παρω κομματι κομματι αυτα που χρειαζομε αλλα αυτη η λυση θελει και προσωπικη ενασχολιση ... Για αρκετους λογους αυτη τη χρονικη στιγμη δεν ειμαι διαθεσιμος για κατι τετοιο..Υπαρχει αλλη λυση? Καποιο καταστημα που δε γνωριζω και εχει μια πιο πληρη γκαμα προιοντων?Επισης βλεπω οτι αρκετα απο τα προιοντα αντι να κατεβαινουν σε τιμη αυτα ανεβαινουν...Αισθανομαι οτι δεν ειναι καθολου καλη η περιοδος για αγορα υπολογιστη ... Προκειτε να διορθωθει αυτο η μπα?
dellman Δεκέμβριος 7, 2008 #3 Δεκέμβριος 7, 2008 1. Να περιμένεις μετά τα Χριστουγέννα2. Να ασχοληθείς εσύ πέρνεις αυτά που θες και τα στήνεις σιγά σιγά χωρίς να σε πιέζει κάποιος και θα μάθεις και θα χαρείς όταν τελειώσει
DaLooney Δεκέμβριος 7, 2008 Author #4 Δεκέμβριος 7, 2008 Ξερω να το στηνω ... Απλα δεν εχω τον χρονο αυτη την στιγμη.Οχι δε θελω σερβερ...
billpeppas1442169085 Δεκέμβριος 7, 2008 #5 Δεκέμβριος 7, 2008 Τότες γιατί ψάχνεις για Intel Xeon όταν μπορείς απλούστατα να πάρεις Core 2 Duo ή Core 2 Quad ή Core i7 ?
DaLooney Δεκέμβριος 7, 2008 Author #6 Δεκέμβριος 7, 2008 Εχω ενα μικρο κολληματακι με τον 3350 ... Δε νομιζω ο αντιστοιχος 2.66 quad να εχει τρομακτικες διαφορες σε επιδοσεις η θερμοκρασιες / overclock ...Πανω κατω ο 3350 δεν ειναι σαν τον Intel Core 2 Quad Q9450 ?Η τιμη τους για παραδειγμα ειναι 240Gbp vs 230GBp10 Gbp δεν ειναι πολλα για να μη παρω το "κολλημα" μου !HWBOT stats http://www.hwbot.org/quickSearch.do?hardwareId=CPU_1515&name=Core+2+Q9450+(2.67Ghz)+(917)http://www.hwbot.org/quickSearch.do?hardwareId=CPU_1609&name=Xeon+X3350+(176)Τι λετε?
vagos2221416003330 Δεκέμβριος 7, 2008 #7 Δεκέμβριος 7, 2008 Εγώ λέω καλύτερα q..κανένα 6700-9550 ανάλογα.και κατάστημα που να τα έχει όλα και να μην είναι φαρμακείο...δν ξέρω να σου πω..οπότε μάλλον για κομμάτι κομμάτι σε βλέπω..Άμα δεν έχεις χρόνο πες σε κανένα παιδί στο forum να στον στήσει....
billpeppas1442169085 Δεκέμβριος 7, 2008 #8 Δεκέμβριος 7, 2008 Ο ίδιος CPU είναι με τον Q9450.Στην ουσία η διαφορά είναι ότι η Intel τους κάνει stress testing σε υψηλότερες θερμοκρασίες μιας και συνήθως οι servers έχουνε υψηλές θερμοκρασίες είτε λόγω συνεχούς load είτε κακώς κλιματιζόμενου χώρου.
schumifer Δεκέμβριος 7, 2008 #9 Δεκέμβριος 7, 2008 Αν από κατάστήματα στην Ελλάδα μπορείς να βρεις τα κομμάτια τότε πάρτα και πήγαινέ τα σε ένα μεγάλο κατάστημα από το οποίο θα πάρεις τα περισσότερα. Ενδεχομένως να μην έχουν πρόβλημα.Θυμάμαι ας πούμε ότι το eshop δεν είχε πρόβλημα να του πας επεξεργαστή και μνήμες από αλλού και να σου συναρμολογήσει το πισί
DaLooney Δεκέμβριος 7, 2008 Author #10 Δεκέμβριος 7, 2008 Οχι ρε αλοιμονο ... σιγα μη το στησουν εδω τα παιδια Το θεμα ειναι οτι ειμαι ανυπομονος ...δε μπορω να εχω το hardware στο σπιτι και να το βλεπω να καθεται η να κανω κομματι κομματι και να μου παρει μερες... Anyway ... Billpepas ...Τοτε ο Xeon θεωρητικα ειναι καλυτερος ε? Τελος παντων... Θα το στησω μονος... το αποφασισα... Τωρα πρεπει να αρχισω να μαζευω τα κομματια και να συγκρινω καταστηματα... 2 σχετικες ερωτησεις... 1) Rampage Formula vs Rampage Extreme Να παω στην οικονομικη και "δοκιμασμενη" λυση των DDR2 ... η θα μου προσφερει συναταρακτικα καλυτερες επιδοσεις και γενικα perfomance το DDR3? Οπως φαινετε ειμαι μεταξυ 2 ASUS...Καμια αλλη επιλογη που ισως να μου διαφευγει? DFI ? 2)Μεχρι χτες ειμουν φανατικος οπαδος του Corsair 750 ... για τροφοδοτικο. Καποια review που διαβασα ομως δεν ειχαν τον ιδιο ενθουσιασμο με τον δικο μου. Με εβαλε σε σκεψεις... Σιγουρα μερικοι απο εσας το εχετε και θα ηθελα τι δικη σας γνωμη... Ειμαι σιγουρος πως ολα τα reviews δε γινονται και με αντικειμενικα κριτηρια...οποτε η γνωμη των χρηστων σιγουρα ειναι πιο καλη. Αυτα ... υγ... Μεχρι χτες επισης σκεφτομουνα για υδροψυξη... Αλλα σε ενα αλλο ποστ που διαβασα εδω μεσα μπηκε και η 400ευρω phase cooling επιλογη στο μυαλο μου Σιγουρα ειναι μια πιο καλη επιλογη ψυξης νομιζω με σχεδον το διπλασιο ++ κοστος... Αξιζει? Επειδη δεν εχω ασχοληθει με τπτ παραπανω απο aircooling + watercooling ... υπαρχει και ο σχετικος φοβος... Αλλο να κοιμασε με τον ανεμιστηρα ανοιχτο..και αλλο να εχεις compressors και "αερια" )... (σχετικα με το θεμα που πως μπορω να παρω μια εξτρα ενημερωση? προτεινετε καποιο σχετικο site αν εχετε υποψην) Δεν μου ερχετε κατι αλλο προς το παρων ... θα επανερθω αν ειναι Ευχαριστω
pokemon6401442169101 Δεκέμβριος 7, 2008 #11 Δεκέμβριος 7, 2008 Μπορείς να απευθυνθείς σε μαγαζί που τροφοδοτεί μεγάλες επιτηρήσεις με τέτοιο εξοπλισμό. π.χ. http://www.info-trade.gr/ αλλά επειδή έχουν μέτριο site, στείλε mail στο info@infotrade.gr και πες τους τι θες, εμένα μου απάντησαν άμεσα σε εξοπλισμό rack που ζήταγα. Σίγουρα θα έχουν κάποια λύση να σου προτείνουν.Αλλά θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους ότι καλύτερα να πάρεις desktop cpu, εκτός αν έχεις μεγάλες βάσεις δεδομένων, εξυπηρετείς πολλούς χρήστες κ.α. που εκεί θα ωφελήσει ο xeon η ένας opteron.
stealth1442169213 Δεκέμβριος 7, 2008 #12 Δεκέμβριος 7, 2008 Για τι χρηση το θελεις το PC?Αν τα χρηματα δεν ειναι προβλημα Rampage Extreme και DDR3 απο εμενα.Για τροφοδοτικο θα σου ελεγα κατι σαν αυτα:http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1160656&catalog=20&category=69977705&page=4http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1055712&catalog=20&category=69977705&page=4Phase οχι για 24/7 η αν το χρησημοποιεις πολλες ωρες,αν ειναι μονο για overclocking/benchmarking τοτε συμφωνω.stealth
billpeppas1442169085 Δεκέμβριος 7, 2008 #13 Δεκέμβριος 7, 2008 Anyway ... Billpepas ...Τοτε ο Xeon θεωρητικα ειναι καλυτερος ε? Επί της ουσίας, είναι ακριβός η ίδια CPU. Δεν έχει διαφορά στις επιδόσεις, ούτε στο overclockability. Σκέψου το σαν ένα Audi A4 Quattro. Το ένα είναι "testαρισμένο" 100χλμ από το εργοστάσιο, ενώ το άλλο στα 150χλμ. Δεν υπάρχει διαφορά, και ούτε αξίζει να φας μέρες, και χρήμα για τον Xeon. 1) Rampage Formula vs Rampage ExtremeΝα παω στην οικονομικη και "δοκιμασμενη" λυση των DDR2 ... η θα μου προσφερει συναταρακτικα καλυτερες επιδοσεις και γενικα perfomance το DDR3? Αν δεν ασχολείσαι σοβαρά με το benchmarking ( extreme overclocking και μετρήσεις στα 3D Marks, etc ) δεν αξίζει η DDR3, δεν θα δείς την παραμικρή διαφορά. Και εφόσον δεν νομίζω να έχεις σκοπό να κάνεις αναβάθμιση σε Core i7 το 2009, δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω λεφτά για να πας σε DDR3. Όσο για την mobo και πάλι μπορείς να την βγάλεις φθηνότερα δίχως να χάσεις το παραμικρό σε επιδόσεις με μια Asus P5Q Deluxe, Gigabyte GA-EP45-DQ4 / GA-EP45-DS4. 2)Μεχρι χτες ειμουν φανατικος οπαδος του Corsair 750 ... για τροφοδοτικο.Καποια review που διαβασα ομως δεν ειχαν τον ιδιο ενθουσιασμο με τον δικο μου. Με εβαλε σε σκεψεις... Σιγουρα μερικοι απο εσας το εχετε και θα ηθελα τι δικη σας γνωμη... Ειμαι σιγουρος πως ολα τα reviews δε γινονται και με αντικειμενικα κριτηρια...οποτε η γνωμη των χρηστων σιγουρα ειναι πιο καλη. Δίχως να μας πείς τα specs του συστήματος που θα στήσεις δεν μπορούμε να σου προτείνουμε ποιό τροφοδοτικό να πάρεις. Δώσε info για τα parts που σκέφτεσαι να πάρεις. υγ... Μεχρι χτες επισης σκεφτομουνα για υδροψυξη... Αλλα σε ενα αλλο ποστ που διαβασα εδω μεσα μπηκε και η 400ευρω phase cooling επιλογη στο μυαλο μου Πρόκειται να κάνεις overclocking ? Αν μιλάμε για normal overclocking για 24/7 χρήση την βγάζεις μια χαρά με μια ThermalRight Ultra-120 Extreme και με πολύ καλές θερμοκρασίες μάλιστα. Με Q9450 άλλωστε δεν πρόκειται να πας πάνω από τα 4.25GHz ( αν κάτσει καλή mobo και πιάσεις 500MHz FSB 24/7 stable ) και συνήθως με Q9450 και P35/P45/X38/X48 mobo παίζεις συνήθως μεταξύ 3.7GHz & 3.9GHz, οπότε οτιδήποτε cooling καλύτερο από την καλύτερη αερόψυκτρα είναι άχρηστο. υ.γ. Phase Change cooling με το PC 24/7 ανοιχτό ξέχνα το. Δεν συμφαίρει από ένα σωρό πλευρές ( και εμπεριέχει και αρκετό ρίσκο, πόσο μάλλον όταν είσαι "νέος στο άθλημα" )
DaLooney Δεκέμβριος 7, 2008 Author #14 Δεκέμβριος 7, 2008 Χμμμ για να παιξω με κατι πανω απο 4ghz και σχετικα οχι πολλα πραγματα απο μεριας ψυξης... (watercooling για παραδειγμα) , μαλλον πρεπει να παω σε κατι σαν τον 8600? (Γμτ..ηξερα οτι θα το μετανιωσω που δεν πηρα απο Σιγκαπουρη ...)Ναι το μηχανημα αν δεν ειναι 24/7 σιγουρα θα ειναι πολλες ωρες ανοιχτο... οποτε το phase το ξεχναμε...Μεταξυ της καλυτερης αεροψυξης(λογικα 120 extreme...) και μιας ας πουμε μετριας υδροψυξης να παω σε αερα λογο λιγοτερης φασαριας?Το μηχανημα οπως το σκεφτομαι ειναι καπως ετσι ..Intel Core 2 Quad XEON X3350Asus Rampage FormulaCorsair Dominator 4GB PC2-8500 CAS5GTX 280 1024MB GDDR3 LG GGC-H20L Blu-RayCorsair TX 750WAntec 120 Case
billpeppas1442169085 Δεκέμβριος 7, 2008 #15 Δεκέμβριος 7, 2008 Μια μέτρια υγρόψυξη συνήθως έχει τις ίδιες ή και χειρότερες επιδόσεις από την Ultra-120 Extreme.Και για μένα τουλάχιστον δεν αξίζει τον όλο "μπελά" ( αλλαγή νερού κάθε λίγο καιρό αν πάρεις τίποτα ακριβό tubing και θες να το διατηρήσεις σε καλή κατάσταση ) καθώς και τα περιττά έξοδα για το τίποτα.Πάνω από 4GHz πας και με την Ultra-120 Extreme αν πας σε Core 2 Duo E8400/E8500/E8600.Αλλά αν είναι να κρατήσεις το σύστημα για καιρό καλύτερα να πας σε Quad-Core.Στο συστηματάκι που έβγαλες το 750άρι τροφοδοτικό είναι overkill ( too much ).Βάλε το Corsair HX520 ή το HX620 ( και τα δύο το αντέχουνε και έχουνε και αρκετά περιθώρεια για περαιτέρω προσθήκες ) που είναι και πιο ποιοτικά από το TX750, και είναι και πιο αθόρυβα επίσης.
billpeppas1442169085 Δεκέμβριος 7, 2008 #17 Δεκέμβριος 7, 2008 Αν για κουτί εννοείς το Antec Twelve Hundred ( Antec 1200 ) τότε είσαι μια χαρά και εκεί.Οπότε αν δεν έχεις κάποια οικονομική ευχέρεια και θες να κόψεις κάποιο ποσό, δεν χρειάζεται κάποια αλλαγή.
DaLooney Δεκέμβριος 7, 2008 Author #18 Δεκέμβριος 7, 2008 Με εναν γρηγορο υπολογισμο τα παραπανω harwdware στο πλαισιο κοστιζει πανω απο 2.000ευρω...Λογικη ερωτηση μετα απο αυτο ...Αξιζει τοσα λεφτα ενα μηχανημα που ενταξει δεν ειναι και Χ58 τεχνολογιας... ουτε DDR3 ?Μηπως οι τιμες ειναι τρελα παραλογες?Καποιος αναφερθηκε πιο πανω να περιμενω για μετα τα Χριστουγεννα... ποσο εκτιματε οτι το παραπανω συστημα θα κοστιζει τοτε?(Γιατι στο πλαισιο δε με αφηνει να επιλεξω καποιο aircooler και τα εχει ολα κοκκινα? ... Επελεξα τον Q9500 ενδεικτικα)υγ...Ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις...σιγα σιγα ξεκαθαριζει το τοπιο
kinq1 Δεκέμβριος 7, 2008 #19 Δεκέμβριος 7, 2008 Τώρα σιγά-σιγά ανεβάζουν τις τιμές γιατί ξέρουν ότι θα κονομήσουν από τον κόσμο που περιμένει τα χριστούγεννα για να αγοράσει pc. οι τιμές θα αρχίσουν να πέφτουν τέλη φεβρουαρίου. Καλύτερη εποχή για να αγοράσεις pc από άποψη τιμών είναι Σεπτέμβριος-Οκτώβριος, εκτός από laptop που βρίσκεις καλύτερες τιμές Ιούνιο-Ιούλιο.
billpeppas1442169085 Δεκέμβριος 7, 2008 #20 Δεκέμβριος 7, 2008 Αξιζει τοσα λεφτα ενα μηχανημα που ενταξει δεν ειναι και Χ58 τεχνολογιας... ουτε DDR3 ? Στην πληροφορική μην κοιτάς ποτέ τι δεν έχει και τι δεν είναι το PC σου. Κοίτα αν εξυπηρετεί τις όποιες ανάγκες σου και αν σου έρχεται ok στην τσέπη σου. Το ότι δεν έχει motherboard X58 και ότι δεν φοράει Core i7 επεξεργαστή δεν θα έπρεπε να σε νοιάζει, αφού όπως και να έχει υπερκαλύπτει τις ανάγκες σου και έχει και μια χαρά αντοχή στον χρόνο. Και δεν χάνεις κάτι, δηλαδή δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει π.χ. εφαρμογή που να μην τρέχει στο PC σου. Μηπως οι τιμες ειναι τρελα παραλογες? Στην Ελλάδα είμαστε, "φυσιολογικό" είναι Καποιος αναφερθηκε πιο πανω να περιμενω για μετα τα Χριστουγεννα... ποσο εκτιματε οτι το παραπανω συστημα θα κοστιζει τοτε? Ζήτημα να πέσει η τιμή συνολικά κανα 30αρι ευρώ όλα κι όλα. Αν θες να ρίξεις την τιμή δίχως να χάσεις σε επιδόσεις: DFI LanParty DK P45-T2RS Plus αντί της Rampage Formula ( δεν χάνεις τίποτα, και ίσα ίσα έχεις περισσότερες πιθανότητες να πας πιο ψηλά σε OC τον Quad με αυτή τη mobo )... απλά και εύκολα κόψαμε 154 ευρώ Mushkin DDR2-1000 4GB Kit 5-5-5-15 αντί των Corsair, τα ίδια chips φοράνε, και γλιτώνεις και 26 ευρώ. Corsair HX520 PSU αντί του TX750 και γλιτώνεις άλλα 19 ευρώ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.