sorteps Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Θα αντικαταστήσω τον σκληρό δίσκο που έχω τώρα με έναν καινούριο (Western Digital 640GB HDD ) και έχω κάποιες απορίες:1. Θα συνδέσω και τους δύο αρχικά για να περάσω τα αρχεία μου από τον ένα στον άλλον. Σωστά?2. Με το λειτουργικό και τα προγράμματα τη θα γίνει θα πρέπει να τα ξανά εγκαταστήσω (:087:) από την αρχή στον καινούριο δίσκο ή υπάρχει τρόπος να τα περάσω από τον έναν στον άλλον?3. Θα ήθελα τον καινούριο δίσκο να τον χωρίσω ώστε να έχω σε ένα μέρος του τα windows και να χρησιμοποιώ τον υπόλοιπο, πώς γίνετε αυτό και πόσο χώρο πρέπει να διαθέσω για τα windows vista ?Ευχαριστώ!
KostasThLB Δεκέμβριος 5, 2008 #2 Δεκέμβριος 5, 2008 1. Αν μιλάς για αρχεία data, δλδ βίντεο, φωτογραφίες, mp3, έγγραφα κτλτότε το καλσσικό copy-paste αρκεί. Θα συνδέσεις και τον άλλο δίσκο, αν θυμάμαι καλά στους τελείως καινούριους δίσκους θέλει πρώτα initialize, μετά και μετά φορματ. Δες στο τέλος του post τον οδηγό.2. Για το λειτουργικό όμως, τα προγράμματα και τα παιχνίδια πρέπει να κάνειςένα image του παλιού σου δίσκου. Το image γίνεται βασικά με 2 προγράμματαNorton Ghost http://www.symantec.com/norton/ghostAcronis True Image http://www.acronis.eu/promo/ATIH/true-image-2009.html/?source=eu_google&ad=ati&gclid=CKWCx-LCqpcCFUog3godXAPCjAΝα σου πω ποιό είναι καλύτερο δεν ξέρω, γιατί έχω "ξεμείνει" σε XP και Norton 2003 δλδ έκδοση 9 νομίζω.3. Για να κάνεις τα λεγόμενα partition, δλδ να χωρίσεις τον σκληρό σου σε τμήματα, με δεξί κλικ στο My Computer>Computer Management>Disk managementΚοίτα εδώ για πιό εύκολα http://articles.techrepublic.com.com/5100-10878_11-6170510.html
sorteps Δεκέμβριος 5, 2008 Author #3 Δεκέμβριος 5, 2008 Σκέφτομαι μήπως συνδέσω τον καινούριο σκληρό μαζί με τον παλιό, να βάλω ΚΑΙ στον καινούριο δίσκο το λειτουργικό και τα προγράμματα, copy-paste βίντεο, φωτογραφίες, mp3, έγγραφα κτλ. και είμαι ok. Στέκει αυτό που σκέφτομαι?
KostasThLB Δεκέμβριος 6, 2008 #4 Δεκέμβριος 6, 2008 Στον παλιό σκληρό πόσα partition έχεις;Αν έχεις μόνο ένα (το C: υποθέτω) και έχει λειτουργικό και data μαζί δεν έχει νόημα να κάνεις copy paste τα data και image το λειτουργικό. Θα κάνεις image όλο το σκληρό ως έχει και η σειρά είναι η εξής:1.Βάζεις τον καινούριο σκληρό επάνω, και τον κάνεις initialize και format.2.Μετά τον χωρίζεις σε δύο partitions πχ το 1ο 100GB για το λειτουργικό και τα προγράμματα και το υπόλοιπο για data.3.Εγκαθιστάς το Norton Ghost ή το Acronis True Image και επιλέγεις να κάνεις backup τον C: σε image file το οποίο θα αποθηκεύσεις στο 2ο partition του καινούριου σκληρού (αυτό με τα data)4.Στη συνέχεια θα κάνεις restore το image και θα του πείς να το γράψει στο 1ο partition του καινούριου σκληρού.
lunatic89 Δεκέμβριος 6, 2008 #5 Δεκέμβριος 6, 2008 Αφου παιρνεις καινουριο δισκο γιατι να μην περασεις φρεσκα τα προγραμματα?Απ οτι εχω καταλαβει εσυ θες οτι εχεις στον παλιο ακριβως το ιδιο να εχεις κ στον καινουριο.Περνα φωτο βιντεο κλπ κ τα προγραμματα κανε καινουρια εγκατασταση κ προφανως φορματ.
sorteps Δεκέμβριος 6, 2008 Author #6 Δεκέμβριος 6, 2008 Αφου παιρνεις καινουριο δισκο γιατι να μην περασεις φρεσκα τα προγραμματα?Απ οτι εχω καταλαβει εσυ θες οτι εχεις στον παλιο ακριβως το ιδιο να εχεις κ στον καινουριο.Περνα φωτο βιντεο κλπ κ τα προγραμματα κανε καινουρια εγκατασταση κ προφανως φορματ.Και εγώ αυτό σκεφτόμουνα, να τελειώνουμε!Τώρα αντιμετωπίζω εξής πρόβλημα ενώ έχω συνδέσει τον σκληρό δεν φαίνετε και στο BIOS μου γράφει 3rd slave hd error !!!:087:
ptolemeos Δεκέμβριος 6, 2008 #7 Δεκέμβριος 6, 2008 Αυτο σ' το βγαζει γιατι εχεις κανει μαλλον λαθος στο initialize απο τα bios.The IDE/ATAPI device configured as Slave in the third IDE controller could not be properly initialized by the BIOS. This message is typically displayed when the BIOS is trying to detect and configure IDE/ATAPI devices in POST.Δοκιμασε να ξανακανεις initialize κ format κ πες μας τι εγινε.
sorteps Δεκέμβριος 6, 2008 Author #8 Δεκέμβριος 6, 2008 Έβγαλα τον παλιό δίσκο και με τα καλώδια του σύνδεσα τον καινούριο, μπέικα στο BIOS και μου γραφή τα εξής:IDE Primary master not detectedIDE Primary slave not detectedSATA 1 Hard DiskSATA 2 ATAPI CDROMSATA 3 κενόSATA 4 κενό
ptolemeos Δεκέμβριος 6, 2008 #9 Δεκέμβριος 6, 2008 Κοιτα στα παρακατω links, εχουν παρομοιο προβλημα με εσενα.http://www.techspot.com/vb/topic42297.htmlhttp://www.pcguide.com/ts/x/comp/hdd/failSetupDetect-c.htmlhttp://www.justlinux.com/forum/showthread.php?p=833364ptolemeos added 3 Minutes and 33 Seconds later...Α, ναι. Κ ελεγξε ξανα τη συνδεσμολογια του σκληρου με την mb.
sorteps Δεκέμβριος 6, 2008 Author #10 Δεκέμβριος 6, 2008 To jumper πρέπει να είναι σε μια συγκεκριμένη θέση?
stealth1442169213 Δεκέμβριος 6, 2008 #11 Δεκέμβριος 6, 2008 To jumper πρέπει να είναι σε μια συγκεκριμένη θέση?Oλοι οι sata drives ειναι master,τo jumper δεν εχει σχεση,ειναι για να τον κανεις sata1 σε περιπτωση που η μητρικη σου δεν μπορει να τρεξει sata2,καποιοι εχουν jumper και καποιοι το κανουν αυτοματα.Για να μην τον αναγνωριζει η μητρικη ισως να εχει προβλημα ο δισκος,επισης δοκιμασε ενα καινουργιο καλωδιο.stealth
sorteps Δεκέμβριος 6, 2008 Author #12 Δεκέμβριος 6, 2008 Αρχίζω να πιστεύω ότι έχει πρόβλημα ο δίσκος!!!
stealth1442169213 Δεκέμβριος 6, 2008 #13 Δεκέμβριος 6, 2008 Αρχίζω να πιστεύω ότι έχει πρόβλημα ο δίσκος!!!Δοκιμασε τον πρωτα στο PC ενος φιλου για να εισαι σιγουρος.stealth
asker Δεκέμβριος 6, 2008 #14 Δεκέμβριος 6, 2008 Δοκιμασε τον πρωτα στο PC ενος φιλου για να εισαι σιγουρος.stealthKι αν δεν εχει διαθεσiμο φιλο με PC?...
lunatic89 Δεκέμβριος 7, 2008 #15 Δεκέμβριος 7, 2008 Καινουριος δισκος κ εχει προβλημα...?Δε νομιζω.Κ δεν ειναι μαρκα μεκαψες.wd ειναι.Μαλλον κατι αλλο παιζει...
sorteps Δεκέμβριος 8, 2008 Author #16 Δεκέμβριος 8, 2008 Όταν συνδέω και τους δύο δίσκους στον ελέγχω μου βγάζει τα παρακάτω:Auto-Detecting sec Master…ATAPI CD RomAuto-Detecting sec Slave IDE Hard Disk ( ο παλιός μου δίσκος)Auto-Detecting 3rd Master IDE Hard Disk (ο νέος δίσκος)SATA 1 HL-DT…………………………(το dvd-rw)SATA 2 MAXTOR ……………………(ο παλιός δίσκος)Entering SETUP3RD Slave Hard Disk ErrorPress F1 to resume Μέσα στο BIOS μου βγάζει τα εξής :SATA 1 ATAPI CD ROMSATA 2 Hard DriveSATA 3 Hard DriveSATA 4 ………………………Εάν πατήσω enter στο SATA 2 Hard Drive μου βγάζει τα στοιχεία του δίσκου μου (MAXTO 300GB κ.τ.λ.)Όταν πατώ enter στο SATA 2 Hard Drive (στον καινούριο δηλαδή) δεν μου εμφανίζει τα στοιχεία είναι μηδενικά. Άρα ο δίσκος φαίνετε στο BIOS (SATA 3 Hard Drive), σωστά? αλλά δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει (δεν μου εμφανίζει τα στοιχεία του δίσκου) σωστά καταλαβαίνω?Ο δίσκος λιπών δεν έχει πρόβλημα ….?
sorteps Δεκέμβριος 8, 2008 Author #17 Δεκέμβριος 8, 2008 Δοκιμασε να ξανακανεις initialize κ format κ πες μας τι εγινε.Μα δεν φαίνετε ο δίσκος στη “Διαχείριση Δίσκων” πώς θα ξανακάνω initialize κ format?:022:Μαζί με τον δίσκο αγόρασα και ένα DVD-RW , το σύνδεσα πρώτο, μπας και έχει αυτό καμία σχέση????Peteranos added 17 Minutes and 0 Seconds later...Καινουριος δισκος κ εχει προβλημα...?Δε νομιζω.Κ δεν ειναι μαρκα μεκαψες.wd ειναι.Μαλλον κατι αλλο παιζει...Έχεις καμία ηδέα?
sorteps Δεκέμβριος 9, 2008 Author #18 Δεκέμβριος 9, 2008 Για να μην τον αναγνωριζει η μητρικη ισως να εχει προβλημα ο δισκος,επισης δοκιμασε ενα καινουργιο καλωδιο.stealthΚαινουριος δισκος κ εχει προβλημα...?Δε νομιζω.Κ δεν ειναι μαρκα μεκαψες.wd ειναι.Μαλλον κατι αλλο παιζει...Πήρα το δίσκο παραμάσχαλα τον πήγα στο κατάστημα και μου δώσανε έναν καινούριο, τελικά είχε πρόβλημα ο δίσκος!!!!!:043: Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια!!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.