Wizard! Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Καλημέρα. Έχω την εξής απορία...:Θέλω να κάνω δώρο σε ένα φίλο το τιμόνι της Μ$, το Sidewinder Force Feedback Wheel, που το βύσμα του είναι gamport και δεν παίζει με το απλό usb adaptor που έδινε η Μ$ σε νεότερα μοντέλα (έβγαλε μοντέλα με αυτή τη δυνατότητα, 2 μήνες μετά που το πήρα εγώ :011: )Οι λύσεις που έχω για να το βάλω είναι οι εξής:CMS USB NestTRUST SC-5100Ο φίλος μου έχει μια Asus μητρική που έχει onboard κάρτα ήχου. Οπότε αν πάω στη λύση της κάρτα, θα πρέπει να κάνω disable την onboard. Αξίζει τον κόπο? Μήπως είναι καλύτερη σε απόδοση αυτή που ήδη έχει?Από την άλλη, το adaptor θα δουλεύει 100% ? Από το Πλαίσιο λένε ότι δεν έχει πρόβλημα, αλλά δε νομίζω ότι το έχουν δοκιμάσει με όλα και ένα παρόμοιο που βρήκα στο εξωτερικό έχει 4 modes (όπως κι αυτό) και δεν έγραφε κάποιο για 3 axis υποστήριξη (τιμόνι, γκάζι, φρένο)Τι προτείνετε?
MadCatMk21442169156 Δεκέμβριος 5, 2008 #2 Δεκέμβριος 5, 2008 Γιατί δε χτυπάς μια logitech στα ίδια λεφτά..;
billpeppas1442169085 Δεκέμβριος 5, 2008 #4 Δεκέμβριος 5, 2008 No comprendo MadCatMk2...Ο Wizard! έχει ήδη το τιμόνι και θέλει να το κάνει δώρο στον φίλο του.George για κοίτα μια στο manual της mobo μήπως έχει on-board header για game-port.
pokemon6401442169101 Δεκέμβριος 5, 2008 #6 Δεκέμβριος 5, 2008 Ο φίλος μου έχει μια Asus μητρική που έχει onboard κάρτα ήχου. Οπότε αν πάω στη λύση της κάρτα, θα πρέπει να κάνω disable την onboard.προαιρετικά την κάνεις disable, μπορείς με 2 κάρτες ήχου να δουλέψεις χωρίς πρόβλημα.Προτείνω όμως τον adaptor, γιατί η motherboard δεν έχει και πολλές PCI/PCI-e
Wizard! Δεκέμβριος 5, 2008 Author #7 Δεκέμβριος 5, 2008 Δε διαφωνώ στο "προαιρετικά", απλά δεν είμαι και πολύ φίλος στο να έχω δύο ίδιες συσκευές ενεργοποιημένες... Είναι όμως καλύτερη η onboard από την άλλη, ή με βολεύει έτσι κι αλλιώς? Τον adaptor τον φοβάμαι, μήπως έχω συμβατότητα κι μετά με πονέσει εκεί που θα τον βάλω...
billpeppas1442169085 Δεκέμβριος 5, 2008 #8 Δεκέμβριος 5, 2008 Αρα είτε δοκιμάζεις τον adaptor και ελπίζουμε σε θετικό αποτέλεσμα. Η Trust SC 5100 έχει το CMI8738 chipset της C-Media το οποίο είναι τουλάχιστον ισάξιο με το on-board της mobo, οπότε και αναβάθμιση του κάνεις με την sound card
pokemon6401442169101 Δεκέμβριος 6, 2008 #9 Δεκέμβριος 6, 2008 Τον adaptor τον φοβάμαι, μήπως έχω συμβατότητα κι μετά με πονέσει εκεί που θα τον βάλω... Είπαμε adaptor είναι όχι δονητής :046: Δες πρώτα αν σε καλύπτει με το λειτουργικό που έχεις, πριν την αγορά. Σε vista 64Bit πάντως λιγάκι χλωμό το κόβω να έχει support για gameport(χωρίς να είμαι σίγουρος), ίσως κάποια μεταχειρισμένη creative audigy με gameport και με modded drivers κάνεις δουλειά.
billpeppas1442169085 Δεκέμβριος 6, 2008 #10 Δεκέμβριος 6, 2008 Υποστηρίζουνε κανονικότατα και τα Vista GamePort ( αν όντως θυμάμαι καλά, μπορεί και να κάνω λάθος )
Wizard! Δεκέμβριος 7, 2008 Author #11 Δεκέμβριος 7, 2008 Βασίλη δε νομίζω να υποστηρίζουν... Εγώ χαρίζω το τιμόνι της Microsoft ακριβώς επειδή δεν υποστηρίζουν το gp. Το βλέπει σα συσκευή στο Device Manager, αλλά δεν το χρησιμοποιεί σε τίποτα...@pokemon640: Δε θα το χρησιμοποιήσω σε εμένα το adaptor/scard. Είναι για φίλο με παλαιότερο μηχανάκι που έχει ΧΡ
billpeppas1442169085 Δεκέμβριος 7, 2008 #12 Δεκέμβριος 7, 2008 Αν θυμάμαι καλά με το κλασικό GamePort/Midi που έχει η mobo του ξαδερφού μου, παίζει κανονικά σε Vista Ultimate x64 το Cakewalk ( πρόγραμμα δημιουργίας μουσικής μέσω midi οργάνων όπως αρμόνιο, κλπ ). Θα το κοιτάξω κάποια στιγμή σήμερα ή αύριο που θα πάω από εκεί. Edit: http://forums.creative.com/creativelabs/board/message?board.id=Vista&message.id=4732&view=by_date_ascending&page=2 http://forums.creative.com/creativelabs/board/message?board.id=Vista&message.id=13526 Από ότι διάβασα παίζει και για οποιοδήποτε gameport, όχι μόνο για τις creative sound cards
Wizard! Δεκέμβριος 7, 2008 Author #13 Δεκέμβριος 7, 2008 Μήπως παίζει μόνο σα midi port κι όχι για Joystick? Γιατί εμένα δε μου αναγνωρίζει κανένα από τα τρία που έχω για gp... Κι από ότι διαβάζω στο 1ο φόρουμ, έχουν κι επίσημη απάντηση από την Μ$, ότι έβγαλαν την υποστηρίξη για GP, για το "καλό" των USB... Φαίνεται τα μηχανάκια μας, δεν έχουν αρκετή δύναμη να δουλεύουν και τα δύο παράλληλα...
billpeppas1442169085 Δεκέμβριος 7, 2008 #14 Δεκέμβριος 7, 2008 Μήπως παίζει μόνο σα midi port κι όχι για Joystick? Γιατί εμένα δε μου αναγνωρίζει κανένα από τα τρία που έχω για gp... Κι από ότι διαβάζω στο 1ο φόρουμ, έχουν κι επίσημη απάντηση από την Μ$, ότι έβγαλαν την υποστηρίξη για GP, για το "καλό" των USB... Φαίνεται τα μηχανάκια μας, δεν έχουν αρκετή δύναμη να δουλεύουν και τα δύο παράλληλα...http://forums.frugalsworld.com/vbb/showpost.php?p=1414563&postcount=4
Wizard! Δεκέμβριος 7, 2008 Author #15 Δεκέμβριος 7, 2008 Αυτό Βασίλη είναι για 32bit. Στα 64bit αφενός δε βρήκα ανάλογο, αφετέρου δε θα επιτρέψει καθόλου την εγκατάσταση unsigned driver. Πρέπει να κάνεις reboot με Allow Ununsigned, κλπ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.