Jump to content

LAPTOPS

zz13

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟ LAPTOP TOSHIBA , DELL Ή MAC ? ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ , ΕΙΜΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΕ PC ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ( ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ) . ΤΟ MAC ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ PC , TI ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ' ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ !!

Προσωπικα σε apple δε θα πηγαινα με τιποτα. Για dell δε γνωριζω να σου πω. Αλλα μετα απο λιγη ερευνα κατεληξα στις 4 -κατα τη γνωμη μου- καλυτερες επιλογες για τα λεφτα που διαθετεις κ τον λογο που θες το laptop. Κοιταξα κυριως για cpu, ram κ σκληρο.

α) Το μοντελο της ACER πιστευω πως ειναι αρκετα καλο. Με core 2 duo στα 2,26 GHz, 3 mb l2 cache k fsb στα 1066 MHz. Ram 4 gb (2 x 2048) ddr-2 στα 800 MHz συχνοτητα κ σκληρο 320 gb.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907438

β) Αυτο της SONY ειναι επισης καλο. Με τα ιδια ακριβως χαρακτηριστικα με τον πιο πανω ACER.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905680

γ) Τους INNOVATOR δεν τους γνωριζω αλλα τα χαρακτηριστικα του ειναι αρκετα εντυπωσιακα για τα λεφτα του. Ειναι c2d στα 2,50 GHz(!), 6 mb l2 cache αλλα 800 MHz fsb. Ram 4 gb (2 x 2048) ddr-2 ομως εχουν συχνοτητα στα 667 MHz. Κ σκληρο 320 gb.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.909194

δ) Τελευταιος, ο HP. Με c2d στα 2,4 GHz, 3 mb l2 cache κ 1066 MHz fsb. Ram 3 gb (1 x 1024 + 1 x 2048) με 800 MHz συχνοτητα ddr-2 που αν κ εχει λιγοτερη ram υποστηριζει μεχρι 8 gb συνολικα. Με σκληρο 250 gb.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900448

Αποψη μου, να πας για τον HP. Ειναι φθηνοτερος απο τους αλλους, εχει την μεγαλυτερη επεξεργαστικη ισχυ (εκτος του INNOVATOR που, οπως ειπα κ πιο πανω, ειναι μεν στα 2,5 GHz με μεγαλυτερο cache απο τους αλλους αλλα πασχει απο συχνοτητα fsb κ ram) κ του βαζεις κ 1 gb ram ακομα κ πας 4. Κ εχεις κ την αξιοπιστια της HP (οχι οτι ειναι ασημες οι αλλες). Αν ομως θες κ μεγαλυτερο σκληρο πηγαινε στα ACER ή SONY. To INNOVATOR, απ' οτι καταλαβαινεις, ειναι η τελευταια επιλογη κατ' εμε.

Υ.Γ: Αυτα που σου προτεινω ειναι μεν απο σελιδες του e-shop αλλα κ στην Αμερικη που θα παει ο φιλος σου θα του πεις τα συγκεκριμενα μοντελα κ θα τα βρει. Κ με την ισοτιμια ευρω κ δολλαριου μπορει να κερδισεις κ λεφτα (1 ευρω = 1,27 δολλαρια)! Αν, βεβαια, αποφασισεις για καποιο απ' τα παραπανω.

Υ.Γ.2: Ετσι κ αλλιως αφου θες να παρεις laptop δεν θα εχεις κ τρελες καρτες γραφικων. Αλλα ειναι σημαντικο να εχεις κατι αξιολογο πανω για μια μελλοντικη εφαρμογη που μπορει να θες να τρεξεις κ να ειναι λιγο πιο απαιτητικη απο τις υπολοιπες. Σ' αυτο τον τομεα οι κελυτερες επιλογες απο τα παραπανω ειναι τα ACER κ HP. Εχουν την ιδια gpu (nVidia 9600Μ GT) στα 512 gb ενω οι υπολοιπες ειναι η nVidia 8600Μ GT 512 gb (στο INNOVATOR) κ η ATI mobility Radeon HD 3470 αλλα με 256 mb μνημη.

ptolemeos added 9 Minutes and 20 Seconds later...

Επισης, για να δεις γιατι ειπα οχι για macbook κοιτα το ακολουθο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.904049

Το καλυτερο mac κοντα στα λεφτα που θες να διαθεσεις. Απλα δε συγκρινονται.

Φιλε dellman, για το INNOVATOR συμφωνω, αν κ δεν ειναι κ τοσο ασχημο. Ειπα κ πιο πανω πως δεν την ξερω την εταιρια. Οσον αφορα τα acer κ Sony ειναι στα ιδια χαρακτηριστικα με το Toshiba που ειπες, αν κ για αυτο με το service δε γνωριζω. ΖΖΖΖ, λεω ειτε το HP ειτε το Toshiba που λεει ο dellman να κοιταξεις περισσοτερο.

Φιλε dellman, για το INNOVATOR συμφωνω, αν κ δεν ειναι κ τοσο ασχημο. Ειπα κ πιο πανω πως δεν την ξερω την εταιρια. Οσον αφορα τα acer κ Sony ειναι στα ιδια χαρακτηριστικα με το Toshiba που ειπες, αν κ για αυτο με το service δε γνωριζω. ΖΖΖΖ, λεω ειτε το HP ειτε το Toshiba που λεει ο dellman να κοιταξεις περισσοτερο.

Ευχαριστώ ρε παιδιά για τις πληροφορίες που μου δώσατε , το Toshiba το είχα δει και εγώ θα ψάξω και για κανένα Dell να δω τι παίζει :074:

Αν μπορείς να την ψάξεις με Dell που είναι και παραμετροποιήσιμα θα σου πρότεινα ένα με 2 σκληρούς @7200 και επεξεργαστή Τ9400 θα πετάει το εργαλείο.

1ον) τα Innovator ειναι προιοντα του e-shop, οπως ειναι τα Turbo-X του Πλαισιου και

2ον) ειναι γνωστο νομιζω πως τα καλυτερα laptop τα φτιαχνει η Toshiba.

Βασικά είναι θέμα γούστου και after sales υποστήριξη η μάρκα από τις γνωστές. Δλδ τί είναι αυτό που κάνει την Toshiba ανώτερη από την HP ή τη Dell;Δε λέω εδώ και 3 χρόνια έχω στη δουλειά ένα Toshiba, έχει φάει ταξίδια και συνέδρια με το τουλούμι, σκυλί. Επίσης και κάτι hp που πήραμε και χρησιμοποιούνται εδώ και 2 χρόνια καθημερινά επί 8ωρου και δεν έχουν βγάλει το παραμικρό. Ένα HP που είχα πάρει το 2001 έβγαλε 2 φανταρικά με σχεδιαστική δουλειά ακόμη και σκοπέτο έβγαζε και την παλεψε μέχρι που με εγκατέλειψε από μητρική(δεν φόρτιζε) πρίν 2 χρόνια, δεν είχα παράπονο, ούτως ή άλλως κάπου θα σάπιζε τώρα και να ζούσε. Το θέμα είναι να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση βλάβης και να έχεις το μηχάνημά σου όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να συνεχίσεις την παραγωγή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.