Kostas_GR Δεκέμβριος 2, 2008 Author #21 Δεκέμβριος 2, 2008 ΟΚ το βαλα κ εκλεισα το κουτι, θα μετρησω θερμοκρασιες κ θα σας πω!!
Kostas_GR Δεκέμβριος 2, 2008 Author #22 Δεκέμβριος 2, 2008 Eκανα τεστ με τα orthos βεβαια το ξεχασα 3.30 ωρες ανοιχτο κ γιαυτο ισως να ανεβηκανε τοσο οι θερμοκρασιες αλλα εδω ειναι τα αποτελεσματα: και εδω ειναι σε idle κατασταση: Παντως βλεπω τεραστια διαφορα τωρα που εβαλα τον ανεμιστηρα. Πριν επιανα το κουτι κ εκαιγε τωρα ειναι παγος που λεει ο λογος παρολο που το χα 3.30 ωρες σε orthos. Τι λετε για τα αποτελεσματα?
vagos2221416003330 Δεκέμβριος 2, 2008 #23 Δεκέμβριος 2, 2008 Πολύ καλύτερα.Νά τι σου κάνει ένα ανεμιστηράκι...:046: :046: :033:
Kostas_GR Δεκέμβριος 2, 2008 Author #24 Δεκέμβριος 2, 2008 OK oποτε τι λετε να ξεκινησω σιγα σιγα να αυξανω το fsb? Να το ανεβασω 10 ας πουμε την πρωτη φορα? Α κ κατι αλλο! Στο cpu-z εκει που λεει το multiplier μια το εχει 6 και μια 10 πως θα βρω το σωστο? Μαλλον το 10 πρεπει να ναι αφου ετσι λεει κ στην εικονα που ανεβασα στο προηγουμενο post απο το CoreTemp ε?
vagos2221416003330 Δεκέμβριος 2, 2008 #25 Δεκέμβριος 2, 2008 Ο multi ΄κανονικά είναι 10αλλά πάει 6 όταν δεν ζορίσεις το cpu για να κάνει οικονομία σε ρεύμα+να κρυώνει...
Kostas_GR Δεκέμβριος 2, 2008 Author #26 Δεκέμβριος 2, 2008 OK αυριο το μεσημερι θα αρχισω το overclocking λοιπον κ θα σας πω τι γινεται. Ποσο ειναι το μεγιστο που πρεπει να φτανει η θερμοκρασια με τα 2 orthos να δουλευουνε? Ρωταω για να ξερω ποτε να σταματησω!
EliasKir Δεκέμβριος 2, 2008 #27 Δεκέμβριος 2, 2008 Νομιζω μπορει να φτασει μεχρι 75 στους πυρηνες και μετα σβηνει μονο του (τουλαχιστον στον Q6600).
Kostas_GR Δεκέμβριος 2, 2008 Author #28 Δεκέμβριος 2, 2008 Τι εννοεις σβηνει μονο του? Εμενα με ενδιαφερει ποια ειναι η μεγιστη θερμοκρασια που μπορω να το φτασω στην οποια λειτουργει απολυτως φυσιολογικα ο υπολογιστης χωρις να δημιουργειται προβλημα οσες ωρες την ημερα κ αν τον εχω ανοικτο! Για να ξερω ποτε να σταματησω να ανεβαζω το fsb!
varachio Δεκέμβριος 2, 2008 #29 Δεκέμβριος 2, 2008 Τι εννοεις σβηνει μονο του? Εμενα με ενδιαφερει ποια ειναι η μεγιστη θερμοκρασια που μπορω να το φτασω στην οποια λειτουργει απολυτως φυσιολογικα ο υπολογιστης χωρις να δημιουργειται προβλημα οσες ωρες την ημερα κ αν τον εχω ανοικτο! Για να ξερω ποτε να σταματησω να ανεβαζω το fsb!Κοίτα, οι θερμοκρασίες σου ακόμα και τώρα είναι ψηλά. θα μπορούσε να ήταν καλά αν είχες πάνω την stock ψύκτρα αλλά με αυτήν που έχεις τώρα είσαι στο upper limit. Την καθάρισες αλήθεια; Θέλω να πω πως θα έπρεπε να είσαι χαμηλότερα, γύρω στους 55'C. Εγώ δεν θα τον δούλευα ποτέ πάνω απο 65'C τον επεξεργαστή για 24/7 λειτουργία... Αυτό που σου λέει ο eliaskir είναι οτι έχει προστασία και αν τυχόν υπερβείς κατα λάθος την θερμοκρασία θα σβήσει το pc αυτόματα... Έλενξέ το αυτό στο bios στην καρτέλα harware monitor να δείς σε ποιά θερμοκρασία είναι ρυθμισμένο να έχει alarm/shutdown ο επεξεργαστής σου...
Kostas_GR Δεκέμβριος 3, 2008 Author #30 Δεκέμβριος 3, 2008 Την καθαρισα οσο καλυτερα μπορουσα χωρις να την βγαλω γιατι δν ξερω πως βγαινει κ μπαινει κ δν ηθελα να μπω σε ιστοριες. Ανεβασα το fsb κατα 10 δηλ πηγα απο 2,66Ghz σε 2,76 περιπου και να τα αποτελεσματα: Να συνεχισω το ανεβασμα ετσι?
Kostas_GR Δεκέμβριος 3, 2008 Author #31 Δεκέμβριος 3, 2008 Ανεβασα αλλα 10 το fsb πηγα απο 2,6 σε 2,8Ghz. Τα αποτελεσματα: Ρε παιδια παλι υψηλα δν ειναι οι θερμοκρασιες? Απο οτι βλεπετε παντως για καθε 10 μοναδες που ανεβαζω το fsb η θερμοκρασια ανεβαινε 4-5 βαθμους.
Gregorypeg1000 Δεκέμβριος 3, 2008 #32 Δεκέμβριος 3, 2008 πρεπει να ψαξεις στο bios για την ρυθμιση που ανεβοκατεβαζει τον πολλαπλασιαστη γτ απο οτι ειδα στους δυο πυρηνες εισαι με 8αρι και στους αλλους δυο με 10.τωρα για τις θερμοκρασιες απο οτι ξερω στην θεωρια μονο δν νομιζω πως πρεπει να ανεβαινεις 5 βαθμους στην θερμοκρασια ανα 10mhz στο fsb αφου ανεβαζεις μονο αυτο και οχι ρευμα..αν κανω λαθως ας με διορθωσουνgregorypeg1000 added 1 Minutes and 54 Seconds later...επισης για θερμοκρασιες θα σου προτεινα το everest ultimate edition...
varachio Δεκέμβριος 3, 2008 #33 Δεκέμβριος 3, 2008 Η θερμοκρασία θα ανεβαίνει όσο ανεβάζεις FSB αρα και συχνότητα... πιστεύω δεν πρέπει να τον ανεβάσεις άλλο... η θερμοκρασία σου είναι ψηλά... τον τηγανίζεις απο εκεί και μετά... Για να πάς ψηλότερα πρέπει ή να αλλάξεις ψύκτρα ή κουτί ή και τα δύο ή να βγάλεις το pc στο μπαλκόνι Αν ο στόχος σου ήταν τα 3G τότε σχεδόν το πέτυχες οπότε μην τον "σπρώξεις" άλλο... Πληροφοριακά, επειδή έχω τον ίδιο επεξεργαστή θα πρέπει να μπορεί να σου πηγαίνει στα 3,5GHz άνετα χωρίς να πειράξεις τίποτε άλλο εκτός απο το fsb. Αλλά θα πρέπει να κάνεις πρίν κάτι για τις θερμοκρασίες σου... Σου έχω πεί στα προηγούμενα πόσο θα πρέπει να έχεις... αν μπορέσω θα σου δώσω και screenshot...
EliasKir Δεκέμβριος 3, 2008 #34 Δεκέμβριος 3, 2008 Εχεις το ρευμα στα Auto? Aν ναι, ανεβαινει μαζι με το fsb και αυξανει την θερμοκρασια.
Kostas_GR Δεκέμβριος 3, 2008 Author #35 Δεκέμβριος 3, 2008 Ναι το ρευμα δεν το εχω πειραξει καθολου! Μηπως πρεπει να κανω τπτ κ με αυτο? Δεν πιστευω να γινει καμμια βλακεια αμα το πειραξω ομως ε?Παντως σκεφτομαι να παρω καινουργια ψυκτρα. Μπορειτε να μου πειτε που θα βρω την thermalright 120 ultimate extreme ή την TrueBlack 120 που μου προτεινατε?
varachio Δεκέμβριος 4, 2008 #36 Δεκέμβριος 4, 2008 Screenshots με την Cooler Master V8 με θερμοκρασία δωματίου 21'C... Idle... Load... Δεν νομίζω να πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα οι άλλες δύο ψύκτρες που ανέφερες οι οποίες έχουν πολύ καλή φήμη, ίσως την καλύτερη... κι εγώ την thermalright 120 extreme έψαχνα αλλά καθότι δυσεύρετη κατέληξα στην V8 και πραγματικά πιστεύω πως είναι εξίσου καλή αν όχι καλύτερη... Εξάλλου 1-2'C διαφορά δεν έχουν και καμιά σημασία...
Kostas_GR Δεκέμβριος 4, 2008 Author #37 Δεκέμβριος 4, 2008 Οκ οποτε παω μαλλον για την V8! Εκτος αν αυτη ειναι καλυτερη:http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1038796&page=3&category=69977719&catalog=20Τι λετε?Μηπως υπαρχει κανενας οδηγος με εικονες ξερω γω ή οδηγιες για το πως εγκαθιστας ψυκτρα? Αλλιως πρεπει να φερω ανθρωπο να τη βαλει μην κανω καμμια βλακεια!
EliasKir Δεκέμβριος 4, 2008 #38 Δεκέμβριος 4, 2008 Εχει manual στη συσκευασια, δεν ειναι και πολυ δυσκολο εκτος κι αν πρεπει να βγαλεις μητρικες κτλ που γινεται λιγο δυσκολοτερο. Αν το κανεις μονος σου να προσεξεις ποσο παστα θα βαλεις.
varachio Δεκέμβριος 4, 2008 #39 Δεκέμβριος 4, 2008 Για την V8 θα πρέπει να βγάλεις όλη την μητρική απο μέσα απο το κουτί για να την τοποθετήσεις... είναι λίγο μανίκι η αλήθεια και θέλει και μια εμπειρία την οποία μάλλον δεν έχεις οπότε μπορεί να δυσκολευτείς λιγάκι έως πολύ... Στην συσκευασία έχει οδηγίες, πάστες όλα όσα θα χρειαστείς να την τοποθετήσεις... για την άλλη που έχει ο stealth δεν ξέρω να σου πώ την αλήθεια, αλλά αν κρίνω απ'τα σκόρ του stealth στο Hwbot μάλλον εξίσου καλή θα είναι...
Kostas_GR Δεκέμβριος 4, 2008 Author #40 Δεκέμβριος 4, 2008 Οκ παιδια το αποφασισα για να τελειωνει η υποθεση θα το παρω να το αφησω στο πλαισιο να μου αλλαξουν κουτι να μου βαλουν κ καινουργια ψυκτρα για να τελειωνουμε! Θα βαλω αυτο το κουτι και V8:http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1152130&catalog=20&category=69977695&THIKIMEGETHOS=Full+ATXκαι για ψυκτρες ειμαι ανεμεσα σε αυτες τις 2:http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1038796&page=3&category=69977719&catalog=20http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1147293&page=3&category=69977719&catalog=20τι λετε?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.