Jump to content

Αποτελεσματα Core I7 920 + ASUS P6T Deluxe

geoal

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δυστυχως για την τσεπη μου δεν κρατηθηκα παλι... ενω ελεγα οτι η νεα πλατφορμα της intel δεν εχει και τοσο τρομερες διαφορες στις επιδοσεις απο τους Core2Duo στις ιδιες συχνοτητες και γενικα οτι η νεα πλατφορμα δεν αξιζει τα λεφτα που ζητα, τελικα διαβαζοντας διαφορα reviews και αποψεις μπηκα για τα καλα στην πριζα. Χθες λοιπον αναστεναξε η τσεπη μου η οποια τα τελευταια 25 χρονια που ασχολουμε με υπολογιστες εχει υποστει συνεχομενα και καταστροφικα πληγματα που κανει μηνες να τα ξεπερασει, αλλα τι να κανουμε ετσι ειναι τα παθη πληρονονται. Ας αφησω ομως την κλαψα για τα οικονομικα γιατι τελικα σταθηκα τυχερος και επεσα σε καλο κομματι επεξεργαστη απο συγκρισεις που κανω στο νετ και πλεον αισθανομαι πολυ ευχαριστημενος απο την επιλογη μου.

Το νεο μεγαλο μου (gaming κυριως αλλα που χρονος για αυτο πλεον... οποτε μαλλον το μηχανακι για να κανω την κ@υλα μου ειναι) PC λοιπον αποτελειτε απο:

επεξεργαστης Core I7 920 @ 4020ΜΗΖ με 1,35V ταση Vcore και Turbo boost enable που σημαινει οτι ο επεξεργαστης δουλευει στα 4217ΜΗΖ σε εφαρμογες που παιζουν μεχρι τους 2 πυρηνες. Εδω να πω οτι το CPUZ ακομα και οταν τρεχω prime και στους 4 πυρηνες μου δειχνει συχνοτητα 4217ΜΗΖ αλλα μαλλον bug ειναι.

Ψυξη Custom υδροψυξη με τριπλο χοντρο χειροποιητο ψυγειο και 3 120αρηδες στα 8V και η προσαρμογη του block στο νεο socket εγινε παλι χειροποιητα απο εμενα (οπως και οι προηγουμενες αλλωστε...)

Μητρικη ASUS P6T Deluxe τα λογια περιττα πιστευω απο τις καλυτερες μητρικες για Ι7 αυτη τη στιγμη για QPI στα 200ΜΗΖ+. Βασικα ειχα και την Gigabyte X58-UD5 στο μυαλο μου κυριως λογο ελαφρως φθηνοτερης τιμης αλλα επειτα απο ωριμη σκεψη ειπα να παω στην σιγουρια της ASUS.

Μνημες 3Χ1GB G.Skill 1333MHZ CL8, αυτη ειναι και η πρωτη μου επαφη με DDR3 και μπορω να πω οτι πρωτη φορα επαιξα με μνημες τεχνολογιας που δεν ειχα ξαναδουλεψει και οτι και να εβαζα επαιξε αβασανιστα. Φυσικα ηξερα σε ποια πλαισια θα κινηθω αλλα επειδη για τις συγκεκριμενες μνημες δεν βρηκα και πολλα στο net μου εκανε εντυπωση η αποδοση τους στο overclock και μαλιστα με μολις 1,64V ταση που δουλευουν τωρα στα 1607ΜΗΖ με 8-8-8-24.

Καρτα γραφικων 9800GX2 725ΜΗΖ πυρηνας, 1700ΜΗΖ shaders και 1060 μνημες.

Τροφοδοτικο OCZ ProXtream 1000W τα λογια ειναι περιττα εδω...

σκληρος δισκος Seagate 500Gb 7200rpm 32Mb cache.

Τελος να πω για ακομα μια φορα οτι τα αποτελεσματα που βλεπετε ειναι στις συχνοτητες που αναφερω στις οποιες το μηχανημα ειναι prime stable 24/7 και δεν εχουν σκοπο τον ανταγωνισμο αλλα για να δω τις επιδοσεις σε σχεση με το παλιο μου μηχανημα και επισης να δω αν υπαρχει καποιο προβλημα και δεν παιρνω τα προβλεπομενα. To λειτουργικο ειναι Windows XP Pro SP3 και μαλιστα σε πολυ κακη κατασταση μια και στον εναμυσι χρονο που το εχω εγκατεστημενο εχω αλλαξει πανω απο 6 μητρικες και αλλες τοσες καρτες γραφικων με αποτελεσμα να σερνετε και να χτυπαει λαθη. Αυτο πιθανων να επιρρεαζει τις επιδοσεις καποιων bench αλλα εγκατασταση εκ νεου θα κανω μολις βρω χρονο. Απο optimazation για bench δεν εχω κανει τιποτα μια και δεν ειμαι bencher οποτε καποιες διαφορες με αλλα παρομοια setup ενδεχετε να υπαρχουν αλλα σε λογικα μικρα πλαισια.Το συγκεκριμενο ποστ εχει σκοπο να μοιραστω τις επειριες μου με ολους και να δωσει πληροφοριες σε οσους τις χρειαζονται ή ειναι σε διλλημα οπως εγω πριν μερικες μερες.

Παμε λοιπον...

post-956-1442175354,2958_thumb.jpg

post-956-1442175354,3523_thumb.jpg

post-956-1442175354,3836_thumb.jpg

post-956-1442175354,4705_thumb.jpg

post-956-1442175354,5648_thumb.jpg

post-956-1442175354,6584_thumb.jpg

post-956-1442175354,7112_thumb.jpg

post-956-1442175354,7669_thumb.jpg

post-956-1442175354,8341_thumb.jpg

post-956-1442175354,9185_thumb.jpg

Δυστυχως το PC Mark 05 δεν χωρεσε στο ποστ αλλα το σκορ ειναι 12648. Ολα τα σχολια δεκτα, ευχαριστω

Φίλε μου παρόμοιο setup σκέφτομαι να αγοράσω κι εγώ μετα τις γιορτές. Πολύ καλά αποτελέσματα έχεις!! 4G με μόλις 1,35V. Άντε και σε ανώτερα.

να εισαι καλα φιλε μου ευχομε και στα δικα σου. Βασικα ανεβαινει και αλλο αλλα αρχιζει να ζητα ταση ο επεξεργαστης πραγμα που ανεβαζει τις θερμοκρασιες αρκετα.

Μια χαρα παει ... και βγαζει πολυ ωραια νουμερακια για τα ρολογια του . Σου εκατσαν καλα και οι μνημες ... :D

Με γειες φιλε !!!!! :)

Μια χαρα παει ... και βγαζει πολυ ωραια νουμερακια για τα ρολογια του . Σου εκατσαν καλα και οι μνημες ... :D

Με γειες φιλε !!!!! :)

να εισαι καλα Στελιο ευχαριστω πολυ και ναι μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο ολα τα παρτς. Ισως για πρωτη φορα μου εκατσαν ολα καλα με την πρωτη.

1)Καταρχήν μεγειές !!!

2)Κατά δεύτερο ... μ'αρέσεις ... γιατί είσαι ευθύς τύπος και σταράτος.

Γράφεις τα πράγματα έτσι όπως έχουν (γούσταρες να πάρεις κάτι για το κέφι σου ... και τέλος).

3)Πολύ καλά νούμερα ... άν λάβουμε υπόψιν ότι είναι νωρίς ακόμη (θα γίνουν καλύτερα τα cpu,τα bios,οι μητρικές).

4)Πολύ καλά τα πήγαν οι μνήμες !

Τι τσιπάκια φοράνε ?

Keep in mind ....

Too much QPI limits Bclock ... οπότε κάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις (άν δέν τις έχεις κάνει ήδη).

Κάνε μιά καθαρή εγκατάσταση ... έτσι για το φόβο των Ιουδαίων.

...και πές μου τις εντυπώσεις σου γενικά σαν αίσθηση από το i7 σύστημα.

Επίσης θέλω τη γνώμη σου για το δίσκο που χρησιμοποιείς.

Thanks

...και πάλι μεγειές :046:

Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους , οσον αφορα την αποκριση στα καννιβαλισμενα XP που εχω μπορω να πω οτι ειδα διαφορα μεγαλη στην αποκριση αλλα πιστευω οτι σε καθαρη εγκατασταση δεν θα ηταν τοσο μεγαλη η διαφορα. Απλα με τον 8400 στα 4,1Ghz και τα 4Ghz DDR2 στην P5Q Deluxe το συστημα απο boot εκανε 2+ λεπτα για να μπορεις να το δουλεψεις και τωρα σε ενα λεπτο ειναι λειτουργικο και παει σφαιρα. Οσον αφορα τον δισκο που ρωτας Τασο μου ειναι οντως ποιο γρηγορος απο τους 500αρηδες με 16ΜΒ (ειχα τετοιον πριν) αλλα raptor δεν ειναι. Απλα επειδη σε αυτο το συστημα εγκαθιστω παιχνιδια ηθελα ενα μεγαλο και σχετικα γρηγορο δισκο και μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος. Οσον αφορα τις μνημες δεν ξερω τι τσιπακια φορανε αλλα φαινετε να πανε καλα, περισσοτερα πρεπει να ξερει ο Στελιος που εχει δοκιμασει πολλα τετοια σετακια. Ευχαριστω και παλι ολους και φυσικα ολες οι συμβουλες και ενστασεις καλοδεχουμενες.

Οι μνημουλες φορανε samsung . Τα ιδια ακριβως φορανε και οι trancend 1800 , και οι adata 1600x , αλλα και οι corsair dominator 2000 . Ολα αυτα τα kit εχουν παραπλησιες δυνατοτητες στο κλοκαρισμα .:)

Οι μνημουλες φορανε samsung . Τα ιδια ακριβως φορανε και οι trancend 1800 , και οι adata 1600x , αλλα και οι corsair dominator 2000 . Ολα αυτα τα kit εχουν παραπλησιες δυνατοτητες στο κλοκαρισμα .:)

ευχαριστουμε για τις πληροφοριες Στελιο μου για πες και τα μαξ που μπορουν μια και σε βρηκαμε...:D

Αυτα ειναι τα μεχρι στιγμης δημοσιευμενα reviews σε X48 ομως (στο Χ58 ανεβαινουν παραπανω απο οτι ακουω ) ...

http://www.hwbox.gr/showthread.php?t=2884

http://www.hwbox.gr/showthread.php?t=2339

Υπαρχει ενα ακομη που θα βγει συντομα.

Εχε στο νου σου οτι αυτα ειναι τα Max stable οπως αναφερεται . Για bench υπαρχει και αλλο περιθωριο . ;)

λοιπον μια και βρηκα λιγο χρονο σημερα το πρωι ετρεξα και το Everest το οποιο εδειξε τρελα νουμερακια στις μνημες.

post-956-1442175354,9773_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.