Jump to content

Λύση σε ασυμβατότητα μητρικης ASUS με μνημη OCZ ddr-3

plati

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Για οσους τυχον να έχουν ασυμβατοτητα με μητρικες καρτες της Asus και μνήμες DDR-3 , σας παραθετω το παρακατω κειμενο , πιστεύω πως θα βοηθησει πολυ.

πηγή : το αρθρο βρίσκεται καταχωρημένο στο www.checkpc.gr/forum

Πριν λίγο καιρο συναρμολογησα μια καινουργια σύνθεση για τον υπολογιστη , ανάμεσα στα κομματια που αγόρασα ήταν η μητρική της ASUS το μοντέλο P5E3 και η μνήμη DDR-3 της OCZ το μοντέλο OCZ3RPR13332GK 2GB (2X1GB) PC3-10666 1333MHZ REAPER HPC EDITION DUAL CHANNEL KIT.

Απο τις πρώτες μέρες που τον χρησιμοποιούσα υπήρχαν αρκετα ''κολλήματα=παγώματα'' του υπολογιστή ειδικά όταν το ζώριζα λιγο παραπανω.

Δοκίμασα διάφορες λύσεις ,οπώς να αλλάξω λειτουργικο ,να αλλαξω το τροφοδοτικο ,να αλλαξω τον σκληρο δίσκο ,να αλλαξω την ψύχτρα του επεξεργαση (σκεπτόμενος προβλήματα θερμικρασίας) κ.α.

Μετα από ολες αυτες τις δοκιμες , υποψιαστηκα πως η λυση του προβληματος βρίσκεται στον τροπο διαχειρησης των μνημων απο την μητρικη.

Ψαχνωντας λοιπον στο ιντερνετ ''επεσα'' στο επισημο forum της asus στο οποιο προς μεγαλη μου εκπληξη διαπίστωσα πως η συγκεκριμενη μητρικη καρτα έχει άλυτη ασυμβατοτητα με την μνήμη OCZ που είχα εγω.

Ακόμη και στο site της κατασκευαστριας εταιρειας της μνημης OCZ ,είχε ειδικο συνδεσμο (link)για το τι πρεπει να κανει καποιος ετσι ώστε να λύση τα προβληματα ασυμβατοτητας. Να σημειωσω πως είχα κανει τα updates στο Bios της μητρικης και στην επικοινωνια που είχα με την αντιπροσωπεια της Asus Ελλαδος μου είχαν αναφερει πως μονο με καποιο επομενο update ισως λυθει οριστικα το πρόβλημα.

Φθάνοντας λοιπον στο τελευταιο σταδιο δοκιμων και σύμφωνα με αυτα που διαβασα στο site της OCZ , αποφασισα να ακολουθησω ένα-ένα τα βήματα και να αρχισω να πειραζω τους χρονισμους και τις τάσεις της μνημης.

Η λύση λοίπον ήταν να αυξήσω της τάση της μνημης απο το 1,5volt (που μου την ρυθμιζε αυτόματα η μητρικη* ) στα 1,82 volt.

*συμβουλη για όσους έχουν την ιδια μητρικη να μην αφησουν την μητρικη να διαχειριχεται μονη της τις μνημες ,αλλα να γυρίσουν τις επιλογες στο manual.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.