Jump to content

εγραφη εικόνας απο μικροσκοπιο...

sakrelaasta

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλημέρα,

ειμαι καινούργιος στο site (έστω όσον αναφορα την δημιουργία θέματος, μέχρι τώρα έβρισκα τα πάντα σε προηγούμενα άρθρα). Για αυτό που χρειάζομαι δεν βρήκα κάτι, οπότε μπορούμε να το δούμε και σαν νέα πρόκληση!!!!!

Λοιπον, να σας εξηγήσω:

Στο εργαστήριο του πολυτεχνείου έχουμε ένα μικροσκόπιο, το οποίο έχει την δυνατότητα να συνδέεται με μία τηλεόραση, για να μπορούμε να βλέπουμε και από εκεί. Συγκεκριμένα συνδέεται με ένα καλώδιο το οποίο συνδέεται στο μικροσκόπιο σε μία έξοδο RCA (από ότι ξέρω αυτά τα καλώδια πάνε σε τριάδες, αλλά από στο μικροσκόπιο χρησιμοποιούμε το ένα από αυτά). Στην τηλεόραση συνδέεται με βύσμα scart. Συνεπώς αν τα κατάλαβα καλά το σύστημα χρησιμοποιεί αναλογικό σήμα.

Το πρόβλημα τώρα:

Για την διπλωματική μου, πρέπει να "τραβήξω φωτογραφίες". Σκέφτηκα λοιπόν, αντί να συνδέσω την τηλεόραση στο μικροσκόπιο, να συνδέσω το laptop μου που έχει TV in, και μετα με ένα πρόγραμμα να γράψω σαν βιντεο το τι βλέπω από το μικροσκόπιο, και στην συνέχεια να τραβήξω τα κομμάτια που θέλω σαν φωτο (capture).

To laptop μου ειναι το acer aspire 5920G. Έχει μία είσοδο όμως (βλέπετε φωτο) που το manual την αναφέρει "TV-tuner antenna-in port" και σε κάτι forum ειδα ότι είναι για ψηφιακό σήμα μόνο.....

Αρχικά υπάρχει τέτοιο καλώδιο;;;;;;; απο RCA σε antenna port????

(αν ναι... μετά τι άλλο χρειάζομαι;; το λαπτοπ μου ήρθε με vista τα οποία δεν άντεξα και τώρα έχω XP και ubuntu... αλλά οι drivers που βρήκα για το tv tuner δεν φαίνεται να κάνουν κάτι....)

Αν δεν υπάρχει τέτοιο καλώδιο.... υπάρχει άλλη λύση;;;

πχ εξωτερική κάρτα γραφικών που να έχει RCA in και να το στέλνει σε λαπτοπ με usb? αυτό πχ: http://www.acerdirect.co.uk/Hauppauge_WinTV_NOVA-T_USB_2.0__Digital_Tuner_294/version.asp ????

Παιδιά ευχαριστώ πολύ!! αν μπορείτε βοηθήστε να σωθούμε!!

post-11611-1442175350,4264_thumb.jpg

Έχω δει να γίνεται με φορητή κάμερα, πολύ καλό αποτέλεσμα.

Ρυθμίζεις αναλόγως (κάτι micro, contrast κ.λπ), ανάβεις το φως του μικροσκοπίου, κολλάς τον φακό της κάμερας στον προσοφθάλμιο φακό και τραβάς βίντεο ή φωτογραφίες.

Βέβαια στην περίπτωση αυτή πρέπει να πάρεις κάμερα..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.