Jump to content

Ξαφνικο Προβλημα με RAID-0 @Raptors

BoNito1442169110

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τον τελευταιο καιρο ετρωγε καποια μικροσκαλωματα , αλλα τιποτα το σημαντικο , δεν ξερω αν ευθυνοταν στου σκληρους.Σημερα αρχιζουν να κολλανε μια μια οι εφαρμογες στα xp x64 , κλασσικα πραματα windows και η μουσικη συνεχιζε να παιζει μεχρι που πατησα κουμπι.

Μπουταρε αλλα ο Intel Matrix Manager εβγαζε οτι ο ενας ραπτορ ειναι "non-raid Disk" , ο αλλος κανονικα. Κανω κανα 2 reset bios ++ , μου τους βγαζει κανονικα σε καποια φαση, και μπαινω bios. Μετα παλι τα ιδια!

To raid volume φενεται κανονικα , απλα εχει status-->fail

Και στο bios τους βρισκει κανονικα τους δισκους

Το συστημα μου:

Asus p5q-pro

Corsair modular 620W

2x74gb Raptor

post-2208-1442175349,6435_thumb.jpg

Έχεις κάνει OC? Νομίζω πως έχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα ατο raid όταν το σύστημα είναι υπερχρονισμένο.

Έχεις κάνει OC? Νομίζω πως έχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα ατο raid όταν το σύστημα είναι υπερχρονισμένο.

ναι ηταν oc.. τωρα ολα default αλλα δεν πολυ-θελει να αλλαξει!καμια ιδεα;

Πιθανότατα για κάποιο λόγο έσπασε το raid. Μπορεί να είναι και προβληματικός ο ένας δίσκος, οπότε κατέβασε τα εργαλεία της WD και κάνε του έναν έλεγχο στο long test.

Από εκεί και πέρα, για να το ξαναστήσεις, αν χρειάζεσαι τα data, γιατί θα στα σβήσει, υπάρχουν κάποια εργαλεία που διαβάζουν δεδομένα από σπασμένα raid. Εγώ είχα χρησιμοποιήσει το GetDataBack κι έκανε πολύ καλή δουλειά

Δεν ειχα καποιο συγκεκριμενο αρχειο που να το θελω τοσο , βασικα δεν θυμομουν.Τραβηξα φορματ στον εναν γιατι χρειαζομουν το pc αμεσα..! Ολο γκελες μου κανουν τελευταια , αν και ο ενας ειναι καινουργιος φουρνια Ιουλιου 2008 , λεω να αλλαξω και να παω σε καινουργιους δισκους παλι raid-0!

Τι μου προτεινετε;

Εχω σκευτει ενα πακετακι 2 ή και 3xWD6401AALS

Εκει που κολαω ειναι οτι θα εχω 1.5TB + και δεν θα σωνω τιποτα για να μην τυχει και τα χασω ; ειναι λιγο αμαρτια!

και μερικα τεστ με τον Raptor μονο του!

*περιμενα κατι παραπανω , οταν και οι 2 μαζι μου δινουν 140mb/s+

post-2208-1442175349,8637_thumb.jpg

post-2208-1442175349,9384_thumb.jpg

Πάρε 4 και κάνε Raid5. Θα έχεις ελάχιστα πιό κάτω από την ταχύτητα του 0 με 3 δίσκους και την ασφάλεια που χρειάζεσαι για να μην κάνεις backup :)

Πάρε 4 και κάνε Raid5. Θα έχεις ελάχιστα πιό κάτω από την ταχύτητα του 0 με 3 δίσκους και την ασφάλεια που χρειάζεσαι για να μην κάνεις backup :)

Δεν λεω οτι εχεις αδικο , αλλα ενταξει 4 μου φενεται υπερβολη...καλυτερα να παω 2 τετοιυς + 1TB ..

το παθαινα που και που και εγω το ιδιο προβλημα ευτυχως που δεν εχασα τιποτε εγω βεβαια ειχα 4 σκληρους σε raid 0 και 4 giga μνημη και το cpu στα 4 [οτι παρεις τεσσερα]η λυση πολυ απλη τσιμπισα λιγο ρευμα σε chipset και μνημη και εστρωσε ισως και να ειναι η ιδεα μου αλλα σταματησε μαχαιρι λεμε

το παθαινα που και που και εγω το ιδιο προβλημα ευτυχως που δεν εχασα τιποτε εγω βεβαια ειχα 4 σκληρους σε raid 0 και 4 giga μνημη και το cpu στα 4 [οτι παρεις τεσσερα]η λυση πολυ απλη τσιμπισα λιγο ρευμα σε chipset και μνημη και εστρωσε ισως και να ειναι η ιδεα μου αλλα σταματησε μαχαιρι λεμε

Αυτη την στιγμη τα εχω ολα auto επιτηδες , μεχρι να δω τι θα κανω με τους σκληρους. Τι με συμβουλευτε να κανω ? να παω για 2χ640 ?

Δωστε μου πιθανες λυσεις για ενα καλο raid.

*edit: αυτοι εδω λενε τιποτα ?

Μολις παρελαβα 2xWD6401AALS (32MB cache) και εβγαλα φωτογραφιες κακο να κανω μια παρουσιαση , αλλα ο ενας δισκος σπιναρει μονος του...(δινει πεφτει δινει πεφτει) οποτε τον στελνω πισω για αλλαγη...

αυτο που φοβαμαι ειναι μηπως λογο mobo η τροφοδοτικου γινεται καμια ζημια στους σκληρους...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.